
رباني با بيان اينكه هم اكنون نزديك به 70 عضو هيات علمي داريم تصريح كرد: تا پايان سال 92 به 100 عضو هيئت علمي خواهد رسيد.
رئيس دانشگاه تفرش اظهار كرد: هم اكنون 2500 دانشجوداريم و روي كيفي رشته ها و مقاطع درحال كار هستيم.
وي خاطر نشان كرد: بحث تقويت آزمايشگاه ها و ارتباط صنعت و دانشگاه را نيزدر دستور كارداريم.


روستاهای آهو، سرآبادان، ورچه، شهابیه،انجدان، هزاوه، آوه، چناقچی علیا، واران و وفسبا طبیعتی کم نظیر و مجموعه ای از آثار و ابنیه تاریخی و مذهبی به عنوان پتانسیل قوی گردشگری مطرح شده اند و گردشگران می توانند با حضور در این روستاها زندگی به سبک سنتی را تجربه کرده و از فضاهای بکر و دیدنی لذت ببرند.
روستای سرآبادان در 15 کیلومتری شمال شرق شهرستان تفرش یکی از روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی است که در دامنه کوهسارهای این منطقه قرار گرفته و با طبیعت زیبای پیرامونی چشم هر بیننده ای را خیره می کند.قدمت این روستا به دوران ساسانیان می رسد که در حواشی آن آثار به جای مانده از آن دوران به چشم می خورد و برای سفر به این روستا باید از دو گردنه لشگرگاه و خرازان و مسیر جاده قاهان، چاهک، مهرزمین و ابره گذر کرد.
روستای ورچه در محدوده دهستان خرمدشت از بخش کمره شهرستان خمین یکی دیگر از روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی است که نزدیک ارتفاعات خانه نیاز ، سه دره، قزل داغو شیرخانی است .این روستا با برخورداری از اقلیم معتدل و نهرهای آب و پوشش گیاهی متنوع بسیار مصفا و سرسبز است و در فصل بهار لطافت هوا و طبیعت زیبای آن را در کمتر جای دیگری در استان می توان پیدا کرد.
روستای شهابیه که در کیلومتر 13 شهرستان خمین واقع شده نیز در گذشته به همت شهاب الدین خسروانی خان (مالک شهابیه)بنا گذاشته شده و به لحاظ داشته های فرهنگی و ابنیه تاریخی غنی است.شهابیه بعد از خمین اولین روستایی بوده که از نعمت برق و آب لوله کشی و مدرسه و پاسگاه ژاندارمری و جایگاه سوخت برخوردار بوده است.
اولین کارخانه روغن کشی و آسیاب نیز حدود صد سال پیش در این روستا فعال بوده و امروزه هیچ آثاری از آن باقی نمانده و منازل مسکونی و مغازه ها جایگزین آن شده اند.
این روستا با کشتزارهای گندم و جو و درختان سرسبز در فصل زیبای بهار به استقبال مسافران می آید .
در قسمت غربی شهابیه دو رودخانه خروشان وجود دارد که از دشت های شمالی روستاهای قلته و امامزاده یوجان و کوه کفتالو سرچشمه گرفته و در جنوب شهابیه به هم می پیوندند و در امتداد کشتزارهای جنوبی شهابیه امتداد داشته و مرز جغرافیایی شهابیه با روستاهای جعفرآباد و یمن و شهرمیزان می باشد.
روستای انجدان در 64 کیلومتری شمال خمین و 37 کیلومتری شرق اراک یکی از مناطق نمونه گردشگری استان مرکزی است که جلوه های خاص طبیعی آن کم نظیر است.
روستای هزاوه اراک سرزمین و زادگاه بزرگان ایران زمین همچون میرزا بزرگ قائم مقام و امیر کبیر و محل دفن امامزاده سلطان احمد جد سوم مقام معظم رهبری بوده که علاوه بر ویژگی های تاریخی منحصر به فرد دارای ذخایر آب فراوان، هوای کوهستانی و چشم اندازهای زیبا است.
این روستای در 18 کیلومتری غرب شهرستان اراک واقع شده و دارای جمعیت دو هزار و 736 نفری است که براساس شواهد و مطالعات باستان شناسی در تپه های تاریخی این روستا، قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری می رسد.
معماری ساخت روستا تحت تاثیر عوامل جغرافیایی و وجود آب در چهار قسمت عمده متمرکز شده است و خانه ها از جنس سنگ، گل و چوب به صورت پلکانی، بردامنه شیب کوه ها قرار گرفته و دارای سقف های مسطح هستند.
در دوره ایلخانان و در بلندترین بخش روستای هزاوه، ساختمان امامزاده شاهزاده احمد (جد سوم مقام معظم رهبری) بنا و در دوره صفویه تغییر و تحول بنیادین در آن ایجاد شد تا به شکل کنونی درآمده است.
روستای باستانی آوه از توابع شهرستان ساوه نیز با بیش از هفت هزار سال قدمت تاریخی، دومین کانون تشیع در تاریخ ایران است که اغلب مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
روستای آوه از توابع بخش مرکزی در 25 کیلومتری جنوب ساوه قرار دارد، این روستا از جنوب به کوه قدمگاه و از غرب به کوه پلنگ محدود می شود.
ساخت شهر تاریخی آوه به اردشیر بابکان نسبت داده شده است و وجود تپه باستانی، آب انبار قدیمی، کاروانسرای صفوی و آرامگاه امامزاده عبدالله قدمت تاریخی این روستا را نشان می دهد.
تپه باستانی آوه که در کنار روستای آوه در 10 کیلومتری ساوه قرار دارد از مکان هایی است که تاکنون سفالینه های بسیاری مربوط به دوره های پیش و بعد از اسلام از آن به دست آمده است.
روستای وفس در فاصله 120 کیلومتری اراک با آب و هوای دلچسب، چشم اندازهای طبیعی، مزارع و باغ ها، چشمه ها، بافت تاریخی منحصر به فرد و قابلیت ورزش های کوهستانی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری شناخته شده و در ایام نوروز میزبان خوبی برای گردشگران و طبیعت دوستان است.
بلندترین نقطهی وفس، کوه قلنجه با ارتفاعی در حدود دوهزار و 745 متر و پستترین نقطه آن محلی در دشت وسیع انجمن با ارتفاعی در حدود یکهزار و 550 متر است.
خانه های مسکونی روستا با بافتی متراکم در یک طبقه با ایوان و سقف مسطح بر روی دامنه کوهها ساخته شدهاند و کوچه باغ های پیچ در پیچ آن با درختان سایه دار جلوه بسیار زیبایی دارند.
با گسترش سازه های آهکی و دولومیتی در منطقه وفس، غارهای طبیعی و اعجاب انگیزی به وجود آمده اند که از مهمترین آنها می توان به غار وفس و غار قلعه جوق اشاره کرد.
امامزاده شاهزاده حسین، امام زاده یحیی و امامزاده اسماعیل از جاذبه های مذهبی روستای وفس و مربوط به دوره صفویه می باشد که دارای معماری باارزش است.
روستای چناقچی علیا از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه در 45 کیلومتری شمال غرب شهر ساوه قرار دارد و با قدمتی تاریخی مربوط به دوره صفویه دارای مردمانی با تیره ارمنی، ترک و فارس است .در انتهای روستا آبشار زیبای چناقچی علیا قرار دارد که منظره ای بدیع و کم نظیر را به وجود آورده و هر ساله به ویژه در فصل بهار گردشگران بسیاری را به این منطقه روانه می کند.
کلیسای چناقچی علیا با حدود سه قرن قدمت، خاستگاه و محل برگزاری آیین مذهبی مسیحیان در این منطقه است.
روستای وروان از توابع بخش مرکزی شهرستان دلیجان در 25 کیلومتری شمال شرقی این شهر قرار دارد که از جنوب شرقی به کوه سرتخت، از شمال به کوه مصلی و از شمال غربی به کوه اوراز محدود می شود و دارای آب و هوای گرم و خشک است.
روستای آهو از توابع بخش مرکزی در 7 کیلومتری شمال شرقی شهر آشتیان قرار دارد و از شمال به کوه سینه زرد، از جنوب به کوه سینه سیاه و از جنوب شرقی به کوه ساخته کمر محدود شده است.آرامگاه های امامزاده بی بی شهربانو، امامزاده آهو (شاهزاده عبدالله) از آثار دوره قاجاریه نشانگر قدمت تاریخی این روستا است.
موقعیت استقرار روستا موجب پیدایی مناظر طبیعی و چشم اندازهای بسیار زیبایی شده است که برخی از آن ها در شمار مهم ترین جاذبه های استان می باشند.


معاون حقوقی و امور مجلس و دبیر کمیته خیرین وزارت علوم، گفت: بر اساس مصوبه کمیته خیرین تمامی دانشگاهها باید در زمینه جذب کمکهای خیرین فعال شوند تا شاهد ورود خیرین به عرصههای علمی و پژوهشی باشیم.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، سیدجواد ساداتینژاد در بازدید از دانشگاه تفرش، با بیان اینکه دانشگاه تفرش از جمله دانشگاههای موفق در زمینه جذب کمکهای خیرین است، اظهارکرد: در آخرین جلسه روسای دانشگاههای کشور مقرر شده است تمامی دانشگاهها در زمینه جذب کمکهای خیرین فعال شوند، تا شاهد ورود خیرین به عرصههای علمی و پژوهشی باشیم.
وی افزود: دانشگاههایی که توسط خیرین اقدام به ساخت پروژههای عمرانی میکنند، معادل 50 درصد آورده خیرین جهت تکمیل طرحهای عمرانی اعتبار دریافت میکنند.


معاون اداری مالی و مدیریت منابع و حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به اجرای آییننامه جدید جذب اعضای هیات علمی، گفت: دانشگاه تفرش در زمینه جذب اعضای هیات علمی عملکرد خوبی داشته است.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر متکان در بازدید از پروژههای عمرانی دانشگاه تفرش، با ابراز رضایت از رشد و توسعه این دانشگاه، در خصوص اجرای آییننامه جدید استخدامی اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاهها، اظهارکرد: دانشگاهها باید در این خصوص بر اساس ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه عمل کنند.
وی افزود: این دانشگاه از جمله دانشگاههایی است که در زمینه جذب اعضای هیات علمی عملکرد خوبی داشته است.
در ادامه دکتر ساداتی نژاد معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، ضمن بررسی مسائل حقوقی دانشگاه تفرش، گفت: اقدامات لازم در خصوص برطرف شدن مشکل حقوقی اراضی ساختمان محل اقامت اساتید این دانشگاه در حال انجام است.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک این کارگاه یک روزه با حضور 30 نفر از اساتید دانشگاههای اراک ، تفرش ، تهران و کره جنوبی برگزار شد .
طاوسی دبیر اجرایی این گارگاه آموزش اساتید ریاضی و برقراری ارتباط با دانشگاه یون فی کره جنوبی را از اهداف برگزاری این گارگاه عنوان کرد.
در این گارگاه آمزشی پرفسور یون از دانشگاه کره جنوبی در زمینه ارتباط ریاضیات با اقتصاد مطالبی ارائه کردند.
همچنین تعدادی از اساتید برجسته کشور در این کارگاه یک روزه مباحث علمی خود را ارائه کردند

خبرگزاری فارس: رئیس دانشگاه صنعتی اراک از برگزاری دومین دوره مسابقات پل ماکارونی منطقهای در این دانشگاه خبر داد.

