خبرگزاری فارس: نماینده تفرش در مجلس خطاب به رئیسجمهور گفت: افزایش صادرات غیرنفتی و مالیاتها در بودجه ۹۲ جای تأمل دارد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، عباس صلاحی نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (یکشنبه) در نطق میان دستور خود در صحن علنی اظهار داشت: تریبون مجلس، تریبون مقدسی است که باید از این تریبون مشکلات مردم و راهحلهای آنها را بیان کرد.
وی افزود: نمایندگان در راستای ایفای نقش خود که مهمترین آن نقش نظارتی است، چه عملکردی داشتهاند و به راستی امروز نقش مجلس در سیاستگذاریهای کلان چیست.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ضمن گلهمندی از رئیس جمهور برای عدم حضور در خانه ملت به منظور ارائه بودجه خاطرنشان کرد: از اینکه حضرتعالی اهتمام در کاهش وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی را داشتهاید، تشکر میکنم اما جایگزینی آن با افزایش صادرات غیرنفتی و افزایش مالیاتها جای تأمل دارد.
صلاحی تصریح کرد: آقای رئیس جمهور چه اندازه از تولید و بخش صنعت حمایت کردهاید که انتظار افزایش صادرات را دارید، آیا گروههای هدف در بحث مالیات را مشخص شدهاند، اینها به معنای افزایش فشار بر مردم است.
وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور آیا از تعطیلی کارخانهها و کارگاههای تولیدی خبر دارید، آیا از کاهش قدرت خرید مردم با خبر هستید، آیا سهم بخش کشاورزی و تولید را پرداخت کردهاید.
نماینده تفرش اضافه کرد: آقای رئیس جمهور مجلس نشان داده است که در راستای حل مشکلات مردم آمادگی هرگونه تعامل و همکاری با دولت را دارد، و جا دارد که در استفاده از نخبگان و کارشناسان اهل فن که به حاشیه رانده شدهاند، اهتمام بیشتری داشته باشید.
وی با بیان اینکه امروز دشمن با بهکارگیری همه ظرفیتهای خود اقتصاد ما را هدف قرار داده است، بیان داشت: تورم اصلیترین مسئله اقتصاد ماست و امروز درد معیشت مردم درمان میخواهد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: بیثباتی ارزی، کاهش ارزش پایه پول ملی و کاهش قدرت خرید مردم از معضلاتی است که بیش از هر زمان دیگری ضرورت اصلاح ساختاری در اقتصاد کشور را نمایان میکند و میطلبد که در بخش نظارت و کنترل قیمتها دقت بیشتری به عمل آید و برخوردهای قانونی با متخلفان انجام شود.
صلاحی در ادامه گفت: رهنمودهای مقام معظم رهبری، سند چشمانداز و قانون برنامه پنج ساله توسعه مهمترین اسنادی هستند که میتوان برای پیشبرد کشور به آنها اتکا کرد.
وی خطاب به آیتالله آملی خاطرنشان کرد: مفسدان اقتصادی، فساد اداری و معوقات بانکی، بسیار آزاردهنده و از دغدغههای مردم است که مبارزه قاطعانه و همهجانبه جنابعالی و همکاران شما را میطلبد و این از خواستههای به حق مردم به شمار میرود.
نماینده تفرش در پایان با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود خواستار رسیدگی به آنها توسط مسئولان مربوطه شد.



روستاهای آهو، سرآبادان، ورچه، شهابیه،انجدان، هزاوه، آوه، چناقچی علیا، واران و وفسبا طبیعتی کم نظیر و مجموعه ای از آثار و ابنیه تاریخی و مذهبی به عنوان پتانسیل قوی گردشگری مطرح شده اند و گردشگران می توانند با حضور در این روستاها زندگی به سبک سنتی را تجربه کرده و از فضاهای بکر و دیدنی لذت ببرند.
روستای سرآبادان در 15 کیلومتری شمال شرق شهرستان تفرش یکی از روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی است که در دامنه کوهسارهای این منطقه قرار گرفته و با طبیعت زیبای پیرامونی چشم هر بیننده ای را خیره می کند.قدمت این روستا به دوران ساسانیان می رسد که در حواشی آن آثار به جای مانده از آن دوران به چشم می خورد و برای سفر به این روستا باید از دو گردنه لشگرگاه و خرازان و مسیر جاده قاهان، چاهک، مهرزمین و ابره گذر کرد.
روستای ورچه در محدوده دهستان خرمدشت از بخش کمره شهرستان خمین یکی دیگر از روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی است که نزدیک ارتفاعات خانه نیاز ، سه دره، قزل داغو شیرخانی است .این روستا با برخورداری از اقلیم معتدل و نهرهای آب و پوشش گیاهی متنوع بسیار مصفا و سرسبز است و در فصل بهار لطافت هوا و طبیعت زیبای آن را در کمتر جای دیگری در استان می توان پیدا کرد.
