پایگاه خبری تفرش:

جشن انقلاب روز یکشنبه با حضور سرپرست، استادان، دانشجویان و کارکنان در سالن آمفی تئاتر حاج ابراهیم نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.

 

به گزارش پایگاه خبری تفرش سرپرست دانشگاه تفرش در این آیین با تبریک دهه فجر گفت:انقلاب اسلامی ایران ثمره خون شهدا و جانفشانی آنان در به پیروزی رساندن این حرکت عظیم به رهبری امام خمینی (ره) بود.

دکتر ˈمحمد قاسم سحابˈ افزود: انقلاب تغییرات و تحولات بنیادی را در کشور به وجود آورد که در طول تاریخ ایران بی نظیر بود.

وی رهبری امام خمینی (ره)، قدرت الهی و پشتیبانی ملت از رهبری خردمندانه امام (ره) را رمز پیروزی انقلاب و وجه تمایز آن با دیگر انقلاب های صورت گرفته در جهان عنوان نمود.

مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت:توکل به خدا، اتکاء ملت به خود و عدم اعتماد به دشمنان از مهمترین عوامل ماندگاری انقلاب اسلامی ایران در طول تاریخ است.

حجت الاسلام ˈ جواد موسویˈ با اشاره به مذاکرات کنونی ایران با امریکا تصریح کرد: ملت ایران با اعتماد به دستگاه دیپلماسی و تبعیت از ولایت و با یادآوری سخنان رهبری که امریکا قابل اعتماد نیست برای احقاق حقوق حقه خود در این مذاکرات تلاش می نمایند.

در این مراسم که مدیران و کارکنان دانشگاه های شهرستان تفرش حضور داشتند 25 سالگرد تاسیس دانشگاه تفرش گرامی داشته و از تیم های برتر مسابقات فوتسال گرامیداشت دهه فجر دانشگاه های شهرستان تفرش تقدیر شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:27 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

سرپرست دانشگاه تفرش دانشگاه‌ها را مغز متفکر جامعه خواند و گفت: در جنگ اقتصادی و فرهنگی دانشگاه‌ها باید با تأثیرگذاری فراوانی که در جامعه دارند در خط مقدم نبرد قرار گیرند.

خبرگزاری فارس: دانشگاه‌ها مغز متفکر جامعه در جنگ اقتصادی و فرهنگی هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، محمدقاسم سحاب ظهر امروز در آیین بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران با تبریک دهه مبارک فجر با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران ثمره خون شهدا به رهبری امام خمینی (ره) بود، اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران ثمره خون شهدا و جانفشانی آنان در به پیروزی رساندن این حرکت عظیم به رهبری امام خمینی (ره) بود.

وی تصریح کرد: طلوع فجر و بروز انقلاب اسلامی سبب بروز تغییرات اساسی در کشور شد که نتایج آن در رشد علمی و فرهنگی دانشجویان و مفاخر ایران قابل مشاهده است.

سرپرست دانشگاه تفرش افزود: توکل به خدا، اتکای ملت به خود و عدم اعتماد به دشمنان از مهم‌ترین عوامل ماندگاری انقلاب اسلامی ایران در طول تاریخ است.

سحاب رهبری امام خمینی (ره)، قدرت الهی و پشتیبانی ملت از این حرکت معنوی و ارزشی را رمز پیروزی انقلاب و وجه تمایز آن با دیگر انقلاب‌های صورت گرفته در جهان عنوان کرد.

وی دفاع جانانه از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی را از وظایف اصلی دانشگاه‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: حراست از نظام در سال 57 به دست جوانان غیور و دلیر انجام شد و امروز باید دانشگاهیان این بیرق را در دست گرفته و حافظ انقلاب و دستاوردهای آن باشند.

سرپرست دانشگاه تفرش با اشاره به مذاکرات کنونی ایران با آمریکا تصریح کرد: ملت ایران با اعتماد به دستگاه دیپلماسی و تبعیت از ولایت و با یادآوری سخنان رهبری که آمریکا قابل اعتماد نیست برای احقاق حقوق حقه خود در این مذاکرات تلاش می‌کند.

در این مراسم که مدیران و کارکنان دانشگاه‌های شهرستان تفرش حضور داشتند بیست و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه تفرش گرامی داشته شد و از تیم‌های برتر مسابقات فوتسال دانشگاه‌های شهرستان تفرش تقدیر به عمل آمد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:2 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

نخستین جشنواره فرهنگی هنری حکیم نظامی تفرشی با هدف شناسایی هنرمندان گمنام تفرشی در شهرستان تفرش به کار خود پایان داد.

خبرگزاری فارس: جشنواره حکیم نظامی در تفرش به کار خود پایان داد

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از   خبرگزاری فارس از اراک، فرماندار تفرش صبح امروز در آیین اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی هنری حکیم نظامی تفرشی مهمترین هدف برگزاری این جشنواره را شناسایی هنرمندان گمنام تفرشی عنوان کرد و گفت: برگزاری این جشنواره در کنار تشویق هنرمندان بومی به فعالیت‌های هنری سبب تشویق کودکان و نونهالان و هدایت به فعالیت‌های مفید فرهنگی و هنری می‌شود.

بهروز اردلان‌راد با تشکر از عوامل برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی هنری حکیم نظامی تفرشی اظهار داشت: با ایجاد ظرفیت‌های مناسب در بخش فرهنگ و هنر می‌توان آینده هنرمندان در عرصه‌های مختلف را تضمین کرد تا هنر به عنوان زمینه فعالیتی مثبت در جامعه نهادینه شود.

وی تصریح کرد: هنر تلاشی است برای آراستن آنچه به نظر انسان می‌آید و یک اثر با تلاش بی‌وقفه هنرمند خلق می‌شود.

فرماندار تفرش با بیان اینکه وظیفه هنرمند زیبا نشان دادن محیط اطراف است، بیان داشت: ذوق، استعداد و هوش خدادادی مهمترین ملزومات برای خلق یک اثر توسط هنرمند است.

اردلان‌راد خاطرنشان کرد: آرامش جامعه کنونی ناشی از هنرمندی شهیدان در جبهه‌های جنگ است که با ایثار خون خود آرامش را به مردم تقدیم کردند تا مردم و هنرمندان امروز بتوانند از ذوق هنری خود در خلق آثار بهره ببرند.

وی با اشاره به ایام مبارک دهه فجر بیان کرد: دهه مبارک فجر یکی از مهمترین رویدادهای کشور ایران اسلامی است و این دهه هنرمندی ملت ایران را به رخ جهانیان می‌کشد.

فرماندار تفرش ادامه داد: این روزها به خاطر رشادت‌ها و فداکاری‌های فرزندان ایران دهه عزت و کرامت ایران نام نهاده شد و تا همیشه نام ایام‌الله با نام دهه فجر جاودان خواهد ماند.

وی با تاکید بر زنده نگاه داشتن یاد و خاطره شهدا در همه روزهای سال افزود: وجود شهدا برکت این نظام است و باید در طول سال نام این شهدا در تمامی محافل بیان شود و فقط منوط به ایام خاصی نباشد.

اردلان‌راد تصریح کرد:خانواده شهدا بعد از فرزندانشان مهمترین برکات و نعمات در جامعه هستند که دلجویی و دیدار از آنها وظیفه یکایک مردم مسلمان ایران است.

معاونت فرهنگی هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز در این آئین گفت: شهرستان تفرش یکی از شهرستان‌های هنرمند پرور و عالم پرور استان مرکزی است و وجود هنرمندان در هر شهرستان زمینه رشد فرهنگی آن شهر را بیشتر فراهم می‌کند.

مهدی قاسمی این جشنواره را خوب ارزیابی کرد و افزود: برگزاری جشنواره‌هایی مانند این تاثیر مثبتی در شناسایی هنرمندان گمنام داشته و موجب تقویت زیرساخت‌های هنری این شهرستان می‌شود.

وی توجه بیشتر مسئولین به فرهنگ و هنر و هنرمندان را خواستار شد و اظهار داشت: برگزاری دوره‌‌ای آموزش‌های مختلف به منظور تقویت هنر هنرمندان زمینه‌های رشد فرهنگ و هنر را در جامعه فراهم می‌کند.

دبیر نخستین جشنواره حکیم نظامی تفرشی در این آئین با اشاره به اینکه این جشنواره به مدت هشت روز در تفرش برگزار شد، گفت: 341 اثر از 97 هنرمند تفرشی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از میان آثار 45 اثر حائز رتبه‌های اول تا سوم در رشته‌های مختلف شد.

رضا تفرشی با بیان اینکه بیشترین آثار رسیده در رشته عکاسی و طراحی و نقاشی بوده است، افزود: 78 اثر در بخش عکاسی و 72 اثر در رشته طراحی و نقاشی به دبیرخانه جشنواره رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین در رشته نگارگری 10 اثر، در خوشنویسی دو اثر، در تذهیب دو اثر، در رشته گرافیک 18 آرم، 12 پوستر، 9 طرح جلد و سه کارت ارسال شده بود.

دبیر نخستین جشنواره حکیم نظامی تفرشی اظهار داشت: در بخش مجسمه‌سازی یک اثر، در موسیقی 29 اثر، در تعزیه 11 اثر، در شعر و داستان 23 اثر و در صنایع‌دستی 12 اثر قلم‌زنی، شش اثر معرق کاشی، هشت اثر میناکاری، چهار اثر حکاکی روی چرم و یک اثر سفال برجسته، یک گلیم برجسته و یک قالیچه برای رقابت به دبیرخانه ارسال شده بود.

ابومحمد الیاس بن زکی بن موید حکیم گنجوی شاعر نامدار ایران زمین به روایتی در سال 535 در روستای «تاد» تفرش متولد شده و عده‌ای نیز بر این باورند که وی زاده شهر گنجه از آران بالای رود ارس است. 

وی از بزرگترین شاعران ایران زمین است که به گفته پارسی‌شناسان بعد از فردوسی قرار دارد.

مخزن الاسرار، منظومه لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندرنامه از دیگر شاهکار‌های این شاعر بزرگ است.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:9 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

آیین آغاز دهه مبارک فجر روز شنبه به مناسبت 12 بهمن سالروز ورود امام خمینی (ره) به ایران در دانشگاه تفرش برگزار شد.

به گزارش  پایگاه خبری تفرش به نقل از ایرنا، در این آیین که اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه های پیام نور و آزاد اسلامی این شهرستان نیز حضور داشتند، به مقام شامخ شهدای گمنام مدفون در دانشگاه تفرش ادای احترام شد و دانشگاهیان بار دیگر با آرمان های امام راحل تجدید میثاق کردند.

مسوول بسیج اساتید و عضو هیات علمی دانشگاه تفرش در این آیین گفت: پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) یک بشارت بزرگ برای ملت ایران بود تا توانایی و نبوغ خود را به دنیا اثبات نماید.

حجت الاسلام ˈ سید علی شفیع پور حسینیˈ افزود: رسالت امروز ملت ایران ادامه دادن راه شهدای انقلاب و دفاع مقدس است و همه باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

وی بیان کرد: باید با صیانت از انقلاب اسلامی و ماندگار کردن راه شهدا به دشمنان بفهمانیم که انقلاب اسلامی ایران برای همیشه در تاریخ زنده و پابرجا است.

در این آیین، شرکت کنندگان مزار شهدای گمنام دانشگاه تفرش را غبار روبی و گلباران کردند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:14 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

همزمان با آغاز دهه فجر، جشنواره فرهنگی هنری حکیم نظامی در شهرستان تفرش آغاز به کار کرد.

خبرگزاری فارس: جشنواره فرهنگی هنری حکیم نظامی در تفرش آغاز به کار کرد 

به گزارش  پایگاه خبری تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک، جشنواره فرهنگی هنری حکیم نظامی کار خود را بعد از ظهر امروز در شهرستان تفرش آغاز کرد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش در آئین افتتاح این جشنواره گفت: هنر زبان گویای جامعه است و با زبان هنر می‌توان کمک شایانی به جامعه و مردم کرد.

فضل‌الله باباخانی افزود: 414 اثر از هنرمندان شهرستان تفرش به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که با تشخیص داوران آثار راه یافته در جشنواره امروز به نمایش گذاشته شده است.

وی تصریح کرد: آثار هنری حاضر در این جشنواره شامل نگارگری،گلیم، فرش، ظروف مسی، نقاشی و حکاکی روی چرم، عکاسی و سیاه قلم، تذهیب، مجسمه سازی و طراحی جلد، پوستر و آرم است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش با بیان اینکه 22 رشته اثر به این جشنواره ارسال شده است، بیان داشت: رشته‌های عکاسی و نقاشی با بیشترین استقبال روبرو بوده و تذهیب و مجسمه سازی کمترین استقبال را داشته و در رشته‌های تئاتر و خوشنویسی اثری ارسال نگردیده است.

باباخانی خاطرنشان کرد: همچنین 9 گروه تعزیه خوانی تفرش و یک گروه از اراک در این جشنواره شرکت کرده‌اند که با برنامه‌ریزی انجام شده کارهای خود را به مرحله اجرا در خواهند آورد.

لازم به ذکر است؛ این جشنواره تا 22 بهمن ادامه دارد و در آن از تمامی هنرمندان شرکت کننده تقدیر خواهد شد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 19:32 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

دبیر جشنواره فرهنگی و هنری حکیم نظامی از ارسال 269 اثر به دبیرخانه این جشنواره در تفرش خبر داد.

 

به گزارش پایگاه خبری تفرش  ˈرضا تفرشیˈ روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: استقبال از رشته های صنایع دستی، تجسمی، تعزیه،ادبی، موسیقی خوب بوده ولی در برخی از رشته ها مانند خوشنویسی و تئاتر استقبال نشده است .

وی، با بیان این که هشتم بهمن آخرین مهلت ارسال آثار به دبیر خانه جشنواره فرهنگی و هنری حکیم نظامی بود، افزود: این جشنواره به هنرمندان تفرشی اختصاص دارد و هر هنرمند می تواند تا هفت اثرارسال نماید.

وی گفت: تکنیک، موضوع و ابعاد آثار ارسالی آزاد است و هر هنرمند می تواند در همه رشته ها شرکت کند و آثار یک هفته پس از اتمام جشنواره به هنرمندان عودت داده می شود .

دبیر جشنواره فرهنگی و هنری حکیم نظامی اضافه کرد:20 نفر از هنرمندان پیشکسوت و صاحب نظران و اساتید که اثری به این جشنواره ارسال نکرده باشند، داوری این جشنواره را به عهده خواهند گرفت.

تفرشی اظهار کرد: تاکنون اقدامات اولیه شامل چاپ بنر و پوستر ،تبلیغات در سطح شهر و نشستهای هماهنگی و جمع آوری آثار هنرمندان انجام شده است .

