پایگاه خبری تفرش:

عضو کمیسیون اجتماعی درباره جلسه کمیسیون متبوعش گفت: در بحث بودجه کمیسیون موضوع بازنشستگی افراد با سابقه کمتر از 30 سال مورد بررسی قرار گرفت که طبق لایحه بودجه قرار شد افراد حقوقی معادل 25 روز دریافت کنند.

به گزارش  پایگاه خبری تفرش  عباس صلاحی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، درباره جلسه کمیسیون اجتماعی امروز (یکشنبه 8 دی) گفت: در جلسه امروز لایحه بودجه 93 مورد بررسی قرار گرفت که بررسی امروز بر موضوع بازنشستگی پیش از موعد متمرکز بود.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مدتی قبل قرار شد خانم‌ها با 25 سال سابقه بازنشسته شده که البته 5 سال هم به آنان تخفیف تعلق می‌گرفت.

وی افزود: همچنین آقایان نیز قرار بود با 30 سال سابقه بازنشسته شوند که به آنان نیز 5 سال تخفیف تعلق می‌گرفت، همچنین با این سابقه شغلی قرار بود حقوقی معادل حقوق 30 روز دریافت کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مدتی پس از اجرای این قانون به این افراد حقوقی معادل 25 روز کاری پرداخت کردند که در لایحه بودجه سال 93 نیز همین مبلغ برای پرداخت در نظر گرفته شده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:2 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

همایش بصیرت حسینی روز یکشنبه در آستانه سالروز حماسه 9 دی در آمفی تئاتر پروفسور حسابی اداره ارشاد اسلامی تفرش برگزار شد.

 

به گزارش  پایگاه خبری تفرش یکی ازاستادان حوزه و دانشگاه در این همایش ، علت بروز فتنه ها را عدم بصیرت دانست و گفت: لازمه به وجودآمدن بصیرت در جامعه، دانایی، ایمان و عمل صالح است.

دکتر ˈناهید ربیعیˈ افزود: خداوند با لطف خود، فضا را در 9 دی به گونه ای رقم زد که توطئه های دشمنان خنثی شد..

وی اضافه کرد: شکرانه چنین حماسه بزرگی، عبرت آموزی از وقایع فتنه 88 و دوی از رغبت های دنیایی برای رسیدن به صدق حضور است.

در همایش بصیرت حسینی که به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش،شورای هیئت های مذهبی اداره تبلیغات اسلامی و با همکاری اداره ارشاد و فرمانداری تفرش برگزار شد مسوولین محلی، کارکنان ادارات و اقشار مختلف مردم شهرستان تفرش حضور داشتند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:36 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان تفرش از اجرای طرح نظارت و کنترل بر 135 واحد صنفی در این شهرستان طی آذرماه سال جاری خبر داد.

خبرگزاری فارس: نظارت و کنترل بر واحدهای صنفی در تفرش

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک به نقل از معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان مرکزی، سیروس دالوند گفت: در راستای اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و مقابله با جرائم و معضلات اجتماعی در سطح صنوف و پیشگیری از بروز تخلفات صنفی، طرح نظارت و کنترل بر این واحدها در سطح شهرستان به مرحله اجرا گذاشته شد.

وی خاطرنشان کرد: طی آذرماه سال جاری پلیس امنیت عمومی این فرماندهی از 135 واحد صنفی بازدید کرد که تعداد 13 واحد صنفی به علت نداشتن پروانه شناسایی و عدم رعایت ضوابط و مقررات پلمب شدند.

دالوند بیان داشت: همچنین در این راستا از دو واحد صنفی اخذ تعهد محضری و به 15 واحد نیز تذکر کتبی داده شده است.

سرپرست فرماندهی انتظامی شهرستان تفرش در پایان با تأکید بر عزم جدی پلیس در برخورد با سارقان از شهروندان خواست تا در صورت اطلاع از ناهنجاری های اجتماعی، مراتب را از طریق تلفن 110 اطلاع تا در اسرع وقت نسبت به برخورد با قانون شکنان اقدام شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:43 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

امام جمعه تفرش گفت: 9 دی روز بصیرت ملت ایران در دفاع از حریم ولایت است.

 

به گزارش پایگاه خبری تفرش حجت الاسلام ˈسید محمد مومنیˈ در خطبه های آیین عبادی سیاسی نماز جمعه افزود: امت عاشورایی ایران با الهام از مکتب حسینی، با خلق حماسه 9 دی توطئه فتنه گران را خنثی و ولایت پذیری خود را به جهانیان ثابت کردند.

