مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان مركزي از راهاندازي موزهي مفاخر شهرستان تفرش و افتتاح فاز نخست يك مجمع گردشگري در اراك در هفتهي گردشگري خبر داد.
مجتبي رضواني در گفتوگو با خبرنگار سرويس گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ابتدا بيان كرد: استان مركزي همزمان با فرا رسيدن هفتهي گردشگري و هفتهي گردشگري استان مركزي (19 تا 25 مهرماه)، برنامههاي متنوعي را در نظر گرفته است. در اين مدت، در مجموعههاي فرهنگي ـ تاريخي نياوران و سعدآباد حضور خواهيم داشت و علاوه بر اجراي موسيقي سنتي و نقالي و ارائهي آثار هنرمندان صنايع دستي، سوغات استان مركزي مانند «جوز قندي» كه گرانقيمت است، عرضه ميشود.
وي گفت: در هفتهي گردشگري، موزهي مفاخر و مشاهير شهرستان تفرش را راهاندازي ميكنيم. همچنين قصد داريم در ساوه نيز چنين موزهاي را ايجاد كنيم.
او افزود: در هفتهي گردشگري، فاز اول يك مجتمع گردشگري در اراك كه توسط بخش خصوصي در حال ساخت است، افتتاح ميشود. در اين مرحله، بخش پذيرايي و كمپ اين مجتمع راهاندازي ميشود و در مرحلهي بعد، بازارچهي صنايع و مجموعهي اقامتي به آن اضافه ميشوند. به علاوه، افتتاح بازارچهي صنايع دستي در يكي از خانههاي قاجاري ـ پهلوي شهرستان محلات، يكي ديگر از برنامههايي است كه در اين هفته اجرا خواهد شد.


خبرگزاری فارس: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل از اعلام اسامی راهیافتگان به مرحله نهایی هفتمین جشنواره مدیحهسرایی و چاوشیخوانی رضوی در اردبیل خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، منصور شرفی در جلسه هماهنگی برگزاری هفتمین جشنواره مدیحهسرایی و چاوشیخوانی در اردبیل اظهار داشت: از 669 اثر رسیده به هفتمین جشنواره مدیحهسرایی و چاوشیخوانی رضوی تعدادی موفق شدند تا به مرحله دوم راه یابند.
وی با بیان اینکه این جشنواره از سال گذشته به صورت دو مرحلهای انجام میشود، خاطرنشان کرد: کلیه آثار رسیده به دبیر خانه پس از قضاوت و داوری اولیه به مرحله دوم راه یافته و به رقابت حضوری با یکدیگر میپردازند.
دبیر هفتمین جشنواره مدیحهسرایی و چاوشیخوانی رضوی در اردبیل یادآور شد: در بخش مداحی از 86 اثر رسیده به دبیر خانه 25 اثر توانست به مرحله نهایی راه یابد.
شرفی گفت: محمد حسین حسن زاده از یزد، علی اصغر رسولیان از سبزوار، جواد سلیمانی تربتی از مشهد، غلام حسن کردی از اهواز، مصطفی راغب از یزد، محمد خسرو پرویز از رشت، حسن رستمی از قائم شهر، محمدحسین دهقانی از اشکذر، سید مهدی موسوی از تهران، مالک رنجبر از میناب، سید ولی میر حسینی از تفرش، امیر عباس فیروزهچی از خلیلآباد خراسان رضوی، یاسر اسمعیلی از استان مرکزی، محمد پناهنده، مسعود غفرانی، علی داداش زاده، محمد آبروش، انور مطلب زاده، سید طه موسوی، بهروز بهزاد، محبوب شاه علی پور، ضرغام محرابیان، اتابک عبدالهی از اردبیل، محمد اسمعیلی از مشگینشهر و جلال اسمعیلی از مشگینشهر راهیافتگان به مرحله نهایی بخش مدیحهسرایی جشنواره رضوی هستند.
این مسئول بیان داشت: در بخش چاوشیخوانی نیز از بین 47 اثر ارسال شده به دبیر خانه 14 گروه و چاوشخوان توانستند به مرحله رقابت حضوری راه یابند که گرو چاوشیخوانی ثامنالحجج (ع) از شهرستان تفرش استان مرکزی، گروه حبالرضا (ع) از اردبیل، گروه برادران اسماعیلی از مشگینشهر، گروه صدف از میناب، اکبر حاجیانی از بوشهر، مالک رنجبر از میناب، محمد اختیاری از میناب، محمد خسروپرویز از رشت، کریم جماعتی از اردبیل، عبدالحمید قاسمی از بوشهر، مصطفی راغب از یزد، انور مطلبزاده از اردبیل، بهروز بهزاد از اردبیل، عبدالله دادینژاد از میناب استان هرمزگان راهیافتگان به مرحله نهایی این بخش از جشنواره هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، ستاد برگزاری از ساعت 14 مورخ 91/06/28 الی ساعت 14 مورخ 91/06/31 آماده پذیرایی از راهیافتگان به مرحله نهایی هفتمین جشنواره مدیحهسرایی و چاوشیخوانی رضوی میباشد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست دانشگاه تفرش از کسب مجوز پذیرش دانشجو در سه رشته جدید در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه خبر داد و گفت: به زودی رشته فیزیک گرایش کیهان شناسی در این دانشگاه راه اندازی می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر احمدرضا ربانی، رشته های جدید کارشناسی ارشد این دانشگاه را مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید و فیزیک گرایش اتمی و مولکولی و ریاضی کاربردی عنوان کرد. وی افزود: با اخذ مجوز پذیرش دانشجو در این سه رشته تعداد رشته های موجود در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تفرش به 16رشته افزایش یافت. سپرست دانشگاه تفرش گفت: هم اکنون رشته های مهندسی عمران - سازه، مهندسی عمران- مکانیک خاک و پی، مهندسی عمران – نقشه برداری گرایش فتوگرامتری ، مهندسی برق- قدرت گرایش ماشین های الکتریکی و الکترونیک قدرت، مهندسی برق - قدرت گرایش سیستم های قدرت، مهندسی برق – الکترونیک و مهندسی برق –کنترل، مهندسی صنایع – صنایع و مهندسی صنایع- مدیریت سیستم و بهره وری، ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی، ریاضی محض گرایش هندسه، فیزیک گرایش هسته ای، فیزیک گرایش ذرات بنیادی و نظریه میدانها در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تفرش دایر است. دکتر ربانی با اشاره به اینکه اکنون دانشگاه تفرش در رشته دکتری ریاضی دانشجو می پذیرد تصریح کرد: به زودی دکتری فیزیک گرایش کیهان شناسی نیز در این دانشگاه راه اندازی می شود.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک استان مرکزی استانی در دل ایران است این استان به لحاظ جغرافیا در مرکز کشور و به لحاظ مردم نگاری دارای مردمانی با خلق و خو و آئین های متفاوت است.
تاریخ این استان به بیش از 1600 سال می رسد و ازسویی دارای جوانترین شهرهای کشور است
منطقه تفرش: شايع ترين مراسم در ارتباط با باران خواهي ، رسم آش پزان است . براي انجام اين رسم مردم هر محل جهت پختن آش از تك تك خانه ها اقلام مورد نياز را جمع مي كنند و با آن آشي به نام « ترماج tormaj » مي پزند . پس از پخت ، ابتدا مقداري از آن را از ناودان خانه پايين مي ريزند و از خدا طلب استعانت و ياري مي كنند . سپس براي تك تك خانه هاي محل كاسه آشي مي فرستند .
برگزاري مجالس ختم انعام و اقامه نماز باران از ديگر آيين هاي باران خواهي در منطقه است . براي انجام اين آيين در روز معيني مردم در جلوي مسجد يا زيارتگاه محل جمع مي شوند و پس از ختم انعام به اقامه نماز مي پردازند و دست توسل بر دامن رحمانيش دراز كرده و خواستار بارش باران مي شوند . سپس گوسفند قرباني كرده و با گوشت آن ناهار آن روز را تدارك مي بينند . در روستاي «فشك» اين مراسم در محل امامزاده محب الرضا (ع) و در تفرش در دامنه تپه مسلي انجام مي شود . در روستاي « كهلو عليا» پس از بارش باران به عنوان قدرداني در محل امامزاده روستا ، آش مي پزند و بين اهالي محل پخش مي كنند . مردم محل بر اين باورند كه اگر جمجمه الاغي را آتش زده و خاكسترش را در آب روان بريزند ، باران خواهد باريد .


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه تفرش از آغاز طرح ضیافت اندیشه ویژه استادان این دانشگاه خبر داد.

حجتالاسلام والمسلمین سید جواد موسوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: طرح ضیافت اندیشه ویژه استادان با حضور 38 نفر از اعضاء هیئت علمی دانشگاه تفرش در مشهد مقدس برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این دوره به مدت پنج روز برگزار میشود تصریح کرد: این طرح به منظور آشنایی استادان با مسائل اخلاقی و دینی برگزار میشود و یکی از طرحهای بسیار مهم در امر بصیرتافزایی اساتید است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه تفرش ادامه داد: امید میرود با برگزاری این طرح و معرفتافزایی اساتید شاهد انتقال آموزههای اساتید به دانشجویان و نسل جوان در حوزه معرفتی باشیم.
موسوی گفت: طرح ضیافت اندیشه دارای دو رویکرد آموزشی و فرهنگی است که تلفیق این دو رویکرد در حرکت به سمت اسلامی شدن دانشگاهها بسیار تاثیرگذار است.
به گفته وی در این طرح استادان علاوه بر بهرهگیری از محتوای طرح، در کارگاههای دانشافزایی اصول و مبانی تعلیم و تربیت اسلامی، اخلاق حرفهای و بنیان خانواده شرکت میکنند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست دانشگاه تفرش از افزایش رشته های دکتری در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش سرويس دانشگاهي ايسنا، دکتر احمدرضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش با اشاره به اینکه اکنون دانشگاه تفرش در رشته دکتری ریاضی دانشجو می پذیرد گفت: به زودی دکتری صنایع و فیزیک نیز در این دانشگاه راه اندازی می شود.
وی افزود: دانشگاه تفرش اکنون در 14 رشته گرایش در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو پذیرش می کند.
سرپرست دانشگاه تفرش در ادامه گفت: در حال حاضر اکثر رشتههای موجود در این دانشگاه را رشتههای فنی و علوم پایه همچون مکانیک، صنایع، برق، عمران، شیمی، فیزیک و ریاضی با گرایشهای مختلف تشکیل میدهد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

وي افزود:اين اشياع در موزههاي متعدد استان مركزي نگهداري ميشوند و در ساماندهي اين اموال منقول شناسنامه عمومي و تخصصي اشياء تهيه شده و مستندسازي آن صورت گرفته همچني همه اين اطلاعات وارد سيستم اطلاعاتي نرمافزار جام شده است.
رضواني تصريح كرد: 12 موزه تحت پوشش سازمان ميراث فرهنگي استان مركزي قرار دارد كه مي توان به موزههاي چهارفصل،مفاخر،موزه تخصصي مشاركتي سنگ و گوهر،صنايع دستي حسن پور، موزه خصوصي "هنرهاي اسلامي" سلطان آباد در شهر اراك،"موزه مردم شناسي،خط و نسخ خطي شهرستان آشتيان" موزه "مسجد جامع ساوه"،موزه "مردم شناسي" در قلعه سالار محتشم خمين، موزه "مشاركتي فرهنگ و هنر تفرش"،"موزه روستايي و مردم شناسي" شهر ساروق اشاره كرد.
سرپرست اداره كل ميراث فرهنگي و صنايع دستي و گردشگري استان مركزي بيان كرد:استان مركزي با دارا بودن جاذبههاي طبيعي،فرهنگي و گردشگري؛گردشگران بسياري را جذب كرده است./ه