عباس پاک امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این دوره از رقابتها از فردا با حضور 40 تیم از دانشگاههای استان در اراک برگزار میشود.
وی تصریح کرد: در این مسابقات دانشگاههای پیام نور استان مرکزی، دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی اراک و دانشگاه آزاد حضور دارند.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان داشت: دانشگاه صنعتی اراک با 16 تیم در این مسابقات حضور یافته است.
پاک گفت: پلهای ساخته شده در این رقابتها در قالب سازههای سنگین و سبک ارائه میشوند.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک با اشاره به برگزاری نخستین دوره مسابقات در سال گذشته بیان کرد: 32 تیم چهار نفره در این رقابتهای دانشجویی شرکت داشتند که 25 تیم از دانشگاه علم و صنعت و مابقی از سایر دانشگاههای استان مرکزی بود.
پاک ادامه داد: در مسابقات سال گذشته که به صورت تیمی در دو گروه سازههای نیمه سنگین با بارگذاری پیوسته و سازههای سبک با بارگذاری ثابت برگزار شد، تیم انجمن علمی مکانیک و بسیج دانشجویی دانشگاه تفرش توانستند به ترتیب در رشته سازههای سبک مقام قهرمانی و نایب قهرمانی را کسب کنند.


رییس پژوهشکدهی هنر گفت: همایش ملی هنرهای آیینی در ایران با توجه به پژوهشهای انجامشده در این حوزه، اتفاقی بسیار ناچیز و اندک است، هرچند حضور کارشناسانی مانند محمد میرشکرایی را باید غنیمت شمرد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدکمال حاجسیدجوادی که در آیین تجلیل از سیدمحمد میرشکرایی همزمان با همایش ملی هنرهای آیینی در ایران در فرهنگستان هنر سخن میگفت، ادامه داد: آنچه انجام میشود بعضا با سلیقهها و ذهنیتهای شخصی و نظراتی که هیچ پایه و اساس علمی و آکادمیکی ندارند همراه است. تضارب آرا و تضاد نیز بین این نظریات وجود دارد. متأسفانه بسیاری از تحقیقات انجامشده نیز برگرفته از گفتهها و نوشتههای مستشرقانی است که فرهنگ و تمدن ایران را آنطور که باید حس نکردند و دقیقا نمیشناسند. در واقع برخی از این تحقیقات بوی این سرزمین را نمیدهند.
او با تأکید بر اینکه چراغ پژوهشهای مربوط به هویت ایران و آیینهای جهان فارسیزبان باید شعلهور و روشن نگه داشته شود، اظهار کرد: براساس بررسیهای انجامشده معلوم شد بین مجموعهی شخصیتهایی که بهصورت کاملا فردی و در عین حال، یکتا و همراه با عشق به ایران کار کردهاند، استاد محمد میرشکرایی حدود نیم قرن تلاش و کارهایی را عرضه کرده است که هنوز بین بسیاری از کارهای دیگر نمونهاند.
وی گفت: نمایشها و آیینهای موجود در ایران از دیرباز و درست از زمانی که به دوران اسلام میرسد، رنگ و حقیقت اسلامی به خود میگیرد.
حاجسیدجوادی با اشاره به برخی تحقیقات انجامشده در زمینهی حضور اسلام و دین در آیینهای ایرانی، بیان کرد: براساس تحقیق انجامشده در مناطق شیعهنشین و اهل سنت نمیتوانیم حتا یک آیین را پیدا کنیم که در اجرای آن، نور دینی و اعتقادات مذهبی همراه با دعا وجود نداشته باشد. حال چگونه است که ما درپی این هستیم که مراسم آیینی خود را منتسب به دنیایی کنیم که پیوندی با آن نداریم.
رییس پژوهشکدهی هنر محمد میرشکرایی را از معدود پژوهشگرانی دانست که در این حوزه فعالیت کرده و یکتنه همراه با گروهی اندک از شاگردانش در این حوزه، راه پرپیچ و خم را هموار کرده و از نمونهی بارز آن، ثبت جهانی نوروز بهعنوان یکی از آیینهای باستانی ایران است.
او ادامه داد: دربارهی بحث نوروز، عدهای که ادعای محقق بودن در این حوزه را داشتند، معتقد بودند نوروز برای ایران نیست، ولی میرشکرایی این را با پایمردی خود به همه نشان داد.
وی اضافه کرد: ما در پژوهشکدهی هنر تصمیم گرفتیم به موضوعات پژوهشی که در پیوند با هنر کمتر به آنها توجه شده است بپردازیم.
به گزارش ایسنا، رییس انجمن انسانشناسی ایران نیز در سخنانی دربارهی محمد میرشکرایی اظهار کرد: او از نخستین افرادی است که حرکتهای اولیه را برای شروع یکسری مطالعات ارزشمند در ایران از سال 1346 آغاز کرد. او بعد از 40 سال کار فرهنگی در حوزه مردم شناسی و آیینهای ایران باستان در سال 86 بازنشسته شد. معرفی وی کار بسیار مشکلی است. شخصیت علمی استاد میرشکرایی کولهباری از پژوهش دارد که نشان دادن این کولهبار کار چند ساعت نیست.
رفیعفر در ادامه اشارهی کوتاهی به زندگینامهی استاد محمد میرشکرایی کرد و گفت: او در سال 1321 در تفرش به دنیا آمد و از کودکی با کتابها و مجلههای پدر و پدربزرگش سرگرم بود. تا سالهای اول دبیرستان در تفرش تحصیل کرد، بعد از آن به دبیرستان شرف تهران آمد. در دبیرستان با آیین نمایش و فرهنگهای نمایشی آشنا شد و بعد از آن بود که فعالیت در این حوزه را ادامه داد. در سال 1344 در دانشکدهی ادبیات دانشگاه تهران با همسرش، غزاله پردیس آشنا شد و ازدواج کرد و در سال 1352 به استخدام رسمی مرکز مردمشناسی وزارت فرهنگ درآمد. او دورهی فوق لیسانس خود را در رشتهی فرهنگ و زبانهای باستانی در دانشگاه تهران گرفت و دورهی دکتری را در تاجیکستان آغاز کرد که بهدلیل کارهای زیاد مجبور به ناتمام گذاشتن این دوره شد. تا اینکه در سال 1386 در جریان برگزاری همایش 70 سال مردمشناسی ایران درخواست بازنشستگیاش قبول شد و پس از برگزاری این همایش بازنشسته شد.
او اضافه کرد: استاد میرشکرایی در ثبت جهانی آیین نوروز تلاش زیادی کرد حتا میتوان این پرونده را به نام او ثبت کرد. میرشکرایی از سال 63 تا 68 سرپرست موزهی پژوهشی مردمشناسی بود و از 68 تا 86 مدیر پژوهشهای مردمشناسی کشور و رییس پژوهشکدهی مردمشناسی بود.



به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، نرسیده به مسجد ، گنبد بزرگی با ارتفاع نزدیک 15 متر و قطری حدود 16 متر به چشم می آید .
با ورود به مسجد رشته ای قنان توجه را جلب میکند؛ همین قنات که توسط شش ناو در بیرون مسجد و با عبور از درخت چنار بزرگ و قدیمی تقسیم شده و به محله های اطراف جریان بیدا میکنند ؛ احتمالا علت نامگذاری ای مسجد به شش ناو می باشد .
بر پایه ی این گزارش ؛ درو مسجد ، سقف ودیواره با کاشی کاری های زیبا تزیین شده است . معماری مناره مسجد توجا بیننده را جلب میکند . مناری از جنس آجر و به شکل بلکانی ماربیچ هست . این معماری ، قدیمی ترین بنای مسجد شش ناو است ؛ زیرا با خط کوفی نوشته شده است وهیچ کلمه ای به جز لا الله االی الله در کتیبه باقی نمانده است .
به گوشه غربی مسجد که نگاه می شود ؛ حسینه خیلی بزرگی همرا با سکوی برجته ای در وسط آن و حجره هایی در اطراف آن قرار دارد . افرادی که درون مسجد و از اهالی تفرش هستند می گویند: این مکان از دیر باز در ماه محرم و صفر برای تعزیه خوانی استفاده می شود .
گنبد کلاه خودی از جنس آجر در مسجد گویای احداث بنا در عهد سلجوقی است . درون ایوان مسجد شش ناو ، کتیبه ای است که نام بانی مسجد در آن با خط زیبای نستعلیق که نام محمد بن ابراهیم بن عباس در سال 1277 ه.ق حک شده است .
باز هم مرور می کنیم ....مسجد شش ناو در دوره سلجوقی در محله فم تفرش بنا شده است و در دوره های بعد قسمتهایی به آن اضافه شده است .
در این مسجد ، مزار یکی از صحابه امام حسن عسگری(ع) به نام محمد محدث در قرن شش هجری به خاک سرده شده است .
این مسجد در سال 1379در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

یادواره شهید حاج ابوالفضل شاهحسینی و شهدای شهرستان تفرش در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) دانشگاه این شهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- در این آیین که به همت بسیج دانشجویی امام صادق(ع) این دانشگاه برگزار شد از زحمات و جانفشانیهای شهید حاج ابوالفضل شاهحسینی جانباز 70 درصد جنگ تحمیلی تجلیل به عمل آمد.
قرائت قرآن، پردهخوانی دفاع مقدس، تجلیل از سه خانواده شهید شهرستان تفرش و برپایی نمایشگاه محصولات فرهنگی، قرعهکشی عتبات عالیات و خاطرهگویی همرزمان شهید از مهمترین برنامههای جانبی این مراسم بود.
ابوالفضل شاه حسینی متولد سال 1331 در شهر تفرش بود. با آغاز جنگ تحمیلی به صورت داوطلبانه به جبهههای حق علیه باطل عزیمت کرد و در منطقه بستان از ناحیه دست، صورت و شکم دچار مجروحیت شد و پس از تحمل چند سال درد جراحات وارده بر بدنش، سرانجام سوم ماه جاری به خیل شهدای جنگ پیوست.