وی با یادآوری سخنان رییس جمهور آمریکا مبنی بر روی میز بودن گزینه جنگ در مورد ایران اظهارکرد: اگر آنان گزینه جنگ را روی میز خود دارند ملت با بصیرت ایران نیز گزینه لبیک یا حسین (ع)را روی میز داشته و اجازه تجاوز به سرحدات کشور خود را به دشمنان نمی دهد.

امام جمعه تفرش تصریح کرد: حضور آگاهانه و تاثیر گذار مردم در راهپیمایی 9 دی دشمنان را نا امید و توطئه های شوم آنان را خنثی می نماید.

حجت الاسلام مومنی در بخش دیگری از خطبه ها گفت: خیرین با وقف سرمایه خود برای عمران وآبادانی حوزه های علمیه، عزاداری امام حسین( ع) و نطیرآن سرمایه های مادی خود را جاودانه می کنند.

گرامیداشت سالروز نهضت سواد آموزی و سالروز رحلت رسول اکرم( ص) و شهادت امام حسن (ع) از دیگر محورهای خطبه های نماز جمعه این هفته تفرش بود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:36 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

آیین رونمایی از سند سجلی مرحوم استاد عباس منظوری ادیب وخوشنویس برجسته تفرش و استان مرکزی شامگاه پنج شنبه همزمان با دهمین سالگرد درگذشت وی در تفرش برگزار شد.

 

به گزارش  پایگاه خبری تفرش  فرماندار شهرستان تفرش در آیین گفت:جایگاه خوشنویسی ایران اسلامی، همیشه در بلندترین مراتب بوده و اسلام برای این هنر جایگاهی مهم و ارزشمند قائل است.

ˈبهروز اردلان رادˈ با بیان اینکه خوشنویسان انسانهای والایی با اعتقادات و معرفت های دینی هستند افزود: استاد منظوری علاوه بر هنر خوشنویسی از فضل و کمال هم سرشار بود، به طوری که در اولین برخورد ذوق ادبی و عرفانش نمودار می شد .

وی اضافه کرد: برگزاری مراسم بزرگداشت هنرمندان در عرصه های مختلف فرصتی مناسب برای احترام به مقام شامخ آنان و معرفی آنان به عنوان الگو به نسل جوان است.

در این مراسم که به همت انجمن خوشنویسی و با همکاری نمایندگی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی تفرش برگزار شد فرماندار،مسوولین محلی و شاگردان استاد منظوری با حضور بر مزار وی، یاد و خاطره اش را گرامی داشتند.

استاد عباس منظوری حقیقی فرزند استاد علی در سال 1299 هجری شمسی در تفرش متولد شد ولی در هنگام شیر خوارگی در آغوش مادر مهربان خود، همراه با پدر ارجمند به تهران رفت و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در این شهر به پایان رساند و در همین شهر هم سر و سامانی یافت .

وی بنا به توصیه پدرش به استخدام اداره امور قانونگذاری مجلس شورا درآمد و پس از فوت پدر(1329) جانشین او شد.

آن مرحوم بیش از سی کتاب و رساله و حتی کتب درسی مربوط به کشور افغانستان را کتابت کرده است .

استاد منظوری از همان زمان تحصیل، نزد پدر هنرمندش تعلیمات و قواعد اولیهٔ خط و خوشنویسی را آموخت و پس از کسب مقدمات هنر خوشنویسی، مراحل تکمیلی این هنر را تا کسب درجه ممتاز در هنر خوشنویسی ادامه داد و بعد از وفات پدر، برای تکمیل هنر خود مدت ها در محضر استادان علی اکبر کاوه، سیدحسن میرخانی ود محمد تقی حاتمی مشق کرد.

وی در خوشنویسی از استادان خود پیشی گرفت و به مشق خط از روی خطوط عمادالکتاب و میرزای کلهر پرداخت و پس از آن به صورت تخصصی در زمینه خط نستعلیق و خط شکسته به خوشنویسی پرداخت و در این خطوط، مهارتی کم نظیر یافت.

وی علاوه بر هنر خوشنویسی، در ادبیات، تاریخ، فن بیان و تفسیر قرآن نیز تبحر و تسلط داشت و با استفاده از این توانائی ها توانست تصحیح و کتابت و انتشار بیش از سی جلد از آثار بزرگان شعر و عرفان را به انجام برساند.

کتابت کلام الله مجید نیز افتخاری مخصوص و ویژه برای این هنرمند و ادیب استان مرکزی محسوب می شود.

ا ین خوشنویس عارف و ادیب عاشق سرانجام در روز دوشنبه هشتم دی ماه 1382 هجری شمسی جان را به جان آفرین تسلیم کرد و در تفرش به خاک سپرده شد

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 20:24 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیر کمیته امداد امام(ره) تفرش گفت: در حال حاضر یک هزار و 261 سالمند از خدمات کمیته امداد امام خمینی(ره) این شهرستان بهره‌مند هستند.

