پایگاه خبری هدهد تفرش:

دانشکده انرژی‌های نو توسط یک خیر تفرشی در دانشگاه تفرش راه‌اندازی می‌شود.

  400-4.jpg

احمدرضا ربانی رییس دانشگاه تفرش در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی، با اعلام این خبر، گفت: این خیر کلیه اقدامات ساخت این دانشکده را تقبل کرده است.

 

 

وی با تاکید بر رویکرد این دانشگاه در خصوص برقراری ارتباط موثر با خیرین دانشگاه ساز و بهره گیری از کمک‌های آنان در راستای توسعه این دانشگاه، اظهارکرد: امیدواریم با کمک خیرین به اهداف عالیه‌ای که در راستای توسعه این دانشگاه تعریف شده است دست یابیم.

ربانی هزینه احداث این دانشکده را سه تا چهار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این دانشکده در متراژ 2000 متر ساخته خواهد شد.

وی افزود: در حال حاضر هدف ما تبدیل این دانشکده جدید به دانشکده انرژی‌های نو با رشته‌ها و گرایش‌های جدید است.

ربانی گفت: در حال حاضر پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته انرژی و در گرایش تبدیل انرژی در این دانشگاه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال رایزنی درخصوص ایجاد رشته‌های جدید مرتبط با انرژی در این دانشگاه هستیم، از راه‌اندازی مقطع دکترای رشته برق در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: در سال تحصیلی جدید هفت دانشجو در مقطع دکترای این رشته پذیرفته شده‌اند که با وجود رشته دکترای ریاضیات در این دانشگاه، تعداد رشته‌های مقطع ارشد دانشگاه تفرش به دو رشته رسیده است.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:4 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

آئین بزرگداشت بیست و یکمین سالگرد در گذشت پروفسور سید محمود حسابی در شهرستان تفرش آغازشد.
این مراسم ساعت 19و20دقیقه عصر امروز با حضور جمعی از اساتید دانشگاه های شریف و امیر کبیر تهران ، شاگردان استادحسابی ، اصحاب علم و دانش ، آقایان روغنی معاون وزیر صنایع ، احمدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ، دکتر الهام استاد دانشگاه و سخنگوی دولت دهم و مسئولان استانی در جوار آرامگاه این دانشمند فقیدبرگزارشد .
اهدا جوایز به دانش آموزان و دانشجویان شهرستان تفرش از مهمترین برنامه های بزرگداشت بیست و یکمین سالگرد پروفسور حسابی بود.
ازخدمات هفتاد ساله این دانشمند متعهد کشور می توان به پایه گذاری دارالمعلمین عالی ، تعیین ساعت ایران ، ساخت اولین رادیو در کشور، اولین نقشه برداری فنی و تخصصی کشور، اولین راهسازی مدرن و علمی ایران و پایه گذاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اشاره کرد.
پروفسور محمودحسابی در دوره نوجوانی موفق به اخذ لیسانس ادبیات ، بیولوژی و مهندسی راه و ساختمان شد و در 25 سالگی دانشنامه دکترای فیزیک را با درجه عالی دریافت کرد و در سال 1990 بعنوان مرد اول علمی جهان برگزیده شد.
وی پس از نود سال عمر پربار و خدمت بی وقفه در راه توسعه و اعتلای ایران در 12شهریور 1371 بدنبال عارضه قلبی بدرود حیات گفت.
پیکر این مرد فقید و دانشمند بنا به وصیت خود در تفرش و در آرامگاه خانوادگیشان به خاک سپرده شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 19:43 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش: 

حدود 3ماه پیش اداره میراث فرهنگی ، فرمانداری، شورای شهر تفرش برای بازسازی این شهر زیر زمینی گام برداشته و با هزینه های شخصی  به این امر پرداختند .