وی گفت: با توجه به افزایش اعضای هیات علمی، افزایش پذیرش دانشجو، گسترش رشته ها و افزایش تورم در بحث یارانه مواد غذایی بودجه سال 92 حداقل 30 درصد باید نسبت به سال 91 افزایش پیدا کند.
ربانی تصریح کرد: اگر این بودجه حداقل 30 درصد افزایش یابد میتوان با آن دانشگاه را اداره کرد.
وی با بیان اینکه بودجه 91 به طور کامل به دانشگاه ها پرداخت نشد عنوان کرد: اگر این بودجه به صورت 100 درصد پرداخت می شد برای دانشگاه ها کفایت می کرد.
رئیس دانشگاه تفرش بیان کرد: برخی دانشگاهها مانند دانشگاه های ما به دلیل ارتباط با صنعت از قبیل پروژه های صنعتی درآمد اختصاصی دارند و یا رشته های پولی راه اندازی کرده اند، ولی بسیاری از دانشگاهها این درآمد را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاههایی که درآمد اختصاصی نداشتند در بحث تامین مواد غذایی دانشجویان پرداخت حق التدریس و حقوق کارکنان دچار مشکل شدند./



شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم با ایجاد 14 رشته مقطع دکتری در دانشگاههای کشور موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شورای گسترش آموزش عالی با تاسیس رشته های مقطع دکتری زبان و ادبیات عرب در دانشگاه شهید بهشتی، زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات عرفانی در دانشگاه اصفهان، تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش مدیریت ورزشی و سیاستگذاری علم و فناوری در دانشگاه مازندران، تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش مدیریت ورزشی در دانشگاه شهید چمران اهواز و زبان و ادبیات عرب در دانشگاه اراک موافقت کرد.
این شورا، ایجاد رشته های مقطع دکتری ریاضی گرایش جبر زمینه گراف در نوبت دوم دانشگاه تفرش، بیماری شناسی گیاهی در دانشگاه کردستان، علوم خاک در دانشگاه شهید باهنر کرمان، تکثیر و پرورش آبزیان و شیلات گرایش تولید و بهره برداری در دانشگاه هرمزگان پردیس قشم، حقوق عمومی و مدیریت آموزشی در دانشگاه امام صادق (ع) را تصویب کرد.
شورای گسترش آموزش عالی با ارتقاء آموزشکده فنی و مهندسی اسفراین به مجتمع آْموزش عالی فنی و مهندسی اسفراین و انتقال پردیس دانشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از قشم به شهر تهران موافقت قطعی به عمل آورد.


خبرگزاری فارس: رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی از برگزاری سومین جشنواره تولیدات دانشجویی، اختراعات و ابتکارات دانشجویان دانشگاه پیام نور استان در اسفندماه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک هادی غفاری ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نخستین جشنواره اختراعات و ابتکارات دانشجویی در آذر ماه سال 88 با ارائه 360 اثر در تفرش و دومین جشنواره در آذرماه سال 90 با ارائه 388 اثر در دلیجان برگزار شد.
وی تصریح کرد: امسال سومین جشنواره علمی و فرهنگی دانشجویی از پنجم تا هفتم اسفندماه در اراک برگزار میشود.
رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی با اشاره به استقبال بسیار خوب دانشجویان از این جشنواره خاطر نشان ساخت: این جشنواره در دو بخش علمی و فرهنگی برگزار میشود که در بخش علمی آثار در پنج آیتم مقالات، پایاننامه دانشجویی، کتب تالیف شده، اختراعات دانشجویی و ابتکارات مورد ارزیابی و داوری قرار گرفتهاند.
غفاری ادامه داد: در مجموع در این بخش 290 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد 44 اثر در بخش مقالات، 164 اثر در بخش پایاننامه، 9 اثر کتب تألیف شده، 62 اثر اختراعات و 11 مورد ابتکارات بوده است.
وی با بیان اینکه در بخش علمی نیز 396 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده، گفت: از این تعداد 24 اثر در بخش شعر، 199 اثر در صنایعدستی، 16 اثر در بخش عکاسی، 126 اثر در بخش نقاشی و کاریکاتور، 4 اثر دربخش داستاننویسی، 10 اثر خطاطی، 6 اثر در بخش معماری و 11 اثر فیلم بوده است.
به گفته وی در مجموع 686 اثر در دو بخش علمی و فرهنگی به این جشنواره ارسال شده که نسبت به جشنواره قبلی از رشد صد درصدی برخوردار بوده است.
رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی با اشاره به آثار ارائه شده در بخش علمی این جشنواره خاطر نشان ساخت: اکثر آثار ارائه شده به جشنواره اختراعاتی منحصر به فرد هستند که از جمله این آثار میتوان به ساخت برزگترین پل ماکارونی جهان، دستگاه بالش هوشمند، سیم خاردار هوشمند، رباط شیشهشو، جستجوگر اشیا ویژه نابینایان، اختراع دستگاه برش سنگ، اختراع کمربند اضطراری، ساخت مایع شوینده گیاهی، ساخت جوهر خودکار از گیاهان، دستگاه اسانسگیری خانگی گیاهان دارویی، ساخت کاپوت تاشو، کفی کفش سرمازا و گرمازا، رباط نظامی گشتاسب، اختراع سامانه پیشگیری از سرخوردن ماشین در شرایط یخزدگی و.... اشاره کرد.
به گفته وی آثار برتر این جشنواره به جشنواره حرکت راه خواهند یافت.


خبرگزاری فارس: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از ارتقای نمایندگی شهرستان تفرش به اداره میراث فرهنگی خبر داد.

مجتبی رضوانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: با موافقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی کشور نمایندگی شهرستان تفرش به اداره ارتقاء یافته و به زودی چارت تشکیلاتی این اداره نیز مصوب خواهد شد.
وی تصریح کرد: شهرستان تفرش از نظر فرهنگی دارای قدمت و تاریخچه بسیار طولانی است که شناسایی آداب و رسوم و قدمت این شهرستان به مردم ضروری است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی گفت: در حال حاضر دو مجتمع گردشگری و یک هتل در این شهرستان در دست ساخت میباشد که تلاش برای تخصیص تسهیلات مورد نیاز این مراکز در دست اقدام است.
رضوانی افزود: امور مربوط به رصدخانه تفرش نیز مراحل نهایی خود را سپری میکند که به زودی به پایان خواهد رسید.
وی در ادامه از برگزاری جشنواره آیین سنتی تفرش خبر داد و بیان داشت: این جشنواره روز گذشته برگزار شد که مورد استقبال با شکوه شهروندان قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی خاطر نشان ساخت: برگزاری مراسمی چون کوسهگلدی، اجرای رقصهای سنتی با لباس سنتی و... از بخشهای برگزار شده در این مراسم است.


با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار مرکزی،سلف غذاخوری دانشجویان دانشگاه تفرش افتتاح شد.
به گزارش ایسنا، همزمان با ایام دهه مبارک فجر، سلف غذاخوری 1500نفری دانشجویان دانشگاه تفرش با حضور معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی و فرماندار تفرش و مسئولان محلی این شهرستان در ساختمان علوم این دانشگاه افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این سلف سرویس دانشجویی با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و 780 میلیون ریال در زمینی به مساحت 900 متر مربع و با ظرفیت 1500 نفر تکمیل و به بهره برداری رسید.


خبرگزاری مهر: مدیر کل کتابخانه ها ی استان مرکزی از تشکیل کمیته شناسایی افراد خیر برای جمع آوری کتابهای اهدایی در شهرستان فراهان خبر داد. | |
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسن مطیعی جلسه مشترک کمیته نهضت دائمی مطالعه مفید و انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان فراهان گفت: با مشارکت فرمانداری این شهرستان با هدف اهتمام در جهت فرهنگسازی اهدای کتاب توسط مردم این کمیته تشکیل می شود. گفتنی است در این جلسه نام کتابخانه فرمهین به نام قائم مقام فراهانی و نام کتابخانه خنجین به نام کتابخانه سردار شهید اسدالله هاشمی نامگذاری شد. برگزاری جشن انقلاب در شهرستان تفرش رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش خبر داد: به مناسبت فرارسیدن 34 سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی وگرامیداشت یاد وخاطره شهدا وامام (ره) جشن انقلاب ده شب در ده مسجد این شهرستان برگزار می شود. |


خبرگزاری مهر: رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش از برگزاری کارگاه آموزشی در این شهرستان خبر داد و گفت: هیئت ها و مبلغات دینی در این کارگاه با شبهات دینی آشنا می شوند. | |
حجت الاسلام میثم فیروزجایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با هماهنگی به عمل آمده با هیئت های مذهبی و مبلغات دینی کارگاه آموزشی دو روزه فرق و مذاهب توسط اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش همزمان با دهه فجر برگزار می شود. رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش با بیان اینکه در این دوره آموزشی از اساتید مجرب دعوت به عمل آمده است اظهار داشت: هدف از برگزاری این دوره رفع شبهات دینی در بین هیئت ها و مبلغات دینی می باشد. |


خبرگزاری مهر: جشنواره ملی تعزیه قرآنی با مجلس نبوت حضرت موسی (ع) در استان مرکزی کلید خورد. | |
به گزارش خبرنگار مهر تعزیه های این جشنواره در پنج منطقه کارچان، کمیجان، شازند، اراک و فراهان برگزار می شود که تعزیه نبوت حضرت موسی (ع) بعنوان اولین تعزیه توسط گروه استاد رضا حیدری در فراهان برگزار شد. یوسف شاه حسینی یکی از اعضای این گروه در خصوص نسخه تعزیه گفت: تعزیه حضرت موسی (ع) بدون هیچ تحریفی و منطبق با آیات قرآن سروده شده است. وی ادامه داد: تعزیه سرایان از دیرباز با تاسی و استفاده از قرآن کریم، قصص قرآنی را در قالب اشعار و بصورت مجالس تعزیه روایت کرده اند که تعزیه نبوت حضرت موسی (ع) یکی از آنان است که تا کنون کم اجرا شده است. شاه حسینی با بیان اینکه تعزیه از بارگاه فرعون و پس از مرگ یکی از هوادارانش توسط موسی آغاز می شود، اظهار کرد: این تعزیه با توجه به سندیت قرآنی سروده شده و سعی شده تمامی اتفاقاتی که در قرآن آمده بصورت نظم در این تعزیه آورده شود. وی افزود: در این تعزیه آشنایی موسی با حضرت شعیب، وقایع وادی طور، معجزه های موسی (ع)، ایمان آوردن ساحران به موسی و عبور موسی و یارانش از نیل آمده است. شاه حسینی با بیان اینکه این تعزیه هشت شخصیت اصلی دارد، اظهار کرد: استاد رضا حیدری، یوسف شاه حسینی، نقی بیاتی، سید اکبر میر حسینی، مجتبی حیدری، مرتضی شاه حسینی، حمیدرضا صابری و نصرالله باب علی شبیه خوانان این مجلس هستند. اجرای 5 تعزیه در دو روز مسئول کانون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از اجرای 5 تعزیه در دو روز اجرای این جشنواره خبر داد و گفت: این پنج مجلس توسط پنج گروه برجسته و منتخب کشوری در شهرهای مختلف استان برگزار می شود. علیرضا حاج علی بیگی هدف برگزاری جشنواره را توجه به موضوع قرآن و اشاعه فرهنگ قرآن دانست و ادامه داد: تعزیه نقشی مهم در شناساندن فرهنگ قرآن و اهل بیت بر عهده دارد. وی با بیان اینکه، تعزیه جنگ خندق کاری از گروههای منتخبان استان مرکزی ،غدیرخم کاری از گروه راویان عشق استان قم و نبوت موسی(ع) کاری از گروه رضا حیدری از تفرش در روز اول اجرا می شود، اظهار کرد: تعزیه جنگ بدر نیز کاری از گروه منتخبان استان مرکزی و جرجیس پیامبر(ع) کاری از گروه منتخب احمد عزیزی از تهران نیز فردا برگزار خواهد شد. حاج علی بیگی گفت: اختتامیه جشنواره در روز یازدهم بهمن ماه در اراک برگزار خواهد شد. |