خبرگزاری فارس: بهره‌مندی 1200 سالمند از خدمات کمیته امداد تفرش

به گزارش  پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی، قاسم مقدم اظهار داشت: تا کنون بالغ بر 3 میلیارد و 910 میلیون ریال برای پرداخت کمک معیشت به سالمندان توسط این نهاد هزینه شده است.

وی پرداخت کمک هزینه زندگی، کمک به امر ازدواج فرزندان، تامین امور مسکن و پرداخت وام‌های خود اشتغالی را از کمک‌های این نهاد به سالمندان عنوان کرد و افزود: پرداخت 120 مورد کمک بلاعوض، 149 مورد وام ضروری و 36 مورد هزینه‌های دارو و درمان از دیگر کمک‌های صورت گرفته به این افراد بوده است.

مقدم همچنین تلاش در راستای انتقال خدمت سربازی 8 نفر از فرزندان این افراد به نزدیکترین مکان به محل سکونت را از خدمات ارائه شده به آنان عنوان کرد و گفت: پرداخت 10 مورد هزینه‌های انشعاب آب، برق، گاز و پروانه ساختمانی از کمک‌های صورت گرفته به این افراد بوده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 20:13 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

امام جمعه شهرستان تفرش با اشاره به اینکه نقش تربیتی تعزیه در جامعه اسلامی از بیشترین اهمیت برخوردار است، گفت: رواج تعزیه و اجرای آن در ایران و شهرستان تفرش با هدف رفع مظلومیت از ائمه معصومین برگزار می‌شود.

خبرگزاری فارس: تعزیه با هدف رفع مظلومیت از ائمه معصومین (ع) برگزار می‌شود‌
گزارش تصويري مرتبط

-------------------------------

به گزارش پایگاه خبری تفرش:  به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک حجت‌الاسلام سید محمد مومنی بعد از ظهر امروز در آئین تجلیل از خادمان، پیشکسوتان،‌ پژوهشگران و فرهیختگان مانوس با تعزیه که در شهرستان تفرش برگزار شد، اظهار داشت: رسالت حضرت زینب(س) بعد از واقعه عاشورا رفع مظلومیت از امام حسین(ع) و اصحاب ایشان بوده و این وظیفه خطیر، امروز بر گردن شبیه خوانان است.

وی تصریح کرد: مهمترین وظیفه شبیه خوانان و ذاکرین اهل بیت (ع)‌ رفع مظلومیت و بیان واقعیت‌های کربلا در روز عاشورا‌ست.

امام جمعه شهرستان تفرش با بیان عوامل مظلومیت اهل بیت(ع) افزود: اهل بیت(ع) همواره در صدد رساندن مردم به هدف والای انسانی در جایگاه خلیفه‌الله بودند و بسیاری از مردم در آن زمان توانایی همراهی اهل بیت پیامبر(ص) را کسب نکردند.

مومنی دیگر عامل برای رفع مظلومیت از امام حسین(ع) و اصحاب ایشان را استفاده نکردن از ابزار نادرست در رسیدن به هدف دانست و اضافه کرد: دشمنان همواره با آلات و ابزار نامقدس به اهداف پلید خود دست می یابند، در حالی که هیچگاه هدف وسیله را توجیه نمی‌کند.

وی ادامه داد: ایجاد شبهه توسط دشمنان و تبدیل شدن آن به فتنه از اهداف پلید دشمنان اسلام است و دشمنان با این اهداف در صدد تنزل جایگاه ائمه معصومین(ع) هستند.

امام جمعه شهرستان تفرش تاکید کرد: مردم باید با بصیرت و روشنگری با این اتفاقات روبرو شوند و شبهه‌ها و خرافات را از اعتقادات خود دور کنند همانطور که در 9 دی سال 88 با بصیرت خود بار دیگر موجب سرافرازی نظام اسلامی و مقام معظم رهبری شدند.

مومنی گفت: بصیرت دینی مردم در روز 9 دی فراموش نشدنی است و ملت با حضور گسترده در صحنه به همه جهانیان اعلام کردند که هر کجا نظام و ارزش‌ها با خطر مواجه شود در راه انقلاب و اسلام جانفشانی می‌کنند.

وی با بیان اینکه مردم ایران در سال 88 وفاداری خود به نظام و رهبر معظم انقلاب را اثبات کردند، اظهار داشت: پیام مردم ایران به فتنه گران در 9 دی ماه برائت از استکبار جهانی و مزدوران فتنه‌گر آنان بود و زنده نگاه داشتن اعتقاد راسخ به انقلاب مهمترین هدف مردم ایران است.