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، فقط اتباع غيرايراني مقيم جمهوري اسلامي ايران منوط به داشتن يكي از مدارك اقامتي يا شناسايي معتبر در گزينش كنكور شركت داده ميشوند.
رشتههاي غير مجاز براي انتخاب رشته اتباع غيرايراني
پذيرش اتباع غيرايراني در رشتههايي كه منجر به ايجاد تعهدات استخدامي براي جمهوري اسلامي ايران نمايد و همچنين رشتههاي تحصيلي فيزيك اتمي، فيزيك (گرايش هستهاي)، مهندسي هستهاي، مهندسي تسليحات، مهندسي فناوري اطلاعات (گرايش امنيت اطلاعات، امنيت شبكه، مخابرات امن)، مهندسي هوافضا (كليه گرايشها)، مهندسي شيمي (گرايش صنايع پالايش و پتروشيمي، شيميايي، معدني، گاز، عمليات پتروشيمي)، مهندسي نگهداري هواپيما (هوانوردي، خلباني، مراقبت پرواز، نمايش و نگهداري هواپيما)، الكترونيك هواپيمايي، مهندسي فرماندهي و كنترل هوايي، تكنيك حوزههاي نظامي، علوم و فنون هوانوردي، خلباني هليكوپتر، مهندسي تعمير و نگهداري هليكوپتر، اطلاعات نظامي، اويونيك هواپيما، علوم نظامي، ناوبري و فرماندهي كشتي، مديريت و كميسر دريايي ممنوع ميباشد.
مناطق ممنوعه براي انتخاب محل تحصيل اتباع غيرايراني
مركزي: اقامت اتباع افغاني در شهرستانهاي آشتيان، تفرش، خمين، شازند، محلات، زرنديه، كميجان و بخش خنداب از توابع اراك ممنوع ميباشد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:

رضوانی در گفتگو با خبرنگا ر باشگاه خبرنگاران اراک افزود: در صورت تصویب معاونت گردشگری كشور، به زودی تعداد روستاهای هدف گردشگری استان مركزی به 40 روستا افزایش می یابد.
وی ادامه داد: مقصد ورود گردشگر، امكان تاسیس تعاونی گردشگری، نزدیكی به قطب های جمعیتی، امكان پذیرش گردشگر در طول سال، برخورداری از خدمات عمومی و زیر ساختی، وجود جاذبه های طبیعی، مذهبی و تاریخی، بهره مندی از دهیاری و شواری اسلامی از معیارهای انتخاب این تعداد روستا است.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی اضافه كرد: وجود طرح هادی، جمعیت بالای 50 هزار خانوار، كیفیت شبكه دسترسی از دیگر معیارهای انتخاب آنها است.
رضوانی تصریح كرد: روستاهای (پاگل، سرسختی و هفته عمارت) شهرستان شازند، (خوره و آتشكده) محلات، (نقوسان، طراران و جلایر) تفرش، (نظم آباد، گوار، حسین آباد بغدادی، مرادآباد و طرمزد) اراك، (چمران، اشموئیل پیغمبر، باغ شیخ و نورعلی بیگ) ساوه از جمله این روستاها است.
وی روستاهای (ویدر و ورده) شهرستان زرندیه، (واشقان، ولاشجرد، مشهد زلف آباد و دولت آباد) فراهان، (سیاوشان و گركان) آشتیان، (چهرقان و سمقاور) كمیجان، (گوره زار) خنداب، (راونج و دودهك) دلیجان و (نیشهر) خمین را از دیگر روستاهای پیشنهادی این استان عنوان كرد.
سرپرست اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مركزی ادامه داد: روستای هدف گردشگری به محدوده ای جغرافیایی اطلاق می شود كه در آن مجموعه ای از جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی به عنوان انگیزه ای برای سفر و اقامت گردشگران وجود داشته باشد.
رضوانی، معرفی و شناسایی روستاهای هدف گردشگری را در ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، جذب گردشگر، معرفی و شناسایی نقاط بكر سطح استان موثر دانست.
روستاهای آهو آشتیان، سرآبادان تفرش، ورچه و شهابیه خمین، انجدان و هزاوه اراك، آوه ساوه، واران دلیجان، چناقچی علیا زرندیه و وفس واقع در شهرستان كمیجان از روستاهای هدف گردشگری مصوب استان مركزی است./س