خبرگزاری مهر: رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش گفت: در دهه فجر دو محفل انس با قرآن کریم در این شهرستان برگزار می شود. | |
حجت الاسلام میثم فیروزجایی در گفتگو با خبرنگار مهرافزود: به مناسبت فرارسیدن 34 سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی این محافل انس با قرآن با حضور قاری بین المللی دکتر احمد ابوالقاسمی و گروه تواشیع غدیر در شهرستان تفرش همزمان با نماز مغرب و عشاء در 15 بهمن ماه درمسجد روستای بهاران و مسجد امام حسن مجتبی (ع) شهرتفرش برگزارمی گردد. |


سرپرست دانشگاه تفرش از اجرای طرح جامع دانشگاه با استفاده از ظرفیت خیرین دانشگاه ساز خبر داد.
دکتر احمدرضا ربانی سرپرست دانشگاه تفرش در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در یک افق 5 ساله تعداد دانشجویان و رشتههای دانشگاه تفرش دو برابر خواهد شد و در این خصوص دانشگاه باید فضاهای آموزشی و خوابگاههای خود را گسترش دهد.


خبرگزاری فارس: رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مرکزی کار فکری را اصل و اساس کار فرهنگی در دانشگاهها دانست.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک حجتالاسلام مهدی ایمانیمقدم بعد از ظهر امروز در نشست تعامل فرهنگی روسای دانشگاههای تفرش اظهار داشت: فکر و اندیشه قبل از انجام هر کاری موفقیت در کار را رقم زده و موجب بهره وری بیشتر در کارها میشود.
وی تصریح کرد: دانشگاهها به عنوان مراکز تولید علم باید کار فکری را در رأس کارهای خود قرار داده و به آن توجه کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان مرکزی در ادامه با اشاره به نقش دانشگاهها در برگزاری انتخابات پرشور گفت: کشور سال آینده آزمون بسیار سخت انتخابات را پشت سر خواهد گذاشت که دانشگاهها از اهمیت ویژهای در موفقیت این آزمون بر عهده دارند.
ایمانیمقدم افزود: بدون شک دشمن از هم اکنون برای ایجاد فتنه در انتخابات سال آینده ریاست جمهوری برنامه ریزی کرده است و یکی از گامهای مهم برای خنثی کردن توطئه دشمنان شناساندن دشمن به جوانان به ویژه دانشجویان است، زیرا براساس فرمایشات مقام معظم رهبری دشمن به دنبال القای این شبهه است که انتخابات آتی انتخابات غیر آزاد است و باید در این زمینه به جوانان آگاهی داد.
وی با بیان اینکه دانشگاهها و مراکز علمی کشور نباید به حیات خلوت احزاب تبدیل شوند، گفت: دانشگاهها نباید اجازه دهند احزاب و گروهها از ظرفیت دانشجویی به نفع خود بهره ببرد، بلکه باید در حفظ هویت خود بکوشند.
حجتالاسلام سید محمد مومنی امام جمعه شهرستان تفرش نیز با بیان اینکه شبهات و فتنهها یکی از خطرات جدی است که مراکز علمی و نظام ما را تهدید میکند، گفت: دشمنان همواره به دنبال این هستند تا با ایجاد شبهه و فتنه ذهن جوانان ما را تیره و تار کرده و آنان را نسبت به باورها و اعتقادات دینی خود بی تفاوت کنند که هوشیاری در برابر ترفند دشمنان ضروری است.


خبرگزاری فارس: گروههای برتر دومین سوگواره ملی تعزیه با نظر هیئت داوران در اراک معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک ظهر امروز و در آخرین روز از برگزاری دومین سوگواره ملی تعزیه که با حضور گروههایی از تهران، مرکزی، کرمان، البرز، همدان، قم، گیلان، فارس، خراسان شمالی، قزوین و بوشهر به میزبانی اراک برگزار شده بود، برترینهای تعزیهخوانی کشور مشخص شدند.
بر اساس این گزارش بر اساس نظر هیئت داوران مجلس شهادت امام حسن (ع) از تفرش به عنوان برترین گروه شناخته شد.
همچنین تعزیه امیرکبیر از اراک و شهادت ابوالفضل از قزوین به ترتیب عناوین دوم تا سوم را کسب کردند.
در نقش مخالف خوان حسین حیدری و امیر حدادی در مجلس شاهچراغ از تهران و امیرکبیر از اراک اول و تقی ساده در تعزیه متوکل از قم و هادی معین قفقازی در خاتم بخشی از کرمان دوم و سوم شدند.
در بخش زنانهخوان رضا نصراللهی در مجلس متوکل از قم اول شد و محمود منصوری در شهادت ابوالفضل (ع) از استان البرز و حسن عقیقی در تعزیه شاهچراغ از تهران دوم شدند و مصطفی شاهحسینی در تعزیه شاهچراغ از تفرش عنوان سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش بچهخوان محمدحسین انصاری در مجلس شهادت دو طفلان مسلم و محمداسماعیل قدیری در مجلس بازار شام هر دو از اراک عنوان اول را کسب کردند.
در این نقش همچنین علیرضا سیاووشی در مجلس بازار شام از نهاوند و زینب احدی در مجلس شهادت ابوالفضل (ع) از استان البرز عنوان دوم را از آن خود کردند.
فرهاد بیوک در مجلس تعزیه بازار شام از نهاوند و فاطمه فخاری در خطبهخوان از بوشهر سوم شدند.
در نقش امامخوان رضا حیدری در مجلس امام حسن (ع) از تفرش اول شد، نقی بیاتی از تفرش و علی اسمی در مجلس شاهزاده ابراهیم از گیلان دوم و علیرضا طاهری در خاتم بخشی از کرمان سوم شدند.
در نقش شهادتخوان حسن زمانی در مجلس ابوالفضل (ع) از قزوین عنوان اول را از آن خود کرد، مصطفی و مرتضی اورسا در تعزیه شاهزاده ابراهیم از گیلان دوم و عقیل صدقی، احمد عزیزی و مجید بنیعلی در تعزیه شاهچراغ از تهران مقام سوم را کسب کردند.
در بخش موسیقی سیدحسن ابراهیمی در تعزیه متوکل از قم و عباس حیدری در تعزیه امام حسن (ع) از تفرش موفق به کسب عنوان اول شدند.
فرامرز زمانی در تعزیه امیرکبیر و قاسم مرزآبادی در تعزیه دو طفلان مسلم هر دو از اراک عنوان دومی را از آن خود کردند و محمد بلالی در مجلس شاهزاده ابراهیم از گیلان و هادی بابا نعلبرها در تعزیه ابوالفضل از قزوین عنوان سوم را کسب کردند.


دومین نشست انجمن خیرین دانشگاه ساز دانشگاه تفرش با حضور سید جواد ساداتی نژاد، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی، فرماندار تفرش، هیات رییسه دانشگاه تفرش و اعضای مجمع خیرین دانشگاه ساز این شهرستان برگزار شد.
به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نشست دکتر ساداتی نژاد با بیان اینکه شهرستان تفرش مهد علم، ادب و دانش در کشور است، اظهار کرد: کمیته خیرین وزارت علوم در سال 1390 به منظور برنامه ریزی و بستر سازی مستمر برای حضور و مشارکت حداکثری خیرین در آموزش عالی ایجاد شد.
وی افزود: حمایت دانشگاه از سوی خیرین به عنوان یک سرمایه معنوی منشاء اثرات شگرف در دانشگاهها بوده و از این رو این کمیته به دنبال فراهم نمودن بسترهای لازم حمایت از خیرین به منظور رشد و توسعه مراکز علمی و دانشگاهی و ایجاد کمیته خیرین در سطح تمامی دانشگاههای کشور است.
دبیر کمیته خیرین وزارت علوم تصریح کرد: در سال گذشته کمیته خیرین وزارت علوم 17 پروژه خیرین را در سطح دانشگاههای کشور مورد حمایت قرار داده است که دانشگاه تفرش یکی از این دانشگاهها است.
همچنین در این مراسم "احمد رضا ربانی"، سرپرست دانشگاه تفرش نیز در سخنانی گفت: طبق روایت از رسول اکرم (ص) خیرین از بهترین مخلوقات خداوند هستند که با حضور ارزشمند خود در تمامی حوزهها از جمله حوزههای علمی، مقدمات خدمت به جوانان را در عرصههای تعلیم و تربیت فراهم میآورند.
وی افزود: در یک افق پنج ساله، تعداد دانشجویان و رشتههای دانشگاه تفرش دو برابر خواهد شد و در این خصوص فضاهای آموزشی و خوابگاههای دانشگاه افزایش خواهد یافت.
ربانی گفت: در حال حاضر خوابگاههای موجود در دانشگاه تنها پاسخگوی یک سوم دانشجویان است؛ از این رو تحقق طرح جامع دانشگاه نیازمند حمایت خیرین است.
سرپرست دانشگاه تفرش تکمیل و ساخت پروژه سالن ورزشهای آبی و سوله ورزشی، ایجاد دانشکده انرژی، مرکز بهداری و ساختمان کلاسها را از مهمترین پروژههای نیمه تمام دانشگاه تفرش عنوان کرد که جهت تکمیل آن نیازمند مساعدت خیرین خواهد بود.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، گفت: ابعاد عمل خیرین، پیشتازی در عرصه خدمت بی منت و نتیجه عمل آنان، رضایت خداوند و خدمت به مردم است.
دکترعباس صلاحی افزود: توسعه دانشگاه تفرش با توجه به قدمت این شهرستان در عرصه علم و ادب از اهمیت بسزایی برخوردار است که لازمه آن تقویت بنیه علمی و پژوهشی، امور رفاهی و کمک به درآمد زایی این دانشگاه است که این امر جز با همت خیرین و مسئولان وزارت علوم محقق نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، در این مراسم از اعضای مجمع خیرین دانشگاه ساز دانشگاه تفرش با اهدای لوح، از سوی سرپرست دانشگاه تفرش تقدیر شد.