نخستین جشنواره فرهنگی و هنری حکیم نظامی از 12 تا 22 بهمن ماه سال جاری به همت انجمن هنرهای تجسمی اداره ارشاد اسلامی تفرش در رشته های طراحی، نگارکری، خوشنویسی، تذهیب، گرافیک، عکاسی، مجسمه سازی، موسیقی، تعزیه، تئاتر، شعر و داستان و صنایع دستی برگزار می شود.

حکیم ابومحمد الیاس بن زکی بن موید ملقب به نظامی گنجوی شاعر نامدار ایران زمین به روایتی در سال 535 در روستای «تاد» تفرش متولد شده و عده ای نیز بر این باورند که وی زاده شهر گنجه از آران بالای رود ارس است.

نظامی از بزرگترین شاعران ایران زمین است که به گفته پارسی شناسان بعد از فردوسی قراردارد.

مخزن الاسرار، منظومه لیلی و مجنون، هفت پیکر و اسکندر نامه از دیگر شاهکار های او است.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 8:51 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیر روابط عمومی دانشگاه تفرش گفت: آشنایی دانشجویان با اهداف انقلاب، محور برنامه های دهه فجر این دانشگاه است.

 

به گزارش پایگاه خبری تفرش  «محمدرضا پرنیان پور» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گلباران قبور مطهر شهدای گمنام دانشگاه تفرش همزمان با سالروز ورود تاریخی امام خمینی (ره) به میهن، برگزاری مسابقات داخلی فوتسال کارکنان دانشگاه ، دیدار دانشگاهیان تفرش با امام جمعه ،نشست هم اندیشی اساتید دانشگاه ها و برگزاری جشن پیروزی انقلاب از جمله برنامه های این دانشگاه در دهه مبارک فجر است.

وی، آذین بندی و فضاسازی دانشگاه، شرکت در مراسم غبار روبی مزار شهدا، دیدار با خانواده های معظم شاهد و ایثارگر دانشگاهیان و حضور پرشکوه در راهپیمایی 22 بهمن را از دیگر برنامه ها عنوان کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:46 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

معاون فرماندار تفرش گفت: سومین جشنواره زمستانی با رویکرد معرفی جاذبه‌های روستایی در تفرش برگزار می‌شود.

 
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک، سعید مؤیدی بعد از ظهر امروز در جلسه هماهنگی سومین جشنواره زمستانه با رویکرد روستایی که با حضور دستگاه‌های ذیربط در فرمانداری تفرش برگزار شد، اظهار داشت: معرفی فرهنگ‌های بومی محلی از اهداف اولیه در  برنامه‌های فرهنگی این شهرستان است.

وی تصریح کرد: دوری از مراسم آیینی، سنتی و فرهنگی سبب ورود فرهنگ‌های وارداتی غربی به آئین‌های اصیل ایرانی می‌شود.

معاون فرماندار تفرش بیان داشت: ورزش‌ها و آیین‌های  قدیمی ریشه در تمدن غنی اسلامی ایرانی دارند و باید به نسل‌های آینده انتقال یافته و حفظ شوند.

دبیر جشنواره زمستانی شهرستان تفرش نیز در این جلسه گفت: آداب و رسوم هر قوم و ملتی شناسنامه و هویت آن ملت محسوب شده و به عنوان عامل مشترک بین مردمان یک قوم، قلوب آنها را به هم پیوند می‌زند.

یوسف شاه‌حسینی افزود: با توجه به ثبت ملی برخی از آیین‌های سنتی تفرش و  معرفی به نسل جدید و حفظ و احیا فرهنگ کهن سومین جشنواره زمستانی تفرش با رویکرد روستایی در ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی اجرای آوازهای دشتی سر کوهی، نقالی، کوسه گلدی، نی چوپانی، موسیقی‌های محلی و آیین سنتی به تخت نشستن داماد را از برنامه‌های این جشنواره عنوان کرد.

علی حیدری سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تفرش نیز هماهنگی دستگاه‌ها به منظور تهیه و تجهیز مکان مراسم، هماهنگی با دهیاری‌ها جهت مشخص شدن مکان مراسم، وسایل امدادی، هماهنگی با شورای فرهنگ عمومی شهرستان و کمک‌های نقدی را جهت اجرای بهتر این جشنواره خواستار شد.

این جشنواره در 25 بهمن ماه سال جاری و در یکی از روستاهای منطقه رودبار  شهرستان تفرش اجرا خواهد شد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 20:4 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

با تلاشها و پیگیریهای نماینده ،امام جمعه ، فرماندار،شورای شهر تفرش ، دکتر حسن صابری در سمت سرپرستی دانشگاه آزاد تفرش  ابقا شد .


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش ، شهروندان تفرشی با نصب بنر و پلاکارد های تشکر از حمایت ها و پیگیریهای مسئولین ، در سطح شهر خوشحالی خود را اظهار کردند .
 
گفتنی است دکتر صابری به مدت یکسال  در سمت سرپرستی دانشگاه آزاد تفرش بوده که 6 ماه آن را با موفقیت پشت سر گذاشته است .

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:7 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رئیس دانشگاه پیام نور تفرش گفت: دانشگاه پیام نور واحد تفرش در برگزاری آزمون‌های الکترونیکی در بین واحدهای استان مرکزی پیشتاز است.

خبرگزاری فارس: دانشگاه پیام نور تفرش واحد پیشتاز در برگزاری آزمون‌های الکترونیکی

به گزارش   پایگاه خبری تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک، حمیدرضا محمودیان ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: برگزاری آزمون‌های الکترونیکی با 40 دستگاه رایانه برای امتحانات پایان نیمسال اول سال تحصیلی 93-92، دانشگاه پیام نور تفرش را در عرصه فن‌آوری و صرفه‌جویی در بین واحدهای استان مرکزی پیشتاز کرد.

وی ادامه داد: تجهیز و راه‌اندازی 40 دستگاه رایانه برای برگزاری آزمون‌های الکترونیکی، دانشگاه پیام نور تفرش را در برگزاری آزمون‌های بدون کاغذ در بین واحدهای استان مرکزی ممتاز کرد.

رئیس دانشگاه پیام نور تفرش خاطرنشان کرد: با توجه به بستر مناسب دانشگاه برای راه‌اندازی این سیستم‌ها و با تلاش بی‌وقفه مسئولان امتحانات دانشگاه، چندین دستگاه کامپیوتر برای برگزاری این آزمون‌ها آماده سازی و تهیه شد.

محمودیان، برگزاری امتحانات بدون کاغذ را از اهداف بسیار مطلوب و رو به توسعه دانشگاه پیام نور دانست و تصریح کرد: آزمون‌های الکترونیکی ضمن تسهیل در روش اجرا و صرفه جویی‌هایی از قبیل کاغذ و حفاظت آزمون، دقت در تصحیح نمرات و اطلاع‌رسانی نمرات دانشجویان پس از پایان آزمون را فراهم می‌کند.

به گزارش فارس؛ دانشگاه پیام نور تفرش کار خود را در سال 1384 در شهر تفرش آغاز کرد.

این دانشگاه در حال حاضر با 20 رشته درسی در پایه‌های فنی مهندسی و علوم انسانی با یک هزار و 500 دانشجو فعالیت دارد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:18 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

رییس کمیته فرهنگی ستاد دهه فجرتفرش گفت:دهه فجر بهترین فرصت برای آشنایی نسل جوان با رویدادهای انقلاب است و در این زمینه استفاده از زبان هنر مناسب ترین ابزار محسوب می شود.

 

ˈبه گزارش  پایگاه خبری تفرش فضل الله باباخانیˈ روز پنج شنبه در نشست هماهنگی کمیته فرهنگی ستاد دهه فجر شهرستان تفرش افزود: 30 برنامه فرهنگی توسط این کمیته در تمام ادارات ،دانشگاهها ،سطح شهر و روستاها و با مشارکت دستگاه های اجرایی به مناسبت گرامیداشت این ایام در این شهرستان اجرا می شود.

وی ادامه داد: اولین جشنواره فرهنگی و هنری نظامی از جمله مهمترین این برنامه هاست که در روزهای دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی در سالن آمفی تئاتر اداره ارشاد اسلامی تفرش برگزار می شود .

رییس کمیته فرهنگی ستاد دهه فجرتفرش، مسابقه های فوتسال، پینگ پنگ، مسابقه های فرهنگی، نمایشگاه پوستر دردانشگاهها، ارسال پیامک، فضا سازی شهری، سخنرانی در مساجد، جشن های انقلاب، گل باران مزار شهدا و دیدار با خانواده این عزیزان، جانبازان، شب شعرو نواختن زنگ انقلاب در مدارس را از دیگر برنامه های دهه مبارک فجر در تفرش عنوان کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:45 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

همزمان با فرا رسیدن میلادحضرت محمد(ص) و آغازهفته وحدت اولین نشست مشترک کارکنان وسرپرست دانشگاه تفرش برگزار شد.

به گزارش  پایگاه خبری تفرش به نقل از سرویس«دانشگاهی » ایسنا، محمدقاسم سحاب - سرپرست دانشگاه تفرش دراین نشست گفت: نیروی انسانی هرسازمان بزرگترین سرمایه آن محسوب می شود ازاین رو مقدمات مشارکت حداکثری کارکنان دراداره دانشگاه در مدیریت جدید فراهم شده است.

وی با بیان اینکه نگریستن به امکانات موجود اولویت اساسی مدیریت برای اداره دانشگاه است افزود: در مقطع فعلی در اداره دانشگاه به امکانات موجود از لحاظ فیزیکی و تشکیلاتی نگریسته و نظام مدیریتی بر اساس این فاکتور انجام می‌گیرد.

سحاب گفت: ازاین رو به منظور رسیدن به بهبود کیفی و ساماندهی وضع موجود، برنامه پنج ساله توسعه دانشگاه تفرش تدوین می شود.

سرپرست دانشگاه تفرش در ادامه گفت: درصورت تدوین این برنامه، واحدهای مختلف دانشگاه می‌بایست براساس این برنامه اقدام به ارتقاء و توسعه دانشگاه کنند.

سحاب ساماندهی اهداف بر اساس وضع موجود و ایجاد روحیه مشارکت و همکاری را از مهمترین اهداف برنامه پنج ساله توسعه دانشگاه تفرش عنوان کرد.

گفتنی است بیان پیشنهادات و نقطه نظرات ازسوی کارکنان و پاسخگویی توسط سرپرست و معاونین دانشگاه تفرش پایان بخش این نشست بود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:14 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

سرپرست دانشگاه تفرش گفت: ایجاد روحیه مشارکت و همکاری، مهمترین هدف برنامه پنج ساله توسعه دانشگاه تفرش است.

خبرگزاری فارس: ‌توسعه دانشگاه تفرش را دنبال می‌کنم‌

به گزارش  پایگاه خبری تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک محمد قاسم سحاب بعد از ظهر امروز در نشست صمیمانه با کارکنان این مرکز تقویت همکاری و مشارکت میان کارکنان و مسئولان را مهمترین هدف برنامه پنج ساله توسعه دانشگاه تفرش عنوان کرد.

وی با تاکید بر اینکه ارتقا و توسعه دانشگاه در گرو مشارکت و همکاری به دست خواهد آمد، اظهار داشت: به منظور رسیدن به بهبود کیفی و ساماندهی وضع موجود دانشگاه تفرش برنامه توسعه پنج ساله دانشگاه تدوین شد.

سرپرست دانشگاه تفرش افزود: در صورت ابلاغ این برنامه، واحد‌های مختلف دانشگاه باید بر اساس این برنامه اقدام به ارتقاء و توسعه دانشگاه تفرش در شهر علم و ادب و پدران علمی مانند پروفسور حسابی کنند تا توسعه دانشگاه موجب توسعه شهرستان گردد.

این مقام مسئول تصریح کرد: نیروی انسانی هر سازمان بزرگترین سرمایه آن محسوب می‌شود و به این منظور مقدمات مشارکت حداکثری کارکنان در اداره دانشگاه در مدیریت جدید فراهم شده است.

سحاب با بیان اینکه نگریستن به امکانات موجود اولویت اساسی مدیریت برای اداره دانشگاه است تصریح کرد: در مقطع فعلی در اداره دانشگاه به امکانات موجود از لحاظ فیزیکی و تشکیلاتی نگریسته و نظام مدیریتی بر اساس این فاکتور انجام می‌گیرد.

بیان پیشنهادات و مشکلات از سوی کارکنان و پاسخگویی توسط سرپرست و معاونین پایان بخش این نشست صمیمانه بود.

گفتنی است این نشست با حضور تمامی کارکنان دانشگاه تفرش در سالن حاج ابراهیم نصیر این دانشگاه برگزار شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:56 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: 12 مورد وقف جدید در هفته وقف امسال در این استان به ثبت رسیده است.

 

ˈ حجت الاسلام ˈ آیت الله عباسیانˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این موقوفات در شهرستان های دلیجان، ساوه، تفرش، زرندیه ، خنداب و شازند بوده است.

وی با بیان اینکه سه مورد از این موقوفات مربوط به دلیجان بوده است، ادامه داد: وقف زمینی به مساحت 530 متر مربع به منظور توسعه بارگاه امامزاده یحیی روستای هستیجان، وقف یک دستگاه اکوکاردیوگرافی قلب در بیمارستان امام صادق(ع) و زمینی به مساحت 520 متر مربع برای ساخت مسجد و حسینیه جواد الائمه(ع) فرنق دلیجان از جمله این موقوفات بوده است.

حجت الاسلام عباسیان اظهار کرد: وقف 320 متر مربع زمین برای ساخت حسینیه در شهرستان ساوه، وقف ساختمان 45 متری به نیت بهزیستی و وقف یک منبر برای استفاده در امامزاده محمد در شهرستان تفرش از دیگر موقوفات این هفته بوده است.

وی ادامه داد: یک خیر زرندیه ای نیز یک طبقه منزل مسکونی به مساحت 100 متر مربع به ارزش 90 میلیون تومان برای دانش آموزان یتیم و بیماران صعب العلاج و روضه خوانی سید الشهدا اهدا کرده است و مابقی موقوفات که از شهرستان های خنداب و شازند بوده اهدا تخته فرش برای امامزاد گان این شهرستان ها بوده است.

از ابتدای سال جاری تا کنون 73 مورد وقف جدید در استان مرکزی به ثبت رسیده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:29 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

معاون فرماندار شهرستان تفرش برنامه‌های هفته وحدت در این شهرستان را اعلام کرد.

خبرگزاری فارس: برنامه‌های هفته وحدت در شهرستان تفرش اعلام شد

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، معاون فرماندار تفرش ظهر امروز در جلسه هماهنگی برنامه‌های هفته وحدت با اشاره به اینکه هفته وحدت نماد اتحاد و یکدلی بین مسلمانان است، گفت: دشمنان اسلام با ایجاد تفرقه بین کشورهای اسلامی به دنبال کمرنگ کردن حرکت‌های عزت آفرین ایران اسلامی و ایجاد تفرقه بین مسلمانان هستند که هفته وحدت می‌تواند نمادی برای اتحاد بین مسلمانان باشد.