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي گفت: شرايط براي توسعه گردشگري روستايي در شهرستان تفرش به واسطه برخورداري از مناطق روستايي کوهستاني و جنگلي فراهم است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،منطقه مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان، مجتبی رضوانی با اعلام اين خبر افزود: شهرستان تفرش با برخورداري از چشماندازهاي طبيعي ويژه، طبيعت بکر، ويژگيهاي خاص اقليمي، مفاخر و دانشمندان، آثار تاريخي فراوان و جاذبههاي گردشگري متنوع مقصدي براي گردشگران با علايق ويژه است.
وي افزود: آب و هواي مطلوب، تنوع زيستي در روستاها، بناهاي تاريخي و تفرجگاههاي بينظير، شهرستان تفرش را به قطب گردشگري استان مرکزي و کشور تبديل کرده است.
رضواني خاطرنشان کرد: مسجد جامع ششناو، آرامگاه پروفسور «محمود حسابي» پدر علم فيزيک ايران، مرقد امامزاده محمد(ع)، آب معدني چشمه گراو، کوه باران، غارها و تفرجگاههاي طبيعي ازجمله جاذبههاي تاريخي و طبيعي شهرستان تفرش به شمار ميرود.
اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي استان مرکزي يادآور شد: مناطق روستايي کوهستاني و جنگلي شهرستان تفرش نيز با آب وهواي مطلوب و مناظر طبيعي مقصدي براي گردشگران داخلي و خارجي است.
وي تصريح کرد: جاذبههاي طبيعي و تاريخي شهرستان تفرش همزمان با فرارسيدن فصول بهار و تابستان، گردشگران شهرستانهاي قم، ساوه، اراک، تهران و ... را به سفر به اين منطقه ترغيب ميکند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
همزمان با برگزاری کلاسهای فرهنگی تربیتی در کانونهای ولایت قم 971 نفر از دانش آموزان تحت حمایت این نهاد به اردوهای یک روزه اعزام شدند.
971 دانش آموز تحت حمایت این نهاد که در کانونهای فرهنگی تربیتی ولایت اوقات فراغت خود را میگذرانند به اردوی بخش خلجستان قم که در نزدیکی شهرستان خوش آب و هوای تفرش قرار دارد اعزام شدند.
اعزام این دانش آموزان که همگی بیمه شدهاند و هر روز به مدت یک هفته به منطقه تفریحی باغ نوح آباد قم انجام میشود با هدف سلامتی دانش آموزان و تأمین محیطی شاد و مفرّح برای آنهاست تا سال جدید تحصیلی را با انرژی بیشتری آغاز نمایند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: کتاب «زندگی و اندیشههای علامه طبرسی» به همت مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قم کتاب زندگی و اندیشههای علامه طبرسی دارای شش فصل اصلی مانند زندگانی علامه طبرسی، ابعاد شخصیت علمی و فرهنگی طبرسی، ویژگی و اخلاق علمی علامه طبرسی، فعالیتهای سیاسی، مذهبی و فرهنگی علامه طبرسی و داستانهایی درباره علامه طبرسی تشکیل شده است.
ولادت، زادگاه طبرسی، خاندان طبرسی، طبرسی و علم تفسیر،وفات یا شهادت، شاگردان طبرسی، آزاداندیشی و دوری از تعصب، دقت و امانتداری، عزم و اراده قوی و صدق در گفتار از جمله موضوعات زیرمجموعه فصلهای اصلی این کتاب است.
این اثر تلاشی است تا با بررسی حیات علمی و فرهنگی علامه طبرسی و معرفی فضایل اخلاقی و علمی وی خدمات این دانشمند فرهیخته را ارج نهاده و گامی در راستای گسترش دامنه معرفت و استواری آئین بزرگان و اندیشمندان بردارد.
در مقدمه این کتاب آمده است: توجه دادن مخاطبان به عوامل و مصداقهای سعادت و معرفی زندگی مصلحان برای ایجاد انگیزه تفکر و تدبر در اندیشه بزرگان از رسالتهای خطیر رسانه ملی است. آزاداندیشی، بلندنگری، سعهصدر، عفت قلم و انصاف در پژوهش از ویژگیهای برجسته علامه طبرسی بود که در آثار او از جمله معجم البیان به چشم میخورد. وی در عصری که مناقشههای مذهبی از حد قلم و زبان میگذشت، با احیای اندیشه دینی، وحدت فکری و تفاهم مذهبی به دور از تعصبهای پوچ و با به کار بستن سلاح اندیشه و استدلال، زمینه تفاهم و وحدت را میان مسلمانان فراهم کرد.
در بخشی دیگر از این مقدمه خاطر نشان شده است: در بزرگداشت فرزانگان جامعه باید راهی که آنان پیمودهاند، پیش پای روندگان قرار گیرد و راز کمال ایشان باز جسته شود. مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما نیز با همین هدف کوشیده است با معرفی بخشی از خدمات بزرگی که این عالم پرنشاط در زندگی اجتماعی و سیاسی خویش انجام داده است و انتخاب بهترین شیوه و بلندترین زبانها، غبار غربت و انزوا را از این حقایق درخشان بزداید.
نویسنده در بخش دوران کودکی و نوجوانی یادآور شده است: روشن نیست فضل، کودکیاش را در تفرش گذرانده یا مشهد، ولی بیشک، روزگار جوانیاش را در مشهد گذرانده و به یادگیری علوم متداول عصر پرداخته تا آنکه در همه رشتههای علمی از ادبیات عرب تا حدیث، فقه، اصول، تفسیر و حتی جبر و مقابله تبحر یافته است.
در ادامه تصریح شده است: در آن دوره، تدریس علومی مانند قرائت، تفسیر، حدیث، فقه، اصول و کلام، در مدارس علمیه رواج داشت و شیفتگان دانش را به سوی خود جلب میکرد. آشنایی و اطلاع کافی از زبان و ادبیات عرب، پنجره ورود به دنیای علوم اسلامی بود و یادگیری آنها نیز از شرایط اصلی آغاز تحصیل شمرده میشد.
در بخش طبرسی و فقه و کلام موضوعاتی مانند مقدمهای در کلام اسلامی، نظریههای کلامی طبرسی، مقدمهای بر فقه اسلامی، مقدمهای بر فقه اسلامی و نظرهای فقهی علامه طبرسی مطرح شده است.
در بخش شرایط مذهبی ایران در عصر طبرسی آمده است: غیر از شافعی و حنفی، در این دوران مذاهبی دیگر نیز در قلمرو پهناور سلجوقیان رواج داشت. در کنار مذاهب اسلامی، مشربهای کلامی مانند معتزله، اشاعره، مجسمه، مشبهه و کرامیه رواج داشتند.
در ادامه تصریح شده است: نیمه دوم قرن پنجم، تمام قرن ششم و ابتدای قرن هفتم، از مهمترین دورههایی است که اختلافهای دینی و اعتقادی در آن شدت گرفت و علوم دینی در آن رواج یافت و علمای مذهبی و فقها در شئون حکومت و سیاست وارد شدند، فلسفه و علوم عقلی را حرام شمردند و سبب شدند که علم از محور حقیقی آن، که بحث از حقایق اشیاء بود، منحرف شود و تنگنظری پدید آید. عامه مردم، سنیمذهب بودند و به خلفای عباسی اعتقاد عجیبی داشتند.
کتاب زندگی و اندیشههای علامه طبرسی توسط اعظم بابایی به رشته تحریر درآمده، منیره ماشاءاللهی ویراستاری آن را به عهده دارد و این اثر به همت مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما منتشر شده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
تفرش- خبرنگار مهر: نمایشگاه آثار نقاشی "بهناز طاهری" هنرمند نقاش تفرشی با محوریت عبادت و طبیعت در شهرستان تفرش در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.
بهناز طاهری در حاشیه گشایش این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در این نمایشگاه 25 اثر با موضوع عبادت و طبیعت به نمایش گذاشته شده است. وی افزود: تمامی این نقاشی ها با تکنیک تلفیقی رنگ روغن و پاستیل روغنی کشیده شده اند. گفتنی است این نمایشگاه تا شانزدهم مرداد ماه همه روزه عصرها از ساعت 16تا 20 در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش جهت بازدید علاقمندان دایر است.
طاهری با بیان اینک سبک آثار ارائه شده در این نمایشگاه انتزاعی است، گفت: سعی شده با ساده کردن فرم ها و استفاده به جا از رنگ در این نقاشی ها، نوعی درخشندگی به آثار داده شود.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: سرپرست دانشگاه تفرش از معرفی این دانشگاه به عنوان دانشگاه پیشتاز استان مرکزی در عرصه ارتباط صنعت و دانشگاه از سوی استاندار مرکزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک احمدرضا ربانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حجم قراردادهای صنعتی منعقده با صنایع کشور و استان، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مناسب در دانشگاه، فعال کردن کمیته ارتباط با صنعت در دانشگاه، برگزاری جلسات متعدد با صاحبان صنایع استان، عقد تفاهمنامههای آموزشی، پژوهشی با صنایع استان و دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور از مهمترین علت انتخاب دانشگاه تفرش به عنوان فعالترین واحد آموزشی استان در عرصه ارتباط صنعت و دانشگاه از سوی استاندار مرکزی بوده است. وی با اشاره به اینکه استان مرکزی یکی از قطبهای مهم صنعتی کشور است که از پتانسیل لازم برای همکاری بین صنعت و دانشگاه برخوردار است تصریح کرد: متاسفانه با وجود پتانسیل بالای استان در زمینه صنعت و توانمندی مراکز دانشگاهی، ارتباط صنعت و دانشگاه در استان مرکزی به طور کامل محقق نشده است که باید در این زمینه چارهاندیشی کرد. به گفته وی راهکار پیشنهادی دانشگاه تفرش به عنوان دانشگاه صنعتی استان در زمینه تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت ایجاد کنسرسیومهای دانشگاهی و قطبهای علمی در منطقه، ایجاد دفاتر ارتباط دانشگاه با صنعت در صنایع استان و ایجاد کمیته تعریف و پیگیری پروژهها به منظور تسهیل در ارتباط بین دانشگاه و صنعت است که میطلبد بخش دانشگاهی و صنعت استان به این مهم توجه ویژه داشته باشند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: سرپرست دانشگاه تفرش با اشاره به اهمیت طرح ضیافت قرآنی گفت: برگزاری طرح ضیافت قرآنی در ماه رمضان معرفتافزایی جوانان را به دنبال دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک احمدرضا ربانی ظهر امروز در جمع دانشجویان پسر شرکتکننده در طرح ضیافت اندیشه قرآنی اظهار داشت: برگزاری طرح ضیافت اندیشه اثرات فرهنگی، معنوی و تربیتی مثبتی بر روی جوانان دارد و از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی اجرای طرح ضیافت اندیشه را در راستای مبارزه علیه اقدامات دشمن دانست و تصریح کرد: حضور در این طرح مشت محکمی بر دهان دشمنان است و هر دانشجویی که در این طرح شرکت دارد سربازی برای ولایت، مدافعی برای اسلام و مروجی برای انقلاب اسلامی است.
سرپرست دانشگاه تفرش رسالت دانشجویان در مقابله با تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمنان را بسیار سنگین دانست و ادامه داد: شما دانشجویان باید به عنوان مدافعان انقلاب اسلامی نقشآفرینی کرده و همواره آماده دفاع از آرمانهای انقلاب و اسلام باشید.
ربانی گفت: طرح ضیافت اندیشه قرآنی با برنامههای متنوع فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و سیاسی به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش برگزار میشود و برگزاری برنامههای کرسیهای آزاداندیشی، محفل انس با قرآن کریم، گفتگوهای آزاد و حلقههای معرفتافزایی از مهمترین برنامههای جنبی این طرح است.
امام جمعه شهرستان تفرش نیز با اشاره به فضائل بسیار بالای ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماه رحمت و مغفرت است که باید نهایت بهره را از این ماه برد.
حجتالاسلام روحالله ولدبیگی افزود: تلاوت قرآن در این ماه وسیله ارزشمندی برای ارتباط هر چه بیشتر و بهتر با خداست.
حجت الاسلام سیدجواد موسوی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز مناجاتخوانی و سحرخوانی، برگزاری برنامه فرهنگی با عنوان کافه ضیافت در شبهای ماه مبارک رمضان، برگزاری سفرههای ضیافت، افطار، برگزاری حلقههای معرفت برگزاری نمایشگاه کتاب با بیش از هزار عنوان کتاب را از دیگر برنامههای جانبی طرح ضیافت اندیشه در دانشگاه تفرش عنوان کرد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
در حالي که توجه به مفاخر فرهنگي ايران زمين و حفاظت و حمايت از ميراث کهن و ارزشمند فرهنگي و ملي متاسفانه از سوي نهاد ها و رسانه هاي ايراني در اولويت قرار ندارد،هر روز شاهد اقدامات خصمانه کشور هاي تازه سر برآورده همجوار ايران در جعل تاريخ ، فرهنگ ،نماد هاي فرهنگي وهويت ناموران فرهنگي،تاريخي ايران مي باشيم.
به گزارش «ايرانآباد»، زماني از افلاتون پرسيدند: آيا مردم سخنان نادرست را باور ميکنند؟ افلاتون پاسخ داد: يکي دو نسل زمان ميبَرد؛ آنگاه چنان باور ميکنند که اگر وارونش(:خلافش) را بگوييد، شما را خواهند ُکشت!
اين حکايت تاريخي دقيقا وضعيت هويتي دولت باکو را در طول 199 سال پس از جدايي از ايران را نشان مي دهد.آن گونه که تحت تعليمات کمونيستي شوروي سابق مردم ايران شمالي آن چنان شستشوي مغزي داده شده اند که نه تنها تعلق تاريخي 17 شهر قفقاز به ايران را منکر مي شوند بلکه ايرانيان و به ويژه فارس زبانان را بزرگترين دشمن خود مي دانند!! و جالب تر اين که با 7 ميليون جمعيت سوداي تجزيه ايران با 20 ميليون آذري را در سر مي پرورانند!!
اين حکايت براي ديگر همسايگان ايران نيز مصداق دارد. سال ها است که دولت ترکيه مولانا شاعر بزرگ پارسي گوي را به عنوان شاعري ترکيه اي به دنيا معرفي مي نمايد،کشور هاي عربي،بو علي سينا، بيروني،رازي و... را عرب معرفي و تبليغ مي نمايندو دولت با کو نيز نظامي گنجوي شاعري که به همراه فردوسي،حافظ و مولانا چهار ستون سترگ زبان و ادبيات و شعر پارسي محسوب مي شود را شاعري ترک ،ضد ايراني و در تملک دولت باکو تبليغ مي نمايد.
دولت باکو در محدوده سرزمين تاريخي اران و شروان که حتي نام کشورش را براي دست درازي و تجاوز به آذربايجان واقعي به مرکزيت تبريز جعل کرده ، اخيرا در اقدامي موهن و گستاخانه نسبت به هويت و اصالت شاعر پر آوازه ي ايراني نظامي گنجوي، با پرداخت 110000 يورو به شهرداري رم مجسمه ي وي را درپايتخت ايتاليا با عنوان شاعر متعلق به جمهوري (جعلي) آذربايجان!!! در اين شهر نصب كرد که اين اقدام ضد فرهنگي با اعتراض ايرانيان در ايتاليا و همچنين دانشمندان و دانشجويان ايتاليايي علاقه مند به فرهنگ ايراني همراه بود.
دولت باكو پيش از اين هم در اقدامي كه هيچ واكنش در خوري را از سوي جامعه سياسي و فرهنگي ايران در پي نداشت هويت بابک خرمدين را هم دزديده و مجسمه ي اين سردار بزرگ استقلال و هويت تاريخ ايران زمين را در اين شهر با تبليغ هويتي جعلي به عنوان سرداري ترک ،تجزيه طلب وضد ايراني !!!! نصب كرده بود.
استالين پيشگام جعل هويت نظامي در شوروي
آذربايجاني خواندن نظامي گنجوي و ترک دانستن او توطئه ي روس ها جهت هويت زدايي کامل از هر آن چه رنگ ايراني دارد در منطقه قفقاز است. اين رفيق استالين بود که در سوم آوريل 1939 در مصاحبه اي، نظامي را آذربايجاني خواند و مدعي شد که قسمتي از آثار او نيز به ترکي است.
«رفيق استالين ضمن مصاحبه با نويسندگان درباره شاعر آذربايجان نظامي، سخن مي گفتند و قطعاتي از آثار او را درميان مي گذاشتند تا به وسيله سخنان شاعر اين نظريه را رد کنند که گويا شاعر بزرگ برادران ما، آذربايجاني ها را بايد به ادبيات ايران تقديم نمود،فقط به آن دليل که شاعر قسمت بزرگ آثار خود را به زبان فارسي نوشته بود. » - پراودا، 3 آوريل 1936
پس از اعلام اين مطلب از سوي استالين بود که علماي ماوراء ارس از جمله آکادميسين ميرزا ابراهيم اف، عضو فرهنگستان علوم آذربايجان و دکتر رفيعلي و… به استناد کشف استالين درمراسم هشتصدمين سال تولد نظامي در اتحاد جماهير شوروي، نظامي را ترک و آذربايجاني خواندند و البته هيچ يک از آنان، آن بخش از اشعار ترکي او را به کسي معرفي نکردند!
در چند سال گذشته بيتي از نظامي گنجوي که درستي و صحت آن هيچگاه ثابت نشده است و به درستي مشخص نيست در کدام يک از آثار و مجموعه هاي وي است مستمسک برخي ادعاهاي کودکانه در خصوص اين شاعر و فرزانه بزرگ شده است. شعر : پدر در پدر مر مرا تورک بود// به فرزانگي هر يکي گرگ بود .... را در زمان اتحاد شوروي جعل کرده اند تا شايد بتوانند شناسنامه اي ترکي براي اين شاعر بتراشند. از سوي ديگر ديواني ترکي را به اين شاعر نسبت داده ند که هرگز از او نيست. با اين توضيح که در شهر گنجه در طي قرون شاعران بسياري بودند که " نظامي " تخلص کرده اند. تاريخ سازان يکي از همين ديوان هاي متاخر ترکي را که سراينده اش تخلص نظامي داشت به نظامي گنجوي پارسي را نسبت داده اند.
متاسفانه به دليل ضعف تبليغاتي مفرط ايرانيان است که بزرگان علم و فرهنگ و تاريخ ايران زمين يکي بعد از ديگري به تملک کشور هاي تازه سر برآورده در مي آيند و بدتر اين که هيچ واکنش درخوري را هم از سوي ايرانيان شاهد نيستيم.چرا قريب به اتفاق ايرانيان نبايد بدانند زادگاه نظامي گنجوي در روستاي "تا" در تفرش قرار دارد و بدتر اين که سازميان ميراث فرهنگي که از اين امر خبر دارد چرا نه تنها هيچ تبليغي انجام نمي دهد خانه نظامي گنجوي را با توجيه عدم بودجه کافي!!! نيمه ويران به حال خود رها کرده است؟
نظامي گنجوي شاعر نامدار ايراني بر اساس شعري که خود گفته است در شهر تفرش و روستاي (تا) متولد شدهاست .اين بيت از اشعار خود نظامي در اقبالنامه ميباشد:
به تفرش دهي هست «تا» نامِ او
نظامي از آنجا شده نامجو
تفرشي بودن نظامي با شعري از شيخ بهايي نيز قطعي شده است. آنجا که شيخ بهايي درباره? نظامي ميگويد:
ز اهل تفرش است آن گوهر پاک
ولي در گنجه چون گنج است در خاک
لازم به ذکر است که نام پدرش يوسف ، زاده? تفرش و مادرش نيز با نام رييسه ،يک کرد ايراني بود. همچنين جدش «ذکي» و جد اعلايش «مويد» را نيزاهل تفرش (در استان مرکزي ايران) خوانده اند.
به رغم اين که خانه پدري و زادگاه اين شاعر جهاني در روستاي "تا" در تفرش مي باشد،به دليل عدم اطلاع رساني عمومي ، زادگاه نظامي نه تنها در بين بسياري از ايرانيان شناخته شده نيست بلکه حتي به رغم نامه نگاري هاي دلسوزان و علاقه مندان به تاريخ و فرهنگ ايراني،با بهانه عدم وجود اعتبار توسط نهاد مسوول به حال خود رها شده و به دليل عوامل طبيعي و انسان ساخت کاملا مخروبه و نيمه ويرانه شده و هيچ گونه رسيدگي به آن صورت نپذيرفته است.
اما آيا گاه آن نرسيده که متوليان امر اقدامات عملي در جلوگيري از تاراج ميراث ملي ايران توسط ضد ايرانيان را به اجرا گذارند؟
بي ترديد توجه به اهتمام لازم جهت پاسداشت و احياي هويت ملي ايراني اين شاعر بزرگ از جمله فراهم آوردن امکان مرمت و احياي باشکوه و درخور خانه نيمه مخروبه اين شاعر بزرگ جهاني در روستاي "تا" تفرش اقدامي است شايسته و بايسته که علاوه بر جنبه هاي ماندگارو گرانبهاي حفظ ميراث فرهنگي در جلب گردشگران ايراني و خارجي و توسعه اقتصادي منطقه نيز بسيار تاثير کذار خواهد بود.
همچنين بايد منتظر بود عملكرد سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي را در حفظ و ثبت ديگر ميراث ملموس ايران زمين كه به ثبت جهاني نرسيده اند مشاهده نمود، از آن جمله است جشن مهرگان، جشن سپندارمذگان(كه ولنتاين اروپايي كپي برداري از آن است)، جشن سده، آيين چله يا يلدا(كه پايه پيدايش كريسمس تلقي مي شود)، جشن تيرگان، موسيقي زيبا و باشكوه كردي، خراساني، مازندراني، گيلكي، بلوچي و ... شاهنامه فردوسي،پنج گنج نظامي گنجوي، منظومه بزرگ شهريار با نام حيدر بابا سلام و ... پيش از آه و افسوس از اين که همسايگان آن ها را به نام خود به ثبت جهاني برسانند.

خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: در میان نام مردان نام آور استان مرکزی، اسم پیرمردی را می توان یافت که با اشعار خود هنر دینی و بومی کشورمان را در دو سده اخیر زنده نگاه داشته و صد البته ارتقا داده است. او را "میرانجم" میخوانند نامی که باتعزیه در این استان عجین شده است. | |
به گزارش خبرنگار مهر، در میان نام های مردان نام آور استان مرکزی به نام پیرمردی می رسیم به نام "میرانجم" مردی که با اشعار خود هنر دینی و بومی کشورمان را در دو سده اخیر ارتقا داد. میرزامحمد روحانی ملقب به میرانجم، نسخهنویس معروف تعزیه کشور در دوران قاجاریه، در شهرستان شازند استان مرکزی به دنیا آمد و در کنار روحانیت، کار نسخه نویسی برتی تعزیه را در پیش گرفت. شعر اساس تعزیه تعزیه را هنر مادر می نامند چون تئاتر، چرا که هنرهای مختلف چون شعر، موسیقی، بازی و حرکت سازنده تعزیه است. شعر در این میان نقش نمایش نامه را دارد که مهمترین بخش یک اثر نمایشی را تشکیل می دهد. شاعران و تعزیه سرایان اشعار میر انجم تعزیه نویس اراکی را بسیار فخیم و قابل ملاحظه ای می دانند و معتقدند که تاثیر بر مخاطب به وفور در این اشعار دیده می شود. رونمایی از کتاب میرانجم تعزیه جهان اسلام با تمام گستره خود تنها یک گونه نمایشی دارد که آن تعزیه و مختص ایرانیان است و در این مقوله هنری است که مخاطب به راحتی انسان با مفاهیم دینی وارزشی آشنا می شود. همایش پژوهشی میرانجم تیرماه سال گذشته، در قالب همایش تعزیه نسخ میرانجم، ساخت و طراحی مقبره برای میرانجم در روستای قدمگاه شازند و تهیه مستندات در مورد میرانجم برای زنده نگه داشتن قدمت تعزیه استان مرکزی از دیگر اقداماتی است که در استان مرکزی انجام شد و امسال نیز از کتاب میر انجم از سوی حوزه هنری استان در پایان اجرای تعزیه امیرکبیر در تهران رونمایی شد. رضا میرزایی معاون فرهنگی حوزه هنری استان مرکزی این کتاب را یکی از نفیسترین و باارزشترین کتب درخصوص تعزیه دانست و گفت: اساتید و پژوهشگران بزرگ کشور بر ارزش بالای این کتاب صحه گذاردهاند. این کتاب شامل 10 مجلس تعزیه از نسخ تعزیه نوشته شده توسط میرزامحمد میرانجم است. وی گفت: هنرمندان و اساتید بزرگ تعزیه استان مرکزی از جمله رضا حیدری تفرشی، محمدحسن نظامآبادی، علیاکبر عزیزآبادی فراهانی، محمد زمانینسب، عزیزالله ترابی، ابوالفضل برزآبادی فراهانی، عباس کاووسی، محمدرضا نظامآبادی و علیاصغر کاووسی نسخ موجود در این کتاب را تأیید کردهاند و تأییدیه آنان به دستخط ایشان در کتاب یاد شده به چاپ رسیده است. نسخ تعزیه تعزیه نامه، عبارت است از متنی که تعزیهگردان برای اجرای تعزیه می خواند و البته نسخه تعزیه پیش از آغاز تعزیه میان شبیهخوانها پخش می شود. حسن محمدی از تعزیه خوانان اراک گفت: پیشینه سرایش و نگارش تعزیهنامه را که معمولا به صورت اشعار عامیانه توسط شاعرانی گمنام و تعزیهگردانان سروده میشد، به سالهای میانی سده دوازدهم هجری میرسد. وی افزود: سرایش مرثیهها با زمینه رویداد کربلا از گذشتههای تقریبا دور آغاز شده بود که در سده های اخیر بیشترین نسخه ای که بشی از سایر نسخ موجود خوانده می شود نسخ میر انجم است. وی زیبایی و در عین حال غنی بودن اشعار را از دلایل انتخاب نسخ میر انجم دانست. استان مرکزی، خاستگاه نسخهنویسی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: میرانجم تعزیهنویس برجسته استان مرکزی که نسخههای وی از معتبرترین نسخ تعزیه کشور است که در اقصی نقاط کشور خوانده میشود و شاعران و تعزیهسرایان اشعار انجم تعزیهنویس اراکی را بسیار فخیم و قابل ملاحظه میدانند و معتقدند که تأثیر بر مخاطب به وفور در این اشعار دیده میشود.
![]() مصطفی مشایخی افزود: تعزیه و شبیهخوانی به عنوان هنری اصیل و یکی از مهمترین ابزارهای پیامرسانی واقعه کربلاست که از دیرباز در استان مرکزی جایگاه ویژهای داشته و اکنون نیز یکی از عوامل پیوند معنوی نسل جدید با قیام امام حسین(ع) در روز عاشوراست.
استان مرکزی قطب تعزیه کشور به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، اکنون بیش از 90 گروه تعزیهخوان در استان مرکزی ساماندهی شده است و پیشبینی میشود حداقل بیش از یک هزار تعزیهخوان در استان مرکزی وجود داشته باشد. تعزیه استان مرکزی بیش از همه در شهرهای تفرش، فراهان، اراک و شازند رونق دارد که باید برای حفظ و نگهداری این هنر اصیل اسلامی و ایرانی کوشید.
تفرش مهد تعزیه کشور
استان مرکزی، تهران، خراسان، اصفهان از جمله استانهای دارای تعزیه قابل توجه هستند اما تحقیق در مورد تعزیه تفرش نشان داده است بیشترین تعزیه خوانان کشور از این خطه برخاسته اند.
تعزیه در تفرش جزیی از زندگی مردم است و همه خانواده های تفرشی را درگیر خود کرده است.
تعزیه بازار اراک
بزرگ ترهای اراک می گویند در زمان اجرای این تعزیه تماشاچیان از نقاط مختلف کشور به اراک می آمدند و اراکی ها از صبح زود برای گرفتن جا به بازار می آمدند تا بتوانند این تعزیه را تماشا کنند.
علی رستگاری از تعزیه خوانان قدیمی اراک می گوید: تعزیه بازار از ابتدای بازار اراک شروع و در مسافت بیش از یک کیلومتری اراک ادامه می یافت و روایت روز عاشورا توسط گروههای مختلف اجرا می شد که در نوع خود گونه ای مترقی از اجرای تعزیه بود که هنوز برخی وسائل آن در بازار اراک موجود است که امید است روزی احیاء و به نام اراک ثبت شود.
![]() تعزیه، فرصتی برای بیان حقایق اسلام و ائمه
حجت السلام مهدی ادیب تعزیه را هنری دینی و اسلامی می داند و می گوید: این هنر وسیله خوبی برای بیان حقایق اسلام و ائمه است و می توان لز ظرفیت های آن برای ارتقای سطح دینی مردم و آشنایی بیشتر آنان با سرگذشت ائمه و روایت های اسلامی استفاده کرد.
تعزیه در یونسکو
سرپرست میراث فرهنگی استان مرکزی با اشاره به ثبت جهانی تعزیه ایران، گفت: ثبت این هنر اصیل به نام یاران در یونسکو نشان از اصالت هنر نمایش در ایران است که با دین آمیخته شده است و همین امر آن را در دل مردم زنده نگه داشته است.
مجتبی رضوانی با یادآوری اینکه، این هنر به نام ایران اسلامی در تاریخ 16 نوامبر 2010 در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسید.
میرزا محمد روحانی معروف به میر انجم در صدر نسخهنویسان کشوربالاخره بعد از 80 سال زندگی که بخش عمده ای از آن را در راه خدمت به دین و هنر دینی گذراند در سال 1320 هجری قمری درگذشت و آرامگاه او اکنون در روستای قدمگاه شازند مورد احترام است.
|