روستای شهابیه که در کیلومتر 13 شهرستان خمین واقع شده نیز در گذشته به همت شهاب الدین خسروانی خان (مالک شهابیه)بنا گذاشته شده و به لحاظ داشته های فرهنگی و ابنیه تاریخی غنی است.شهابیه بعد از خمین اولین روستایی بوده که از نعمت برق و آب لوله کشی و مدرسه و پاسگاه ژاندارمری و جایگاه سوخت برخوردار بوده است.
اولین کارخانه روغن کشی و آسیاب نیز حدود صد سال پیش در این روستا فعال بوده و امروزه هیچ آثاری از آن باقی نمانده و منازل مسکونی و مغازه ها جایگزین آن شده اند.
این روستا با کشتزارهای گندم و جو و درختان سرسبز در فصل زیبای بهار به استقبال مسافران می آید .
در قسمت غربی شهابیه دو رودخانه خروشان وجود دارد که از دشت های شمالی روستاهای قلته و امامزاده یوجان و کوه کفتالو سرچشمه گرفته و در جنوب شهابیه به هم می پیوندند و در امتداد کشتزارهای جنوبی شهابیه امتداد داشته و مرز جغرافیایی شهابیه با روستاهای جعفرآباد و یمن و شهرمیزان می باشد.
روستای انجدان در 64 کیلومتری شمال خمین و 37 کیلومتری شرق اراک یکی از مناطق نمونه گردشگری استان مرکزی است که جلوه های خاص طبیعی آن کم نظیر است.
روستای هزاوه اراک سرزمین و زادگاه بزرگان ایران زمین همچون میرزا بزرگ قائم مقام و امیر کبیر و محل دفن امامزاده سلطان احمد جد سوم مقام معظم رهبری بوده که علاوه بر ویژگی های تاریخی منحصر به فرد دارای ذخایر آب فراوان، هوای کوهستانی و چشم اندازهای زیبا است.
این روستای در 18 کیلومتری غرب شهرستان اراک واقع شده و دارای جمعیت دو هزار و 736 نفری است که براساس شواهد و مطالعات باستان شناسی در تپه های تاریخی این روستا، قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری می رسد.
معماری ساخت روستا تحت تاثیر عوامل جغرافیایی و وجود آب در چهار قسمت عمده متمرکز شده است و خانه ها از جنس سنگ، گل و چوب به صورت پلکانی، بردامنه شیب کوه ها قرار گرفته و دارای سقف های مسطح هستند.
در دوره ایلخانان و در بلندترین بخش روستای هزاوه، ساختمان امامزاده شاهزاده احمد (جد سوم مقام معظم رهبری) بنا و در دوره صفویه تغییر و تحول بنیادین در آن ایجاد شد تا به شکل کنونی درآمده است.
روستای باستانی آوه از توابع شهرستان ساوه نیز با بیش از هفت هزار سال قدمت تاریخی، دومین کانون تشیع در تاریخ ایران است که اغلب مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
روستای آوه از توابع بخش مرکزی در 25 کیلومتری جنوب ساوه قرار دارد، این روستا از جنوب به کوه قدمگاه و از غرب به کوه پلنگ محدود می شود.
ساخت شهر تاریخی آوه به اردشیر بابکان نسبت داده شده است و وجود تپه باستانی، آب انبار قدیمی، کاروانسرای صفوی و آرامگاه امامزاده عبدالله قدمت تاریخی این روستا را نشان می دهد.
تپه باستانی آوه که در کنار روستای آوه در 10 کیلومتری ساوه قرار دارد از مکان هایی است که تاکنون سفالینه های بسیاری مربوط به دوره های پیش و بعد از اسلام از آن به دست آمده است.
روستای وفس در فاصله 120 کیلومتری اراک با آب و هوای دلچسب، چشم اندازهای طبیعی، مزارع و باغ ها، چشمه ها، بافت تاریخی منحصر به فرد و قابلیت ورزش های کوهستانی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری شناخته شده و در ایام نوروز میزبان خوبی برای گردشگران و طبیعت دوستان است.
بلندترین نقطهی وفس، کوه قلنجه با ارتفاعی در حدود دوهزار و 745 متر و پستترین نقطه آن محلی در دشت وسیع انجمن با ارتفاعی در حدود یکهزار و 550 متر است.