امام جمعه شهرستان تفرش با اشاره به گذشت چهارمین سال از حماسه 9 دی بیان کرد: این حماسه یک جنبش مردمی، خودجوش و ولایت مدار است که توسط مردم ایران ایجاد و در تاریخ ماندگار شد.

مومنی بیان کرد: رمز رسیدن افراد به بصیرت نزول رحمت خداوند و قابلیت خود انسان‌ها است که با در خواست آنان از خداوند حاصل می‌شود.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 19:46 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

آئین نکوداشت خادمان و پیشکسوتان تعزیه استان مرکزی با حضور مدیر کل مرکز موسیقی حوزه هنری کشور و نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در شهرستان تفرش برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بعد از ظهر امروز در آئین تجلیل از خادمان، پیشکسوتان،‌ پژوهشگران و فرهیختگان مانوس با تعزیه که طی دو سال اخیر موفق به کسب مقام کشوری شده‌اند، گفت: تفرش از قدیم‌الایام به عنوان مهد تعزیه در استان مرکزی و حتی ایران شناخته شده است.

محسن رحمتی افزود: آمار بیشترین ثبت میراث تاریخی، طبیعی و فرهنگی در استان مرکزی به این شهرستان اختصاص دارد و این مهم نشانه قدمت و تاریخچه تفرش و نشان از اهمیت این سرزمین از بعد فرهنگی و تاریخی دارد.

وی تصریح کرد: میراث فرهنگی در سه بخش تاریخی، معنوی و طبیعی آثار را به ثبت می‌رساند و در راستای حفظ و نگهداری آن تلاش می‌کند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به اینکه رتبه شهرستان تفرش از نظر تاریخی حائز اهمیت است، خاطر نشان کرد: در بین شهرستان‌های استان مرکزی و از یک هزار و 800 اثر ثبت شده در آثار ملی کشور 15 اثر به این شهرستان اختصاص دارد.

رحمتی با اشاره به ثبت آثار تاریخی و مذهبی تفرش ادامه داد: مهمترین آثار مذهبی در تفرش تکایا هستند که با هنر تعزیه ارتباط دارند و 5 اثر طبیعی در استان مرکزی نیز به ثبت رسیده که هر 5 اثر متعلق به تفرش است و شامل درختان کهنسال این شهرستان می‌باشد که در کنار مکان‌های مذهبی همانند تکیه و امامزاده قرار دارند.

وی یادآور شد: در میان 156 اثر معنوی ثبت شده در کشور 5 اثر به نام تفرش ثبت شده و این آثار از نظر بعد فرهنگی، تاریخی و مذهبی تفرش را رونق می‌بخشند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: هنر تعزیه تفرش به شماره ثبت 13، مراسم علم برانی به شماره ثبت 693، مراسم نخل گردانی به شماره ثبت 692، مراسم علم گردانی روستای عزالدین تفرش به شماره ثبت 1024 و مراسم نخل بندان محله طرخوران به شماره ثبت 1025 آئین‌هایی هستند که در فهرست آثار معنوی (ناملموس) کشور به ثبت رسیده‌اند و امروز از این آئین‌ها رونمایی می‌شود.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین گفت: مردم شهرستان تفرش از نخستین مردمانی هستند که علم تشیع را در شهر خود ترویج کردند و وجود امامزادگان و خانواده‌های مذهبی در این شهرستان نشانه صحت این سخن است.

عباس صلاحی افزود: استفاده از هنر تعزیه در عرض ارادت به ائمه و معصومین علیهم‌السلام از مهمترین اقداماتی بوده که قریب به چهارصد سال پیش در ایران انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: آئین‌های نهفته در تعزیه سبب روشنگری معرفت شده و مردم با حضور در مجالس عزاداری همچون تعزیه کاخ آخرت خود را آباد می‌کنند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عزاداران امام حسین(ع) برای حرکت به سوی معرفت و انسانیت برای عبور از دریای متلاطم به کشتی احتیاجی ندارند و اشک چشم عاشقان اهل بیت (ع) وسیله عبور آنان از امواج است.

صلاحی با بیان اینکه استان مرکزی به عنوان مهد تعزیه در ایران از جایگاه خاصی برخوردار است یادآور شد: دومین تکیه ایران بعد از تکیه دولت در شهرستان تفرش با عنوان تکیه زاغرم نشانگر اجرای تعزیه و قدمت این هنر اصیل در ایران دارد.

وی افزود: اجرای آئین‌های معنوی علم گردانی، نخل گردانی و علم بندان نشانه اهمیت تعزیه در تفرش و علاقه وافر مردم به این هنر چهارصد ساله است.