خبرگزاری مهر: رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش گفت: امر به معروف و نهی از منکر کارگشای امور اجتماعی، فرهنگی و دینی است پس وظیفه هر مسلمانی است تا بدان عمل کند. | |
حجت الاسلام میثم فیروزجایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: رسالت و هدف اصلی ستاد احیاء امر به معروف و نهی از منکر این است که مردم از زبان و بیانشان در راستای سالم سازی و اصلاح جامعه بهره بگیرند و این اقدام تحت عنوان تذکر لسانی در سطح جامعه مطرح است. |


خبرگزاری مهر: کارگردان تعزیه اراکی تعزیه را هنری پدر پیشه در استان مرکزی دانست و گفت: بیشتر تعزیه خوانان این هنر را از پدران خود آموخته اند و پدرانشان نیز از پدرانشان فرا گرفتند و لازم است امروزه آموزش صحیح تعزیه مورد توجه متولیان فرهنکی و دینی قرار گیرد . | |
مهدی دریایی در گفتگو با خبرنگار مهر آموزش صحیح در تعزیه را امری مهم بیان کرد وافزود: تاسیس هنرستان ها و رشته های دانشگاهی تعزیه موجب می شود که آموزش علمی و کلاسیک در کنار تجربه ، تعزیه را از آسیب های موجود حفظ کند. وی آگاهی کامل تعزیه خوانان جوان به شعرها، موسیقی و سبک ها تعزیه و شناخت نسخ را از مزایای علمی شدن تعزیه عنوان کرد. این کارشناس تعزیه از آسیب هایی که امروز تعزیه با آن روبروست نگران است و گفت: هم اکنون نسخ تعزیه در زمینه های مختلف ترکیب شده است که باید کارشناسی و تفکیک شوند. وی افزود: تحریفات در تعزیه و خرافه های وارد به آن باید کارشناسی و خارج شود و همینطور باید از برخی آهنگ ها و سبک های غربی و شعرهای بی محتوا که در تعزیه وارد شده، جلوگیری کرد. دریایی نقش پوشی و رنگ شناسی را نیز یکی از مشکلات مربوط به تعزیه خواند و بیان کرد: گاهی در تعزیه ها لباس های نقش زنان و مردان اشتباهی پوشیده می شود و یا در انتخاب رنگ ها اصول تعزیه و فلسفه اش در نظر گرفته نمی شود. وی معتقد است که در استان مرکزی کار اساسی و پایه ای در خصوص تعزیه صورت نگرفته است و گفت: البته اداره ارشاد استان امسال فعالیت هایی چون سوگواره استانی و کشوری و بزرگداشت استاد حیدری در تفرش را داشته ، ولی تعزیه در استان مرکزی جا برای کار بسیار دارد. |


همزمان با فرا رسیدن حماسه 9 دی، همایش بصیرت دینی بانوان و میثاق با ولایت با حضور بانوان شاغل در دانشگاه تفرش و ادارات این شهرستان در دانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش ایسنا، دکتر زبیده خدایی استاد حوزه و دانشگاه در این مراسم گفت:حماسه 9 دی یک جنبش مردمی ،خودجوش و ولایت مدار است که توسط مردم ایران ایجاد و در تاریخ ماندگار شد.
وی افزود: مردم مسلمان ایران در پی اهانت به قرآن کریم و عاشورا توسط اصحاب فتنه قیام نمودند و با بصیرت و حمایت از حریم ولایت توطئه دشمنان نظام را خنثی نمودند.
دکتر خدایی ادامه داد: رمز رسیدن افراد به بصیرت نزول رحمت خداوند و قابلیت خود انسانها است که با در خواست آنان از خداوند حاصل می گردد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: بانوان با دستیابی به بصیرت می توانند زندگی خود را در برابر بحران ها مدیریت نموده و محیطی امن همراه با آرامش را برای خانواده خود فراهم نمایند.


خبرگزاری فارس: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از تلاش به منظور ارتقاء نمایندگیهای این اداره در شهرستانهای محلات و تفرش به اداره خبر داد.

مجتبی رضوانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: در حال حاضر برنامههای این اداره در دو شهرستان محلات و تفرش به صورت نمایندگی انجام میشود که تلاش داریم به منظور ارتقاء هر چه بیشتر و بهتر برنامهها این دو نمایندگی را به اداره ارتقاء دهیم.
وی تصریح کرد: بدون شک با ارتقاء این دو نمایندگی به اداره شاهد افزایش کیفیت خدمات در امر توسعه گردشگری و صنایع دستی و حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی در این دو شهرستان خواهیم بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: اقدامات لازم در این زمینه در دست پیگیری است که هم اکنون مراحل نهایی را سپری میکند که امید میرود به زودی این امر عملیاتی شود.
رضوانی در ادامه با اشاره به تشکیل ستاد تسهیلات سفر شهرستانها در آستانه فرا رسیدن ایام نوروز بیان داشت: با توجه به اینکه چند ماه بیشتر تا آغاز سفرهای نوروزی و سال جدید باقی نمانده است، ستاد تسهیلات سفر در شهرستانهای سراسر استان از هفته گذشته تشکیل و برنامهریزیهای لازم در این زمینه آغاز شده است.
وی گفت: دستورالعمل طرح نوروزی 92 ستاد مرکزی سفرهای کشور به فرمانداران شهرستانهای استان ارسال شده که فرمانداران باید اقدامات لازم را به منظور اجرای هر چه بهتر این دستورالعمل انجام دهند.


خبرگزاری فارس: به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش در مراسمی از پژوهشگران برتر دانشگاه تفرش در این دانشگاه تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک معاون شرکت شهرکهای صنعتی استان مرکزی ظهر امروز در این مراسم گفت: دانشگاه تفرش در زمینه برقراری ارتباط با صنعت و تهیه گزارش برای جذب پروژهها فعالیت خوبی داشته است.
احمد پریدری با اشاره به اینکه اولین مرکز فناوری کسب و کار طی چند روز گذشته در اراک راهاندازی و مورد بهرهبرداری قرار گرفت، ادامه داد: راهاندازی مرکز فناوری کسب و کار در اراک به منظور توسعه صنایع کوچک و متوسط شهرکهای صنعتی استان مرکزی و ایجاد بسترهای حمایتی برای ارائه خدمات ارزان و راحت به واحدهای صنعتی و ایجاد فن بازار منطقهای در راستای مبادله دانش و تکنولوژی بین صنعت و دانشگاه در استان ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه، 40 درصد صنایع کوچک و متوسط استان مرکزی در شهرکهای صنعتی استان مستقر هستند، خاطرنشان کرد: حمایت از صنایع استان به منظور استقرار صنایع در این مراکز و کیفی بخشی تولیدات از اهداف مهم شرکت شهرکهای استان مرکزی به شمار میرود.
وی بیان داشت: ایجاد تعامل و تقویت ارتباط دانشگاهها با صنعت میتواند خدمات ارزنده پژوهشی به صنایع ارائه و در کیفیتبخشی به تولیدات بخش صنعت تأثیر بسزایی داشته باشند.
سرپرست دانشگاه تفرش نیز در این مراسم با اشاره به اینکه هفته پژوهش فرصتی مناسب برای ارتقاء ارتباط صنعت و دانشگاه است، گفت: تحقیق و پژوهش زیربنای توسعه و رشد اجتماعی است که راه را برای رشد سریعتر و پرشتابتر فناوری باز میکند.
احمدرضا ربانی با بیان اینکه پژوهش، عامل پویایی علم و توسعه جامعه است، اظهار داشت: از مهمترین دغدغههای دانشگاههای استان عدم ارتباط مؤثر دانشگاه و صنعت است که باید برای تقویت این ارتباط در استان برنامهریزی و تلاش کرد.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش نیز با اشاره به توانمندیهای دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت و فعالیتهای پژوهشی گفت: اولویت اساسی معاونت پژوهشی و فناوری این دانشگاه بر تجهیز امکانات اینترنتی و دسترسی آسان به سایتها و پایگاههای موجود در کشور به منظور تقویت و توسعه پژوهش در این دانشگاه استوار است.
دوستعلی مژده اضافه کرد: استان مرکزی یکی از قطبهای صنعتی کشور است و به همین دلیل استفاده از پتانسیلها و ظرفیتهای هیئت علمی دانشگاهها، به منظور تقویت صنایع ضروری است که دانشگاه تفرش با وجود پتانسیلهای علمی و پژوهشی هیئت علمی خود در زمینه معرفی پروژههای کلان ملی و ارتباط با صنایع در بین دانشگاههای استان، پیشتاز بوده است.
وی همچنین از انتشار کارنامه پژوهشی و فناوری این دانشگاه خبر داد و افزود: خلاصه فعالیتهای حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه تفرش تا سال 90 در این کارنامه پژوهشی به چاپ رسیده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش ادامه داد: در این کارنامه پژوهشی که در سه فصل گردآوری شده، کلیاتی پیرامون تاریخچه دانشگاه، معاونت پژوهشی و مراکز وابسته، دانشکدهها و آزمایشگاههای موجود، عناوین کتب منتشر شده، مشخصات پایاننامهها در مقطع کارشناسی ارشد، پژوهشهای داخلی، ثبت اختراعات و مقالات انجام شده توسط اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه به چاپ رسیده است.
در پایان این مراسم که معاونت فرمانداری تفرش، کارشناسان دفتر سیاسی و انتخابات استانداری مرکزی و اعضا هیئت علمی دانشگاه تفرش حضور داشتند، از پنج پژوهشگر برتر این دانشگاه از جمله حمیدرضا گلمکانی، فرزاد رضوی، محمدقاسم سحاب، دوستعلی مژده و مهندس مرتضی صابری با اهدا لوح و تندیس تقدیر شد.