سعید مویدی افزود: حفظ وحدت اسلامی و قوام آن وظیفه اصلی و جدی هر مسلمانی است چرا که دشمن تنها از راه تفرقه‌اندازی می‌تواند به بدنه جامعه ضربه وارد کند، بنابراین باید بسیار آگاهانه و هوشیارانه وحدت حاکم بر جامعه را حفظ نمائیم.

وی رمز موفقیت امروز جامعه ایرانی را وحدت دانست و گفت: ما باید با حرکت در مسیر امامت و ولایت پشتیبان نظام و رهبری باشیم زیرا به برکت خون شهیدان است که نظام اسلامی در این مملکت بر پا شده است و ما باید شاکر این نعمت الهی باشیم.

معاون فرماندار تفرش بر برگزاری هر چه باشکوه‌تر مراسم هفته وحدت تاکید کرد و گفت: هفته وحدت نقش تاثیرگذاری در تحقق یکپارچگی و وحدت و همدلی مسلمانان جهان دارد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان تفرش در این جلسه با بیان اینکه در سایه عمل به منویات مقام معظم رهبری، اتحاد به معنای واقعی در جامعه بروز و ظهور پیدا می‌کند، افزود: ملت ایران اسلامی صرف ‌نظر از آئین، عقاید و سلایق خود حول یک محور به نام ولایت فقیه گرد هم جمع شده‌اند، بنابراین تا زمانی که فرمایشات رهبری را چراغ راه خود قرار دهند هیچ‌گاه دچار اختلاف و انشقاق نمی‌شوند.

علی فراهانی تصریح کرد: سیره رسول خدا(ص) والاترین الگوی کمالات انسانی و عالی‌ترین نمونه تربیت و اخلاق اسلامی است که می‌توان با الگو گرفتن و الهام از سیره آن حضرت در رشد و سازندگی شخصیت افراد جامعه گامی موثر برداشت.

در این نشست معرفی سبک زندگی پیامبر اکرم(ص)، برگزاری برنامه‌های مخوف وهابیون، اجرای برنامه‌های فرهنگی مذهبی در مساجد بین نمازهای ظهر و مغرب، برگزاری دعای ندبه در روز جمعه و برپایی جشن بزرگ هفته وحدت همزمان با روز میلاد نبی اکرم(ص) در مصلای ولایت تفرش از مهمترین برنامه‌های هفته وحدت در این شهرستان عنوان شد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:24 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:


 آداب و رسوم هر قوم و ملتي، ميراث معنوي و گرانبهاي به يادگار مانده از اجداد و پيشينيان آن قوم و ملت محسوب مي شود. نگاه دوباره و احیای این سنت ها تاثیرات مثبتی در زندگی جوامع دارد که این روزها شهرستان تفرش در حال تدارک برای برگزاری جشن زمستانه روستایی بهمن ماه برای زنده ماندن میراث پیشینیان است.

به گزارش  پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار مهر، آداب و رسوم هر قوم و ملتی شناسنامه و هویت آن ملت محسوب می شود و به عنوان عامل مشترک بین مردمان یک قوم، قلوب آن ها را به هم پیوند می زند.

حفظ و گسترش آداب و رسوم و شناساندن آن به نسل جدید بخشی از گذار از سنت به دنیای مدرن است زیرا نسل امروز باید با شناخت کامل گذشته به آینده رجوع کند و همین امر لزوم حفظ و احیای سنت هایی که در گذز زمان و سینه به سینه به ما رسیده است را الزامی تر می کند.

استان مرکزی، استانی با پیشینه تاریخی است که برخی مناطق آن دارای آئین های سنتی هستند که ثبت ملی و بین المللی شده اند و به عنوان میراث و هویت معنوی این خطه برای همیشه حفظ شده اند. شهرستان تفرش یکی از این شهرستان هاست که 50 اثر از 800 آثار ملی ثبت شده کشور را به خود اختصاص داده است.

دبیر جشنواره زمستانی روستایی تفرش با اشاره به برگزاری جشن زمستانی روستایی در این شهرستان به خبرنگار مهر گفت: این برنامه در راستای معرفی و حفظ فرهنگ کهن این شهرستان در نظر گرفته شده است.

"از خود بیگانگی" چالش فراروی جوامع بشری

یوسف شاه حسینی با بیان اینکه "از خود بیگانگی" از چالش های فراروی جوامع بشری به خصوص جوامع توسعه نیافته محسوب می شود، افزود: احیای ادبیات عامیانه و فرهنگ اصیل و کهن هر قوم، می تواند کمک شایانی به گذر نسل امروز از این بحران بنماید.

وی معتقد است: شهرهای کوچک به دلیل حفظ اصالت ها و ارزش های کهن خود می توانند پیشتاز این حرکت و جنبش فرهنگی باشند.
 

شاه حسینی با اشاره به اینکه فرهنگ سرزمینمان ریشه در تمدن غنی ایرانی اسلامی دارد، اظهار کرد: احیای آئین ها و سنت های بومی، معرف هویت و پیشینه درخشان این مرز و بوم و پشتوانه ایستایی این سرزمین در برابر تهاجمات فرهنگی بیگانه باشد.

وی با اشاره به اینکه جشن زمستانی روستایی در آخرین جمعه بهمن ماه در روستای آسیاب جلال تفرش برگزار خواهد شد، افزود: این جشن همه ساله 40 روز از زمستان رفته آغاز می شود و معمولا تا اول اسفند ادامه دارد.

شهرهای کوچک پیشتاز جنبش فرهنگی

شاه حسینی ادامه داد: کوسه گلدی و آوازهای چوپانی مهم ترین برنامه های این جشن بوده است و چوپانان بعنوان برگزار کنندگان این جشن، خرج سالیانه خود را با گرفتن انعام از مردم در قبال برگزاری این برنامه در گذشته ، تامین می کردند.

وی با بیان اینکه هدف اصلی برگزاری این جشن احیا و معرفی این آداب است، اظهار کرد: برگزاری چنین برنامه هایی علاوه بر احیای این آداب در جذب توریست نیز بسیار موثر است.

شاه حسینی توضیح داد: در جشن امسال بنا بر این است که علاوه بر کوسه گلدی و آوازهای چوپانی، رقص محلی، مراسم پرده خوانی، نقل خوانی چگور و به تخت نشستن داماد بعنوان آثار معنوی و سنتی دیگر این شهرستان اجرا خواهد شد.

وی در خصوص آئین کوسه گلدی گفت: کوسه گلدی (کوسه گردی) یک نمایش آيینی و سنتی در تفرش  از زمان های بسیار قدیم است که تا حدود چهل سال پیش در نقاط تفرش و حوزه استان مرکزی که کم و بیش در شیوه اجرا یکی بود، برگزار می شده است.

کوسه گلدی و آوازهای چوپانی مهم ترین برنامه های این جشن

شاه حسینی ادامه داد:  این نمایش در تمام این مناطق به تفاوت از اول چله کوچک(دهم بهمن)  تا اول آفتاب به حوت (اول اسفند) که برف و یخ کم کم آب می شد و به قول قدیمی ها زمین نفس آشکار می کشید و تا روزهای پیش از نوروز، این مراسم نمایش گونه که در آن نقش کوسه مشترک بود، برگزار می شد.

وی افزود: این نمایش آئینی سنتی به نام های کوسه گردی در تفرش، کوسه کوسه در ساوه و کوسه گلدی در روستاهای شاهسون نشین و کوسه ناقالدی در اراک و کوسه گلین در آشتیان و مانند اینها نامیده می شدند و با تفاوت هایی در سایر مناطق ایران نیز وجود داشته است.

شاه حسینی ادامه داد: کوسه گلدی kousa galdi نام جشنی است که در دهم بهمن ماه هر سال یعنی پایان چله بزرگ توسط چوپانان در تفرش برگزار می شد.

وی توضیح داد: کوسه گلدی مردی چوپان بوده كه خروجش علیه زمستان و بیكارگی صورت می گرفته با آواز ابتدای اسفندماه به در حصار روستاییان می رفته و با ضرب یك لگد به در هر طویله فرا رسیدن فصل بهار را نوید می داده است.

شاه حسینی گفت: كوسه گلدی با رفتارش به روستاییان می فهمانده كه نگهداری گاو، گوسفند و الاغ در طویله بیش از این سودمند نیست و ضمنا دستمزد سالانه خود را نیز دریافت می كرده است.

آوازهای چوپانی سرشار از محتوای غنایی

وی در خصوص آواز چوپانی گفت: آوازهای چوپانی سرشار از محتوای غنایی است و بیشتر حول تنهایی و موضوعات مهم زندگی چوپانی می گذرد.

پژوهشگر نمایش های آئینی تصریح کرد: برای زندگی چوپانی و به طور کلی دامداری سنتی، گرگ مشکلی است که بیشترین سهم از زندگی چوپانان و خانوده های آنان را به خود مشغول می دارد.

شاه حسینی افزود: لذا گرگ یکی از عناصر سازنده ترانه های چوپانی به شمار می رود بعنوان نمونه  سه پنج سال است به چوپانی رسیدم/ چنین دشت و بیابانی ندیدم/ عجب دشتی چه دشت لاله زار است/ زمین و کوه و صحرا لاله زار است/ نمی دانم چرا این گوسفندان/ علف کم می خورند در این بیابان/ چرا ای گوسفندان ناله دارید/ سر آب و علف خوردن ندارید/مگر گرگی در این صحرا عیان است/ که میش و بره دائم در فغان است/ و ...

این کارگردان نمایش های آئینی ادامه داد: آئین به تخت نشستن داماد از رسم های زیبای استان مرکزی است که در روز عروسی انجام می شود.

شاه حسینی افزود: قبل از اینکه داماد به خانه عروس برای آوردنش برود، به حمام می رود و آئین به تخت نشستن داماد از زمانی آغاز می شود که داماد از حمام بیرون می آید.

وی ادامه داد: پس از بیرون آمدن داماد، وی را بر تختی می نشانند و پدر داماد لباس دامادی بر تن وی می کند و کلاه دامادی را بر سرش می گذارد.

دور کردن چشم زخم از دیگر بخش های این آئین

شاه حسینی گفت: در این مراسم داماد دو ساقدوش دارد که یکی مجرد و دیگری متاهل است و پدر داماد یکی یک دستمال ابریشم نیز به آن ها می دهد.

این کارشناس آئینی دور کردن چشم زخم را از دیگر بخش های این آئین خواند و توضیح داد: چرخاندن اسفند بر سر داماد و شکستن تخم مرغ در پشت پای داماد از آداب این بخش است.

شاه حسینی با بیان اینکه دادن "سرحمامی"  یکی از بخشهای مهم این مراسم است، توضیح داد: مهمانان هدایا و انعام خود را در مجمع های بزرگ برای داماد می آورند که این هدایا شامل قند، شیرینی، آجیل، خشکبار و میوه های فصل است.

وی گفت: پس از آن گروه های جوان گرد هم می آیند و به اجرای بازی های بومی، محلی و رقص های چوبکی می پردازند.

این مراسم از صبح تا ظهر به طول می انجامد

شاه حسینی با بیان اینکه این مراسم از صبح تا ظهر به طول می انجامد، افزود: در پایان مراسم پس از اینکه مهمانان با ناهار پذیرایی شدند، هدایا و سرحمامی بین آنان تقسیم می شود.

وی مراسم " نقل خوانی چگور" را از دیگر آئین های اجرایی در این مراسم خواند و گفت: این آئین نقل شاه خطایی شامل صلوات و درود بر محمد و ائمه اطهار و نصیحت پدر به پسر است.

شاه حسینی با بیان اینکه پرده خوانی رستم و سهراب نیز دیگر نمایش آئینی در این روز است، ادامه داد: پرده خوانی، نوعی نمایشِ مذهبی ایرانی. در این نمایش کسی با عنوان " پرده خوان" از روی تصویرهایِ منقوش بر پرده، را با کلام آهنگین روایت می‌کند.

جشن آئین بومی محلی زمستانی روستایی در  تفرش فرصتی برای احیای سنت ها و ایجاد نشاط و همدلی در میان مردمان است.

و اما اهمیت برگزاری چنین جشن هایی، قطعا  اگر افراد هر جامعه ای با پیشینه ی تاریخی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خود، بیگانه و از روابط بین افراد اجتماع و ارزش ها و هنجارهای حاکم بر شئونات زندگي آنان بی خبر باشند،قدرت ایستادگی در برابر هر فرهنگ مهاجمی را نخواهد داشت. اگر گذشته، ریشه و هویت هر فرد، قوم، جامعه و ملتی است، باید کاوید و آن را یافت. انگل ها را از او دور ساخت و اصل آن را تقویت کرد تا بتواند به حیات خود ادامه دهد و ضمن حفظ شاخ و برگ های کهن سنت، جوانه های نو روییده ی امروز را نیز با همان شیرابه و اصالت، تغذیه نماید.

..........................................

گزارش: سمیه انصاری فر

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:56 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

 

 وزیر علوم با صدور حکمی محمد قاسم سحاب را به سمت سرپرست دانشگاه تفرش منصوب کرد.
 

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، رضا فرجی‌دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی محمدقاسم سحاب  را به سمت سرپرست دانشگاه تفرش  منصوب کرد.

پیش از این احمدرضا ربانی ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت.

متن حکم  انتصاب محمدقاسم سحاب به شرح ذیل است:

با توجه به تعهد، تخصص و شایستگی جنابعالی به عنوان سرپرست دانشگاه تفرش منصوب می‌شوید.

امید است با توکل به خداوند سبحان، مأموریت و وظایف سرپرستی دانشگاه تفرش را بر پایه قوانین، سیاست‌ها و برنامه‌های مصوب به انجام رسانید و با پیروی از آموزه‌های اسلامی، مبانی علمی و راهبردهای دولت تدبیر و امید و جلب همکاری دانشگاهیان، نقشی شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری ایفا نمایید.

وزیر علوم در نامه جداگانه‌ای از خدمات احمدرضا ربانی در دوران تصدی ریاست دانشگاه تفرش  قدردانی کرد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:20 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

همایش بصیرت حسینی روز یکشنبه در آستانه سالروز حماسه 9 دی در آمفی تئاتر پروفسور حسابی اداره ارشاد اسلامی تفرش برگزار شد.

 

به گزارش  پایگاه خبری تفرش یکی ازاستادان حوزه و دانشگاه در این همایش ، علت بروز فتنه ها را عدم بصیرت دانست و گفت: لازمه به وجودآمدن بصیرت در جامعه، دانایی، ایمان و عمل صالح است.

دکتر ˈناهید ربیعیˈ افزود: خداوند با لطف خود، فضا را در 9 دی به گونه ای رقم زد که توطئه های دشمنان خنثی شد..