فرماندار تفرش نیز در این مراسم گفت: هنر تعزیه دارای ویژگی‌های خاص است و این هنر با هیچ هنری قابل مقایسه نیست و این هنر پیوند ناگسستنی با مقدس‌ترین مفهوم مذهبی تشیع است.

بهروز اردلان‌راد افزود: حرکت امام حسین(ع) به سمت صحرای کربلا و قیام ایشان موهبتی الهی بوده که تا عصر حاضر تاثیر مثبت در زندگی مردم داشته و هنر تعزیه سبب پیوند انسان با دین و رسیدن به کمال می‌شود.

وی تصریح کرد: توجه به اعتقادات و تقویت صداقت از مهمترین نشانه‌های یک شبیه خوان است که سبب تقویت صفات روحی وی و افزایش معرفت بینندگان می‌شود.

فرماندار شهرستان تفرش اظهار داشت: اثر پذیری خطابه‌های یک مبلغ رابطه مستقیم با اعتقاد وی به سخنانش دارد و تقویت اعتقادات در مبلغان و ذاکرین از ملزومات نزدیک شدن به اهداف عاشورا است.

اردلان‌راد جامعه پسند بودن تعزیه را از ویژگی‌های تعزیه عنوان کرد و ادامه داد: تعزیه در گستره اقشار مختلف جامعه رسوخ کرده و کمتر کسی است که به این هنر علاقمند نباشد که به عنوان یک هنر استثنائی مذهبی می‌توان از تعزیه نام برد.

در این آئین از پنج اثر معنوی ثبت شده در آثار ملی کشور رونمایی و از 33 نفر از پیشکسوتان و خادمین تعزیه استان مرکزی با اهداء لوح تقدیر و تندیس تجلیل شد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:49 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

نماینده مردم تفرش،آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: هنر تعزیه، میدانی وسیع برای تجلی ارادت مردم به امام حسین(ع ) است.

 

به گزارش پایگاه خبری تفرش   ˈعباس صلاحیˈ روز پنج شنبه در آیین نکوداشت خادمان و پیشکسوتان تعزیه استان مرکزی در تفرش افزود:این هنر بستر معرفی ارزشهای دینی و اصالتها را نیز فراهم می نماید.

وی با بیان این که تفرش در زمینه هنر تعزیه از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است ادامه داد: مردم این شهرستان نخستین مردمانی بودند که علم تشیع را به حرکت درآورده و از تعزیه برای معرفی آیین های مذهبی و حماسه حسینی استفاده کردند.

نماینده مردم تفرش،آشتیان و فراهان اظهار کرد: تنها عامل سوق دادن مردم به تعزیه ایمان و عشق آنان به اهل بیت ( ع ) بوده است.

امام جمعه تفرش نیز در این مراسم گفت: رفع مظلومیت از خاندان عصمت و طهارت رسالت خطیر و بزرگ تعزیه خوانان ، مبلغین دین و تمامی عاشقان حسینی است.

حجت الاسلام ˈسید محمد مومنیˈ افزود: دشمنان با ایجاد شبهه و فتنه در صدد مخدوش کردن جایگاه اهل بیت(ع ) هستند که در این راستا بصیرت و هوشیاری مردم ضروری است.

وی با بیان این که حماسه 9 دی تجلی بصیرت مردم در برابر فتنه گری دشمنان بود ادامه داد: افزایش بصیرت مردم عامل خنثی کردن شبهات و فتنه های دشمن است که این امر باید در مجالس حسینی در اولویت قرار گیرد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی نیز در این مراسم گفت:شهرستان تفرش در سه بخش میرات تاریخی،طبیعی و معنوی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است.

ˈ محسن رحمتیˈ افزود: از 800 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ، 50 اثر متعلق به شهرستان تفرش است که مهترین این آثار مذهبی مربوط به تکایا و آیین تعزیه است.

وی ثبت پنج میراث طبیعی و به همین تعداد میراث معنوی این شهرستان در فهرست آثار ملی را از دیگر افتخارات و ظرفیتهای این شهرستان در حوزه میراث فرهنگی عنوان کرد.

استاد ادبیات نمایشی و پژوهشگر تعزیه نیز در این مراسم گفت: سامانه های نوشتاری، مدیریت، بازی، طراحی صحنه و معماری تعزیه از مهمترین سامانه های موجود در هنر تعزیه است.

دکتر ˈاحمد جولاییˈ با بیان این که در ایران تئاتر ملی تعریف نشده افزود: تعزیه تنها گونه نمایشی است که دارای تقویم اجرایی، معماری ویژه و متن مکتوب است.

مدیر کل مرکز موسیقی حوزه هنری تهران نیز در این مراسم گفت: موسیقی تعزیه دارای مناسب نوازی است و خوانندگان تعزیه از تکنیک های نوازی خاصی در تعزیه استفاده می نمایند .