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي ، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزي گفت: فاز دوم مرمت و ساماندهي مسجد تاريخي وقف محله در شهرستان تفرش استان مرکزي در حال انجام است که به زودي به پايان ميرسد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)ف، منطقه مرکزی، به نقل از روابط عمومی اداره کل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان، مجتبی رضوانی با اعلام اين خبر افزود: فاز دوم مرمت اين مسجد تاريخي از ماه گذشته(خردادماه امسال) از محل اعتبارات ملي مرمت مساجد تاريخي آغاز شد که به زودي به پايان ميرسد.
رضوانی با اشاره به اين که اعتبار مورد نياز براي مرمت اين مسجد تاريخي 500 ميليون ريال است، افزود: تکميل عمليات مرمت و ساماندهي بخشهاي سرپوشيده و محوطه سازي حياط از اقدامات مرمتي در اين فاز است.
وي خاطرنشان کرد: مرمت و بازسازي طاق و تويزه و ساماندهي جدارههاي شبستان مسجد از اقدامات مرمتي است که در فاز قبلي صورت گرفت.
براساس اين گزارش، مسجد تاريخي وقف محله 25 اسفندماه 1379 با شماره 3532 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است. اطلاع چنداني از باني و تاريخ ساخت اثر مذکور در دست نيست ولي کتيبه اي گچي به خط نستعليق در پاي قوس طاق ايوان جنوبي حک شده که به دوره احمدشاه قاجار تعلق دارد و در آن به سال 1333 هجري قمري اشاره شده است. با توجه به اين کتيبه و فرم کلي مسجد و سبک و سياق آن بناي فوق مربوط به دوره قاجاريه است. اين بنا از مساجد ايواني بوده و در يک طبقه ساخته شده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
دانشگاه تفرش آمادگی خود را برای ارائه خدمات علمی به صنایع و دانشگاه های استان به منظور پیشرفت علمی این استان اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در حاشیه برگزاری دومین نشست هم اندیشی دانشگاه و صنعت استان مرکزی، نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه تفرش، با حضور مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری مرکزی، سرپرست دانشگاه تفرش روسای دانشگاهها و مدیران ارشد صنایع و مسئولان استان در دانشگاه تفرش افتتاح شد.
در این نمایشگاه که با هدف ارائه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه تفرش با صنایع استان برپا شد، توانمندی های علمی،آزمایشگاهی، اختراعات پوستر پروژه های پژوهشی انجام شده استادان دانشگاه تفرش با صنایع استان مرکزی و کشور و پایان نامه های دانشجویان در معرض دید عموم قرار گرفت.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش از برگزاری دومین نشست هماندیشی دانشگاه و صنایع استان مرکزی در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک دوستعلی مژده پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در سالن اجتماعات دانشگاه تفرش اظهار داشت: این نشست 19 تیر ماه با حضور 40 نفر از مدیران صنایع و مسئولان استان در دانشگاه تفرش برگزار میشود.
وی هدف از برگزاری این نشست را بررسی چگونگی ارتباط صنعت با دانشگاه عنوان و تصریح کرد: امروز ارتباط مطلوب بین صنعت و دانشگاه به عنوان مقولهای کارآمد در راستای توسعه اقتصادی، اجتماعی و موفقیت برنامههای آتی یک جامعه از جایگاه و اهمیت ویژهای برخوردار است.
سرپرست معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش با تاکید بر اینکه دانشگاه و صنعت دو رکن اساسی توسعه در هر جامعهای محسوب میشوند تاکید کرد: همکاری و تعامل بین دانشگاه و صنعت شرط لازم برای موفقیت و شتاب بخشیدن به فرآیند توسعه است که برقراری ارتباط بین این دو از ضروریات اجتنابناپذیر است.
مژده با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی گفت: نامگذاری امسال به عنوان سال «تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی» نقش دانشگاه با صنعت و ارتباط این دو را بیش از پیش یادآور میشود چرا که برای تحقق پیام مقام معظم رهبری باید جهادی برای حمایت از تولید داخلی صورت گیرد که این جهاد مستلزم تقویت ارتباط دانشگاهها با صنعت است.
وی تصریح کرد: اولویت پژوهشی دانشگاه تفرش در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی فراهم کردن بستر تعامل بین دانشگاه و صنعت و تلاش در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از تولید ملی است.
به گفته وی برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و صنعتی دانشگاه تفرش از برنامههای جنبی این همایش است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی از برگزاری جشنهای انتظار به مناسبت دهه مهدویت و نیمه شعبان در بقاع متبرکه استان مرکزی خبر داد. | |
حجت الاسلام سید محمدباقر حسینی اراکی در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح فعالیت های فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی افزود: این اداره کل جشن های انتظار را به مناسبت نیمه شعبان با حضور دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در بقاع متبرکه استان برگزار می کند. وی با بیان اینکه این جشن ها در 40 بقعه متبرکه استان به صورت همزمان برگزار می شود افزود: در 10 بقعه شاخص به صورت ویژه مراسم جشن ولادت با سعادت حضرت مهدی (عج) برگزار خواهد شد. وی گفت: جشنهای انتظار در امامزادگان عبدالله(ع) و آمنه خاتون(س) و امامزاده محمد عابد(ع) اراک، امامزاده سیاوشان(ع) آشتیان، امامزاده سیداسحاق(ع) ساوه، امامزاده ریحان و ابوطالب(ع) خمین، امامزاده زبیده خاتون(س)، امامزادگان معصوم و قتلهگاه سلطانعلی(ع) دلیجان، امامزاده مسعود و ابراهیم(ع) نوده خنداب، امامزاده 72 تن ساروق، امامزاده محمد(ع) فم تفرش و دیگر امامزادههای شاخص استان به صورت ویژه برگزار میشود. معاون فرهنگی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی افزود: به مناسبت دهه مهدویت 18 مبلغ و 12 دانشجوی رشته قرآن و معارف با هدف بیان فرهنگ مهدویت و انتظار به بقاع متبرکه اعزام می شوند. وی افزود: برنامه های دهه مهدویت در 38 مرکز اجرا کننده طرح نشاط معنوی در بقاع استان برگزار می شود. حجت الاسلام حسینی، برگزاری دورههای آموزشی روخوانی، روانخوانی و حفظ قرآن کریم، برگزاری اردوهای سیاحتی و آموزش قرآن را از برنامههای فرهنگی این اداره کل در اوقات فراغت جوانان و نوجوانان عنوان کرد. |


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:\
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک هرایرانی نام فراهان را می شنود به یادنام آوران ادبیات و سیاستمداران اسلام شناس و ضد استعماری چون قائم مقام فراهانی و میرزاتقی خان امیرکبیر می افتد. لغت شناسان فراهان را فشرده واژه فراهامون می دانند.
شهرستان فراهان سرزمینی که از یکسر به خورهه و از سویی به تفرش و از سوی دیگر به کمیجان کشیده شده بود فراهان نامیده می شد.
فراهان در سده نخستین هجری قمری از متعلقات همدان بوده و مردم بومی آن پیرو آئین زرتشت بودند آتشکده آذرگشنسب تا سال 282 هجری قمری در روستای فردقان می سوخته تا اینکه در زمان خلافت خلیفه دوم توسط مالک بن عامر اشعری مسلمان شدند.
فراهان در عهد ساسانیان خوش آب و هوا و شامل 360 پارچه روستا می شده است.
فراهان تا پیش از سال 1316 از توابع شهرستان قم بود و بعد از آنکه ساطان آباد عراق به شهرستان اراک تبدیل شد فراهان جزء شهرستان اراک شد و در سال 1342 بعد از اینکه تفرش به شهرستان ارتقا یافت فراهان به دو بخش به فراهان سفلی تابع بخش مرکزی اراک و فراهان علیا تقسیم شد در تغییراتی که در سالهای 1366 و 1372 رخ داد تعداد 15 روستای دیگر از فراهان جدا و به شهرهای کمیجان و اراک ملحق گردید و در سال1389 با مرکزیت فرمهین با جمعیت 26 هزار نفر دو بخش و 53 روستا بعنوان شهرستان فراهان هویت مستقل پیدا کرد.
اقتصاد منطقه برپایه کشاورزی و دامپروری استوار می باشد و منطقه انبار غله و خطر زرخیز مشهورات که عمده محصولات آن گندم، جو، یونجه، حبوبات ، سیب زمینی و انگور می باشد. مکانهای تاریخی و مذهبی این شهرستان شامل امام زاده احمدبن علی در شهر منطقه ذلف آباد فرمهین ، محوطه تاریخی و شهر زیرزمینی ذلف آباد ، تکیه تاریخی فرمهین، امام زاده حسن ا لا فطس واقع در روستای اسفین. جاذبه های تاریخی و فرهنگی شهرستان فراهان شهر زیرزمینی ذلف آباد:این شهر که در سال 1388 حفاری و رونمایی گردید
یکی از سکونت گاههای دوران ایلخانان می باشد که در 5 کیلومتری شمال شهر فرمهین واقع شده است و به صورت یک سایت موزه مورد بازدید مردم قرار می گیرد این شهر تا 200 سال قبل محل زندگی مردم بوده که در این سالها توسط حکومت قاجاریه به آب بسته می شود و مردم فراهان مجبور به ترک آن می شوند.
این شهر زیر زمینی در جوار امامزاده احمد ذلف آباد قرار دارد جشن قدگان یکی از نادرترین مراسم این منطقه در امامزاده احمد ذلف آباد و در روز اول تابستان برگزار می گردد. تکیه فرمهین/قدمت : قاجار قدمت این تکیه مربوط به دوره قاجار است.از نظرمعماری بناهای اسلامی دارای ویژگی های ممتاز است.
کاربری آن برای برگزاری سوگواری حضرت سیدالشهداء(ع) و برگزاری تعزیه بوده است. مراسم تعزیه در فصول سرد درون تکیه برگزار می شد که مردان در طبقه پایین و زنان در نیم طبقه دوم قرارمی گرفتند.
در فصل گرم در محوطه باز حیاط و برروی سکویی که در وسط حیاط تعبیه شده بود برگزار می شد. امامزاده حسن ا لافطس /قدمت: دوره اسلامی قرن 9 و 10 فراهان /روستای احمدبن علی /قدمت: ایلخانی سه کیلومتری شمال شرق فرمهین-کنار محوطه ذلف آباد ، جاده ارتباطی فرمهین به تفرش و آشتیان قرار دارد.
علاوه براهمیت زیارتگاهی و مجاورت با محوطه تاریخی و شهر زیر زمینی زلف آباد هر ساله در اول تیر ماه مراسم آئینی و باستانی جشن تیرگان یا آب پاشان با حضور چند هزار نفر جمعیت در آن برگزار می شود .این جشن تحت عنوان میراث فرهنگی در سال 1389 به ثبت آثار ملی رسیده است.
بقایای آتشکده فردقان، شاهزاده حسین نظامآباد ، حمام جنجین و امام زاده تبرتهاز دیگر جاذبه های تاریخی و مذهبی این منطقه است. مشاهیر و مفاخر:امیرکبیر، قائم مقام فراهانی،ادیب الممالک فراهانی، میرزا عیسی قائم مقام فراهانی صنایع دستی: صنایع دستی این منطقه را جاجیم بافی/ گلیم بافی به ویژه قالی بافی تشکیل می دهد. /س