خبرگزاری فارس: معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش از انتشار کارنامه پژوهشی و فناوری این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی دانشگاه تفرش، دوستعلی مژده گفت: خلاصه فعالیتهای حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه تفرش تا سال 90 در این کارنامه پژوهشی به چاپ رسیده است.
وی تصریح کرد: در این کارنامه پژوهشی که در سه فصل گردآوری شده، کلیاتی پیرامون تاریخچه دانشگاه، معاونت پژوهشی و مراکز وابسته، دانشکدهها و آزمایشگاههای موجود، عناوین کتب منتشر شده، مشخصات پایاننامهها در مقطع کارشناسی ارشد، پژوهشهای داخلی، ثبت اختراعات و مقالات انجام شده توسط اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه به چاپ رسیده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش افزود: حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تفرش برای توسعه و پیشبرد فعالیتهای پژوهشی و فناوری، هدایت توانمندیهای علمی برای ارائه خدمات موثر پژوهشی در راستای نیاز کشور و تقویت توان علمی دانشگاه در پژوهش و تولید علم و اجرای طرحهای تحقیقاتی را سرلوحه خود قرار داده است.


خبرگزاری فارس: مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی از برگزاری 14 همایش قرآنی به مناسبت هفته قرآن در استان خبرداد.

سیفالله کریمزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: هفته آخر آذرماه به عنوان هفته قرآن نامگذاری شده است و بر همین اساس مصمم به برگزاری برنامههای مختلف قرآنی در سطح استان هستیم.
وی تصریح کرد: در این هفته بیش از 14 همایش قرآنی در مدارس شهرهای مختلف استان برگزار میشود که در این همایش از دانشآموزان شرکت کننده در طرح ملی نور تجلیل خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی با بیان اینکه نخستین همایش قرآنی 25 آذرماه با حضور استاد مسعود سیاح گرجی در دو شهر اراک و آشتیان برگزار میشود، ادامه داد: همایش قرآنی شهرهای فراهان، کمیجان، خمین، خنداب 26 آذر ماه با حضور استاد احمد ابوالقاسمی، همایش قرآنی شهرهای ساوه، زرندیه و نوبران 27 آذرماه با حضور اساتید مهدی ناصرزعیم و رضا نژادتبریزی، همایش شهرهای شازند، دلیجان، سربند، محلات 28 آذرماه با حضور استاد شعاعی و رضا نژادتبریزی و همایش قرآنی تفرش 29 آذرماه با حضور استاد علی علیزاده برگزار میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی با اشاره به اهتمام آموزش و پرورش به امور قرآنی بیان داشت: خوشبختانه در سالهای اخیر وزارت آموزش و پرورش به امر آموزش قرآن توجه ویژهای داشته و برنامهها و طرحهای متعددی را در این زمینه به مرحله اجرا درآورده است.
کریمزاده افزود: نواختن زنگ قرآن، برگزاری مسابقات مختلف قرآنی، برپایی کرسیهای تلاوت قرآن، محافل انس با قرآن کریم و... از دیگر برنامههای پیشبینی شده به مناسبت هفته قرآن در استان است.



وی افزود: قدمت تعزیه در استان مرکزی بیش از 5 قرن است و سابقه آن در شهر اراک که 200 سال قدمت دارد به بیش از 180 سال می رسد که نشان از وجود ریشه های تعزیه در استان دارد.
منطقه فراهان و تفرش مهد تعزیه کشور است در شب های محرم بیشتر تعزیه در خانه های بزرگ، حسینیه ها و مساجد برگزار می شد و هر محله یک گروه تعزیه خوانی داشت.
کاووسی با بیان اینکه در هریک از روزهای محرم تعزیه خاصی برگزار می شد، می گوید: تعزیه روز اول که تعزیه مخصوصی بود اکنون فقط در روستاها اجرا می شود.
وی افزود : تعزیه" حجه الوداع"، " موسی بن جعفر(ع)" و حمزه سیدالشهدا" از جمله تعزیه هایی بودند که در روزهای دوم و سوم محرم برگزار می شدند و در روزهای بعد تعزیه های " مسلم بن عقیل"، "طفلان مسلم" ، "برادران عباس" و " طفلان زینب" به اجرا در می آمد.
کاووسی با بیان اینکه تعزیه های روز هشتم اغلب تعزیه " حضرت علی اکبر(ع)" و " حضرت قاسم (ع)" بود، اضافه می کند: همیشه در روز نهم محرم (تاسوعا) تعزیه "حضرت ابالفضل(ع)" و در روز عاشورا تعزیه " شهادت امام حسین (ع)" برگزار می شد.
تعزیه از اولین روز محرم آغاز می شد.
در اراک بیشتر تعزیه ها به صورت سیار در بازار سرپوشیده اجرا می شد که به گفته مردم کهنسال این شهر، تماشاچیان از نقاط مختلف کشور به اراک می آمدند تا در کنار اراکی ها بتوانند تعزیه و مصیبت وارده بر امام حسین و یارانش را تماشا کنند.
تعزیه خوانان تعزیه بازار اراک را حرفه ای ترین تعزیه خوانان کشور تشکیل می داد و هنوز هم بخشی از اموال این تعزیه در اختیار یکی از بازاریان اراک است که اکنون از بین رفته و تلاشی برای احیای آن صورت نمی گیرد.
منصوری از تعزیه خوانان قدیمی اراک با بیان اینکه، شکل تعزیه اراک مدرن ترین شکل اجرا بوده است گفت : این گونه هنر دینی باید احیاء شود چرا که یکی از داشته های فرهنگی استان و کشور است و گر چه به دلیل بی انضباطی و هزینه های زیاد برخی هیئت های تعزیه در گذشته به تعطیلی کشیده شد اما اکنون نیاز بر احیای آن است تا از این گونه استفاده شود.
استان مرکزی، تهران، خراسان، اصفهان از جمله استانهای دارای تعزیه قابل توجه هستند اما تحقیق در مورد تعزیه تفرش نشان داده است بیشترین تعزیه خوانان کشور از این خطه برخاسته اند.
یکی از گردانندگان تعزیه گفت : هنر تعزیه از زمان شاه اسماعیل صفوی به دلیل ارادت خاص به شیعه رواج یافت و در دوران ناصرالدین شاه قاجار به اوج خود رسید.
مرتضی باقری تعزیه را یکی از راه های انتقال ارزش های واقعه عاشورا عنوان کرد و افزود : هنر تعزیه در انتقال حوادث و ارزش های عاشورا به نسل های جدید خصوصا نوجوانان و جوانان بسیار موثر است.
وی که بیش از 20 سال است در این هنر قدم گذاشته، یادآور شد: در زمان کودکی من، تعزیه های بسیاری اجرا می شد و خصوصا در ماه محرم و صفر به طور ثابت هر شب تعزیه بود و یکی از اهالی محل یا شهر نذر تعزیه داشت.
باقری بی توجهی مسئولین را دلیل کمرنگ شدن این هنر خواند و عنوان کرد : اراک به عنوان یکی از قطب های تعزیه کشور حتی یک حسینیه برای اجرای تعزیه ندارد و هیچ بودجه ای برای تعزیه و تعزیه خوانان در نظر گرفته نمی شود.
وی نبود جایگاه مناسب اجرای تعزیه را علت اصلی افول تعزیه در اراک عنوان و اظهار کرد : بیشتر تعزیه خوانان استان در ایام محرم در استان های اصفهان و تهران و شهرهای دیگر به اجرای تعزیه می پردازند.
وی معتقد است: قطعا مردم علاقه مند هستند که در روزهای عزاداری از تعزیه نیز بهره ببرند اما وقتی مکانی مناسب جهت این امر نیست آیا می شود مستمعین و علاقمندان را در سرمای زمستان در کوچه و خیابان نگاه داشت، از طرفی اجرای تعزیه در خیابان باعث نزول جایگاه تعزیه و در راس آن امام حسین(ع) می شود.
باقری عدم نظارت و پیگیری شورای تعزیه استان را از دیگر عوامل انزوای تعزیه در اراک دانست و گفت : با تشکیل شورای تعزیه در استان امید می رفت که تعزیه اراک ساماندهی شود اما بیشتر باعث ایجاد اختلاف نظر در بین تعزیه خوانان شد.
وی با اشاره به اینکه هنر تعزیه در زمان حاضر سلیقه ای شده ، تاکید کرد : کسی با نوآوری در تعزیه مخالف نیست اما باید اشعار و موسیقی که به تعزیه وارد می شود پر محتوا باشد و از طرفی سند تاریخی داشته باشد.
باقری گفت : امیدواریم فرصت و محلی پیش آید تا پیشکسوتان تعزیه بتوانند به جوانان علاقمند آموزش دهند تا تعزیه مسیر اصلی و درست خود را طی کند و از آسیب و تحریف به دور مانده و رونق بیشتری بگیرد.


خبرگزاری فارس: مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ثبت 24 آیین عاشورایی کشور تا صبح امروز خبر داد.
هادی پرونده در حاشیه برگزاری ششمین اجلاس شورای عالی ثبت میراث فرهنگی کشور در مجتمع آموزشی ورزشی نفت محمودآباد در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در این شهرستان گفت: اجلاس سراسری شورای عالی ثبت آثار آیینهای عاشورایی با 153 اثر از روز گذشته آغاز شد و 33 استان کشور سنتهای عاشورایی خود را برای ثبت ملی ارائه کردند.
مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تصریح کرد: تا صبح امروز استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کردستان، لرستان، مرکزی و همدان تاکنون آثار خود را برای ثبت ارائه کردند.
وی پرونده بیشترین ثبت آیین را مختص دو استان اردبیل و مرکزی عنوان کرد و افزود: در مجموع 33 اثر از این استانها ارائه شد که 24 اثر به ثبت رسید.
مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور آمار آثار این استانها را به شرح ذیل اعلام کرد.
1- استان آذربایجان غربی 4 اثر که هیچ کدام به ثبت نرسید.
2- اردبیل 7 اثر که 6 اثر آن به ثبت رسید که آثار ثبت شده عبارت است از: خاکسپاری شهدای کربلا در خلخال، آیین شمعگذاری در اردبیل، مراسم مذهبی شاخسی واخسی در نیر، مراسم عزاداری شهادت حضرت مسلم (آغاز محرم در اردبیل)، عزاداری ایل شاهسون در ماه محرم، عزاداری عاشورایی در بازار اردبیل
3- خراسان جنوبی با 4 اثر که همه آن به ثبت رسید که سنگزنی، علمبندان، علمگردانی و مشعلگردانی آثار ثبت شده این استان بود.
4- خراسان شمالی 4 اثر ارائه کرد که 3 اثر آن از جمله آیین علم گردانی، آیین پردهخوانی روز عاشورا و آیین تعزیهخوانی به ثبت رسید.
5- کردستان با یک اثر طشتگذاری که به ثبت رسید.
6- لرستان 3 اثر ارائه کرد که 2 اثر مراسم چهل منبر تاسوعای خرمآباد و سقاخانههای خانگی به ثبت رسید.
7- مرکزی با ارائه 6 اثر که همگی آن همچون مراسم نخل گردانی خمین، مراسم علم بران تفرش، مراسم نخل گردانی نراق، مراسم تعزیه گرکان، مراسم نخلگردانی تفرش، مراسم علمگردانی روستای هزاوه اراک به ثبت رسید.
8- همدان 4 اثر ارائه کرد که 2 اثر مراسم عزاداری سوم امام حسین(ع) در امامزاده یحیی همدان و مراسم عزاداری عاشورایی محله جولان همدان به ثبت رسید.
مسئول روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پایان ابراز داشت: این اجلاس تا پایان امشب ادامه دارد و تمامی آثار به نظر اعضای شورای عالی ثبت کشور خواهد رسید تا آثار برگزیده به ثبت برسد.