به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز به نقل از دیارآفتاب : در نوش آباد کاشان شهری زیر زمینی وجود دارد و به نام تنها شهر زیر زمین دنیا معروف است . اما  بنابر گفته های کهنسالان و قدیمی تر شهر تفرش ، شهری  زیرزمینی در منطقه طرخوران شهرستان تفرش واقع شده است  

حدود 3ماه پیش اداره میراث فرهنگی ، فرمانداری، شورای شهر تفرش به دنبال بازسازی این شهر زیر زمینی گام برداشته و با هزینه های شخصی  به این امر پرداختند

آقای عبدالناصر ذوالفقاری یکی از اعضای شورای شهر تفرش گفت : با کمک از خیرین و با حضور یک مغنی ، کارگر از حدود سه ماه پیش این کار آغاز شد و شخصاً به همراه آقای مویدی معاون فرماندار تفرش و برخی از دوستان از منطقه وسیع زیر زمینی که در میدان شهرداری سابق ، کوچه آهنگران در خیابان امام خمینی (ره ) در کوچه منتهی به مسجد جامع یک حلقه چاه شناسایی شد و از آنجا به این شهر زیر زمینی داخل شدیم. حدود 30متر به صورت خمیده جلوتر رفتیم و به یک سه راهی برخورد کردیم . متاسفانه در طول مسیر سه راهی به چاههای کوچکی برخورد که توسط افراد کنده کاری و  پر شده بود .

در طول هر مسیر 2 جانپناه  روبروی هم که 2 الی3 نفر می توانست در آنها بنشیند یا بایستد به چشم می خورد .

جلوتر که رفتیم متوجه شدیم این شهرک دارای سه طبقه بوده  ، طبقه زیرین، وسط، فوقانی ،که در هرکدام از آنها جانپناه وجود داشت و حلقه چاههای  به عمق 2 الی 3 متر که ظاهراً به عنوان تله  برای به دام انداختن دشمن استفاده می شده است  ، به چشم می خورد .

 ظاهراً احساس می شد چاهی به عنوان چاه هوا که اکسیژن لازم زا به راههای مختلف هدایت می کرد ، وجود داشته که آثارش باقی است ولی متاسفانه با سنگ آهک یا ریزش چاههای فاضلاب منازل مسدود شده است

از ورودی این چاه متوجه شدیم یک راه به طرف بازار کنونی که در اصل بازار زیر زمینی که دارای چهار راه به نام چهارطاق معروف است ، منتهی شده است . یک راه به طرف محله  چاله استخر و یک راه به طرف شهرک مدرس که از شواهد پیداست این راهها به چاه دو قنات موجود در این محله ها برای تامین آب دسترسی داشته است . راه دیگری در جلوی مدرسه پر دل جلالی و در منزل مسکونی رضا جلالی یافت شد .

از این چاه که وارد شدیم شباهت زیادی به چاههای ذکر شده در بالا داشت و به احتمال قوی به چاههای قبلی متصل است . در اینجا نیز به صورت سه طبقه و همراه با جانپناه ، چاههای تله ،چاه به عنوان دستشویی دیده می شد .

 چاه ورودی بعدی که یافتیم در منزل تاریخی میر شکرایی و در محله پایین  که در سه طبقه وبه ارتفاع 170سانتی متر بوده است و شامل اتاق فکر ،دستشویی ، چاه تله ، اتاق نشیمن می باشد که بعد از پیاده روی حدود 400 متر توسط چاهها فاضلاب مسدود شده است .

  طبق اظهارات افراد مسن بالاتر از 70 سال منطقه که خود شاهد چها راه بزرگ ، بازار بزرگ ،با ارتفاع بیشتر از 2 متر و عرض بیشتر از 2متر و دیوارهای پوشیده از ساروج همراه با طاقچه های متعدد و برای تامین روشنایی از پیل سوز به تعداد زیاد استفاده می شده است
با راهنمایی این افراد تاکنون 3 حلقه چاه جدید حفر شده که انشاء ا... با همراهی مردم خیر شهرستان برای تامین و پرداخت هزینه ها موفق به یافتن بازار اصلی که حتی در آن اتاقهای بزرگ به عنوان اتاق فکر ، تصمیم گیری نظامی ، چنانچه در نوش آباد مشاهده شد ، پیدا خواهد شد.و انشاء ا... به عنوان بزرگترین شهر زیر زمینی در دنیا به لطف خداو همراهی مسئولین و مردم به منطقه توریستی تبدیل خواهد شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:29 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مسئول دبیرخانه جشنواره رضوی در اردبیل از معرفی راه‌یافتگان مرحله پایانی بخش چاووشی‌خوانی جشنواره رضوی در اردبیل خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش سعید نوریان، مسئول دبیرخانه جشنواره رضوی در اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: کمیته انتخاب و گزینش آثار ارسالی به هشتمین جشنواره ملی مدیحه‌سرایی، چاووشی‌خوانی، ابتهال و تواشیح رضوی، اسامی راه‌یافتگان به مرحله پایانی این جشنواره را در رشته چاووشی‌خوانی اعلام کرد.