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
رئیس دانشگاه تفرش از انعقاد تفاهم نامه همکاری بین سازمان صنایع هوایی کشور و دانشگاه تفرش خبر داد و گفت: این سازمان از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تفرش حمایت خواهد کرد.
دکتر احمد رضا ربانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تقویت ارتباط با صنعت گفت: دانشگاه تفرش در این راستا تاکنون جلسات متعددی با مدیران صنایع برگزار کرده است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
ايلنا: حجتالاسلام سیدعلیاکبر حسینی در آیین نکوداشت مبعث پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) که روز یکشنبه ۲۸ خرداد در موزه ملک برگزار شد، هدف از بعثت پیامبر (ص) را دعوت انسان به حرکت و وصل او به قله انسانیت و اخلاق دانست.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، در ابتدای این آیین، سیدمجتبی حسینی، مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: مجموعه ملک تلاش میکند در این آیینها و به تمین اعیادی که برگزار میشود، یک اثر از آثار گنجخانه خود یا یک اثر از گنجخانه ایران اسلامی را معرفی کند.
وی ادامه داد: مجموعه ملک تلاش میکند حتی میراث غیرمکتوب ایرانزمین را نیز به مردم معرفی کند و از آنروست که در جشن میلاد امیرالمومنین علی (ع)، سنت پهلوانی و آیین زورخانهای معرفی شد و امروز نیز بزرگانی به منقبتخوانی و معراجخوانی میپردازند.
حسینی همچنین از برپایی جشن میلاد امام حسین (ع) در هفته آینده همراه با رونمایی از کتاب «لطایفالخیال» که در شمارگان محدود به طبع رسیده و نمایش بخشی از مجموعه حسین افشار شامل سفالینهها و آبگینهها خبر داد.
در ادامه، نماهنگی از برپایی جشن مبعث در دیگر کشورهای مسلمان پخش شد و پس از آن رضا حیدری و مجتبی حیدری، دو تن از ذاکرین تفرش، به منقبتخوانی پرداختند.
سخنرانی اسحاق صلاحی، رییس کتابخانه ملی، بخش بعدی این مراسم بود. صلاحی با اشاره به بحث خلق «عقول عاشق» در فلسفه سینوی، گفت: پیامبر اسلام برای اینکه ما بدانیمشان و مرتبتش کجاست در حدیثی میفرماید «اولین مخلوقی که خداوند خلق کرده، نور تام من بوده است.» و در جایی دیگر میفرماید «خداوند وقتی مرا خلق کرد که آدم بین آب و گل بود.» و این نشاندهنده آن است که ایشان از لحاظشان و مرتبه بر همه مقدم است.
صلاحی در ادامه با اشاره به وقفنامه حاج حسین ملک، آنرا نشانه اندیشه و تفکر دینی توام با مدیریت امروزی دانست و گفت: ما میتوانیم از فرهنگ غنی دینیمان برای تضمین، بقا، رشد و تعالی فرهنگ بهره ببریم. بندبند وقفنامه حاج حسین ملک نشاندهنده اندیشه مدیریتی بوده که ابتدا کتاب و سپس درمان را در اولویت قرار میدهند و اشیای نفیسی را برمیگزینند تا چنین موزهای با چنین جایگاهی شکل بگیرد.
وی افزود: بسیاری تلاش میکنند ماندگار باشند، ولی بسیاری نیز هستند که تلاش میکنند کار ماندگار انجام دهند و کارهای ماندگار صاحبانشان را نیز ماندگار میکند. باید تلاش کنیم علاوه بر میراثداری، میراثساز باشیم تا پل ارتباطی بین نسلهای گذشته و آینده بوده و در خلق و ایجاد ارزشهای معنوی و تعالی جامعه کوشا باشیم. امیدوارم موزهها از حالت فراموشی بیرون بیایند و مخازن گرانبهای آنها را به سلامت و همراه با اندیشه نو به آیندگان برسانیم.
رییس کتابخانه ملی سپس با اشاره به فعالیتهای کمیسیون ملی یونسکو در ایران که منجر به ثبت جهانی پنج اثر و ثبت ملی ۲۵ اثر ایرانی از سال ۸۴ تاکنون شده است، گفت: یکی از پنج اثر ایرانی که هماکنون جزء میراث جهانی محسوب میشود، نسخه بایسنقری خمسه نظامی، متعلق به گنجینه کتابخانه و موزه ملی ملک است.
در ادامه صلاحی و محمدرضا سعیدآبادی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، لوح ثبت جهانی این اثر را به مدیرعامل موسسه و کتابخانه ملی ملک اعطا کردند.
معراجخوانی نورمحمد دُرّپور، پایانبخش این جشن بود و پس از آن حاضران در آیین گرامیداشت مبعث فرخنده رسول اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم) بازدید از نسخه بایسنقری خمسه نظامی که در سرسرای ملک به نمایش گذاشته شده است، دعوت شدند.
پايان پيام


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: معاون میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی گفت: با ابلاغ اعتبار 800 میلیون تومانی از محل اعتبارات ملی، مرمت و ساماندهی 10 مسجد تاریخی استان به زودی آغاز میشود. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رحمتی با اعلام این خبر گفت: مساجد تاریخی استان مرکزی در 10 ردیف به پیمانکار واگذار شده یا در حال واگذاری است که تا دو هفته آینده مرمت و ساماندهی آنها آغاز خواهد شد. وی با اشاره به این که تمام این مساجد در فهرست میراث ملی به ثبت رسیدهاند، افزود: مرمت اضطراری مساجد ثبتی شهر اراک با اولویت "مسجد شیخ ابوالحسن" و "مسجد آخوند"، مرمت و ساماندهی "مسجد جامع ساوه" و "مجموعه مسجد انقلاب" در این شهر با تأکید بر "مسجد سرخ" و "مسجد حاج فرج" از جمله مساجد مرمتی در این مرحله هستند. رحمتی افزود: همچنین مرمت و ساماندهی "مسجد جامع ششناو" و "مسجد وقفمحله" در شهرستان تفرش، مرمت و ساماندهی "مسجد اعظم چلسبان" و "مسجد چال مأمونیه" در شهرستان زرندیه، مرمت و ساماندهی "مسجد جامع نراق" از توابع شهرستان دلیجان، مرمت و ساماندهی "مسجد جامع نیمور" از توابع شهرستان محلات و مرمت و ساماندهی "مسجد جامع گرکان" از توابع شهرستان آشتیان دیگر مساجدی هستند که در این فاز مرمت خواهند شد. وی گفت: مرمت و ساماندهی این مساجد تاریخی در استان مرکزی تا آخر سال مالی 91به پایان خواهد رسید.
|


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری مهر: از میان دهها خانه تاریخی استان مرکزی که متعلق به بزرگان کشور است، بالاخره پس از سالها انتظار خواست مردم فرهنگی استان برآورده شد و اقدامات لازم برای مرمت خانه بزرگ مرد تاریخ ایران "امیر کبیر" انجام شد. | |
به گزارش خبرنگار مهر، از میان دهها خانه تاریخی استان مرکزی که متعلق به بزرگان کشور است، بالاخره پس از سالها انتظار خواست مردم فرهنگی استان برآورده شد و اقدامات لازم برای مرمت خانه بزرگ مرد تاریخ ایران، " امیر کبیر " انجام شد و اکنون بارقه های امید برای احیاء خانه های تاریخی مردان بزرگ استان مرکزی جان گرفت. به جز خانه امیر کبیر، خانه فاضلین نراقی، مکانی از دکتر چمران، خانه های تاریخی خانواده های قدیمی و موثر اراک، و مکانی که به نام شاعر نظامی گنجوی در استان است از جمله آثاری است که از بزرگان در استان مانده است و بی تردید گشت و گذرا در استان به تعداد این خانه ها اضافه می کند. خانه های تاریخی نشان از هویت فرهنگی مردم استان مرکزی دارد با مرمت بازار اراک در چند ماه گذشته و اکنون که خبر مرمت خانه تاریخی امیر کبیر منتشر می شود، بارقه های امید برای مرمت خانه ها و اماکن تاریخی در استان پیچید که می تواند هویت فرهنگی مردم استان مرکزی را نشان دهد وبعد تاریخ ساز مردم این خطه را یادآور شود. ![]() بر خلاف استان های دیگر که سوغات این شهرها صنایع دستی و خوراکی های خوشمزه است بزرگترین سوغات استان مرکزی، مردان و زنان بزرگی است که در این خطه بزرگ پرور تربیت می شوند و به کشور خدمت کردند.
خاطره انگیزترین جایی است که از بزرگی به یادگار می ماند این را بسیاری از گردشگرانی که به دیدن خانه امام خمینی(ره) در خمین می آیند به زبان می آوردند و معتقدند: اینکه بدانیم و ببینیم رهبر کبیر انقلاب به عنوان بزرگترین رهبر انقلابی، دینی و مردمی جهان در کجا به دنیا آمده و بزرگ شده و جوانی خود را گذرانده مهم است و بخشی از از فهم و دانسته های ما از همین دیدنهاست.
وجود آثار دو هزار شخصیت تاریخی در استان
دامنه وسیع شخصیتهای استان مرکزی که به بیش از دو هزاار مورد می رسد سبب وجود آثاری از این بزرگان از جمله خانه ها شده است.
آثاری که به عقیده صاحب نظران می تواند زمینه توسعه گردشگری استان را فراهم و عاملی برای معرفی سابقه، فرهنگ و بزرگان استان باشد.
علی محسنی، کارشناس مسائل تربیتی گفت: نشان دادن پیشینه فرهنگی علاوه بر ایجاد غرور ملی، می تواند زمینه ای برای الگو گیری جوانان از گذشتگان افتخار آمیزشان باشد و گامی در مسیر توسعه و علم باشد.
![]() با وجود این آثار و اقدامات انجام گرفته در مورد آنان، آنطور که باید به این آثار توجه نشده است به عنوان مثال خانه امام خمینی در خمین یا خانه امیرکبیر بزرگ مرد تاریخ ایران در روستای هزاوه.
در حالیکه خانه تاریخی امام خمینی می تواند به قطب گردشگری و تاریخی منطقه ای و حتی جهانی تبدیل شود دیگر خانه های تاریخی مورد کم لطفی است. خانه امیرکبیر در روستای هزاوه همچنان منتظر خانه امیر کبیر در روستای هزاوه با توجه به اینکه این روستا به عنوان قطب گردشگری به تصویب رسیده سالهاست که مورد بی توجهی است و سالهاست که قرار است خانه احیاء شود. خانه تاریخی امام خمینی در خمین، خانه امیر کبیر در روستای هزاوه، مقبره پروفسور حسابی در تفرش که بنیاد دکتر حسابی در کنار آن است و سالهاست که قرار است تکمیل شود، خانه نظامی گنجوی در یکی از روستاهای تفرش، و... همه و همه توانمندی های منطقه ای، جهانی و فرهنگی گردشگری استان مرکزی ست که اقدامی جدی برای آنها صورت نگرفته است.
طرح مرمت خانه تاریخی امیر کبیر
طرح مرمت و احیا منزل امیرکبیر با تلاش اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرکزی دردست تهیه و اجرا میشود. ![]() سرپرست اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی با اعلام این خبر گفت: این عملیات با اختصاص 500 میلیون ریال اعتبار در سال 91 اجرا میشود. مجتبی رضوانی با اعلام این خبر افزود: منزل تاریخی منسوب به امیرکبیر به پیشنهاد ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی سال گذشته با شماره 29706 در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسید.
او تصریح کرد: به دنبال ثبت این بنای تاریخی و در راستای حفاظت از آن، این خانه به ارزش 800 میلیون ریال از صاحبانش که آن را از منسوبین امیرکبیر خریداری کرده بودند تملک شد.
خانه پس از احیاء به موزه نخبگان تبدیل می شود
رضوانی با بیان اینکه، پس از اتمام عملیات مرمت، مکان منتسب به نام سردار اعظم ایران زمین به موزه و بنیاد نخبگان تبدیل میشود گفت: قصد داریم در خانه امیرکبیر به معرفی این مفاخر بپردازیم.
خانه تاریخی امیرکبیر در دوره قاجاریه بنا شده است واین بنا به متراژ 625 متر مربع عرصه و 815 متر مربع اعیان در دو طبقه احداث شده است. طبقه اول این بنا دارای سقف سیزی قوصدار قدیمی و دیوارهای خشتی گلی و طبقه دوم دارای سقف تیرچوبی است که در روستای هزاوه از توابع شهرستان اراک قرار دارد.
|