خبرگزاری فارس: در آیین اختتامیه ششمین جشنواره نشریات دانشجویی منطقه 5 کشوری در دانشگاه آزاد تویسرکان از 32 اثر برتر تقدیر و تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تویسرکان، در آیین اختتامیه ششمین جشنواره نشریات دانشجویی منطقه 5 کشوری در واحد دانشگاه آزاد شهرستان تویسرکان با حضور عینالقضاتی مدیر فرهنگی منطقه 5 دانشگاه آزاد و مسئولان و معاونان فرهنگی 13 واحد دانشگاهی از 32 اثر در هفت بخش نشریات علمی دانشجویی با اهدا جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره تجلیل شد.
در این آیین هیئت داوران ششمین جشنواره نشریات دانشجویی منطقه 5 کشوری از 70 اثر ارسالی به دبیرخانه جشنواره 32 اثر را در بخشهای طرح روی جلد، سرمقاله، تیتر و عنوانبندی، مطالب علمی، شعر و داستان، جدول و سرگرمی و صفحهآرایی داخلی حائز رتبه و تقدیر دانست.
هیئت داوران و کارشناسان در بخش طرح روی جلد نشریات علمی دانشجویی:
رتبه نخست به نشریه تماس با 17 از همدان
رتبه دوم به نشریه آهسته شتابان از تویسرکان
رتبه سوم مشترک به آثار منشور، ساوه و بشارت، همدان
سرمقاله
مقام نخست نشریه کمی متفاوت، اراک
مقام دوم نشریه بشارت، همدان
مقام سوم مشترک به نشریههای گل نرگس، محلات و ذکر حکیم از فراهان
تیتربندی عنوان
رتبه نخست نشریه بشارت، همدان
رتبه دوم نشریه کمی متفاوت، اراک
رتبه سوم نشریه محراب، بروجرد
مطالب علمی
رتبه نخست نشریه گل نرگس، محلات
رتبه دوم مشترک به نشریههای بشارت، همدان و یاران توی، تویسرکان
رتبه سوم نشریه محراب، بروجرد
شعر و داستان
رتبه نخست نشریه یاران توی، تویسرکان
رتبه دوم نشریه گل نرگس، محلات
رتبه نشریه ثقلین، خرمآباد
جدول و سرگرمی
رتبه نخست مشترک به نشریههای آهسته شتابان کن و یاران توی از تویسرکان
رتبه دوم نشریه کمی متفاوت، اراک
رتبه سوم نشریه تماس با 17، همدان
صفحهآرایی داخلی
رتبه نخست نشریه گل نرگس، محلات
رتبه دوم نشریه بشارت، همدان
رتبه سوم مشترک به نشریههای محراب، بروجرد و ثقلین، خرمآباد
از آثار حائز رتبههای نخست با پرداخت جایزه نقدی یک میلیون ریال، رتبههای دوم جایزه نقدی 800 هزار ریال و رتبههای سوم 500 هزار ریال و اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تجلیل شد.
هیئت داوران نشریههای الکترونیک بشارت از همدان، ایستگاه از آشتیان، نیایش از ملایر به خاطر صفحه حجاب و حریر پوش به خاطر پرداخت به مسائل نماز شایسته تقدیر دانست.
در پایان در بخش غرفهآرایی از غرفه تفرش به عنوان غرفه برتر نمایشگاه و سحر فراهانی به عنوان غرفهدار نمونه از فراهان معرفی و تقدیر شد.



استان مرکزی با توجه به قدمت و تاریخ کهن خود، سرشار از آداب و رسوم و عقاید مذهبی و اجتماعی است.
از جمله مهمترین آنها میتوان به مراسم بیل گردانی شهر نیمور، اهو اهو روستای خورهه، جشن کوسه ناقلدی یا جشن سده روستاهای استان مرکزی، مراسم ازدواج، شب چله، اولین برف زمستان در اکثر مناطق استان، مراسم کردعلی شهرستان خمین، مراسم باران خواهی تفرش، مراسم عید فطر و قربان، عید غدیر و عید نوروز، مراسم نخل گردانی عاشورا تفرش و مراسم تعزیه و عزا و انواع بازیها و رقصهای محلی، اشاره کرد.
در شب چله خانوادههای فامیل و عروس و دامادها به خانواده بزرگترها میروند و در آنجا بعد از خوردن شام، انواع میوه و شیرینی صرف می کنند و تا نیمه های شب شعر، قصه و کتاب حافظ می خوانند، در این شب هفت نوع خوراکی و تنقلات از جمله هندوانه میخورند.
خانواده های داماد که دختری را به نامزدی پسرشان انتخاب کرده اند، هدیه ای برای او می فرستند. در اکثر روستاها در شب چله گوسفندی را که در فصل بهار و تابستان پروار کردهاند ذبح کرده و برای مصرف میهمان شام می پزند.
آیین شب یلدا در استان مرکزی از دیرباز در سه شب متوالی با عناوین شب "چله بزرگه"، "چله وسطی" و" چله کوچیکه" برگزار میشده و خویشان و دوستان سفرهای از مهر را میگشودند و از هر دری سخنی میگفتند.
یکی از آیینهای ویژه یلدا، در استان مرکزی دیدار و بزرگان و سالخوردگان فامیل بوده است. در شبهای چله افراد فامیل در همایشی صمیمی دور کرسی چوبی جمع میشدند و به قصههای بزرگترها گوش میدادند.
زنان و دختران روستایی در گرگ و میش شبهای چله در تکاپو و هیجانی خاص ملزومات غذا و تنقلات ویژه این شب را مهیا می کردند و برای گذران ساعات خوش در کنار فامیل لحظه شماری میکردند.
آنان در سینیهای قدیمی مسی درفضای دوده گرفته آشپزخانه های قدیمی، انواع میوه و تنقلات به ویژه هندوانه، انگور، تخمه و نخودچی کشمش، و خرما را مهیا میکردند.
در این شب استثنایی پس از صرف شام و خواندن دعای شکر درپای سفره، همگان در کنار هم،از شادیها و غمها، موفقیتها، اعتقادات، امیدها و بیم هاشان میگفتند. بزرگترها و ریشسفیدان فامیل در این شب علاوه بر خواندن اشعار حافظ، سعدی و فردوسی خاطرات و داستان های کهن ایران زمین را برای اعضای خانواده نقل میکردند.
در شب یلدا، بزرگترها با کودکان هم بازی میشدند،"پر یا پوچ"دزد بازی و مشاعره از جمله بازیایی است که در شب چله در مناطق مختلف استان مرکزی با مشارکت همه اعضای خانواده رواج داشت.
در منطقه ساوه از مراسم بسیار زیبا و پسندیده مردم در این شب، فرستادن هدیهای از طرف خانواده داماد برای خانواده عروس است. این هدایا معمولاً شام، میوه، شیرینی و غیره است. خانواده عروس نیز در ظروف هدایا یک جفت جوراب یا دستکش پشمی به عنوان پاسخ به حرمت خانواده داماد می گذارند.
یکی دیگر از مراسم شب چله مردم این استان کشتن گوسفند مخصوصی به نام «اتلیک» است. روستاییان این نوع گوسفند را در فصل تابستان از بین گوسفندان خود جدا می سازند و به خوبی آن ها را پروار می کنند تا برای زمستان خوب چاق و فربه شوند.
به محض این که زمستان فرا رسید، گوسفندان پروار را سر می برند و از آن غذای بسیار لذیذی برای شام شب چله تهیه میکنند. این شام را در اصطلاح محلی «اتلیک شامو» مینامند. در ضیافت این شام معمولاً هر خانواده همسایه ها و بستگان نزدیک خود را دعوت میکند.
غذای مخصوص این شام جگر و دل و قلوه گوسفند است که با سیب زمینی سرخ شده تهیه می شود و به آن «جزلاق» می گویند. جزلاق در واقع همان غذای جغول بغول معروف است.
شربت شیره انگور که به آن سرکه معمولی می افزایند، زینت بخش سفره شام شب چله است. این شربت به نام ترشی شربت مشهور است.
مراسم شب چله در روستاها و شهرهای استان با اندکی تفاوت بدین گونه برگزار میشود. مردم شهر مأمونیه در شب چله گوسفندی را ذبح کرده و شام کله پاچه را میخورند.
در روستای «چناقچی بالا» از توابع مأمونیه ، در شب چله ارامنه در کلیسا تجمع می کنند و پس از دعا خواندن، آن هایی که تازه داماد شده اند، در حیاط یا جلوی کلیسا آتش روشن کرده و هرکس مقداری از آتش را برداشته و به خانه خود می برد و از روی آن می پرند.
یک نفر تمامی ارامنه را دعوت می کند و آن شب را جشن می گیرند. در محلات در این شب افراد خانواده دور هم جمع میشوند و شاهنامه یا کتاب امیر ارسلان نامدار را می خوانند.
در «چهل رز» و نیم ور در شب یلدا سفره هفت سین درست می کنند و در آن هفت نوع خوراکی که با حرف «سین» شروع میشود مانند سنجد، سیب، سه پستان، سمنو، سرکه و سبزی می گذارند.
در شهر دلیجان در شب چله کدو حلوایی را قطعه قطعه کرده و آن را با آب می پزند و آن را به عنوان دسر حتماً تناول میکنند. یکی دیگر از خوراکی هایی که حتماً در این شب می خورند، زردک (هویج زرد، هویج بومی) است.
آن را مثل کدو می پزند و یا آن را به صورت خام می تراشند و ریش ریش می کنند و سپس آن را می خورند. آنان معتقدند باید حتماً روی آن آب خورد، چون بر این باورند که زردک می گوید : آبم بده تا توی آبت اندازم.