وی افزود: در بخش چاووشی‌خوانی و با انتخاب کمیته انتخاب و گزینش آثار، از بین 38 اثر رسیده به دبیرخانه 15 گروه و چاووش‌خوان توانستند به مرحله رقابت حضوری راه یابند.

نوریان تصریح کرد: گروه چاووشی‌خوانی «ثامن‌الحجج(ع)» از شهرستان تفرش، گروه «سادات بنی‌فاطمه» از اراک، گروه «صدف الف» از میناب، مالک رنجبری، از میناب، محمد اختیاری از میناب، محمد خسرو پرویز از آستانه اشرفیه، کریم جماعتی از اردبیل، مصطفی راغب از یزد، مهرداد گلپرون از میناب، محمدحسن باغبانی از جویبار، مهران نوروزی از اردبیل، علی محرابیان از اردبیل، نقی بیاتی از تفرش، یاسر اسماعیلی از اراک و مرتضی شاه‌حسینی از تفرش گروه‌ها و افرادی هستند که به مرحله پایانی جشنواره راه یافته‌اند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:21 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

همزمان با ماه مبارک رمضان،همایش کاتبان وحی با حضور خوشنویسان در مجموعه فرهنگی امام حسین (ع) تفرش برگزار شد.
در این همایش 50 نفر از هنرمندان خوشنویس شهر تفرش آیات نورانی کلام الله وحی را باخط ثلث، نستعلیق و شکسته نستعلیق کتابت کردند.
در پایان همایش از شرکت کنندگان با اهدای لوح و هدایا قدردانی شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:35 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از آغاز عملیات مرمت و ساماندهی 11 اثر تاریخی شهرستان تفرش در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

 

مجتبی رضوانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: شهرستان تفرش یکی از مناطقی است که آثار تاریخی و گردشگری بسیاری را در دل خود نهفته دارد.

وی تصریح کرد: تفرش به دلیل دارا بودن آثار تاریخی مذهبی و همچنین آب و هوای مطلوب منطقه بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری است و تلاش داریم با همکاری فرمانداری و دیگر مسئولان محلی، این شهرستان را به یک منطقه گردشگری تبدیل کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به برگزاری نشست‌های متعدد با مسئولان تفرش گفت: در نشستی که اخیراً با فرماندار این شهرستان داشتیم زمینه تعامل و همکاری دو طرف در بازسازی و ساماندهی 11 اثر تاریخی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رضوانی ادامه داد: تجهیز موزه مردم شناسی، مرمت بقاع متبرکه، مرمت و احیای منزل تاریخی ضیائی، تجهیز کارگاه‌های صنایع دستی، احیای حمام تاریخی پاچنار و آغاز عملیات اکتشاف زاغه‌های زیر زمینی تفرش از جمله این طرح‌ها است که به زودی وارد فاز عملیاتی خواهند شد.

وی گفت: مدتی است قنات شش ناو تفرش که از قدمت هزار ساله برخوردار است، خشک شده که تلاش داریم این اثر ارزشمند را نیز با اجرای طرح‌های ویژه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌ایم، احیا کنیم.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:2 | نویسنده : میثم اله وردی |

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی از خشک شدن قنات شش‌ناو تفرش بعد از 1100 سال خبر داد.