خانه های مسکونی روستا با بافتی متراکم در یک طبقه با ایوان و سقف مسطح بر روی دامنه کوهها ساخته شدهاند و کوچه باغ های پیچ در پیچ آن با درختان سایه دار جلوه بسیار زیبایی دارند.
با گسترش سازه های آهکی و دولومیتی در منطقه وفس، غارهای طبیعی و اعجاب انگیزی به وجود آمده اند که از مهمترین آنها می توان به غار وفس و غار قلعه جوق اشاره کرد.
امامزاده شاهزاده حسین، امام زاده یحیی و امامزاده اسماعیل از جاذبه های مذهبی روستای وفس و مربوط به دوره صفویه می باشد که دارای معماری باارزش است.
روستای چناقچی علیا از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه در 45 کیلومتری شمال غرب شهر ساوه قرار دارد و با قدمتی تاریخی مربوط به دوره صفویه دارای مردمانی با تیره ارمنی، ترک و فارس است .در انتهای روستا آبشار زیبای چناقچی علیا قرار دارد که منظره ای بدیع و کم نظیر را به وجود آورده و هر ساله به ویژه در فصل بهار گردشگران بسیاری را به این منطقه روانه می کند.
کلیسای چناقچی علیا با حدود سه قرن قدمت، خاستگاه و محل برگزاری آیین مذهبی مسیحیان در این منطقه است.
روستای وروان از توابع بخش مرکزی شهرستان دلیجان در 25 کیلومتری شمال شرقی این شهر قرار دارد که از جنوب شرقی به کوه سرتخت، از شمال به کوه مصلی و از شمال غربی به کوه اوراز محدود می شود و دارای آب و هوای گرم و خشک است.
روستای آهو از توابع بخش مرکزی در 7 کیلومتری شمال شرقی شهر آشتیان قرار دارد و از شمال به کوه سینه زرد، از جنوب به کوه سینه سیاه و از جنوب شرقی به کوه ساخته کمر محدود شده است.آرامگاه های امامزاده بی بی شهربانو، امامزاده آهو (شاهزاده عبدالله) از آثار دوره قاجاریه نشانگر قدمت تاریخی این روستا است.
موقعیت استقرار روستا موجب پیدایی مناظر طبیعی و چشم اندازهای بسیار زیبایی شده است که برخی از آن ها در شمار مهم ترین جاذبه های استان می باشند.


به گزارش خبرگزاری خانه ملت، علیرضا منادی سفیدان در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۰ اسفند) مجلس شورای اسلامی اسامی میهمانان نهاد قانونگذاری را به شرح زیر اعلام کرد.
جمعی از اعضای سازمان بسیج حقوقدانان استان آذربایجان شرقی
جمعی از دانشجویان رشته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه پیام نور شهرستان قوچان
جمعی از دهیاران و اعضای شورای اسلامی دهستان کته سر استان گیلان
جمعی از اهالی و معتمدان شهرستان تفرش از استان مرکزی
جمعی از دانش آموزان آموزشگاه پسرانه برازنده از ناحیه یک شهرستان یزد
جمعی از دانش آموزان آموزشگاه پسرانه اندیشه از ناحیه یک شهرستان کرج
جمعی از دانش آموزان آموزشگاه دخترانه ساعی از منطقه ۶ تهران
جمعی از دانش آموزان آموزشگاه دخترانه ابرار از منطقه ۱۲ تهران
جمعی از دانشجویان شهر ورنا از شهرستان لنجان


به گزارش خبرنگار مهر، درحالی دانشگاهها به روزهای پایانی سال 91، نزدیک می شوند که با مشکل کمبود یارانه تغذیه دانشجویی هستند و این مساله باعث شده تا مسئولان دانشگاهی در برخی موارد به جای پرداختن به مسائل آموزشی و پژوهشی که رسالت اصلی دانشگاهاست، به فکر تامین غذای دانشجویان باشند .
دکتر احمد رضا ربانی- رئیس دانشگاه تفرش در این باره به خبرنگار مهر گفته است: اکنون دانشگاهها به ویژه دانشگاههای شهرستان که درآمد اختصاصی کمتری دارند تا اندازهای در این زمینه با مشکل مواجه شده اند.
وی افزود: قبل از اینکه دانشگاهها دچار مشکلات جدی در این زمینه شوند باید توجه ویژه ای به این موضوع و تامین یارانه غذایی دانشگاهها شود.
مسولان دانشگاهها دلیل رو به اتمام بودن یارانه غذایی را محدودیت منابع مالی، کمبود بودجه و افزایش قیمت اقلام اولیه برای تامین غذای دانشجویی عنوان می کنند

به گزارش خبرنگار برنا از اراک معاون عمرانی استاندار مرکزی گفت: این استان در 24 اسفند جاری میزبان رییس جمهوری و جمعی از اعضای هیات دولت است.