خبرگزاری فارس: مدیر پژوهشی دانشگاه تفرش و ناظر علمی دومین کنفرانس مدیریت انرژی در صنایع نفت و انرژی از همکاری علمی این دانشگاه در این کنفرانس خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک رامین مهدیپور پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دومین کنفرانس و نمایشگاه مدیریت انرژی در صنایع نفت و گاز سه روز آینده در مرکز همایشهای صدا و سیما تهران برگزار میشود که دانشگاه تفرش در زمینه علمی با مسئولان برگزار کننده این همایش همکاری خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در این همایش پیرامون موضوعاتی چون مدیریت انرژی و کاهش مصرف انرژی به ویژه در زمینه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، برنامهریزی، صرفه جویی، بهینهسازی، بهرهوری، افزایش کارایی و تولید ترکیبی و مهندسی انرژی بحث و تبادل نظر خواهد شد.
ناظر علمی دومین کنفرانس مدیریت انرژی در صنایع نفت و انرژی ایجاد نگاه ویژه در کشور به موضوع استفاده منطقی از انرژی در صنایع مختلف و مطالعه علمی این حوزه را از مهمترین اهداف برگزاری این همایش برشمرد و ادامه داد: جایگاه آتی مدیریت انرژی در منطقه و کشور، مدیریت انرژی و نقش آن بر بازار، رابطه مدیریت انرژی و ممیزی انرژی، راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع نفت و انرژی، مطالعه و تحلیل آماری تاثیر مدیریت انرژی بر مصرف انرژی، نقش فناوریهای نوین و مدیریت انرژی، روشهای استقرار سیستم جامع مدیریت انرژی در سازمانها و نقش آن، نقش فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی عمومی در بهینه سازی مصرف انرژی بخشی از محورهای این همایش است.
مهدیپور گفت: تاثیر مدیریت انرژی بر اجرای صحیح قانون هدفمند کردن یارانه ها و اصلاح قیمت حاملهای انرژی، نقش سیاستهای مالی و حمایتی دولت در اجرای صحیح مدیریت انرژی، راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در صنایع نفت و گاز، راهکارهای اجرائی - عملیاتی مدیریت مواد و انرژی و... از دیگر محورهای این همایش هستند.


اراک- خبرگزاری مهر: معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی از آغاز مرحله دوم اردوهای راهیان نور دانش آموزی این استان از ۱۹ آذر خبر داد.
سرهنگ پاسدار محسن گلشن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مرحله دوم اردوهای راهیان نور با حضور دانش آموزان پسر پایه دوم متوسطه از امروز ۱۹ آذر ماه آغاز شد.
وی با بیان اینکه مرحله دوم این اردوها به دو بخش تقسیم می شود، گفت: بخش اول از ۱۹ آذر آغاز و به دلیل امتحانات ترم اول یک دی ماه پایان می پذیرد.
معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی ادامه داد: بخش دوم این مرحله از 28 دی ماه آغاز و تا 15 بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.
سرهنگ گلشن زاده با بیان اینکه در این مرحله ۱۰ هزار و ۲۱۴ نفر به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام خواهند شد، اظهار کرد: تعدادی از این افرا راویان، مروجان حلقه های صالحین، سرپرستان و مربیان هستند.
وی با اشاره به این که اولین گروه امروز ۱۹ آذر ماه از شهرستان تفرش به مناطق عملیاتی اعزام شدند، خاطر نشان کرد: دانش آموزان از ابتدای سفر با مسایل فرهنگی و عملیات های صورت گرفته در مناطق آشنا شده و در رساتای افزایش آگاهی گام بر می دارند.
معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی خاطر نشان کرد: در مرحله اول نیز هشت هزار و ۲۲۵ نفر در قالب کاروان های راهیان نور از ۱۲ مهر تا آغاز آذر ماه به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شدند.
سرهنگ گلشن زاده در پایان تصریح کرد: در این مرحله ۲۲ دستگاه اتوبوس با تایید ایمنی، دانش آموزان را به مناطق عملیاتی منطق خواهند کرد.


تفرش- مراسم بزرگداشت روز دانشجو با حضور مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش ایرنا، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه ها در این مراسم گفت: جنبش دانشجویی یکی از اتفاقات و جریان های مهم پنج دهه اخیر دنیاست.
ˈمصطفی نوروزیˈ افزود: جنبش دانشجویی ایران با هفت دهه تجربه، قبل از انقلاب در برابر استبداد و بعد از آن در برابر استکبار ایستاد.
وی با بیان این که رسالت جنبش های دانشجویی ایران براساس آرمان امام (ره) و ایستادگی در برابر زیاده خواهی های استعمار است، تصریح کرد: جنبش دانشجویی ایران یک جنبش معرفتی و دینی است که به مراتب استوارتر از جنبش های دانشجویی دنیاست.
نوروزی بیان کرد: نقطه برجسته تحولات سه دهه اخیر که دنیا را عوض نموده انقلاب اسلامی ایران است که درحال ساخت دنیای فراتر از مدرن با بیداری اسلامی است.
مشاور وزیر علوم افزود: آینده از آن اسلام و ایران است و آنچه جوشش و حرکت واقعی در خاورمیانه است، حرکت اسلام خواهی و جنبش های اسلامی و دینی بجای جنبش ها با مدل امریکایی است.
در این مراسم از دانشجویان فعال در انجمن ها و عرصه های فرهنگی، علمی و نفرات برگزیده مسابقه پیامکی با اهدا لوح یادبود تقدیر شد.


خبرگزاری فارس: دانشگاهیان دانشگاه تفرش در بیانیهای 16 آذر 32 را سرآغاز حضور آگاهانه و تأثیرگذار دانشگاهیان در عرصه سیاسی کشور و یادآور روحیه استکبار ستیزی و مبارزه با استکبار جهانی اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، دانشگاه تفرش به مناسبت 16 آذر در بیانیهای که امروز نسخهای از آن به دفتر خبرگزاری فارس ارسال شده، آورده است: 16 آذر 32 روزی است که سه تن از بهترین جوانان این کشور به پای سردمداران استکبار در راس آن آمریکای جنایتکار قربانی شدند و سنگ فرشهای دانشگاه تهران را به خون خویش مزین ساختند.
یاد و خاطره شهید احمد قندچی، شهید مصطفی بزرگنیا و شهید مهدی شریعت رضوی در اذهان نخبگان و دانشجویان مسلمان این مرز و بوم همواره نماد عدالت خواهی و آزاد اندیشی جامعه دانشگاهی در مبارزه با استکبار و استعمار جهانی و تبلور باورها و ارزشهای اسلامی دانشجویانی است که عزت نفس و آزادگی را به نسلهای بعد از خود آموختند.
پیام شانزدهم آذر و نقش برجسته جنبش دانشجویی به حدی روشن است که دانشجوی ولایتمدار ایرانی با شناخت عمیق از سیاستهای استعماری غرب و درک صحیح از شرایط دنیای امروز پس از نزدیک به 60 سال از آن واقعه تاریخی توانسته است در سایه سار نظام جمهوری اسلامی نقشههای شوم آنان را نقش بر آب و قلههای رفیع علم و فناوری را یکی پس از دیگری فتح کند.
ما دانشگاهیان دانشگاه تفرش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان 16 آذر 1332 اعلام میداریم که با پیروی از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تولید علم و جنبش نرمافزاری در سنگر دانش خواهیم ماند و همواره از تلاش و کوشش جهت رسیدن به رشد علمی و فنآوری باز نخواهیم ایستاد و با جهاد علمی ضمن مبارزه با استکبار جهانی در راه پیشبرد اهداف دوستان و اساتید شهیدمان مشت محکمی بر دهان یاوهگویان شرق و غرب خواهیم کوبید.


خبرگزاری فارس: استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان امروز در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر شدند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در نشست هماندیشی استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان با مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، استعدادهای درخشان و واحدهای برتر دانشگاه آزاد تقدیر شدند.
بر اساس این گزارش، در این مراسم 14 نفر از مسئولان واحدهای برتر دانشگاه آزاد کمک هزینه حج عمره و 14 نفر کمک هزینه عتبات عالیات دریافت کردند.
همچنین بر اساس قرعهکشی 14 نفر دیگر نیز کمکهزینه حج عمره و عتبات عالیات دریافت کردند.
بنابراین گزارش، در این مراسم موسیخانی رئیس واحد دانشگاه آزاد قزوین، ایرانبخش رئیس واحد دانشگاه آزاد رودهن، فردوس حاجیان رئیس واحد دانشگاه آزاد تهران مرکز و شمس رئیس واحد دانشگاه آزاد تهران جنوب مورد تقدیر قرار گرفتند.
عباس قربانی از همدان، احمد ثمریها از واحد علوم تحقیقات تهران، امیر بهرامی از گرمسار، یاور احمدی از زنجان، رضا اباذری از اردبیل، مجید پورعنبری از دزفول، مرتضی صابری از تفرش، جواد یزدانی از کرمانشاه، نریمان نظامی از تبریز، میثم شعبانیان از اراک، جعفر عطار ملکی از تهران شمال، نگار صعود از جهرم، صابر زرینکمر از گرمسار، محمود میرزایی از واحد علوم دارویی کمک هزینه سفر به حج عمره را دریافت کردند.
همچنین حامد علیزاده از زنجان، الناز ابراهیمیان از خوی، نوید رزمجو از شهر مجلسی، ایمان مهدیپور از سمنان، علیرضا سلطانی از گرگان، برهان منصوری از کرمانشاه، عباس محمودی از اهر، علی رحیمی از یاسوج، رضا حاجیان از گچساران، عادل رنجی از تاکستان، احسان رحمانی از تهران شمال، حسین ترکمن از تهران جنوب، جعفر ابراهیمپور از سوادکوه و جعفر چگینی از واحد قزوین کمک هزینه سفر به عتبات عالیات را دریافت کردند.


"زبيده خدايي" افزود: حضرت زينب(س) سپر ولايت در قيام عاشورا بود از اينرو بيان عظمت روحي ، رواني، شخصيتي و هويتي اين حضرت در دفاع از حريم ولايت به نسل جوان ضروري است.
وي تصريح کرد: در عصر کنوني که آستانه تحمل انسانها در مواجهه با بحران هاي زندگي پايين آمده است شناخت نگاه جهان بيني و توحيدي حضرت زينب (س) مي تواند به عنوان مهار کننده بحران هاي زندگي تاثير گذار گردد.
در پايان اين مراسم که به همت کميته امور بانوان دانشگاه تفرش برگزار گرديد،مداح اهل بيت و يکي از شاعران روشن دل در سوگ امام حسين (ع)و ياران وفادارش به مداحي و سوگواري پرداختند.


.: Weblog Themes By Pichak :.