ˈپیروز ارجمندˈ با بیان اینکه توجه به فرهنگ مهمترین عامل مقابله با هجمه جنگ نرم دشمن است تصریح کرد: بودجه فرهنگ و هنر در مقابل سرمایه گذاری دشمن در جنگ نرم بسیار اندک است که توجه مسوولین به این امر ضروری است.

وی تصریح کرد: تنها حافظان میراث معنوی و فرهنگی مردم اند که با دلدادگی و ارادت خود مقدمات پابرجا ماندن این میراث را که تعزیه یکی از آنان است فراهم می نمایند.

تجلیل از 33 پیشکسوت و خادمان تعزیه استان مرکزی و رونمایی از ثبت ملی پنج میراث ناملموس معنوی از جمله ˈتعزیه تفرشˈ،مراسم علم بران تفرش، نخل گردانی تفرش، علم گردانی روستای عزالدین تفرش، و مراسم نخل بندان محله طرخوران تفرش از مهمترین برنامه های جانبی این مراسم بود.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:50 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مرکزی گفت: حفاظت ازگونه های ارزشمند جنگلی از سیاستهای مهم این اداره کل است

 

ˈ به گزارش پایگاه خبری تفرش یوسف یوسفی ˈ روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: جنگلها جزومناطق ممنوعه برای عملیات معدنی هستند و ماموران و ضابطان منابع طبیعی از هرگونه اقدام تخریبی در این مکانها جلوگیری می کنند.

وی ادامه داد: ذخیره گاههای جنگلی بنه، بلوط و سماق در شهرستانهای تفرش و شازند در مجموع به وسعت 305 هکتار تحت حفاظت قرار دارند و هرگونه تغییرکاربری و واگذاری زمین دراین عرصه ها ممنوع است.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: گونه های بلوط، سماق و بنه از بازماندگان جنگل های طبیعی و بانک ژنتیکی استان هستند که از بذر آنها برای توسعه عرصه های دارای گونه های جنگلی بومی و تولید نهال استفاده می شود.

وی، بادامچه، زالزالک وحشی، نسترن وحشی، داغداغان، انجیر، گلابی وحشی، ارژن ،توت و گلابی وحشی را از دیگر گونه های درختی و درختچه ای موجود در جنگل های طبیعی استان عنوان کرد و افزود: این گونه ها نیز امکان توسعه و استقرار به صورت دیم را در سطح استان دارند.

مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مرکزی مجموع مساحت درختزارها، بیشه زارها و جنگل های طبیعی استان را 15 هزار و 120 هکتار عنوان کرد و افزود: شهرستان ساوه با پنج هزار و 280 هکتار بیشترین و شهرستان آشتیان با حدود شش هکتار مساحت کمترین عرصه های جنگلی در استان را دارند.

وی ادامه داد: شهرستان تفرش با مساحت 25 هزار و 843 هکتار بیشترین استعداد و شهرستان کمیجان با مساحت یک هزار و 948هکتار کمترین ظرفیت در جنگلکاری را دارند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:10 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

دبیر انجمن تعزیه تفرش این شهرستان را از قطبهای مهم تعزیه ایران دانست و گفت:آیین تجلیل از خادمان و پیشکسوتان تعزیه استان مرکزی پنجم دی ماه امسال در این شهرستان برگزار می شود.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش شاه حسینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: تعزیه خوانان تفرشی نظیر «حاج رجبعلی طرخورانی» ،حاج «محمود طرخورانی» و«حسینعلی خان نکیسا» از تعزیه خوانان معروف و نامی دوره قاجاریه هستند که هر یک صاحب سبکبوده و نقشی بسزا در پیشبرد این هنر سوگ داشته اند.
وی اظهار کرد: رونمایی از سه اثر معنوی تفرش که به ثبت ملی رسیداند از بخش های دیگر این آیین است که با حضور اساتید و محققین و پژوهشگران علمی کشور در سالن آمفی تئاتر پرفسور محمود حسابی برگزار می شود.
وی این آثار را شامل «تاثیر واقعه محرم بر جامعه اسلامی ایران و جهان» ،«گزارش ثبت جهانی تعزیه »و «موسیقی در تعزیه» عنوان کرد.
دبیر انجمن تعزیه تفرش ادامه داد:قدمت تعزیه در تفرش به دوره صفویه بازمی گردد و هرساله با شروع ایام محرم در تکایا و حسینیه های متعددی در محلات قدیمی این شهر، تعزیه اجرا و با استقبال پرشور عزاداران حسینی رو به رو می شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 22:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