هوشنگ بازوند افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده رییس جمهوری در این سفر یک روزه 11 هزار و 200 واحد مسکن مهر را با سرمایه گذاری چهار هزار و 480 میلیارد ریال در استان مرکزی افتتاح میکند.
وی توضیح داد: برنامه نمادین بهره برداری از این واحدها با حضور رییس جمهوری در شهرستان اراک با مجموعه چهار هزار و 532 واحد مسکن مهر امام صادق (ع) و سرمایه گذاری دو هزار و 412 میلیارد ریال است.
معاون عمرانی استاندار اضافه کرد: در این مراسم به طور همزمان 226 واحد مسکن مهر در آشتیان، 130 واحد در تفرش، 919 واحد در خمین، یکصد واحد در خنداب، 363 واحد در دلیجان، 450 واحد در زرندیه، 967 واحد در ساوه، یکهزار و 928 واحد در شازند، 408 واحد در فراهان، 190 واحد در کمیجان و 762 واحد در محلات به متقاضیان تحویل میشود.
بازوند خاطر نشان کرد: در این سفر همچنین کنارگذر شمالی اراک به طول 50 کیلومتر و اعتبار 520 میلیارد ریال زیربار ترافیک خواهد رفت.
وی عنوان کرد: در این سفر طرح توسعه شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند به عنوان بزرگترین طرح بنزین سازی از مازوت در جهان با سرمایه گذاری 50 هزار میلیارد ریال به دست رییس جمهوری افتتاح میشود.
معاون عمرانی استاندار یادآور شد: بیش از 90 درصد عملیات اجرایی این طرح حیاتی به عنوان افتخار ملی توسط متخصصان داخلی انجام شده و شامل 15 واحد تولید محصولات و میعانات است.
بازوند تصریح کرد: در این سفر به صورت همزمان از 110 کیلومتر راه روستایی آسفالته با سرمایه گذاری 220 میلیارد ریال و جمعیت بهره بردار دو هزار و 700 نفر بهره برداری میشود.
وی یادآور شد: بهره برداری از روشنایی 42 کیلومتر از محور اراک - قم با سرمایه گذاری 50 میلیارد ریال از دیگر طرح های پیش بینی شده برای این سفر است.
معاون عمرانی استاندار گفت: تقاطع غیرهمسطح میدان بسیج اراک با اعتبار 80 میلیارد ریال یکی دیگر از طرح های پیش بینی شده برای سفر رییس جمهوری به این استان است.
بازوند ادامه داد: با بهره برداری از این تقاطع غیرهمسطح یکی از نقاط حادثه خیز در کریدور شمال به جنوب کشور حذف شده و در ورودی شهر اراک روان سازی ترافیک انجام میشود.


عباس صلاحی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، تصریح کرد: شناسنامهدار شدن و ساماندهی تکدیگران در ذات خود اقدام مثبتی است اما باید برای اجرایی شدن صحیح این طرح اقدامات کارشناسی بیشتری صورت گیرد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان وفراهان در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه اقدامات ضربتی و مقطعی برای ساماندهی تکدیگران کارساز نیست، افزود: اگر منابع مالی و نهاد متولی شناسنامهدار کردن افراد متکدی از ابتدای اجرایی شدن این طرح مشخص نشوند، این طرح نیز همانند گذشته در اجرا ابتر خواهد ماند.
وی یادآور شد: ما در کشور نیازمند یک تعریف جامع و سطحبندی صحیح از تکدیگران هستیم چرا که در صورت تحقق چنین تعریفی میتوان به ساماندهی مناسب تکدیگران اقدام ورزید.
صلاحی ادامه داد: تعریف جامع از تکدیگری و سطحبندی تکدیگران با توجه میزان نیاز مادی آنها، عرصه را برای شناسایی صحیح این افراد هموار میسازد؛ از دیگر سو در عملیاتی شدن ساماندهی تکدیگران باید میان افراد نیازمند واقعی، باندهای حرفهای تکدیگری و اشخاصی متمولی که بنا به عادت اقدام به تکدیگری میکنند، تفاوت اساسی قائل بود.
وی افزود: در میان تکدیگران باندهای حرفهای و سرحلقههای آنها باید در اولویت شناسایی و جمعآوری قرار گیرند.