وی اضافه کرد: شکرانه چنین حماسه بزرگی، عبرت آموزی از وقایع فتنه 88 و دوی از رغبت های دنیایی برای رسیدن به صدق حضور است.

در همایش بصیرت حسینی که به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش،شورای هیئت های مذهبی اداره تبلیغات اسلامی و با همکاری اداره ارشاد و فرمانداری تفرش برگزار شد مسوولین محلی، کارکنان ادارات و اقشار مختلف مردم شهرستان تفرش حضور داشتند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:36 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری تفرش:

آئین نکوداشت خادمان و پیشکسوتان تعزیه استان مرکزی با حضور مدیر کل مرکز موسیقی حوزه هنری کشور و نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در شهرستان تفرش برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی بعد از ظهر امروز در آئین تجلیل از خادمان، پیشکسوتان،‌ پژوهشگران و فرهیختگان مانوس با تعزیه که طی دو سال اخیر موفق به کسب مقام کشوری شده‌اند، گفت: تفرش از قدیم‌الایام به عنوان مهد تعزیه در استان مرکزی و حتی ایران شناخته شده است.

محسن رحمتی افزود: آمار بیشترین ثبت میراث تاریخی، طبیعی و فرهنگی در استان مرکزی به این شهرستان اختصاص دارد و این مهم نشانه قدمت و تاریخچه تفرش و نشان از اهمیت این سرزمین از بعد فرهنگی و تاریخی دارد.

وی تصریح کرد: میراث فرهنگی در سه بخش تاریخی، معنوی و طبیعی آثار را به ثبت می‌رساند و در راستای حفظ و نگهداری آن تلاش می‌کند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به اینکه رتبه شهرستان تفرش از نظر تاریخی حائز اهمیت است، خاطر نشان کرد: در بین شهرستان‌های استان مرکزی و از یک هزار و 800 اثر ثبت شده در آثار ملی کشور 15 اثر به این شهرستان اختصاص دارد.

رحمتی با اشاره به ثبت آثار تاریخی و مذهبی تفرش ادامه داد: مهمترین آثار مذهبی در تفرش تکایا هستند که با هنر تعزیه ارتباط دارند و 5 اثر طبیعی در استان مرکزی نیز به ثبت رسیده که هر 5 اثر متعلق به تفرش است و شامل درختان کهنسال این شهرستان می‌باشد که در کنار مکان‌های مذهبی همانند تکیه و امامزاده قرار دارند.

وی یادآور شد: در میان 156 اثر معنوی ثبت شده در کشور 5 اثر به نام تفرش ثبت شده و این آثار از نظر بعد فرهنگی، تاریخی و مذهبی تفرش را رونق می‌بخشند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: هنر تعزیه تفرش به شماره ثبت 13، مراسم علم برانی به شماره ثبت 693، مراسم نخل گردانی به شماره ثبت 692، مراسم علم گردانی روستای عزالدین تفرش به شماره ثبت 1024 و مراسم نخل بندان محله طرخوران به شماره ثبت 1025 آئین‌هایی هستند که در فهرست آثار معنوی (ناملموس) کشور به ثبت رسیده‌اند و امروز از این آئین‌ها رونمایی می‌شود.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آئین گفت: مردم شهرستان تفرش از نخستین مردمانی هستند که علم تشیع را در شهر خود ترویج کردند و وجود امامزادگان و خانواده‌های مذهبی در این شهرستان نشانه صحت این سخن است.

عباس صلاحی افزود: استفاده از هنر تعزیه در عرض ارادت به ائمه و معصومین علیهم‌السلام از مهمترین اقداماتی بوده که قریب به چهارصد سال پیش در ایران انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: آئین‌های نهفته در تعزیه سبب روشنگری معرفت شده و مردم با حضور در مجالس عزاداری همچون تعزیه کاخ آخرت خود را آباد می‌کنند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عزاداران امام حسین(ع) برای حرکت به سوی معرفت و انسانیت برای عبور از دریای متلاطم به کشتی احتیاجی ندارند و اشک چشم عاشقان اهل بیت (ع) وسیله عبور آنان از امواج است.

صلاحی با بیان اینکه استان مرکزی به عنوان مهد تعزیه در ایران از جایگاه خاصی برخوردار است یادآور شد: دومین تکیه ایران بعد از تکیه دولت در شهرستان تفرش با عنوان تکیه زاغرم نشانگر اجرای تعزیه و قدمت این هنر اصیل در ایران دارد.

وی افزود: اجرای آئین‌های معنوی علم گردانی، نخل گردانی و علم بندان نشانه اهمیت تعزیه در تفرش و علاقه وافر مردم به این هنر چهارصد ساله است.

فرماندار تفرش نیز در این مراسم گفت: هنر تعزیه دارای ویژگی‌های خاص است و این هنر با هیچ هنری قابل مقایسه نیست و این هنر پیوند ناگسستنی با مقدس‌ترین مفهوم مذهبی تشیع است.

بهروز اردلان‌راد افزود: حرکت امام حسین(ع) به سمت صحرای کربلا و قیام ایشان موهبتی الهی بوده که تا عصر حاضر تاثیر مثبت در زندگی مردم داشته و هنر تعزیه سبب پیوند انسان با دین و رسیدن به کمال می‌شود.

وی تصریح کرد: توجه به اعتقادات و تقویت صداقت از مهمترین نشانه‌های یک شبیه خوان است که سبب تقویت صفات روحی وی و افزایش معرفت بینندگان می‌شود.

فرماندار شهرستان تفرش اظهار داشت: اثر پذیری خطابه‌های یک مبلغ رابطه مستقیم با اعتقاد وی به سخنانش دارد و تقویت اعتقادات در مبلغان و ذاکرین از ملزومات نزدیک شدن به اهداف عاشورا است.

اردلان‌راد جامعه پسند بودن تعزیه را از ویژگی‌های تعزیه عنوان کرد و ادامه داد: تعزیه در گستره اقشار مختلف جامعه رسوخ کرده و کمتر کسی است که به این هنر علاقمند نباشد که به عنوان یک هنر استثنائی مذهبی می‌توان از تعزیه نام برد.

در این آئین از پنج اثر معنوی ثبت شده در آثار ملی کشور رونمایی و از 33 نفر از پیشکسوتان و خادمین تعزیه استان مرکزی با اهداء لوح تقدیر و تندیس تجلیل شد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 17:49 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

دبیر انجمن تعزیه تفرش این شهرستان را از قطبهای مهم تعزیه ایران دانست و گفت:آیین تجلیل از خادمان و پیشکسوتان تعزیه استان مرکزی پنجم دی ماه امسال در این شهرستان برگزار می شود.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش شاه حسینی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، افزود: تعزیه خوانان تفرشی نظیر «حاج رجبعلی طرخورانی» ،حاج «محمود طرخورانی» و«حسینعلی خان نکیسا» از تعزیه خوانان معروف و نامی دوره قاجاریه هستند که هر یک صاحب سبکبوده و نقشی بسزا در پیشبرد این هنر سوگ داشته اند.
وی اظهار کرد: رونمایی از سه اثر معنوی تفرش که به ثبت ملی رسیداند از بخش های دیگر این آیین است که با حضور اساتید و محققین و پژوهشگران علمی کشور در سالن آمفی تئاتر پرفسور محمود حسابی برگزار می شود.
وی این آثار را شامل «تاثیر واقعه محرم بر جامعه اسلامی ایران و جهان» ،«گزارش ثبت جهانی تعزیه »و «موسیقی در تعزیه» عنوان کرد.
دبیر انجمن تعزیه تفرش ادامه داد:قدمت تعزیه در تفرش به دوره صفویه بازمی گردد و هرساله با شروع ایام محرم در تکایا و حسینیه های متعددی در محلات قدیمی این شهر، تعزیه اجرا و با استقبال پرشور عزاداران حسینی رو به رو می شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 22:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی از برگزاری مراسم تجلیل از خادمان، پیشکسوتان،‌ پژوهشگران و فرهیختگان مانوس با تعزیه استان خبر داد.

خبرگزاری فارس: مراسم تجلیل از دست‌اندرکاران تعزیه استان مرکزی در تفرش
گزارش تصويري مرتبط

-------------------------------
 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  خبرگزاری فارس از اراک، سید محسن رحمتی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این مراسم پنجم دی ماه در شهرستان تفرش برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: این مراسم با حضور محققان و پژوهشگران برجسته تعزیه کشور و با موضوع تاثیر واقعه محرم بر جامعه اسلامی ایران و جهان برگزار می‌شود.

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی ادامه داد: در این مراسم همچنین از پنج اثر فرهنگی و معنوی ثبت شده تفرش رونمایی خواهد شد.

رحمتی رونمایی از گزارش ثبت جهانی تفرش و موسیقی تعزیه را از دیگر برنامه‌های جنبی این مراسم عنوان کرد.

وی با بیان اینکه استان مرکزی یکی از قطب‌های مهم تعزیه کشور است، گفت: در این مراسم از خادمان، پیشکسوتان،‌ پژوهشگران و فرهیختگان مانوس با تعزیه که طی دو سال اخیر موفق به کسب مقام کشوری شده‌اند، تجلیل خواهد شد.

سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی با اشاره به اینکه بیش از 20 گروه تعزیه خوان در شهرستان تفرش در این هنر فعالیت می‌کنند، بیان کرد: شهرستان تفرش با اجرای تعزیه هر سال در ایام محرم و صفر طرفداران زیادی را به طرف خود می‌کشاند.

رحمتی با بیان اینکه شهرستان تفرش با دارا بودن پیشینه بسیار کهن در امر تعزیه به عنوان یکی از قطب‌های تعزیه کشور شناخته شده، از تعزیه‌‌خوانانی همچون حاج رجبعلی طرخورانی، حاج محمود طرخورانی، حسینعلی خان نکیسا و... به عنوان تعزیه‌‌خوانان معروف و نامی تفرش در دوره قاجاریه نام برد.

تعزیه در تفرش از دوره صفویه قدمت داشته و با شروع ایام محرم از قدیم‌الایام مرسوم بوده و در تکایا اجرا می‌شده است و در ایام محرم عزاداران سالار شهیدان با حضور در این تکایا مراسم تعزیه را اجرا می‌کردند.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:46 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:


 تعزیه هنری آئینی سنتی که خاستگاه اصلی آن در سوگ و عزاداری است. هنری که از زمان صفویه در عزاداری امام حسین (ع)شکل و جایگاه ویژه ای پیدا کرد. اما وقتی هنری ریشه در گذشته و اعتقادات مردم داشته باشد، نمی تواند در مسیر زمان خود را از برخی تغییرات حفظ کند، گاه این تغییرات در مسیر بالندگی است و گاه تحریف نامیده می شود. هنر با اصالت تعزیه نیز از ورود برخی تحریف ها از جمله حضور شیر در عاشورا، از این آسیب ها بی امان نمانده است.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از  خبرنگار مهر، استان مرکزی مهدِ تعزیه کشور است و مردمان تفرش و فراهان بی شک طلایه داران این هنر هستند، هرچند که دغدغه اصلی اهالی تعزیه استان مرکزی جلوگیری از ورود برخی تحریفات در تعزیه هست و جمع آوری نسخ معتبر و پژوهش در این خصوص را در راس برنامه های خود قرار داده اند، ولی گاه برخی گوشه ها در بعضی مجالس دیده می شود که اختلاف نظرهایی را به همراه دارد، گوشه هایی که در حافظه قومی و مذهبی ما ماندگار شده است.

همه ما خاطراتي از كودكي هايمان داريم كه گاه برايمان سوال بوده است و گاه پر از هيجان. بزرگتر كه مي شويم ديگر ياد آن تصويرها به اندازه آن زمان ها باعث حيرتمان نمي شود ولي برخي از آن ها هنوز برايمان سوالند، سوال هايي كه شايد بايد جوابش را جستجو كرد، یکی از این سوال ها وجود شير در تعزيه های عاشورا است. شیری که در عزاداری های ایران زمین به نماد تبدیل شده است. شیری که زاییده تخیلات ما آدمهاست و سندیت تاریخی ندارد.

داستان های فرعی برای ایجاد تاثیرگذاری بیشتر در مخاطب است

استاد دانشگاه و كارشناس تعزيه مي گويد: حضور شير در تعزيه روز عاشورا، حضوري نمادين است.

سعید آهنگرانی با بيان اينكه برخي از داستان هاي كوتاه در تعزيه براي اثرگذاري بيشتر وارد شده است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار مي كند: داستان سلطان قيس هندي و وزير مسلمانش كه در تعزيه عاشورا روايت مي شود از جمله اين داستان هاي كوتاه است و سنديت تاريخي ندارد.

وی مي افزايد: فلسفه وجودي اين قصه به شعار "كل ارض كربلا و كل يوم عاشورا" بر مي گردد كه گوياي اين است كه امام حسين(ع) در روز عاشورا در هر جرياني كه بر روي زمين اتفاق افتاده است، حضور داشته است.

آهنگرانی ادامه می دهد: داستان شير در تعزيه روز عاشورا برمي گردد به سلطان قيس و وزيرش كه در آن روز براي شكار بيرون رفته اند و در همان حین شیری به آن ها حمله می کند، در آن هنگام وزير قیس که مسلمان است، مي گويد: من امامي دارم كه اگر صدايش كنيم بي ترديد به كمكمان مي آيد تو نيز مسلمان شو. سلطان شهادتين مي گويد و حسين را ياد مي كند و امام حسين به ياريشان مي آيد.

وی اضافه می کند: در بخش دیگر داستان امام حسين(ع) به شير مي گويد كه بعد از شهادتش از جنازه هايشان حفاظت كند، كه نمونه آن در تعزيه هاي گذشته بازار اراك اجرا مي شد، در آن زمان شير در ارابه اي بالاي سر جنازه شهداي كربلا بر سر خود كاه مي ريخت.

این کارشناس با اشاره به اينكه اين داستان در مجموعه تعزيه هاي فرعي قرار مي گيرد، مي افزايد: علت اصلي ورود اين داستان ها و گوشه ها به تعزيه ها نمادهايي برای تاكيد بر حقانيت قيام حسين (ع) است.

وجود شیر انحرافی در اصل واقعه عاشورا ایجاد نکرده است

دیگر کارشناس تعزیه استان نیز می گوید: عاشورا سراسر زیبایی و تمام شهادت ها و جراحات آن روز ائمه چیزی جز زیبایی و غنی شدن مذهب تشیع نداشته است.

اسماعیل مجللی با بیان اینکه منبع موثقی برای حضور شیر در روز عاشورا در دست نیست، می افزاید: البته این نمی تواند به خودی خود دلیل بر تحریف بودن این داستان باشد، زیرا موجب انحراف دین و یا ایجاد خلل در فلسفه عاشورا نشده است و مخالفتی با اصل واقعه نداشته است.