معاون فرماندار شهرستان تفرش گفت: وحدت هیئت‌های مذهبی در 28 صفر موجب همدلی و انسجام هیئت‌ها می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک سعید مویدی بعد از ظهر امروز در جلسه هماهنگی مراسم 28 صفر در فرمانداری شهرستان تفرش با دعوت از مردم متدین تفرش برای حضوری با شکوه و گسترده در آیین‌های عزاداری روزهای آخر ماه صفر اظهار داشت: این مراسم با شور تمام که نشانه ارادت مردم تفرش به پیامبر عظیم‌الشأن اسلام و ائمه معصومین (علیهم‌السلام) است، برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه مراسم عزاداری 28 صفر سالروز رحلت پیامبر اسلام(ص) باید در شأن و منزلت ایشان که آخرین فرستاده الهی هستند، برگزار شود، تصریح کرد: تمام تلاش خود را به کار خواهیم برد تا این مراسم در مصلی ولایت تفرش با عظمت و شکوه هرچه بیشتر برگزار شود.

معاون فرماندار شهرستان تفرش افزود: تمام تلاش مسئولان باید برای برگزاری عزاداری مردمی باشد و سعی همگان بر این است تا از مظلومیت پیامبر اکرم(ص) دفاع شود و همانطور که برنامه‌های بزرگ برای فرزندان خاتم انبیا(ص) برگزار می‌شود برای روز 28 صفر نیز عزاداری عظیمی داشته باشیم، چرا که سعی دشمنان اسلام در از بین بردن نام و یاد پیامبر اکرم(ص) تمام نشدنی است.

مؤیدی با مصوبه تجمیع عزاداران در 28 صفر در مصلی ولایت، بیان داشت: رئیس اداره تبلیغات اسلامی باید از هیئت‌های مذهبی درخواست کند تا نسبت به تجمع بزرگ هیئت‌های مذهبی در مصلی ولایت شهرستان اقدام شود.

در این جلسه همچنین هماهنگی‌های لازم به منظور برگزاری گرامیداشت چهارمین سال حماسه سیاسی 9 دی انجام شد.

تبیین نهضت روشنگری و آشکارسازی ابعاد حماسه 9 دی، هماهنگی فعالیت‌های موثر در این روز، فعال سازی دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌ها، توسعه دادن افکار عمومی و ظرفیت‌های اجتماعی به این رویداد مهم و بسترسازی به منظور توسعه فعالیت‌های خودجوش انقلابی از مهمترین اهداف اجرایی برنامه‌های 9 دی است.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 21:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

معاون فرماندار شهرستان تفرش گفت:حماسه 9 دی ی نظیرترین حرکت مردمی تاریخ انقلاب اسلامی در حفاظت از نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمان های انقلاب اسلامی ایران بود.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش ˈسعید مویدیˈ عصر چهارشنبه در نشست هماهنگی مراسم گرامیداشت 9 دی در تفرش افزود:بدون شک خلق این حماسه عظیم توسط ملت ایران، فصلی جدید از بصیرت، هوشیاری، دشمن شناسی و غیرت دینی و انقلابی را در تاریخ مبارزات مردم مسلمان ایران رقم زد.

وی تصریح کرد : حرکت عظیم، حیرت انگیز و فوق العاده مردم در دفاع از حریم ولایت ، روز نهم دی ماه 1388 را در تاریخ ماندگار کرد.

معاون فرماندار شهرستان تفرش ادامه داد: آنچه در حماسه ماندگار نهم دی رخ داد در واقع برخاسته از حرکتی ایمانی و با انگیزه کاملاً خدایی بودکه به هیچ وجه با اراده انسانی انجام شدنی نبود .

برگزاری مراسم 9دی در مسجد قائمیه این شهرستان از مصوبات این نشست بود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 19:46 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با تاکید بر اینکه بعید است کارت هوشمند ملی تا چند ماه آینده بین افراد جامعه توزیع شود، گفت: در بودجه سال آینده اعتباری برای طرح کارت هوشمند ملی در نظر گرفته نشده است.
امکان توزیع کارت هوشمند ملی تا پایان سال وجود ندارد/ کارت هوشمند ملی بدون پشتوانه مالی عملیاتی نمی‌شود

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش عباس صلاحی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت،‌ با یادآوری جایگزینی توزیع کارت هوشمند ملی به جای کارت ملی، افزود: باید این واقعیت را پذیرفت که طرح کارت هوشمند ملی طرح جامعی است به گونه‌ای که در آن مواردی همچون احراز هویت، سلامت یا‌ گواهی‌نامه افراد تجمیع شده و درقالب کارت هوشمند ملی توزیع می‌شود.