خبرگزاری فارس: قنات شش‌ناو تفرش بعد از 1100 سال خشک شد

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش مجتبی رضوانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این قنات در زیر مسجد شش‌ناو تفرش قرار دارد که توسط 6 عدد ناو به بیرون مسجد و پس از عبور از زیر درخت چناری بزرگ و قدیمی، تقسیم شده و به محله‌های اطراف جریان پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: این رود که قدمت آن به قرن سوم هجری قمری باز می‌گردد، یادگار دوران سلجوقیان است که به علت نشت آب از لوله‌های فرسوده منازل در مسیر قنات و در پی آن ریزش آوار و خاک به داخل کوره قنات خشک شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: این قنات یکی از جاذبه‌های گردشگری تفرش محسوب می‌شود که در جوار تکیه و مسجد تاریخی شش‌ناو قرار گرفته است و هر ساله گردشگران بسیاری از این قنات دیدن می‌کنند.

رضوانی با اشاره به این‌که مسجد تاریخی جامع شش‌ناو تفرش یکی از مهم‌ترین آثار معماری دوره سلجوقیان و از قدیمی‌ترین مساجد کشور است، خاطرنشان کرد: مسجد جامع شش‌ناو یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین آثار تاریخی و معماری دوره سلجوقیان در شهرستان تفرش است که در مرداد ماه سال 79 در ‪ فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

به گفته وی، این بنا در قرن ششم در دوران سلجوقیان احداث شده و در شمار آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در روزگار قاجار علاوه بر محل برگزاری نماز جمعه یکی از حوزه‌های مهم تدریس علوم دینی نیز به شمار می‌رفته است.

گفته می‌شود، خشک شدن این قنات به 300 مالک آب که جمع کثیری از کشاورزان تفرشی هستند، ضرر وارد کرده است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:قنات,شش ناو,تفرش,خشک,هدهد, | 13:57 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از آغاز عملیات مرمت و ساماندهی 11 اثر تاریخی شهرستان تفرش در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

 

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش: مجتبی رضوانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: شهرستان تفرش یکی از مناطقی است که آثار تاریخی و گردشگری بسیاری را در دل خود نهفته دارد.

وی تصریح کرد: تفرش به دلیل دارا بودن آثار تاریخی مذهبی و همچنین آب و هوای مطلوب منطقه بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری است و تلاش داریم با همکاری فرمانداری و دیگر مسئولان محلی، این شهرستان را به یک منطقه گردشگری تبدیل کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به برگزاری نشست‌های متعدد با مسئولان تفرش گفت: در نشستی که اخیراً با فرماندار این شهرستان داشتیم زمینه تعامل و همکاری دو طرف در بازسازی و ساماندهی 11 اثر تاریخی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رضوانی ادامه داد: تجهیز موزه مردم شناسی، مرمت بقاع  متبرکه، مرمت و احیای منزل تاریخی ضیائی، تجهیز کارگاه‌های صنایع دستی، احیای حمام تاریخی پاچنار و آغاز عملیات اکتشاف زاغه‌های زیر زمینی تفرش از جمله این طرح‌ها است که به زودی وارد فاز عملیاتی خواهند شد.

وی گفت: مدتی است قنات شش ناو تفرش که از قدمت هزار ساله برخوردار است، خشک شده که تلاش داریم این اثر ارزشمند را نیز با اجرای طرح‌های ویژه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌ایم، احیا کنیم.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:تفرش,مدیرکا,میراث,فرهنگی,رضوانی,هدهد, | 15:2 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش از کتابت جزء سی‌ام قرآن کریم توسط هنرمندان خوشنویس این شهرستان خبر داد.


گزارش تصويري مرتبط

-------------------------------

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش فضل‌الله باباخانی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: مراسم کتابت جزء سی‌ام قرآن کریم ششم مردادماه مصادف با نوزدهم ماه مبارک رمضان به همت انجمن خوشنویسی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تفرش مهد خوشنویسان بزرگ ایران بوده است، تصریح کرد: در این مراسم 26 نفر از هنرمندان خوشنویس آیات جزء آخر قرآن کریم را کتابت می‌کنند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش همچنین از برپایی نمایشگاه خوشنویسی ویژه هنرمندان خبر داد و افزود: در این نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان با موضوع جایگاه و ارزش قرآن و نیز آثار زیبای استاد علی‌اکبر رضایی در معرض نمایش گذاشته می‌شود.