وی با بیان اینکه شیر در فرهنگ ایرانی به عنوان یک موجود مقتدر است و یک توتم محسوب می شود، خاطرنشان می کند: همانطور که دیده ایم حضرت علی (علیه السلام) نیز به خاطر غیورمردی ها و دلاوری هایش شیر خدا تلقی شود.

وی می گوید: درست است که هیچ واقعیتی و سند تاریخی اشاره به حضور شیر نداشته است اما قطعا این تغییرات و  اضافه ها در رسیدن اخبار از یک بلاد به بلاد دیگر با توجه به نبود رسانه های دیداری و شنیداری طبیعی بوده است.

مجللی با بیان اینکه عاشورا مامن و ملجا مسلمان و شیعیان برای توسل است، می افزاید: شیر به عنوان یک توتم و نماد با روز عاشورا سنخیت پیدا کرده است و به نظر من هیچ انحرافی در اصل و پیام عاشورا ایجاد نکرده است بلکه به دلیل عزیز بودن شهدای عاشورا به عنوان موجودی قدرتمند وظیفه پاسبانی از جنازه شهدای عاشورا را به عهده داشته است.

وی بیان می کند: هم اکنون تحریف های بیشتری وجود دارد که به پیکره تعزیه به عنوان هنر اصیل و آئینی ضربه وارد کرده که بیشتر از این موضوع نیازمند بازنگری است.

مطالب تعزیه باید بر اساس واقعیت و تاریخ انتخاب شوند

با این وجود برخی از کارشناسان مذهبی وجود چنین داستان های فرعی را تحریف می دانند و خواستار بازنگزی در برخی نسخ تعزیه هستند. معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان مرکزی با اشاره به اینکه تعزیه یا شبیه خوانی هنری آئینی و نوعی نمایش مذهبی و سنتی ایرانی شیعی است، می گوید: تعزیه یکی از عناصر فرهنگی و تاثیرگذار در ایران است که جایگاه ویژه ای در فرهنگ ما دارد.

حجت الاسلام داوود چمانی تاکید می کند: نکته حائز اهمیت این است که در اجرای این آئین مطالب بر اساس واقعیت و از روی تاریخ اسلام و به صورت صحیح و دقیق نوشته و بیان شود.

وی می افزاید: ساحت عزاداری امام حسین (علیه السلام) باید از آسیب ها و تحریف ها حفظ شود و نباید بافته های ذهنی، حدس، گمان و تخیلات در آن راه یابد، زیرا اثرگذاری خود را از دست خواهد داد.

داستان های فرعی اجازه بهره برداری صحیح از اصل مطلب را نمی دهند

چمانی در خصوص وجود شیر در تعزیه روز عاشورا می گوید: امثال این داستان ها در واقعه عاشورا همچون ورود شیر و عروسی حضرت قاسم علیه السلام و... صرفا جهت گریاندن مردم است و اجازه بهره برداری صحیح و درست از واقعه عاشورا را نمی دهد.

معاون فرهنگی و پژوهشی تبلیغات استان ادمه می دهد: واقعه عاشورا یک مکتب تعلیمی و تربیتی زنده است و وجود داستان هایی از این دست یک سو نگری نسبت به حادثه عاشوراست که باید در این بخش بازنگری شود.

چمانی بیان می کند: وجود برخی ابزارها در عزاداری ها و تعزیه بیشتر جنبه سرگرمی دارد تا اعتقادی و آن را تبدیل به یک نمایش صرف کرده است .

معاون فرهنگی سازمان تبلیغات استان ادامه می دهد: تعزیه هنری است که با روح و جان مخاطب ارتباط برقرار می کند و محبت و عقلانیت دو بال مهم آن محسوب می شوند.

وقایع عاشورا و نهضت سیدالشهدا را با روایتگری صحیح و درست برای دیگران بیان کرد

چمانی با بیان اینکه تعزیه ارتباط عاطفی و اعتقادی دارد، می گوید: تعزیه علاوه بر مرثیه سراسر حماسه، اخلاق، سیاست، عرفان و معنویت است و در این میان برای گرفتن نتیجه مطلوب از عزاداری این روز باید با به شناخت صحیح فرهنگ عاشورا و تبیین آن پرداخت.

وی تاکید دارد: باید با تشکیل اتاق فکر و بازخوانی نسخه ها و برگزاری دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی با حضور کارشناسان مذهبی و کارشناسان تعزیه، این هنر را به جایگاه اصلی خود رساند و وقایع عاشورا و نهضت سیدالشهدا را با روایت گری صحیح و درست برای دیگران بیان کرد.

حسین (ع) بزرگترین آزاده و الگوی ایثار و جانفشانی برای مردم آزاده جهان خصوصا  شیعیان ایران است و تعزیه به عنوان هنر ناب ایرانی اسلامی در این راه وظیفه ای بیشتر بر عهده کارشناسان این عرصه و همچنین کارشناسان مذهبی گذاشته تا با تعامل و هم فکری با یگدیگر به اتفاق نظری در خصوص برخی گوشه ها و اشعار که بر سر آن اختلافاتی هست برسند، اختلافاتی که گاه جایگاه ویژه ای در حافظه مذهبی ایرانیان دارد و قطعا این نتیجه چیزی جز قدم گذاشتن در غنا و اعتلا اسلام بیش از پیش نیست.

....

گزارش: سمیه انصاری فر

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:19 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

شهرستان تفرش از فعال‌ترین نقاط تعزیه از دوره قاجار در استان مرکزی و کشور به شمار می‌رود و بزرگترین اساتید تعزیه خوانی در تکیه دولت تهران از این شهرستان برخاسته‌اند.

 

خبرگزاری فارس: قدیمی‌ترین نسخه‌های تعزیه ایران در تفرش موجود است

 

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، شهرستان تفرش از مهمترین مناطق برپایی آیین سنتی تعزیه است که هر سال در ایام محرم و صفر طرفداران زیادی را به طرف خود می‌کشاند و بیش از 20 گروه تعزیه‌خوان در این هنر فعالیت می‌کنند.

 

تعزیه یکی از سنت‌های عزاداری برای ترسیم نهضت خونین عاشوراست که سابقه‌ای چهارصد ساله دارد.

 

یکی از عناصر ارزشمند فرهنگی در جامعه اسلامی تعزیه و شبیه خوانی است که طی سالیان متمادی جایگاه خود را در فرهنگ ایرانیان حفظ کرده است.

 

تعزیه در اصل به معنای توصیه به صبر کردن و  تسلی دادن است، در میان شیعیان غیر ایرانی (در عراق و شبه‌قاره هند) لفظ تعزیه با وجود ارتباط با شهادت حضرت علی(ع) و یا مصائب شهدای کربلا به معنای ‌«شبیه‌خوانی» به کار نمی‌رود‌، بلکه آنان تعزیه را به مراسمی نمادین اطلاق می‌کنند که در آن دسته‌های عزاداری در طول مراسم، شبیه ضریح یا تابوت ائمه (علیه‌السلام) را بر دوش می‌کشند و هم در پایان روز عاشورا و اربعین آن را به خاک می‌سپارند.

 

هدف از اجرای تعزیه بازخوانی وقایع خونین کربلا و ترسیم مصائب وارده به خاندان مظلوم عصمت و طهارت است و به همت برپایی این مجالس نسل به نسل حادثه عاشورا در تاریخ شیعه ماندگار شده است.

 

در واقع تاریخچه پیدایش تعزیه در ایران به طور دقیق مشخص نیست و برخی با باور به ایرانی بودن این نمایش آئینی پیدایش آن را به ایران پیش از اسلام و پیشینه سه هزار ساله سوگواری بر مرگ پهلوان مظلوم داستان‌های ملی ایران (سیاوش) نسبت داده و این آئین را زمینه ساز شکل گیری تعزیه می‌دانند و برخی دیگر با استناد به مکتوبات پیدایش تعزیه، آن را در ایران بعد از اسلام و با الهام از ماجرای کربلا و شهادت امام حسین(ع) می‌دانند.

 

در واقع تعزیه و شبیه‌خوانی به عنوان هنری اصیل و یکی از مهمترین ابزارهای پیام رسانی واقعه کربلا از زمان‌های دور در استان مرکزی جایگاه ویژه‌ای داشته و اکنون وسیله‌ای برای پیوند نسل جدید با قیام عاشورا است.

 

شهرستان تفرش از فعال‌ترین نقاط تعزیه از دوره قاجار در استان مرکزی و کشور به شمار می‌رود و بزرگترین اساتید تعزیه خوانی در تکیه دولت تهران از این شهرستان برخاسته‌اند.

 

شهرستان تفرش از مهمترین مناطق برپایی آیین سنتی تعزیه است که هر سال در ایام محرم و صفر طرفداران زیادی را به طرف خود می‌کشاند و بیش از 20 گروه تعزیه خوان در این هنر فعالیت می‌کنند.

 

همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم و صفر مردم متدین تفرش میزبان عزاداری سید و سرور شهیدان هستند و گروه‌های هنری تعزیه و شبیه خوانی به رسم دیرینه با اجرای تعزیه و بازسازی وقایع صحرای نینوا مظلومیت امام حسین(ع) و اصحاب ایشان را به نمایش می‌گذارند.

 

از چهره‌های شاخص تعزیه در تفرش ‌می‌توان به مرحوم محمدتقی حیدری، میرزا غلامحسین طادی، رجبعلی تفرشی، محمد تفرشی و استاد تعزیه ایران رضا حیدری که هم اکنون از اساتید بزرگ تعزیه ایران است نام برد.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری تفرش به خبرنگار فارس درباره تاریخچه پیدایش تعزیه می گوید: برخی محققان، پیشینه تعزیه را به آیین‌هایی چون مصائب میترا و سوگ سیاوش باز می‌گردانند و برخی پدید آمدن آن را متأثر از عناصر اساطیری بین‌النهرین و آناتولی و مصر و کسانی نیز مصائب مسیح و دیگر افسانه‌های تاریخی در فرهنگ‌های هند و اروپایی و سامی را در پیدایی آن مؤثر دانسته‌اند، اما در هر حال از برپایی مجالس تعزیه به معنای امروزین آن تا پیش از پایان دوره صفویه تاکنون اطمینان حاصل نشده است.

 

علی حیدری افزود: بزرگان و اعیان تفرش در سازماندهی تعزیه نقش موثری داشته و امکانات این قشر در تکامل تعزیه سبب مشارکت بیشتر مردم در رواج این نمایش مذهبی شد.

 

وی تصریح کرد: قدیمی‌ترین نسخه‌های تعزیه ایران در تفرش موجود است و این شهرستان از قدیم الایام مهد شیعیان بوده و وجود امامزادگان و بقاع متبرکه در این شهرستان صحت این مطلب را بیان می‌کند.

 

سرپرست اداره میراث فرهنگی و گردشگری تفرش ادامه داد: وجود ابزار در اجرای تعزیه نقش اساسی دارد و فقط صدای خوب یا ظاهر تعزیه دلیل بر اجرای خوب نیست.

 

تعزیه نامه یا نسخه از مهمترین ابزار تعزیه است که در اصل متن نمایش محسوب می‌شود و بیشتر به زبان شعر است که در سوال و جواب بین موافق خوان و مخالف خوان تبادل می‌شود.

 

پیشینه اشعار یا نسخ تعزیه به قرن دوازدهم هجری باز می‌گردد و این اشعار توسط تعزیه گردان‌ها یا افراد دیگر سروده می‌شده است.

 

نسخ تعزیه قبل از اجرای تعزیه به شبیه خوان داده می‌شود و شبیه به دفترچه‌ای است که در زمان اجرای تعزیه یک مصراع توسط یک نفر و مصرع بعد در جواب توسط دیگری ادا می‌شود و در نسخه‌های تعزیه، گاه شیوه گفت‌وگو و نحوه ورود و خروج تعزیه ‌خوانان به میدان تعزیه مشخص شده است.

 

تعزیه‌خوانان برای ایفای نقش مخالفان امام حسین(ع) از لباس‌های قرمز رنگ و در نقش طرفداران امام حسین(ع) از رنگ های سبز و سفید بهره می‌برند و آلات و اسباب رایج تعزیه پرچم سپاه امام حسین(ع)، علم نماد سقای کربلا، اسب سفید نماد ذوالجناح، چهلچراغ، نخل، خیمه، طبق و نعش است.

 

گفته می‌شود معروفترین نسخه‌های تعزیه "میرانجم" و "میرعزای قزوینی" هستند و  منابع سرایش این نسخ مرثیه‌ها، مقتل‌نامه‌ها و کتب مربوط به حماسه‌های دینی و احادیث هستند.

 

میرانجم در روستای قدمگاه از توابع شازند اراک متولد شده و از نسخه نویسان مشهور تعزیه بود که 70 نسخه از وی به جای مانده است.

 

موسیقی تعزیه موجب حفظ و تداوم بسیاری از نغمه‌ها و قطعات موسیقی سازی و آوازی ایران شد و  این موسیقی در مراتب مختلف تحت ‌تأثیر عمیق موسیقی تعزیه است.

 

ارتباط میان تعزیه و موسیقی تنها از طریق آواز نیست، بلکه سازهای موسیقی نیز در مجالس تعزیه به‌کار می‌رفت، چنانکه گاه پیش از آغاز تعزیه و به جای "پیش‌خوانی " با نواختن برخی سازها، مانند شیپور، طبل، دُهُل، کَرنا، سُرنا، نی‌لبک، نی، قره‌نی، نقاره و سنج، تماشاگران را برای شنیدن و دیدن تعزیه آماده می‌ کنند.

 

در صحنه‌های فاقد گفت‌وگو، مثل صحنه‌های مسافرت یا نبرد یا در وقفه‌های میان جریان نمایش نیز از ساز استفاده می‌شود.

 

در تعزیه معمولاً هر یک از سازها کاربرد خاصی دارند، به عنوان مثال هنگام ورود اشخاص و شروع جنگ‌ها طبل می‌زنند و هنگام وقوع صحنه‌های حزن‌آلود شیپور و قره‌نی می‌نوازند.

 

محل برگزاری نمایش در دوران قاجار در حیاط کاروانسراها، بازار و منزل اعیان بود.

 

پس از دوران قاجار مجالس شبیه خوانی به تکایا و حسینیه‌ها راه یافت و در عصر حاضر در شهرستان تفرش این میراث معنوی در تکایا برگزار می‌شود.

 

تکیه تاریخی زاغرم به عنوان دومین تکیه خشت و گل ایران، تکیه تاریخی شش‌ناو و دیگر تکایای شهر تفرش و روستاهای آن از مهمترین مراکز برگزاری مجلس تعزیه در تفرش هستند.

 

ساختار این تکایا به گونه ایست که تعزیه‌خوانان در سکوی میانی تکیه به ایفای نقش می‌پردازند و مردان از سکو و حجره‌های پایین و زنان از حجره‌های فوقانی به تماشای این سنت قدیمی عزاداری می‌پردازند.