نماینده مردم تفرش، آشتیان وفراهان در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه زیرساخت‌ها برای ارایه کارت هوشمند ملی هنوز فراهم نشده است، ادامه داد: اکنون برای تعویض گواهینامه کارت‌های جدید صادر می‌شود که این اقدام نوعی موازی‌کاری در صدور کارت هوشمند ملی است به گونه‌ای که باعث فراموش شدن طرح اصلی می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ با تاکید بر اینکه بعید است کارت هوشمند ملی تا چند ماه آینده بین افراد جامعه توزیع شود،‌ تصریح کرد: ابتدا باید این طرح به صورت پایلوت در برخی نقاط استان‌ها انجام می‌شد تا در صورت رفع موانع و مشکلات به صورت سراسری به اجرا درآید.

وی یادآور شد: مشکلاتی در زمینه کمبود و نحوه تامین اعتبار در اجرای طرح کارت هوشمند ملی وجود دارد بنابراین همین امر ضرورت اجرای پایلوت آن را بیشتر می‌کند.

صلاحی با یادآوری اینکه در بودجه‌ سال 93، اعتبار ناچیزی برای تملک دارایی‌های ثبت احوال و اسناد در نظر گرفته شده است، تاکید کرد: در این شرایط چگونه می‌توان این طرح را به صورت سراسری به اجرا درآورد در حالی که بخش اعظم کار یعنی تامین منابع مالی با چالش‌های جدی مواجه است.

این نماینده مردم در مجلس نهم،‌ یادآور شد: اجرای موفقیت‌آمیز طرح کارت ملی هوشمند دور از ذهن به نظر می‌رسد مگر آنکه در کمیسیون تلفیق بودجه ویژه‌ای برای آن در نظر گرفته شود زیرا اگر طرح اجرایی شده اما اعتبار لازم برای آن درنظر گرفته نشود باید منتظر چالش‌های جدی‌تری در این حوزه باشیم.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس نهم،‌ با بیان اینکه هنوز زمینه برای توزیع کارت هوشمند ملی در شهرستان‌ها فراهم نیست،‌ ادامه داد: با وجود آنکه طرح یادشده از لحاظ امنیتی و اقتصادی حائز اهمیت است اما به طور حتم کار کارشناسی ویژه‌ای را می‌طلبد تا به درستی عملیاتی شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، گفت: دولت باید برای طرح کارت ملی هوشمند تامین اعتبار کند زیرا اجرای شتابزده آن جز خسارت، منفعت دیگری ندارد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:14 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری مراسم تجلیل از خادمان، پیشکسوتان،‌ پژوهشگران و فرهیختگان مانوس با تعزیه استان خبر داد.

خبرگزاری فارس: مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران تعزیه استان مرکزی در تفرش
گزارش تصويري مرتبط

-------------------------------
 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک، سید محسن رحمتی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این مراسم پنجم دی ماه در شهرستان تفرش برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: این مراسم با حضور محققان و پژوهشگران برجسته تعزیه کشور و با موضوع تاثیر واقعه محرم بر جامعه اسلامی ایران و جهان برگزار می‌شود.

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی ادامه داد: در این مراسم همچنین از پنج اثر فرهنگی و معنوی ثبت شده تفرش رونمایی خواهد شد.

رحمتی رونمایی از گزارش ثبت جهانی تفرش و موسیقی تعزیه را از دیگر برنامه‌های جنبی این مراسم عنوان کرد.

وی با بیان اینکه استان مرکزی یکی از قطب‌های مهم تعزیه کشور است، گفت: در این مراسم از خادمان، پیشکسوتان،‌ پژوهشگران و فرهیختگان مانوس با تعزیه که طی دو سال اخیر موفق به کسب مقام کشوری شده‌اند، تجلیل خواهد شد.

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه بیش از 20 گروه تعزیه خوان در شهرستان تفرش در این هنر فعالیت می‌کنند، بیان کرد: شهرستان تفرش با اجرای تعزیه هر سال در ایام محرم و صفر طرفداران زیادی را به طرف خود می‌کشاند.

رحمتی با بیان اینکه شهرستان تفرش با دارا بودن پیشینه بسیار کهن در امر تعزیه به عنوان یکی از قطب‌های تعزیه کشور شناخته شده، از تعزیه‌‌خوانانی همچون حاج رجبعلی طرخورانی، حاج محمود طرخورانی، حسینعلی خان نکیسا و... به عنوان تعزیه‌‌خوانان معروف و نامی تفرش در دوره قاجاریه نام برد.

تعزیه در تفرش از دوره صفویه قدمت داشته و با شروع ایام محرم از قدیم‌الایام مرسوم بوده و در تکایا اجرا می‌شده است و در ایام محرم عزاداران سالار شهیدان با حضور در این تکایا مراسم تعزیه را اجرا می‌کردند.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:46 | نویسنده : میثم اله وردی |