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
به گزارش مشرق به نقل از مهر، در مقایسه با رقم بودجه دانشگاهها براساس لایحه تقدیمی دولت به مجلس که پیش از این منتشر شد، با بودجه ای که در آخرین روزهای مجلس هشتم تصویب شد، تنها بودجه 2 دانشگاه فنی و حرفه ای و پیام نور با تصویب در کمیسیون تلفیق تغییر کرد.
ارقام بودجه ای که برای دانشگاهها در جدول ذیل آمده به میلیون ریال است.
ردیف | نام دانشگاه | جمع ( میلیون ریال ) |
1 | ارومیه | 753.572 |
2 | ایلام | 256.239 |
3 | قم | 298.800 |
4 | محقق اردبیلی | 399.663 |
5 | رازی کرمانشاه | 579.234 |
6 | سیستان و بلوچستان | 763.221 |
7 | بین المللی امام خمینی(ره) | 419.608 |
8 | بوعلی | 600.774 |
9 | بیرجند | 517.769 |
10 | شیراز | 1.263.478 |
11 | کردستان | 503.850 |
12 | شهرکرد | 375.630 |
13 | فردوسی مشهد | 1.041.468 |
14 | زابل | 578.522 |
15 | تبریز | 974.010 |
16 | اصفهان | 781.324 |
17 | شهید چمران اهواز | 927.352 |
18 | هنر اصفهان | 231.100 |
19 | گیلان | 681.919 |
20 | شهید باهنر کرمان | 743.565 |
21 | جیرفت | 76.075 |
22 | مراغه | 139.969 |
23 | لرستان | 367.311 |
24 | مازندران | 448.360 |
25 | یزد | 505.958 |
26 | بجنورد | 145.909 |
27 | یاسوج | 227.510 |
28 | هنر اسلامی تبریز | 119.714 |
29 | هرمزگان | 276.082 |
30 | دامغان | 185.275 |
31 | اراک | 315.429 |
32 | دریانوردی و علوم دریایی چابهار | 195.633 |
33 | ولایت | 203.573 |
34 | سمنان | 536.829 |
35 | خلیج فارس | 327.039 |
36 | زنجان | 507.662 |
37 | تفرش | 121.365 |
38 | هرمزگان | 276.082 |
39 | کاشان | 347.060 |
40 | گلستان | 158.774 |


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
رئیس دانشگاه تفرش از آمادگی این دانشگاه برای تک جنسیتی شدن و پیشنهاد این موضوع به وزارت علوم خبر داد.
احمد رضا ربانی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تقریبا دو سوم دانشجویان دانشگاه تفرش را دانشجویان پسر و یک سوم آن را دختران تشکیل می دهند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
ساختمان امور دانشجویی دانشگاه تفرش به نام شهید مصطفی احمدیروشن تغییر نام یافت.
به گزارش مهر، در مراسم انس با شهدا که با حضور پدر شهید احمدی روشن و مسئولان دانشگاه تفرش برگزار شد، نام ساختمان امور دانشجویی دانشگاه به نام شهید مصطفی احمدیروشن تغییر کرد و پدر شهید احمدی روشن از نام جدید این مکان پرده برداری کرد.
همچنین در ادامه مراسم، ضمن قرائت بیانیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای علمی کشور توسط دانشجویان، نام تمام واحد های بسیج دانشجویی امام صادق (ع) دانشگاه تفرش نیز به نام شهدای هسته ای و علمی کشور تغییر نام یافت.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
تفرش - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان تفرش گفت: آهنگ حرکت و پیشرفت در تفرش آغاز شده و مردم و مسئولین در حرکتی فزاینده به دنبال ارتقای وضعیت این شهرستان، بهبود شاخص ها و رساندن این شهرستان به جایگاه اصلی خود هستند.
اصغر عالیخانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر با بیان اینکه آهنگ حرکت و پیشرفت در تفرش آغاز شده و مردم و مسئولین در حرکتی فزاینده به دنبال ارتقای وضعیت این شهرستان، بهبود شاخص ها و رساندن این شهرستان به جایگاه اصلی خود هستند، افزود: مردم تفرش افتخار می کنند که در استانی هستند که از آن به عنوان استان امام و مفاخر یاد می شود. وی با تاکید بر اینکه سخنانی مبنی بر جدایی تفرش از استان در میان مردم این شهرستان جایی ندارد و سخن همه مردم تفرش نیست گفت: تفرشی ها مخالف هر گونه انتزاع از استان مرکزی هستند و سرنوشت آنان معلوم و متعلق به استان امام هستند. عالیخانی با بیان اینکه هر منطقه بر اساس توان و قابلیت خود باید در اندیشه توسعه باشد گفت: با پیوستن به این استان یا آن استان کار پیش نمی رود و این همت مردم است که می تواند توسعه را ایجاد کند. عالیخانی اعتبارات تفرش از استان را مناسب دانست و گفت: مدیریت کلان و ارشد استان با دادن اعتباراتی که مردم نیاز داند مشکلی ندارد و انصافا تاکنون اقدامات خوبی صورت گرفته است. وی همگرایی در استان، موجب رشد همه شهرستان ها می شود افزود: مردم و مسئولان باید دست به دست یکدیگر در جهت ارتقای استان مرکزی تلاش کنند. وی عنوان کرد: به هیچ عنوان به دنبال انتزاع این شهر از استان مرکزی نیستیم و سعی داریم با خدمتی صادقانه به مردم، در جهت پیشرفت این شهرستان و استان گام برداریم. فرماندار تفرش با اشاره به جایگاه ممتاز تفرش در حوزه علم، فرهنگ و هنر در استان و کشور افزود: وجود پتانسیل های علمی و فرهنگی، نگاه ویژه استان مرکزی و استاندار را بر این شهرستان دارند. عالیخانی اظهار امیدواری کرد با تلاش و همیاری مردم و مسئولین، سرعت و شتاب حرکت های اقتصادی، گردشگری، علمی و فرهنگی در این شهرستان افزایش یابد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
دومين همايش و نمايشگاه «مشعل و كورههاي صنعتي» اول تير ماه امسال به همت دانشگاه تفرش، دانشگاه آزاد آبادان و انجمن مهندسي شيمي در مرکز همايشهاي صدا و سيما برگزار ميشود.
به گزارش سرويس فناوري ايسنا، «بهينه سازي مصرف و آناليز انرژي»، «تعمير و نگهداري. کنترل، بازرسي و راهبري»، «روشهاي نوين طراحي كوره هاي صنايع فرايندي»، «روشهاي انتخاب بهترين نوع كوره جهت كاربردهاي متفاوت»، «مشكلات فرايندي كورههاي صنعتي و راههاي جلوگيري از آنها»، «بررسي آلايندههاي زيست محيطي کورهها و راههاي کاهش آن»، «فناوريهاي نوين افزايش انتقال حرارت و بازده کورههاي صنعت فولاد»، «شبيه سازي و روشهاي عددي فرايند انتقال حرارت با استفاده از CFD» و «سوخت كورهها و امكان سنجي روشهاي تبديل نوع سوخت كورههاي صنعتي» از جمله محورهاي اين همايش محسوب ميشوند.
بر اساس اعلام دبيرخانه همايش، آخرين مهلت ارسال اصل مقاله 13 خرداد، زمان اعلام نتايج داوري اصل مقاله 20 خرداد و آخرين مهلت ثبت نام اول تيرماه امسال خواهد بود.
علاقهمندان ميتوانند براي كسب اطلاعات بيشتر به وب سايت http://www.koureh.ir مراجعه كرده و يا با شماره تلفن 02188671679 تماس بگيرند.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: ساختمان امور دانشجویی دانشگاه تفرش به نام احمدیروشن تغییر یافت.

احمدرضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش گفت: طی مراسمی با حضور پدر شهید احمدیروشن و مسئولان دانشگاه تفرش ساختمان امور دانشجویی دانشگاه تفرش به نام شهید مصطفی احمدیروشن تغییر نام یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک صبح امروز و در مراسم انس با شهدا که با حضور پدر شهید احمدیروشن و مسئولان دانشگاه تفرش برگزار شد، نام ساختمان امور دانشجویی دانشگاه به نام شهید مصطفی احمدیروشن تغییر یافت و پدر شهید احمدیروشن از نام جدید این مکان پردهبرداری کرد.
در حاشیه این مراسم معنوی ضمن قرائت بیانیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای علمی کشور توسط دانشجویان، نام تمام واحدهای بسیج دانشجویی امام صادق(ع) دانشگاه تفرش نیز به نام شهدای هستهای و علمی کشور تغییر نام یافت.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از ایجاد دبیرخانه سوگواره ملی تعزیه در استان مرکزی خبر داد.

مصطفی مشایخی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این دبیرخانه با مصوبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دلیل توانمندی بسیار بالای این استان در هنر تعزیه راهاندازی میشود.
وی با اشاره به قدمت تعزیه در استان مرکزی تصریح کرد: تعزیه از قدمت بسیار طولانی در این استان برخوردار است و این استان تعزیهخوانان بسیار خوبی را در دل خود جای داده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی بیان داشت: مرحوم میرانجم یکی از معتبرترین نسخهنویسان تعزیه در ایران است که در شهر شازند متولد شد.
مشایخی با اشاره به ساماندهی 90 گروه تعزیه در اراک گفت: شهرستان فراهان و تفرش و شازند سوابق طولانی در امر تعزیهخوانی و نسخهنویسی و اجرا دارند.
وی با بیان اینکه در شهر اراک یک گنجینه بسیار قدیمی از ابزار و ادوات برگزاری تعزیه وجود دارد، خاطر نشان ساخت: به دلیل وجود قابلیتهای بیشماری که در زمینه تعزیه در این استان وجود دارد، پیشنهاد ایجاد دبیرخانه سوگواره ملی تعزیه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده شد که خوشبختانه با استقبال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مواجه شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی اظهار داشت: انتظار میرود با راهاندازی این دبیرخانه شاهد تقویت و شناسایی ظرفیتها، تبادل تجربیات و آموزش در زمینه تعزیه در سطح کشور باشیم.
مشایخی بر ضرورت زنده نگهداشتن هنر تعزیه تاکید کرد و گفت: هنر تعزیه ثبت جهانی شده و باید برای زنده نگهداشتن این هنر ارزشمند تلاش مضاعفی صورت گیرد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: رئیس ستاد اجرایی انتخابات مجامع هلال احمر استان مرکزی از مشارکت اعضای این جمعیت در انتخابات مجامع هلال احمر در سراسر استان خبر داد.