 

وجود تکایای قدیمی در تفرش و وجود اساتید برجسته تعزیه تفرش در تکیه دولت تهران و تکایای تفرش نشان از جایگاه والای این هنر در میان مردم تفرش است.

 

تعزیه حضرت ابوالفضل، علی اکبر، مسلم بن عقیل، طفلان مسلم بن عقیل، حر بن ریاحی، قاسم بن حسن و شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا از معروف‌ترین مجالس تعزیه در شهرستان تفرش است.

 

در آستانه همایش تجلیل از شبیه‌خوانان شهرستان تفرش که در پنجم دی ماه در این شهرستان برگزار می‌شود در گفت‌وگو با تعدادی از شبیه‌خوانان تفرشی به مهمترین مشکلات تعزیه در تفرش پرداختیم.

 

استاد تعزیه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: تحریف تاریخی و بی‌توجهی به منابع معتبر به مهم‌ترین مشکل تعزیه خوانی در ایران تبدیل شده است.

 

رضا حیدری افزود: تعزیه خوانی در تفرش از گذشته‌های دور تا به امروز به صورت خودجوش در میان مردم اجرا شده و متولی دولتی و فرهنگی خاصی ندارد و مردم با عشق به اباعبدالله الحسین(ع) همه ساله در ایام محرم و صفر در تعزیه شرکت می‌کنند.

 

رضا حیدری اظهار داشت: شبیه‌خوانی امری فطری است و فرد باید از بچه خوانی در تعزیه شرکت کند تا بتواند در طول سال‌ها در نقش‌های مختلف بازی کند و به امام خوانی توفیق یابد.

 

یکی از موافق‌خوانان برتر کشور گفت: وجود رشته‌ای در دانشگاه‌ها به نام تئاتر تعزیه یا شبیه خوانی می‌تواند نقش موثری در جلوگیری از تحریف این آئین داشته باشد.

 

علاالدین قاسمی با بیان اینکه نقطه قوت هر فرد در تعزیه خوانی به علاقه آن فرد در کودکی باز می‌گردد، بیان داشت: تنها تعزیه یا شبیه خوانی است که دکترای آن در بچه خوانی است و باید از کودکی با این هنر انس گرفت.

 

وی عشق به اهل بیت(ع)، صدای خوب و آشنایی با مراحل تعزیه خوانی را از مهمترین خصایص فردی می‌داند که علاقمند به حضور در این حرفه یا هنر است.

 

وی خاطر نشان کرد: لزوم آموزش و ارائه سندهای معتبر به تعزیه‌خوانان و بی‌توجهی به تعزیه و تعزیه خوان می‌تواند از عوامل کم رونقی تعزیه در سال‌های آینده در کشور باشد.

 

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:رضا,حیدری,تعزیه,تفرش,پایگاه خبری هدهد, | 12:23 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس دانشگاه تفرش گفت: در قرن حاضر مهمترین شاخصه و نشانه پیشرفت هر جامعه انجام تحقیق و پژوهش‌های در آن جامعه است.

خبرگزاری فارس: شاخصه پیشرفت هر کشور در تحقیق و پژوهش‌ آن جامعه است

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل ازخبرگزاری فارس از اراک، احمدرضا ربانی بعد از ظهر امروز به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه تفرش افزود: در دین اسلام به امر پژوهش تاکید بسیاری شده و هیچ عملی برتر از پژوهش شناخته نشده و این موضوع نشانگر اهمیت تحقیق و پژوهش در دین مبین اسلام است.

وی یکی از مهمترین اولویت‌های دانشگاه تفرش را پژوهش در علوم دانست و یادآور شد: شهرستان تفرش با پتانسیل‌های خوب علمی و پژوهشی و وجود مرکز علمی همچون دانشگاه تفرش در این شهرستان با جذب دانشجو از سراسر ایران و داشتن اساتید و هیئت علمی مجرب در زمینه معرفی پروژه‌های کلان ملی و ارتباط با  صنایع در میان دانشگاه‌های استان پیشتاز است.

رئیس دانشگاه تفرش پیوستن به 11 دانشگاه دارای ابررایانه در کشور، استقلال مرکز رشد، واگذاری مدیریت کلینیک صنعت استان به دانشگاه تفرش، کسب مجوز گروه پژوهشی فتونیک، تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه، افزایش پهنای باند دانشگاه از 4 به 16 مگابایت و قرارگرفتن 9 مقاله اساتید این دانشگاه در فهرست مقالات داغ، فعال شدن مرکز نشر دانشگاه و کسب مجوز گروه پژوهش محور فتونیک را از مهمترین اقدامات دانشگاه تفرش در حوزه پژوهشی در سه سال اخیر عنوان کرد.

ربانی با اشاره به اینکه توسعه علمی یکی از نیازهای جدی و از اولویت کشور است که طی سال‌های گذشته اقدامات خوبی در این راستا توسط دانشگاه‌ها و مراکز علم و فناوری صورت گرفت، اظهار داشت: راه‌اندازی دوره دکترای رشته‌های ریاضی و برق در دانشگاه نیز یقینا به ارتقای فعالیت‌های پژوهشی و تولید علم در دانشگاه و هم چنین گسترش ارتباط با صنعت کمک خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه پژوهش از اساسی‌ترین نیازهای کشور برای دستیابی به رشد و پیشرفت است، تصریح کرد: پژوهش شاهراه ورود به نوآوری و شکوفایی است که می‌تواند مسیر رسیدن به توسعه در بخش‌های مختلف را هموار سازد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش نیز در این آئین گفت: پژوهش نیازمند تزریق بودجه و اعتبارات کافی  است، زیرا سهم دانشگاه‌های کوچک مانند دانشگاه تفرش از بودجه‌های پژوهشی بسیار ناچیز است، از این رو لازم است ضمن بازنگری در تخصیص بودجه پژوهشی به دانشگاه‌ها، دولت صنایع را ملزم کند تا بخشی از درآمد‌های خود را به حوزه‌های پژوهشی دانشگاه‌ها تزریق کنند.

مشکین کلک اظهار داشت: صنایع بایستی به نتایج تحقیقاتی دانشگاه‌ها اعتماد کنند و در این راستا سرمایه‌گذاری کافی نیز داشته باشند، همچنین نتیجه دادن تحقیق در پژوهش نیازمند زمان کافی است و صنایع هم برای رسیدن به اهداف مناسب و بهتر در حد کافی صبور باشند.

وی انجام پروژه‌های پژوهشی متمرکز و تخصصی و تلاش برای هم‌جهت کردن و هدفمند کردن گروه‌های پژوهشی، تلاش در جهت حضور مستمر دانشگاه در صنعت و بالعکس، توجه اساسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به امر پژوهش به صورت متوازن با امر آموزش و سوق دادن اساتید به سمت پروژه‌های پژوهشی را از مهمترین راهکارهای عملی برای گسترش امر پژوهش به منظور حل مشکلات کشور عنوان کرد.

در پایان این مراسم از 7 استاد پژوهشگر، 11 دانشجو و دو کارمند نمونه در حوزه پژوهشی با اهدا لوح و جوایزی تقدیر شد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 20:37 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

کارشناس قرآنی مدارس شهرستان تفرش از برگزاری همایش بزرگداشت هفته قرآن در دبستان قرآنی ضیائیه شهرستان تفرش خبر داد.

 

خبرگزاری فارس: همایش بزرگداشت هفته قرآن در تفرش برگزار شد

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی فتحی بعد از ظهر امروز در این آئین گفت: قرآن کریم کتاب هدایت و راهنمای مسلمانان است و اجرای دستورات آن موجب سعادت در زندگی و آخرت خواهد شد.

 

وی افزود: آشنایی کودکان با قرآن سبب موفقیت در زندگی و تثبیت اعتقادات و عقاید مذهبی آنها در جامعه می‌شود و آنها را در راه معنوی و امور درست در زندگی قرار می‌دهد.

 

کارشناس قرآنی مدارس شهرستان تفرش تصریح کرد: دانش‌آموزان با شرکت در همایش‌های قرآنی و کلاس‌های درس قرآنی با آیات و مفاهیم این کتاب آسمانی بیشتر آشنا می‌شوند و می‌توانند از آن به عنوان الگویی برای آینده خود استفاده کنند.

 

فتحی اظهار داشت: قرآن به عنوان ارزشمند‌ترین ثروت فرهنگی جامعه است و آشنایی دانش‌آموزان با این کتاب آسمانی راهکار مقابله با افکار پلید دشمنان است.

 

وی خاطرنشان کرد: نامگذاری هفته‌ای با عنوان قرآن، بیانگر اهمیت نهادهای فرهنگی به ترویج قرآن به ویژه در میان دانش‌آموزان مدارس دارد.

 

همخوانی سوره نصر، همخوانی زیارت عاشورا و تلاوت قرآن توسط دانش‌آموزان مدرسه قرآنی از برنامه‌های فرهنگی این مراسم بود.

 

24 لغایت 30 آذر به عنوان هفته قرآن نامگذاری شده است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:54 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری مهر: مدیرکل امور مبلغین و مساجد سازمان تبلیغات اسلامی کشور با بیان اینکه مدیران دفاتر تبلیغات اسلامی کشور مهندسان فرهنگی هستند گفت: مدیران دفاتر و نمایندگی های سازمان تبلیات اسلامی باید با طراحی فکر و ایده در حوزه فرهنگ دینی موجبات رشد و بالندگی این حوزه را فراهم کنند.

 

حجت‌الاسلام حسن رقیمی صبح روز سه شنبه با بیان این مطلب در نشست مشترک با مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی و مدیران شهرستانی این اداره کل افزود: مدیران دفاتر و نمایندگی های سازمان تبلیات اسلامی در کشور باید با طراحی فکر و ایده در حوزه فرهنگ دینی موجبات رشد و بالندگی این حوزه را فراهم کنند.

وی با اشاره به وجود بیش از  200 هزار شبکه و فرد  تاثیر گذار فرهنگی زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مبلغین، مبلغات، هیات های مذهبی، کانون های فرهنگی، مداحان و .... از جمله شبکه ها و افراد تاثیر گذار فرهنگی زیر مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی اند که نیازمند تغذیه فکری از سوی مهندسان فرهنگی هستند.

مدیرکل امور مبلغین و مساجد سازمان تبلیغات اسلامی کشور در ادامه از فعالیت بیش از 400 دفتر استانی و شهرستانی سازمان تبلیغات اسلامی در کشور خبر داد و افزود: موفقیت مراکز استان در گرو وحدت رویه آنها در بکارگیری یک ادبیات مشخص است.

حجت الاسلام رقیمی با تشبیه فعالیت های دفاتر نمایندگی های سازمان تبلیغات اسلامی کشور به یک تیم فوتبال گفت: مدیران شهرستانی به عنوان مربیان تیم فرهنگی رسالت رصد عملکرد زیر مجموعه های کاری خود را به عنوان اعضای اصلی تیم عهده دار بوده و باید با رصد دقیق این عملکرد در راستای رفع نقاط ضعف بکوشند.

وی تاکید کرد: یکی کردن ادبیات باعث می شود تا  مراقب باشیم در نبرد بزرگ فرهنگی در جبهه جنگ نرم به دروازه خودی گل نزنیم.

استان مرکزی در حوزه تبلیغ دینی و مساجد موفق بوده

مدیرکل امور مبلغین و مساجد سازمان تبلیغات اسلامی کشور در ادامه از عملکرد موفق استان مرکزی در حوزه تبلیغ دین و امور مساجد خبر داد و گفت: این مهم باعث شده تا این استان طی سالهای اخیر رتبه های اول تا سوم این حوزه را در بین 31 استان کشور از آن خود کند و در سال 91 رتبه اول کشوری را بدست آورده است .

حجت الاسلام رقیمی با اشاره به پتانسیل ها و توانمندی های فرهنگی و نیروی انسانی فعال در استان مرکزی بیان داشت: استان مرکزی توانسته با تکیه بر توانمندی های فرهنگی و انسانی خود عملکرد خوبی در حوزه تبلیغ دین و تبیین جایگاه مساجد در کشور داشته باشد.

شرایط لازم برای تبلیغ دینی در استان مرکزی فراهم است

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: وجود شرایط مناسب اعزام، استقرار روحانیت و ... در استان مرکزی بستر لازم برای ایجاد فضای تبلیغی خوبی را در این استان فراهم کرده است.

حجت الاسلام صفر قربانپور افزود: با توجه به وجود بسترهای کاری لازم باید کار اعزام مبلغین و استقرار روحانیون در تمامی نقاط استان مرکزی با تبیین شیوه نامه های کاری جدید  قوی تر از گذشه صورت بگیرد.

وی با اشاره به وجود مساجد خوب و قوی در سراسر استان مرکزی گفت: تقویت برنامه های فرهنگی مساجد و بستر سازی برای جذب بیش از پیش جوانان و نوجوانان به این مراکز در اولویت کاری اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی قرار دارد.

تجلیل از شهدای روحانی در استان مرکزی

معاون فرهنگی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی نیز در این نشست از برگزاری دو ویژه برنامه تجلیل از شهدای روحانی در استان مرکزی خبر داد و گفت: تاکنون 95 شهید روحانی در استان مرکزی شناسایی شده است.

حجت الاسلام داود چمانی افزود: غربت شهدای روحانی و عدم شناخت این شهدا از علل اصلی برگزاری این مراسم است که اولین مراسم در اربعین حسینی در شهرستان تفرش برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی درتلاش است تا ضمن  معرفی شهدای روحانی به جامعه نقش روحانیت در دفاع مقدس و دفاع از ارزشهای والای انقلاب اسلامی را به عنوان پیشگامان این عرصه تبیین کند.

معاون پژوهشی و فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان مرکزی در ادامه با اشاره به دیگر برنامه های فرهنگی این اداره کل در سالجاری گفت: استقرار 95 روحانی در مناطق روستایی و بهره مندی بیش از 80 هزار نفر روز از برنامه های تبلیغی مبلغان و مبلیغات دینی از جمله اقدامات صورت گرفته در سالجاری بوده است.

حجت الاسلام چمانی در ادامه از وجود 850 روحانی در استان مرکزی اعم از ائمه جماعات و مستقر و هجرت خبر داد و گفت: این تعداد به عنوان ائمه جماعات مساجد، مدارس و ادارات به امر برگزاری نماز جماعت و برنامه های فرهنگی و تبلیغی اشتغال دارند .

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:51 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش از اعزام 20 مبلغ با هدف برگزاری جلسات معارف و مراسم عزاداری اباعبدالله‌الحسین(ع) در شهر و روستا‌های این شهرستان خبر داد.