صلاحی، افزود: باید در شناسنامهدار کردن تکدیگران به اقدامات مراقبتی و حمایتی از این افراد نیز توجه جدی شده و تمهیداتی اندیشیده شود که متکدیان حرفهای و باندهای تکدیگری تأدیب و نیازمندان واقعی نیز مورد حمایت نهادهای اجتماعی قرار گیرند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، فقر مادی را یکی از عوامل تأثیر گذار در تکدیگری خواند وگفت: البته در بسیاری از مواقع فقر معنوی در گرایش افراد به تکدیگری عامل اثرگذارتری محسوب میشود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: کاهش تکدیگری نیازمند شکلگیری یک فرهنگ عمیق در جامعه است و بسیاری از افراد هستند که با وجود فقر مالی به عبارتی با سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارند اما دست خود را جلوی کسی دراز نمیکنند چرا که دارای پایههای تربیتی ریشهدار و اصیل هستند.


«شب مظاهر مصفا» امروز (چهارشنبه، 16 اسفندماه) ساعت 17 برگزار میشود.
به گزارش بخش ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در «شب مظاهر مصفا»، مهدی محقق، امیربانو کریمی، مهدی ماحوزی، محمدسرور مولایی، مهدی نوریان، محمد خلیلی، وحید عیدگاه و تقی سعیدی سخن میگویند و پیام دکتر احمد مهدوی دامغانی خوانده میشود. همچنین فیلمی مستند به نمایش درمیآید.
این شب از شبهای مجله بخارا با همکاری مؤسسه فرهنگی هنری ملت، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، مرکز دایرةالعمارف اسلامی و گنجینه پژوهشی ایرج افشار در ساختمان کانون زبان پارسی (خیابان ولی عصر، سهراه زعفرانیه، خیابان عارفنسب، شماره 12) برگزار میشود.
در معرفی مظاهر مصفا عنوان شده است: دکتر مظاهر مصفا فرزند اسماعیل مصفاست که در سال 1311 خورشیدی در اراک و در خانوادهای بافرهنگ از اهالی تفرش دیده به جهان گشود. دکتر مصفا دوران تحصیلات اولیه خود را در مدرسه حکیم نظامی قم گذراند و تحصیلات خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی تا اخذ درجه دکتری از دانشگاه تهران ادامه داد. هنگام تحصیل در دانشگاه به استخدام آموزش و پرورش درآمد و مدتی هم رییس فرهنگ قم بود و چندی هم ریاست مدرسه عالی قضایی قم را به عهده داشت.
او در جوانی با دکتر امیربانو کریمی، دختر امیری فیروزکوهی، ازدواج کرد و ثمره این وصلت، دو دختر و دو پسر بود به نامهای علی، کیمیا ، گلزار و امیراسماعیل.
دکتر مظاهر مصفا یکی از قصیدهسرایان ایرانی بعد از ملکالشعاری بهار است. او در کشورهای افغانستان و هند و دیگر کشورهای فارسیزبان نیز دارای شهرت است. قصیده هیچ وی یکی از شعرهایی است که دکتر غلامحسین یوسفی در کتاب «چشمه روشن» به بررسی آن پرداخته و پروفسور صلاح الصاوی (شاعر و سخنسنج مصری) در کتاب «العدمیه فی شعر» آن را ترجمه، نقد و بررسی کرده است و تا کنون چند مجموعه شعر از دکتر مصفا به چاپ رسیده است.


معاون حقوقی و امور مجلس و دبیر کمیته خیرین وزارت علوم، گفت: بر اساس مصوبه کمیته خیرین تمامی دانشگاهها باید در زمینه جذب کمکهای خیرین فعال شوند تا شاهد ورود خیرین به عرصههای علمی و پژوهشی باشیم.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، سیدجواد ساداتینژاد در بازدید از دانشگاه تفرش، با بیان اینکه دانشگاه تفرش از جمله دانشگاههای موفق در زمینه جذب کمکهای خیرین است، اظهارکرد: در آخرین جلسه روسای دانشگاههای کشور مقرر شده است تمامی دانشگاهها در زمینه جذب کمکهای خیرین فعال شوند، تا شاهد ورود خیرین به عرصههای علمی و پژوهشی باشیم.
وی افزود: دانشگاههایی که توسط خیرین اقدام به ساخت پروژههای عمرانی میکنند، معادل 50 درصد آورده خیرین جهت تکمیل طرحهای عمرانی اعتبار دریافت میکنند.


خبرگزاری فارس: نماینده مردم آشتیان، تفرش و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به اهمیت درختکاری در اسلام و همچنین تاثیرات آن بر سلامت مردم به ویژه در شهرها، نگهداری و حراست از درختان وظیفه همگانی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک عباس صلاحی ظهر امروز در حاشیه مراسم روز درختکاری در آشتیان اظهار داشت: فضای سبز شهرها، ریههای تنفسی شهرنشینان به شمار میآیند به همین دلیل فقدان آن به معنای عدم وجود سلامتی و تندرستی در شهر محسوب میشود.