مرتضی سلیمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: مرحله اول سومین دوره انتخابات مجامع هلال احمر همزمان با سراسر کشور در روز گذشته در همه شهرستانهای استان که شعبه این جمعیت در آنها دایر و فعال و دارای حد نصاب لازم و فعالانه داوطلبان برای برگزاری انتخابات بودند با مشارکت اعضا برگزار شد.
وی تصریح کرد: از 22 هزار نفر از اعضای داوطلب هلال احمر استان واجد شرایط رأی دادن در انتخابات مجامع هلال احمر 8 هزار و 500 نفر مشارکت داشتند.
رئیس ستاد اجرایی انتخابات مجامع هلال احمر استان مرکزی گفت: تقارن این انتخابات با برگزاری انتخابات کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد موجب کاهش مشارکت در انتخابات بود.
سلیمی با بیان اینکه مرحله اول سومین دوره انتخابات مجامع هلال احمر این استان در 10 شعبه برگزار شد بیان داشت: برای برگزاری این انتخابات، 10 شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شد که از این تعداد دو شعبه در شهرستان تفرش، دو شعبه در شهرستان ساوه و در شهرستانهای اراک، محلات، دلیجان، شازند، خمین و آشتیان هر کدام یک شعبه مستقر شده بود.
رئیس ستاد اجرایی انتخابات مجامع هلال احمر استان مرکزی اضافه کرد: بر اساس قانون نتایج انتخابات سه روز بعد از برگزاری انتخابات اعلام میشود.
به گفته وی 110 نفر برای سومین دوره انتخابات مجامع جمعیت هلال احمر این استان نامزد شدند که در نهایت 40 نفر به عنوان عضو اصلی شورای اجرایی و هشت نفر به عنوان بازرس انتخاب خواهند شد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست دانشگاه تفرش گفت: یکی از گامهای اساسی در مسیر توسعه همه جانبه کشور، حرکت و برنامهریزی در مسیر هدفمند کردن آموزش و پژوهش در دانشگاههاست.
دکتر احمدرضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهي خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، تعریف آموزش، پژوهش و رشتههای آموزشی مورد نظر دانشگاهها براساس شرایط و نیازهای بومی منطقه و کشور را از ضروریات عنوان کرد و این رویکرد را زمینهساز رشد و توسعه کشور و قطع وابستگی دانست و اظهار کرد: یک نمونه از این رویکرد را میتوان در اقدامات اخیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر مشاهده کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر به وابستگی ایران در خصوص تکنولوژی حفاری و بهرهبرداری از حوزههای نفتی اشاره کرد و گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر در راستای حذف این وابستگی و تربیت نیروهای متخصص در این حوزه، رشته مهندسی تجهیزات نفتی را تعریف کرده و از میان دانشجویان فوق لیسانس برای تحصیل در این رشته دانشجو میپذیرد.
وی این اقدام را یکی از مصادیق و گامهای مهم در راستای قطع وابستگی و خودکفایی در صنعت کشور و طور خاص، صنعت نفت عنوان کرد و افزود: دانشگاههای کشور میتوانند با آموزش هدفمند و مهیا کردن امکانات و آزمایشگاههای مورد نیاز بستر مناسبی را برای تربیت نیروهای متخصص و ماهر در کشور ایجاد کنند.
ربانی رویکرد دانشگاه تفرش را در همین راستا عنوان و اضافه کرد: با توجه به این رویکرد درصدد هستیم تا در بخش کشاورزی با تعریف رشتهای در این حوزه، متخصصانی را تربیت کنیم که دانش کشاورزی در مناطق کویری را دارا بوده و بتوانند در تفرش که یک منطقه کم آب است نسبت به تحقیق و بررسی درخصوص کشت اصولی گونههای گیاهی متناسب با این شرایط آب و هوایی اقدام کرده و از این این طریق زمینه رونق کشاورزی را در منطقه فراهم کنند.
وی کشت تحقیقاتی زعفران در 50 هکتار از محوطه دانشگاه و ارایه دورههای آموزشی برای تعدادی از دانشجویان در این حوزه را از اقدامات دانشگاه تفرش در این رابطه عنوان کرد و گفت: اینگونه اقدامات از مصادیق هدفمند کردن آموزش و پژوهش است.
ربانی همچنین بر لزوم کسب تبحر در رشتههای مختلف دانشگاهی به عنوان یکی از مهمترین شروط کسب توانمندی در صنعت توسط دانشجویان تأکید کرد و افزود: لازمه این مهم افزایش تعامل و تقویت رابطه متقابل دانشگاه و صنعت است.
وی با بیان اینکه دانشگاهها در محیطهای صنعتی و همچنين صنایع در محیط دانشگاه با ایجاد دفاتر فعال و استقرار میتوانند زمینه این تعامل را به درستی ایجاد کنند، حضور اساتید دانشگاهها در واحدهای صنعتی را نیز در این راستا موثر ارزیابی کرد.
ربانی در ادامه با اشاره به کمبود اعتبارات دانشگاهها به عنوان یکی از موانع در مسیر حرکت آنها تصریح کرد: اعتبارات موجود تمام نیاز مالی دانشگاه را تأمین نمیکند ولی اگر ارتباط با صنعت تقویت شود دانشگاه میتواند در سایه این همکاری به درآمدزایی رسیده و نیازهای مالی خود را مرتفع کند.
سرپرست دانشگاه تفرش در پایان، خاطرنشان کرد: به مرحله تولید رساندن پروژههای تحقیقاتی و اختراعات دانشجویان و اساتید از دیگر اقداماتی است که دانشگاه در راستای حمایت از ایدههای نو و خلاقانه این افراد باید در دستور کار خود قرار داده و این حمایت را تا رسیدن به مرحله تولید انبوه ادامه دهد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: سرپرست دانشگاه تفرش گفت: روز معلم فرصتی مناسب برای ادای احترام به مقام شامخ معلمان و بزرگداشت اندیشههای والای شهید مطهری است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک احمدرضا ربانی صبح امروز در مراسم تجلیل از استادان دانشگاه تفرش که همزمان با فرا رسیدن هفته گرامیداشت روز معلم و نکوداشت مقام شامخ استاد شهید مرتضی مطهری برگزار شد اظهار داشت: هفته معلم فرصت مغتنمی است تا با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری این استاد فرزانه و نمونه کامل و راستین یک معلم انسانساز و همه معلمان شهید قدردانی خود را نثار عموم معلمین و اساتید سرافراز میهن اسلامی کنیم.
وی تصریح کرد: دانشگاه تفرش در سال 90 با تلاش اعضای هیئت علمی و مسئولان دانشگاه حرکت رو به رشد خود را با اخذ مجوز دکترای ریاضی و راهاندازی مرکز ابررایانه دانشگاه آغاز کرد.
سرپرست دانشگاه تفرش راهاندازی رشتههای مهندسی معدن و علوم قرآنی و حدیث در سطح کارشناسی، اخذ مجوز دکترای فیزیک در حوزه آموزشی، تکمیل پروژههای عمرانی دانشگاه از جمله پروژههای آمفیتئاتر، خانه فرهنگ و خانه بهداشت و مکاتبه با صنایع استان و تنظیم قرارداد به منظور استفاده از خدمات ابررایانه دانشگاه و انجام پروژههای پژوهشی برای آنان و ایجاد گرایشهای بین رشتهای در حوزه انرژی را از مهمترین اولویتهای دانشگاه تفرش در سال جدید عنوان کرد.
امام جمعه شهرستان تفرش نیز در این مراسم گفت: فلسفه نامگذاری سالروز شهادت استاد مطهری به عنوان روز معلم الگوبرداری معلمان از شخصیت والا و منش استاد مطهری به عنوان نمونه بارز یک معلم حقیقی است.
حجتالاسلام والمسلمین روحالله ولدبیگی افزود: معلم حقیقی معلمی است که در زمانه خود هم از نظر علمی و هم از نظر تربیتی تاثیرگذار بوده و در کنار علم خود مجهز به عنصر ایمان باشد.
وی با بیان اینکه یکی از عناصر شناخت شخصیت و اندیشههای والای شهید مطهری بررسی سیره علمی و مکتوبات علمی این استاد فرزانه است، ادامه داد: آزاداندیشی، تعهد قلم و بیان رسا از مهمترین ویژگیهای استاد شهید مطهری است که یاد وی را در اذهان عموم مردم و تاریخ ایران جاودانه نگه داشته است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: در آموزههای دین مبین اسلام تاکید فراوان بر علم و دانش شده است.
حجتالاسلام جواد موسوی اظهار داشت: علم و حلم از مهمترین خصوصیات عالم واقعی در اسلام است.
در پایان این مراسم از استادان عضو هیئت علمی دانشگاه با اهدای جوایزی از طرف سرپرست دانشگاه تفرش تقدیر شد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
سرپرست دانشگاه تفرش گفت: تحقق تولید ملی نیازمند کار و تلاش مضاعف است که در این راستا دانشگاهها نقش اساسی را در حمایت از تولید ملی دارند.
به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، دکتر احمدرضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش گفت: دانشگاه تفرش در جهت حمایت از تولید سعی دارد ضمن کاربردی کردن پروژههایی که استادان در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد به دانشجویان خود ارائه میدهند به حل مشکلات صنایع در امر تولید ملی نیز کمک کند.
وی درخصوص اولویتهای دانشگاه تفرش در سال جدید اظهار كرد: راهاندازی رشتههای مهندسی معدن، علوم قرآنی و حدیث در سطح کارشناسی، اخذ مجوز دکتری فیزیک، تکمیل پروژههای عمرانی دانشگاه از جمله پروژههای آمفی تئاتر، خانه فرهنگ، خانه بهداشت، مکاتبه با صنایع استان، تنظیم قرارداد به منظور استفاده از خدمات ابررایانه دانشگاه و انجام پروژههای پژوهشی از مهمترین اولویتهای دانشگاه تفرش در سال جدید است.
سرپرست دانشگاه تفرش با اشاره به تسویه بدهی و رفع کسری بودجه این دانشگاه در اواخر اسفند ماه سال گذشته تصريح کرد: این کسری بودجه با رایزنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، معاونت اداری و مالی دانشگاه و وزارت علوم رفع شد.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
خبرگزاری فارس: سایت جدید کامپیوتر دانشگاه تفرش با حضور مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش و مسئولان این دانشگاه در ساختمان دانشکده علوم دانشگاه تفرش به بهرهبرداری رسید.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، احمد رضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش در مراسم بهرهبرداری این سایت گفت: سایت دانشگاه تفرش از مکان سابق به این مکان که با همت واحدهای پژوهشی، IT، اداری و مالی برای استفاده دانشجویان تجهیز شده است، انتقال یافته است. وی افزود: در سال جدید تلاش خواهیم کرد تعدادی از پروژههای عمرانی دانشگاه تفرش از جمله پروژه آمفی تئاتر دانشگاه، خانه فرهنگ و ساختمان اداری را افتتاح کنیم. ربانی تصریح کرد: شرایط برای رشد و توسعه دانشگاه تفرش فراهم شده است تا بتوانیم با تلاش مسئولین و پشتکار دانشجویان این دانشگاه را به قطب علمی و پژووهشی در کشور تبدیل کنیم. گفتنی است، سایت دانشگاه تفرش در دو قسمت واحد دختران و پسران ایجاد و مجهز به 45 سیستم رایانه ویژه دانشجویان دختر و 57 سیستم رایانه ویژه دانشجویان پسر است.


خبرگزاری هدهد شهرستان تفرش:
حرف و حدیثها را باور نکنید/عدهای خود را با اعتراضها توجیه میکنند
دکتر احمد رضا ربانی،عضو هیات علمی گروه نفت دانشگاه امیر کبیر و سرپرست دانشگاه تفرش در این زمینه در گفتوگو با برنا گفت: در سال 90 در رشته اکتشاف نفت 5-4 دانشجو دکتری گرفتیم. 2نفر با من کار می کنند و 3 نفر با اساتید دیگر؛ از 2 نفر، یک نفر دانشجوی فوق لیسانس خودم بود و یک نفر از دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات برگزیده شد. در حالی که رقیبی از دانشگاه تهران و مشهد داشت.این حرف و حدیثها را به هیچ وجه باور نکنید. عده ای ناتوانی علمی خودشان را با جمله « چون دانشجوی آنجا نبودیم قبولمان نکردند.» توجیه میکنند.
سرپرست دانشگاه تفرش با تاکید بر این مطلب که موارد تخلف در جذب دانشجو نمیتواند صحت داشته باشد در مورد رعایت عدالت در مصاحبههای تخصصی گفت:عدالت آموزشی نسبت به قبل بهتر شده است، سالهای قبل شاید این مسایل وجود داشت، اما با سراسری شدن کنکور مقطع دکتری،امیدواریم سال به سال وضعیت گزینشها بهتر شود.


.: Weblog Themes By Pichak :.