خبرگزاری فارس: اعزام 20 مبلغ به شهر و روستا‌های تفرش
گزارش تصويري مرتبط

-------------------------------
 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش حجت‌الاسلام والمسلمین میثم فیروزجایی امروز در گفت‌گو با خبرنگار فارس در اراک گفت: در آستانه اربعین حسینی و دهه آخر ماه صفر مبلغین دینی در مساجد و امامزاده‌های شهرستان اقامه عزا می‌کنند.

وی اظهار داشت: در این راستا پنج مبلغ دینی در قالب طرح هجرت روستایی به مناطق مختلف اعزام شدند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش افزود: این مبلغان با هدف برگزاری جلسات معارف و مراسم عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) در مساجد، تکایا، بقاع متبرکه و امامزادگان به مناطق مختلف روستایی و شهری شهرستان تفرش اعزام شدند.

فیروزجایی هدف از اعزام این مبلغان را بیان دلایل قیام امام حسین(ع) و تبیین نهضت آن حضرت عنوان کرد و بیان داشت: مبلغان اعزامی در ماموریت خود علاوه بر ترویج فرهنگ عاشورایی و حسینی نسبت به ایجاد انگیزه در فرهنگ وقف و احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز خواهند پرداخت.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش تصریح کرد: به منظور ترویج هر چه بهتر فرهنگ حسینی 58 هیئت مذهبی فعال در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:40 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

سازمان تبلیغات اسلامی

خبرگزاری تسنیم: مدیر تبلیغات اسلامی تفرش گفت: گفتمان دینی کارگاهی با موضوع جنگ نرم و راه کارهای مقابله با آن در هنرستان فنی و کاریابی شهرستان تفرش برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام میثم فیروزجائی با اشاره به جنگ نرم و راه های مقابله با آن اظهار کرد: جنگی که در آن اسلحه و بمب  نباشد از همه جنگ ها خطرناک تر است و دشمنان بیشتر در این جبهه این کار می کنند و هدف شان این است که دین اسلام و هویت اسلامی را از ما بگیرند.

وی افزود: جنگ نرم نه تنها درکشور ما بلکه در کشورهای دیگر نیز وجود دارد و ملت بزرگ ایران باید تمام تلاش خود را در حفظ هویت دینی خود به کار بگیرد.

فیروزجائی با اشاره به تهاجم فرهنگی دشمن گفت: دشمنان قسم خورده ملت ایران برای ضربه زدن به کشور در هر زمانی دست از توطئه چینی علیه نظام اسلامی بر نمی دارند.

مدیر تبلیغات اسلامی تفرش تصریح کرد: ما باید آرمان های خود را بشناسیم و در راستای از بین بردن معضلات فرهنگی در جامعه تلاش کنیم.

وی افزود: برای استفاده از اینترنت و ماهواره باید شناختی در جامعه ایجاد شود که طرز استفاده صحیح از این ابزارها را به افراد جامعه بیاموزد زیرا رسیدن به درجات معرفت و پیشرفت علمی مستلزم استفاده درست از فضای مجازی است.

فیروزجائی با اشاره به جان فشانی شهدا برای اعتلای ایران اسلامی گفت: شهدای این آب و خاک برای دفاع از اسلام و برپا ماندن هویت ایرانی اسلامی به مبارزه با دشمن پرداختند و با شناخت صحیح مسیر رسیدن به قرب الهی را انتخاب کردند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:4 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

معاون پرورشی و تندرستی آموزش و پرورش شهرستان تفرش گفت: طرح ثانیه‌های انس با نماز در مدارس متوسطه دختران شهرستان تفرش از امروز آغاز شد.

خبرگزاری فارس: اجرای طرح ثانیه‌های انس با نماز در مدارس تفرش آغاز شد

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش محمد رضا صابری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این طرح با هدف آشنایی با نماز و به منظور ترغیب دانش‌آموزان به این فریضه مهم در جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به نقش والدین دانش‌آموزان در دعوت آنان به ارزش‌های دینی، به‌ ویژه نماز، خاطرنشان کرد‌: باید در اجرای برنامه‌های فرهنگی در انجمن اولیا و مربیان کوشید تا فعالیت‌ها در سطح خانواده‌ها استمرار یابد.

معاون پرورشی و تندرستی آموزش و پرورش شهرستان تفرش، تأثیر هنر در جذب نوجوانان و جوانان به نماز را بسیار مهم ارزیابی و توجه به تولید آثار هنری خصوصاً فیلم‌های تاثیرگذار در این زمینه را خواستار شد.

صابری بیان داشت: آموزش و پرورش آمادگی کامل دارد که با همکاری ستاد اقامه‌ نماز، زمینه‌ انجام فعالیت‌های فرهنگی موثر را فراهم کند.

وی تصریح کرد: این طرح هم اکنون در مدارس مصطفی مشیری، شرف و غفوری اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح که به صورت کارگاه‌ های یک ساعته و ماهیانه بوده تا پایان سال تحصیلی ادامه خواهد داشت.

گفتنی است؛ این طرح با مشارکت ستاد اقامه نماز شهرستان و مدیریت آموزش و پرورش تفرش به صورت مشترک برگزار می‌شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 20:6 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

همایش عفاف و حجاب با عنوان حجاب در آفتاب با رویکرد نقش تربیتی حضرت زینب(س) در سبک زندگی در مدرسه دخترانه مشیری برگزار شد.

خبرگزاری فارس: همایش عفاف و حجاب در تفرش برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، مدیر آموزش و پرورش شهرستان تفرش بعد از ظهر امروز در این مراسم گفت: امام حسین(ع) در کنار اقامه نماز و حفظ دین با نیت حفظ ارکان شیعه به پا خواست و برای نهادینه کردن فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد.

محمدحسن افشاری اظهار داشت: قیام امام حسین(ع) تا ظهر عاشورا انقلابی عظیم بود و پس از شهادت آن امام بزرگوار به انقلابی تبدیل شد که تا عصر حاضر موجب بیدارگری شیعیان در جهان اسلام شده است.

وی تصریح کرد: حضور حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا تنها همراهی امام نبود بلکه فرصتی بود تا اهداف قیام عاشورا به لسان ایشان در کربلا و کوفه و شام عنوان گردد.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان تفرش خاطرنشان کرد: بیان اهمیت حفظ حجاب در جامعه، نقش حجاب و عفاف در کاهش آسیب‌های خانوادگی و اجتماعی و توجه به حجاب ائمه و معصومین در طول سختی‌های عاشورا از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش نیز در این همایش گفت: زن جلوه‌ای از جمال، محبت، خلاقیت و ربوبیت الهی و رکن اساسی در تعلیم و تربیت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی حسینی افزود: اگر زنان به منزلت خود واقف شوند و در پاسداری از آن بکوشند فرآیند تربیتی و شخصیتی آنان و همه اجتماع سالم مانده و به خوبی پیش می‌رود.

وی تصریح کرد: تجربه ملت‌های گذشته نیز نشان ‌دهنده این نکته است که هر گاه زنان، بلندای مقام و رسالت اصلی خود را درک کنند و در رشد شخصیت خود اهتمام ورزند، منزلت و محبوبیت آنان حفظ شده، اجتماع در سلامت و ناهنجاری‌ها کمتر خواهد شد.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش به آثار اجتماعی، فردی و اقتصادی حجاب در جامعه اشاره کرد و بیان داشت: ایجاد آرامش روانی و در امان ماندن از نگاه نامحرمان از مهمترین فواید حجاب است.

حسینی اضافه کرد: حضرت زینب(س) شخصیتی بی‌بدیل در واقعه عاشورا بود و با موقعیت شناسی خود سبب شد تا جوانان امروز بتوانند معنای حجاب را به طور واقعی درک کنند.

وی اظهار داشت: حضرت زینب(س) با حضور خود در صحرای کربلا این موضوع را به جهانیان اثبات کرد که هیچگاه حجاب مانعی برای حفظ دین یا انجام امور روزمره نیست.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 19:20 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: مطالعات میدانی و جمع بندی شاخصه های محوری 15 اثر تاریخی این استان با هدف ارائه پرونده ثبت در آثار ملی کشور انجام شد.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش سید«محسن رحمتی» روز شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: این آثار شامل تپه ها و محوطه های تاریخی، تکایا، بناهای مذهبی و عام المنفعه است که پراکنش آنها در شهرستانهای تفرش، اراک، محلات، ساوه و خنداب است.

وی اظهار کرد: تکیه ششناو تفرش متعلق به دوره ناصری (قاجار)، بقایای قلعه گندم کوه و سنگ نگاره های آن در تفرش متعلق به دوره ساسانیان، مسجد بابانبی اراک متعلق به اواخر قاجاریه و اوایل پهلوی، مسجد حاج حسین ساعت در اراک متعلق به دوران قاجاریه و بازار و سقاخانه تاریخی تفرش از ابنیه قاجار از جمله این آثار است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی بیان کرد:از دیگر پرونده های آماده ثبت استان مرکزی پل قدیمی شرا درسه کیلومتری جنوب غربی شهر میلاجرد متعلق به قاجار - پهلوی، مسجد محله پایین هزاوه ، مسجد جامع محلات، حمام قدیمی یل آباد ساوه و تکیه روستای سلیجرد ساوه همگی متعلق به دوران قاجار است.

رحمتی خاطرنشان کرد: همچنین پرونده شاخصه های ثبتی قلعه گبری و استودان تاریخی آن ، تپه مبارک آباد، نگهبان خانه کهلو علیا هر سه در شهرستان تفرش، تپه امامزاده اسماعیل خنداب مربوط به دوران مس سنگی - مفرغ و قلعه روستای اوجان متعلق به دوران ایلخانی نیز تهیه و آماده ارسال به کمیته کشوری ثبت آثار ملی است.

تاکنون 800 اثر تاریخی و فرهنگی استان مرکزی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:54 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش گفت: جامعه امروز نیازمند پژوهش های نتیجه گرا و کاربردی است.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش  ˈهمایون مشکین کلکˈ روز شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: دستیابی به اهداف سند چشم انداز نظام، نیازمند انقلابی در حوزه تولید علم است تا با پژوهش های کاربردی و عملگرا بتوان تولید ثروت و خودکفایی را محقق کرد.

وی اظهار کرد: هفته پژوهش بهترین فرصت برای واکاوی نواقص و نیازهای حوزه پژوهش است و می طلبد دانشجویان و اساتید با بهره گیری از روش های نوین در حوزه های علمی این بخش زیربنایی و مهم را متحول کنند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش با تاکید بر تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه تصریح کرد: تقویت دفاتر ارتباط با دانشگاه در صنایع بزرگ و حضور دائمی نماینده پژوهشی دانشگاه ها، اطلاع رسانی دانشگاه ها و مراکز آموزشی در خصوص پروژه های کارشناسی ارشد و دکتری به صنایع و اعلام پروژه های تحقیقاتی صنایع به دانشگاه ها، بسترهای ارتباط و تعامل صنعت و دانشگاه را فراهم می کند.

مشکین کلک اظهارکرد: بالندگی حوزه پژوهش به پیش بینی اعتبارات کافی نیاز دارد چرا که پایه هرکار مطالعات علمی است و دانشگاه های کوچکی مانند دانشگاه تفرش در این خصوص نیازمند توجه ویژه هستند.

وی افزود: اعتماد صنایع به پژوهشهای دانشگاهی و فراهم کردن بستر مناسب در عملیاتی کردن این تحقیقات از موضوعاتی است که باید سازو کار مناسب آن ایجاد شود.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش گفت: اساتید دانشگاه نیز نباید دغدغه فکری داشته باشند و باید در کمال آزادی و اشتیاق و علاقه به غیر از امور آموزشی به امور پژوهشی بپردازند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:43 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: سه مدرسه این استان حایز رتبه اول تا سوم کشور شدند.

 

سیف الله کریم زاده،روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دبیرستان معصومیه شهر اراک رتبه اول، دبیرستان رشیدی شهرستان کمیجان رتبه دوم و دبیرستان فاطمه زهرا(س) شهرستان تفرش موفق به کسب رتبه سوم کشوری مدارس برتر و سر آمد کشور شدند.

وی ادامه داد: این مدارس با شرکت در مسابقات و جشنواره ها، تألیفات مرتبط حوزه مدیریت و برنامه ریزی، داشتن برنامه سالانه و تقویم اجرایی، تشکیل گروه های علمی و پژوهشی، هوشمندسازی، ارتقای کیفیت آموزشی و جشنواره الگوهای برتر تدریس موفق به کسب این رتبه شدند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی ادامه داد: مسوولان آموزشی و مدیران مدارس باید با تلاش و کوشش خود در راستای ارتقاء هر چه بیشتر سطح مدارس تلاش کنند.

وی اظهار کرد: دانش آموزان آینده سازان ایران اسلامی هستند و باید از هم اکنون در راستای رشد و پیشرفت در عرصه های مختلف گام های موثری بردارند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:18 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری شهرستان تفرش روز دوشنبه در دانشکده مهندسی دانشگاه این شهرستان گشایش یافت.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از ایرنا، در این نمایشگاه در پنج غرفه از محصولات صنایع دستی، گیاهان دارویی، عرقیات گیاهی، کتاب و پوسترهای گردشگری و سوغات این شهرستان در معرض دید عموم قرار گرفته و به مدت یک هفته برای بازدید علاقمندان دایر است.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان تفرش در حاشیه گشایش این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: برپایی این نوع نمایشگاه ها در دانشگاه فرصتی مناسب برای شناساندن توانمندی و پتانسیل های گردشگری و شرکت های تولیدی این شهرستان به دانشجویان با قومیت های مختلف است.

ˈاحمد محبعلیˈ افزود: شهرستان تفرش از تنوع گیاهان دارویی بالایی برخوردار است که می توان با همگام نمودن شرکت های تعاونی فعال در عرصه تولید گیاهان دارویی این شهرستان را به قطب گیاهان دارویی استان مرکزی و حتی کشور تبدیل کرد.

وی بیان کرد: توجه به تولیدات گیاهان دارویی گامی موثر در راستای ایجاد اشتغال و درآمد زایی است.

نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری دانشگاه تفرش به همت شرکت تعاونی کشت و صنعت حمید تفرش و با همکاری این دانشگاه برپا شده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:22 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش گفت: همزمان با ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) در ماه‌های محرم و صفر تئاتر مذهبی وقایع کربلا در تفرش برگزار شد.

خبرگزاری فارس: تئاتر مذهبی وقایع کربلا در تفرش برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش فضل‌الله باباخانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: به مناسبت ایام سوگواری خاندان عصمت و طهارت(ع) در محرم و صفر، نمایش‌های مذهبی در شهرستان تفرش به روی صحنه رفت که مورد استقبال بالای همشهریان قرار گرفت.

وی افزود: نمایش مولای جوانان، گل بی‌باغبان، رخ ماه در آب، خون خدا و یاس سه ساله نمایش‌هایی هستند که توسط گروه تئاتر یاران به کارگردانی امید رجبی به روی صحنه رفتند.