وی بیان کرد: درخت به عنوان گرانبهاترین آفریدههای خداوند سبب حیات انسان است و نقش حیاتی آن در زندگی تمامی موجودات زنده به خصوص انسانها کاملا مشهود میباشد که در اسلام نیز مورد توجه خاص قرار گرفته است.
نماینده مردم آشتیان، تفرش و فراهان افزود: کاشتن درخت امری است که اجر اخروی در پی دارد و از حرمت و قداست ویژهای برخوردار است، تا حدی که کاشت درخت، نوعی عبادت فرض شده و حتی در این باره روایات معتبری از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است.
صلاحی اضافه کرد: با توجه به اهمیت درختکاری در اسلام و همچنین تاثیرات آن بر سلامت مردم به ویژه در شهرها، نگهداری و حراست از درختان وظیفه همگانی است.
وی با تاکید بر اینکه حفاظت از درختان قدیمی که جزو انفال و ثروتهای عمومی محسوب می شوند و از حساسیت بیشتری برخوردار هستند، اضافه کرد: مراتع علاوه بر پاکیزگی هوا، در کاهش بلایای طبیعی و کنترل آبهای زیرزمینی نقش بسیار موثری به عهده دارند.
نماینده مردم آشتیان، تفرش و فراهان تصریح کرد: دستاندرکاران مسائل محیط زیست و منابع طبیعی نیز وظیفه دارند اهمیت حفظ منابع طبیعی را برای مردم مطرح و راههای توسعه آن را بیان کنند.
در این مراسم که با حضور فرماندار، امام جمعه و جمعی از مردم شهرستان آشتیان برگزار شده بود نهالهای توزیع شده در میان مردم در میدان امام حسین(ع) این شهرستان غرس شد.


معاون اداری مالی و مدیریت منابع و حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به اجرای آییننامه جدید جذب اعضای هیات علمی، گفت: دانشگاه تفرش در زمینه جذب اعضای هیات علمی عملکرد خوبی داشته است.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر متکان در بازدید از پروژههای عمرانی دانشگاه تفرش، با ابراز رضایت از رشد و توسعه این دانشگاه، در خصوص اجرای آییننامه جدید استخدامی اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاهها، اظهارکرد: دانشگاهها باید در این خصوص بر اساس ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه عمل کنند.
وی افزود: این دانشگاه از جمله دانشگاههایی است که در زمینه جذب اعضای هیات علمی عملکرد خوبی داشته است.
در ادامه دکتر ساداتی نژاد معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، ضمن بررسی مسائل حقوقی دانشگاه تفرش، گفت: اقدامات لازم در خصوص برطرف شدن مشکل حقوقی اراضی ساختمان محل اقامت اساتید این دانشگاه در حال انجام است.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، آبگرم محلات از شهرتی دیرینه برخوردار است كه سالانه گردشگران زیادی را به امید بهبودی و رفع بیماری به این چشمه می كشاند. این چشمه با خاصیت درمانی و تفریحی محور اصلی گردشگری در این شهرستان و استان مركزی است كه می توان از این چشمه به عنوان چرخه گردشگری، جاذبه های طبیعی و تاریخی باشد. با توجه به سابقه طولانی این چشمه در میان مردم و علاقمندان در كتابهای تاریخی به خواص درمانی این چشمه بسیار اشاره شده است.
تركیبات آب این چشمه شامل سولفات كلسیم و از دسته آب های هیپرترمال است و در درمان بیماری های نقرس و كبدی، صفراوی، كلیوی و دستگاه گوارش موثر است.
چشمه های آبگرم دو نوع هستند، چشمه هایی كه منشاء ایجاد آنها حوادث طبیعی است و چشمه هایی كه از بخار خمیره سنگ های سوزان درون پوسته زمین به وجود آمده اند.
نمایشگاه صنایع دستی ،جشن های نوروزی و نمایشگاه گل های زینتی در این مكان گردشگری برای میهمانان نوروزی برپا خواهد شد.
شهرستان محلات با دو هزار و 79 كیلومتر مربع مساحت در جنوب شرقی استان مركزی واقع است.


به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک این کارگاه یک روزه با حضور 30 نفر از اساتید دانشگاههای اراک ، تفرش ، تهران و کره جنوبی برگزار شد .
طاوسی دبیر اجرایی این گارگاه آموزش اساتید ریاضی و برقراری ارتباط با دانشگاه یون فی کره جنوبی را از اهداف برگزاری این گارگاه عنوان کرد.
در این گارگاه آمزشی پرفسور یون از دانشگاه کره جنوبی در زمینه ارتباط ریاضیات با اقتصاد مطالبی ارائه کردند.
همچنین تعدادی از اساتید برجسته کشور در این کارگاه یک روزه مباحث علمی خود را ارائه کردند

خبرگزاری فارس: رئیس دانشگاه صنعتی اراک از برگزاری دومین دوره مسابقات پل ماکارونی منطقهای در این دانشگاه خبر داد.

عباس پاک امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این دوره از رقابتها از فردا با حضور 40 تیم از دانشگاههای استان در اراک برگزار میشود.
وی تصریح کرد: در این مسابقات دانشگاههای پیام نور استان مرکزی، دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی اراک و دانشگاه آزاد حضور دارند.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان داشت: دانشگاه صنعتی اراک با 16 تیم در این مسابقات حضور یافته است.
پاک گفت: پلهای ساخته شده در این رقابتها در قالب سازههای سنگین و سبک ارائه میشوند.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک با اشاره به برگزاری نخستین دوره مسابقات در سال گذشته بیان کرد: 32 تیم چهار نفره در این رقابتهای دانشجویی شرکت داشتند که 25 تیم از دانشگاه علم و صنعت و مابقی از سایر دانشگاههای استان مرکزی بود.
پاک ادامه داد: در مسابقات سال گذشته که به صورت تیمی در دو گروه سازههای نیمه سنگین با بارگذاری پیوسته و سازههای سبک با بارگذاری ثابت برگزار شد، تیم انجمن علمی مکانیک و بسیج دانشجویی دانشگاه تفرش توانستند به ترتیب در رشته سازههای سبک مقام قهرمانی و نایب قهرمانی را کسب کنند.


رییس پژوهشکدهی هنر گفت: همایش ملی هنرهای آیینی در ایران با توجه به پژوهشهای انجامشده در این حوزه، اتفاقی بسیار ناچیز و اندک است، هرچند حضور کارشناسانی مانند محمد میرشکرایی را باید غنیمت شمرد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدکمال حاجسیدجوادی که در آیین تجلیل از سیدمحمد میرشکرایی همزمان با همایش ملی هنرهای آیینی در ایران در فرهنگستان هنر سخن میگفت، ادامه داد: آنچه انجام میشود بعضا با سلیقهها و ذهنیتهای شخصی و نظراتی که هیچ پایه و اساس علمی و آکادمیکی ندارند همراه است. تضارب آرا و تضاد نیز بین این نظریات وجود دارد. متأسفانه بسیاری از تحقیقات انجامشده نیز برگرفته از گفتهها و نوشتههای مستشرقانی است که فرهنگ و تمدن ایران را آنطور که باید حس نکردند و دقیقا نمیشناسند. در واقع برخی از این تحقیقات بوی این سرزمین را نمیدهند.
او با تأکید بر اینکه چراغ پژوهشهای مربوط به هویت ایران و آیینهای جهان فارسیزبان باید شعلهور و روشن نگه داشته شود، اظهار کرد: براساس بررسیهای انجامشده معلوم شد بین مجموعهی شخصیتهایی که بهصورت کاملا فردی و در عین حال، یکتا و همراه با عشق به ایران کار کردهاند، استاد محمد میرشکرایی حدود نیم قرن تلاش و کارهایی را عرضه کرده است که هنوز بین بسیاری از کارهای دیگر نمونهاند.
وی گفت: نمایشها و آیینهای موجود در ایران از دیرباز و درست از زمانی که به دوران اسلام میرسد، رنگ و حقیقت اسلامی به خود میگیرد.
حاجسیدجوادی با اشاره به برخی تحقیقات انجامشده در زمینهی حضور اسلام و دین در آیینهای ایرانی، بیان کرد: براساس تحقیق انجامشده در مناطق شیعهنشین و اهل سنت نمیتوانیم حتا یک آیین را پیدا کنیم که در اجرای آن، نور دینی و اعتقادات مذهبی همراه با دعا وجود نداشته باشد. حال چگونه است که ما درپی این هستیم که مراسم آیینی خود را منتسب به دنیایی کنیم که پیوندی با آن نداریم.
رییس پژوهشکدهی هنر محمد میرشکرایی را از معدود پژوهشگرانی دانست که در این حوزه فعالیت کرده و یکتنه همراه با گروهی اندک از شاگردانش در این حوزه، راه پرپیچ و خم را هموار کرده و از نمونهی بارز آن، ثبت جهانی نوروز بهعنوان یکی از آیینهای باستانی ایران است.
او ادامه داد: دربارهی بحث نوروز، عدهای که ادعای محقق بودن در این حوزه را داشتند، معتقد بودند نوروز برای ایران نیست، ولی میرشکرایی این را با پایمردی خود به همه نشان داد.