فضل‌الله باباخانی اظهار کرد: اجرای نمایش‌های مذهبی از 11 آذرماه در سالن ورزشی هفتم تیر تفرش آغاز شد و تا 15 همین ماه ادامه داشت

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش بیان کرد: برگزاری این‌گونه برنامه‌ها راهی برای تبیین سیره اهل بیت(ع) در جامعه به ویژه نسل جوان است.

وی با اشاره به اجرای مراسم مذهبی و قدمت شهرستان تفرش در اجرای تعزیه و با توجه به اینکه تفرش قطب تعزیه کشور است، ادامه داد: استقبال گسترده مردم مومن و ولایت‌مدار این شهرستان از نمایش‌های مذهبی نشان دهنده عشق و ارادت خالصانه به خاندان عصمت و طهارت(ع) است.

باباخانی فرهنگ‌سازی در این راستا را ضروری دانست و گفت: مسئولان فرهنگی و گروه‌های هنری باید در این راستا تلاش کنند چرا که زبان هنر بهترین وسیله برای ترویج فرهنگ دینی است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:35 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رییس دانشگاه تفرش گفت:16 آذر نماد استعمار و ستکبار ستیزی و آرمان خواهی دانشجویان ایران است.

 

دکتر ˈاحمد رضا ربانیˈ روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: 16 آذر، حرکتی تاریخی و پرافتخار در جنبش دانشجویی کشور محسوب می شود.

وی اضافه کرد: دانشجویان پس از انقلاب اسلامی با اتکا به فعالیت های حق طلبانه وشجاعانه خود در مبارزه با رژیم شاهنشاهی، حضور در هشت سال دفاع مقدس و محور بودن در توسعه علمی، در تحولات و رویدادهای سیاسی کشور نقش آفرینی کرده اند.

وی ادامه داد: مسوولان باید بسترهای استفاده از ظرفیت ها و توان فکری دانشجویان در حل مسائل دانشگاه ها را فراهم نمایند که بدین منظور شورای تعامل دانشجویان در دانشگاه تفرش ایجاد شده است.

رییس دانشگاه تفرش تلاش علمی، خود باوری، آرمانگرایی، قانونگرایی، رعایت ارزشهای دینی در دانشگاه، تهذیب نفس و ارتقاء معنویت دینی را از معیارهای دانشجوی موفق عنوان کرد.

دکتر ربانی تصریح کرد: دانشجویان ایران اسلامی با الگو برداری از رشادت ها و شهادت طلبی های دانشجویان شهید و شهدای علمی کشور، با پشتکار و تلاش در جهت تولید علم و پیشرفت کشور گام بر می دارند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 8:58 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: ثبات عقیده، درس آزادگی و ایمان مهم‌ترین اهداف دانشجویان در 16 آذر بود که با پیروی از اخلاق و منش آنان می‌توانیم دانشجویانی اینچنین تربیت کنیم.

خبرگزاری فارس: درس آزادگی و ایمان مهم‌ترین هدف دانشجویان در 16 آذر بود

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، مصطفی نوروزی بعد از ظهر امروز در آئین بزرگداشت روز دانشجو که در دانشگاه پیام نور تفرش برگزار شد، اظهار داشت: اگر چه بیش از نیم قرن از واقعه تاسف بار شهادت سه دانشجوی با ایمان و با اراده کشورمان می‌گذرد، اما همچنان خلق استکبار ستیزی آن دوران در بدنه جنبش دانشجویی بیش از گذشته موج می‌زند.

وی افزود: سه قطره خون که به گناه ندای حق طلبی و مبارزه با استکبار در 16 آذر سال 32 در یکی از کلاس‌های درس دانشکده فنی ریخته شد و گلوله گارد رژیم پهلوی که بر روی دانشجوی بی‌سلاح شلیک شد همه نشان از بر حق بودن این جنبش پاک دانشجویی است.

مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه شهادت این 3 نفر مقدمه‌ای برای بیدارگری و حق طلبی ملت ایران در انقلاب بزرگ آن زمان شد، اضافه کرد: این سه یار دبستانی و سه دانشجو نامشان را در تاریخ ثبت کردند تا هر 16 آذر را با افتخار به نام‌شان، فهم‌شان و پای فشاری آنها بر اعتقادشان پاس داریم.

نوروزی تصریح کرد: غاصبان و متجاوزان در تاریخ گذشته ایران همیشه بزرگان، دانشمندان و مبارزان ما را به منظور جلوگیری از طی عرصه‌های کمال و ترقی به شهادت رسانده‌اند تا کشور ما در پیشرفت و آبادانی و شکوفایی ناکام بماند، اما غافل از اینکه هر یک از این اتفاقات جرقه‌ای برای وقوع رویداد سیاسی اجتماعی بزرگ و پیروزمندانه‌ای غیر قابل پیش‌بینی شد.

وی خاطرنشان کرد: مقایسه اجمالی آمار دانشجویان قبل و بعد از انقلاب این رشد کمی و کیفی را به وفور نشان می‌دهد به طوریکه قبل از انقلاب تعداد دانشجوهای دانشگاه‌های سراسر ایران به 100 هزار نفر هم نمی‌رسید اما امروز بالغ بر 5 میلیون نفر به عنوان دانشجو در دانشگاه‌های ما به درس و تحصیل اشتغال دارند.

مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان داشت: دانشجویان و دانشگاهیان ایران در تمامی عرصه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بیدار و هشیار هستند و دانشجو، دانشگاه و استاد سه عنصر مهم درخشش ایران اسلامی در جهان به شمار می‌روند.

نوروزی با اشاره به اینکه بزرگترین جنبش ملی مذهبی دانشجویی در سال 1332 اتفاق افتاد، ادامه داد: این واقعه فقط مربوط به سال 32 نیست بلکه دانشجویان باید در تمامی عرصه‌ها بیدار باشند و حقانیت کشور ایران به عنوان بزرگترین قدرت شرق را در جهان به اثبات برسانند.

وی به مذاکرات موفق گروه 5+1 اشاره کرد و گفت: کشور ایران و تیم مذاکره کننده خوش درخشیدند، به خوبی از حقوق صلح‌آمیز هسته‌ای کشور دفاع و حقانیت ایران را به جهانیان اثبات کردند.

مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اظهار داشت: انجام این مذاکرات برای رفع تحریم‌ها نبوده و توافقات انجام شده بیشتر به نفع ایران است و هیچگونه تاسیسات ایران در حالت تعلیق یا توقف قرار نگرفته بلکه همانند گذشته برنامه‌های هسته‌ای در حال انجام است.

نوروزی متذکر شد: اعضای اتحادیه اروپا با حضور بر سر میز مذاکره نشان دادند که حضور جدی ایران در برنامه‌های هسته‌ای و اثبات حق هسته‌ای ایران حقی مسلم است که دور شدن از آن به هیچ وجه جایز نیست. 

در پایان این مراسم از دانشجویان برتر در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی تقدیر شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:42 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

راهیان نور غرب-بازی دراز

 

خبرگزاری تسنیم: مدیر آموزش و پرورش تفرش از اعزام کاروان راهیان نور دانش آموزان دختر بسیجی شهرستان تفرش به مناطق جنگی جنوب غرب و شمال غرب خبر داد.
 

به گزارش به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، محمد حسن افشاری در مراسم اعزام این دانش آموزان که با حضور فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان تفرش برگزار شد اظهار کرد: دانش آموزان بسیجی خواهر دوره متوسطه در قالب کاروان راهیان نور، به منظور بهره مند شدن از روحیه ایثار، استکبار ستیزی و شهادت برای آمادگی مقابله با دسیسه های جنگ نرم دشمن، به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اعزام شدند.

وی افزود: در این مرحله از اجرای دستورالعمل اعزام دانش آموزان بسیجی به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس، تعداد بیش از 80 دانش آموز دختر بسیجی از مدارس دوره متوسطه شهرستان تفرش به مدت 3 روز به مناطق عملیاتی جنوب غرب وشمال غرب به همراه مربیان درس دفاعی و مربی پرورشی این مدارس اعزام شدند.

مدیر آموزش و پرورش تفرش با اشاره به اهداف اعزام دانش آموزان تصریح کرد: آشنایی با رشادت‌ ها و حماسه‎ آفرینی ‌های رزمندگان کشور در دوران هشت سال دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال این فرهنگ ارزشمند به نسل آینده با زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا از مهمترین اهداف این اعزام است.

وی گفت: هر کاروان به مدت 3 روز از مناطق عملیاتی والفجر 8 در اروند کنار، گلزار شهدای خرمشهر، یادمان شلمچه، دهلاویه و هویزه بازدید و در برنامه رزمایش فرهنگی رزمی بصیرتی اردوگاه شرکت می کنند.

افشاری افزود: کاروان‌های راهیان نور را راویان مجرب و یادگاران هشت سال دفاع مقدس همراهی می‌کنند تا با بیان خاطراتی از مناطق عملیاتی و توجیه عملیات‌ های انجام گرفته دانش‌آموزان را با رشادت ‌های رزمندگان در دفاع مقدس آشنا سازند.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:39 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: توسعه فضای فیزیکی مسجد جامع شش‌ناو تفرش به عنوان یک اثر تاریخی متعلق به دوران سلجوقی از اولویت‌های اداره اوقاف و امور خیریه است.

خبرگزاری فارس: فضای فیزیکی مسجد جامع شش‌ناو تفرش توسعه می‌یابد 

 به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک حجت‌الاسلام آیت‌الله عباسیان ظهر امروز در جلسه هماهنگی طرح توسعه فضای فیزیکی مسجد جامع شش‌ناو تفرش اظهار داشت: مسجد جامع شش‌ناو شهرستان تفرش به عنوان یک اثر تاریخی متعلق به دوران سلجوقی و از مهمترین آثار تاریخی است که نشان دهنده قدمت شهر تفرش نیز می‌باشد.

وی افزود: تهیه طرح مدون برای ساخت مجموعه تجاری در کنار مسجد تاریخی شش‌ناو و اجرای این طرح از مهمترین برنامه‌های اداره اوقاف و امور خیریه در آینده نزدیک است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی تصریح کرد: طرح پیشنهادی با 860 متر زیربنا و در جنب مسجد جامع شش‌ناو و با برآورد اعتبار اولیه یک میلیارد تومان ساخته می‌شود.

عباسیان ادامه داد: احداث 10 باب مغازه تجاری، سالن فرهنگی و رواق‌هایی با سازه و نمای تاریخی به منظور استفاده کلاس‌های قرآنی از جزئیات طرح پیشنهادی است که توسط مهندسین شهرداری تفرش تهیه و تدوین شده است.

فرماندار شهرستان تفرش نیز در این جلسه گفت: ایجاد مکانی مناسب در فضای موجود جنب مسجد جامع شش‌ناو کمک موثری به جذب بیشتر گردشگران می‌کند.

بهروز اردلان‌راد افزود: با طراحی مناسب و ارائه طرح مدون می‌توانیم شاهد یک معماری زیبا در کنار مسجد جامع شش‌ناو باشیم که این مسجد و فضای اطراف آن می‌تواند نماد مناسبی برای شهر تفرش باشد.

وی مهمترین هدف اجرای این طرح را تقویت ماهیت تاریخی مسجد جامع شش‌ناو عنوان کرد و اظهار داشت: رونق اماکن تاریخی وابسته به تصمیمات درست مسئولین است و این تدابیر موجب رونق و توسعه گردشگری شهرستان تفرش می‌شود.

"مسجد جامع شش‌ناو" ازجاذبه‌های گردشگری تفرش مربوط به‌دوره سلجوقی است که دارای مقصوره، شبستان، ایوان و صحن است که قنات شش‌ناو از مقصوره و درون آن می‌گذرد.

آب این قنات پس‌ از عبور از داخل تکیه و خندق مجاور، در محوطه بیرونی زیر یک درخت چنار کهنسال بیرون زده و از شش ناو یا ناودان فرو می‌ریزد و به درون کوچه و محله‌ها سرازیر می‌شود.

مسجد جامع شش‌ناو در روزگار قاجار محل برگزاری نماز جمعه بوده و همچنین یکی از حوزه‌های مهم تدریس علوم دینی به شمار می‌رفته ‌است.

نام شش‌ناو از شش ناودانی گرفته شده که آب قنات شش‌ ناو را که از داخل این ناودان‌ها عبور می‌کرده به شش قسمت مساوی تقسیم و به محله‌های مختلف تفرش جاری می‌کرده است.

قدمت قنات به قرن سوم هجری قمری یعنی زمان امام حسن عسگری(ع) می‌رسد.

این قنات یکی از جاذبه های گردشگری تفرش محسوب می‌شود که در جوار تکیه و مسجد تاریخی شش‌ناو قرار گرفته است.

حفر و استفاده از قنات برای تامین آب کشاورزی از هنرهای منحصر به فرد ایرانیان از صدها سال گذشته می‌باشد که در جای جای این سرزمین پهناور وجود یک قنات موجب آبادانی و رونق کشاورزی آن منطقه می‌باشد.

تفرش هم از این قاعده مستثنا نبوده و وجود ده‌ها قنات کوچک و بزرگ از صدها سال پیش خود یکی از دلایل سرسبزی و زیبایی این دیار می‌باشد.

مسجد جامع شش‌ناو تفرش که قرن‌ها شاهد جوشش و جریان این قنات زلال بوده است، یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین آثار تاریخی و معماری دوره سلجوقیان در شهرستان تفرش است که در مرداد ماه سال 79 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

وجود اماکن تاریخی در هر دیار نشان دهنده قدمت آنجاست و تفرش با وجود اماکن تاریخی و گردشگری بسیاری که دارد نباید از ذهن‌ها محو شود و باید توجه ویژه‌ای به بخش گردشگری آن کرد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:25 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رییس دانشگاه تفرش از قرار گرفتن 9 مقاله استادان این دانشگاه در لیست مقالات داغ یا پر استناد بین المللی( Elsevier ) خبر داد.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش دکتر ˈاحمد رضا ربانیˈ روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا اظها کرد: این تعداد مقاله از سال 2007 تاکنون در مجلات I.S.I گروه Elsevier بعنوان مقالات داغ شناخته شد.

وی افزود: از این تعداد هشت مقاله متعلق به مهندسˈ مرتضی صابریˈ عضو هیأت علمی گروه صنایع و یک مقاله متعلق به دکتر ˈ ابراهیم شریفیˈ عضو هیأت علمی گروه مکانیک است.

رییس دانشگاه تفرش تصریح کرد: این تعداد مقالات منتخب نشان از توان علمی بالای اساتید این دانشگاه دارد.

در سایت مؤسسه ISI بخشی وجود دارد که پر استنادترین مقالات را معرفی می کند که گاه تحت عنوان مقالات داغ شناخته می شوند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:0 | نویسنده : میثم اله وردی |