وی اضافه کرد: ما در پژوهشکدهی هنر تصمیم گرفتیم به موضوعات پژوهشی که در پیوند با هنر کمتر به آنها توجه شده است بپردازیم.
به گزارش ایسنا، رییس انجمن انسانشناسی ایران نیز در سخنانی دربارهی محمد میرشکرایی اظهار کرد: او از نخستین افرادی است که حرکتهای اولیه را برای شروع یکسری مطالعات ارزشمند در ایران از سال 1346 آغاز کرد. او بعد از 40 سال کار فرهنگی در حوزه مردم شناسی و آیینهای ایران باستان در سال 86 بازنشسته شد. معرفی وی کار بسیار مشکلی است. شخصیت علمی استاد میرشکرایی کولهباری از پژوهش دارد که نشان دادن این کولهبار کار چند ساعت نیست.
رفیعفر در ادامه اشارهی کوتاهی به زندگینامهی استاد محمد میرشکرایی کرد و گفت: او در سال 1321 در تفرش به دنیا آمد و از کودکی با کتابها و مجلههای پدر و پدربزرگش سرگرم بود. تا سالهای اول دبیرستان در تفرش تحصیل کرد، بعد از آن به دبیرستان شرف تهران آمد. در دبیرستان با آیین نمایش و فرهنگهای نمایشی آشنا شد و بعد از آن بود که فعالیت در این حوزه را ادامه داد. در سال 1344 در دانشکدهی ادبیات دانشگاه تهران با همسرش، غزاله پردیس آشنا شد و ازدواج کرد و در سال 1352 به استخدام رسمی مرکز مردمشناسی وزارت فرهنگ درآمد. او دورهی فوق لیسانس خود را در رشتهی فرهنگ و زبانهای باستانی در دانشگاه تهران گرفت و دورهی دکتری را در تاجیکستان آغاز کرد که بهدلیل کارهای زیاد مجبور به ناتمام گذاشتن این دوره شد. تا اینکه در سال 1386 در جریان برگزاری همایش 70 سال مردمشناسی ایران درخواست بازنشستگیاش قبول شد و پس از برگزاری این همایش بازنشسته شد.
او اضافه کرد: استاد میرشکرایی در ثبت جهانی آیین نوروز تلاش زیادی کرد حتا میتوان این پرونده را به نام او ثبت کرد. میرشکرایی از سال 63 تا 68 سرپرست موزهی پژوهشی مردمشناسی بود و از 68 تا 86 مدیر پژوهشهای مردمشناسی کشور و رییس پژوهشکدهی مردمشناسی بود.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، نرسیده به مسجد ، گنبد بزرگی با ارتفاع نزدیک 15 متر و قطری حدود 16 متر به چشم می آید .
با ورود به مسجد رشته ای قنان توجه را جلب میکند؛ همین قنات که توسط شش ناو در بیرون مسجد و با عبور از درخت چنار بزرگ و قدیمی تقسیم شده و به محله های اطراف جریان بیدا میکنند ؛ احتمالا علت نامگذاری ای مسجد به شش ناو می باشد .
بر پایه ی این گزارش ؛ درو مسجد ، سقف ودیواره با کاشی کاری های زیبا تزیین شده است . معماری مناره مسجد توجا بیننده را جلب میکند . مناری از جنس آجر و به شکل بلکانی ماربیچ هست . این معماری ، قدیمی ترین بنای مسجد شش ناو است ؛ زیرا با خط کوفی نوشته شده است وهیچ کلمه ای به جز لا الله االی الله در کتیبه باقی نمانده است .
به گوشه غربی مسجد که نگاه می شود ؛ حسینه خیلی بزرگی همرا با سکوی برجته ای در وسط آن و حجره هایی در اطراف آن قرار دارد . افرادی که درون مسجد و از اهالی تفرش هستند می گویند: این مکان از دیر باز در ماه محرم و صفر برای تعزیه خوانی استفاده می شود .
گنبد کلاه خودی از جنس آجر در مسجد گویای احداث بنا در عهد سلجوقی است . درون ایوان مسجد شش ناو ، کتیبه ای است که نام بانی مسجد در آن با خط زیبای نستعلیق که نام محمد بن ابراهیم بن عباس در سال 1277 ه.ق حک شده است .
باز هم مرور می کنیم ....مسجد شش ناو در دوره سلجوقی در محله فم تفرش بنا شده است و در دوره های بعد قسمتهایی به آن اضافه شده است .
در این مسجد ، مزار یکی از صحابه امام حسن عسگری(ع) به نام محمد محدث در قرن شش هجری به خاک سرده شده است .
این مسجد در سال 1379در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

.: Weblog Themes By Pichak :.