باباخانی گفت: جشنواره کاتبان وحی هر ساله در ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود و طی آن هنرمندان نسبت به کتابت سوره‌های قرآن مجید اقدام می‌کنند.

باباخانی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری مراسم جشن ولادت با سعادت امام حسن مجتبی(ع) خبر داد و گفت: این مراسم با حضور قشرهای مختلف مردم در سطح مساجد شهرستان در شب گذشته برگزار شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:باباخانی,رئیس,اداره,فرهنگ,ارشاد,تفرش,هدهد, | 14:52 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رییس دانشگاه آزاد احکام ابقا و یا انتصاب برخی از دبیران مناطق، روسای واحدها و مراکز آموزشی و اعضای کمیته انتصابات را صادر کرد.

 

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر فرهاد دانشجو با صدور احکام جداگانه‌ای ابوذر پاپیرزاده را در سمت سرپرست مرکز آموزش قصر شیرین، ابراهیم شیخ زاده به عنوان دبیر منطقه دوازده، سید محمدعلی خواجه الدینی در سمت سرپرست مرکز آموزش ترکمن چای، بهرام عباس زاده به عنوان سرپرست واحد مشگین شهر، بهنام آزادی در سمت دبیر منطقه نوزده و علیرضا رضایی به عنوان رییس منطقه 23 منصوب کرد.

 

بر اساس این گزارش، فرهاد دانشجو همچنین حسن صابری را به سمت سرپرست واحد تفرش، علیرضا اقدامی معافی به عنوان سرپرست واحد بندر انزلی، حسین علایی شاهولی انار به سمت سرپرست واحد انار، امید طیاری به سمت سرپرست واحد علوم و تحقیقات کرمان، بهروز ناصری به عنوان دبیر منطقه 11، قاسم یزدان پناه به سمت عضو کمیته انتصابات سازمان سما و سهراب رسولی به عنوان سرپرست واحد ارومیه منصوب کرد.

 

همچنین رییس دانشگاه آزاد با صدور احکامی دیگر سید طه صفوی سرپرست مرکز آموزش ماسال، امیررضا گودرزی سرپرست واحد علوم و تحقیقات همدان، محسن چراغی سرپرست مرکز آموزش آستانه، مهدی وطن پرست سرپرست واحد قوچان، عبدالعلی احمدی سرپرست واحد اسلام آباد غرب، حسن فرخ پور عضو و رییس کمیته انتصابات سازمان سما، محمد صالحی دبیر منطقه سه، محمدرضا محققی سرپرست مرکز آموزشی بادرود و علی وفایی سرپرست واحد زرندیه را درسمت‌های خود ابقا کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:حس,,صابری,دانشگاه,آزاد,تفرش,هدهد, | 14:44 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

رئیس دانشگاه تفرش از درخواست 3 میلیارد تومان بودجه‌ عمرانی برای اتمام پروژه‌ها خبر داد و گفت: با اختصاص این میزان بودجه تنها 50 درصد پروژه‌های عمرانی نیمه تمام دانشگاه به اتمام خواهد رسید.

دکتر احمدرضا ربانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ساختمان‌های بهداری، کلاس‌ها و ساختمان مرکزی دانشگاه از جمله پروژه‌هایی است که نیمه کاره مانده و در صورت اختصاص تمام بودجه عمرانی درخواست شده برای امسال که سه میلیارد تومان است باز هم فقط 50 درصد پروژه‌ها اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: این پروژه‌ها از سال‌های گذشته به دلیل کمبود بودجه نیمه تمام مانده است.

رئیس دانشگاه تفرش از همکاری خیرین دانشگاه‌ ساز با دانشگاه تفرش خبر داد و ادامه داد: 60 درصد بهداری دانشگاه با کمک خیرین احداث شده است همچنین سالن آمفی تائتر 200 نفره دانشگاه به کمک یکی از خیرین احداث شده و بعد از ماه مبارک رمضان افتتاح خواهد شد.

وی به توسعه همکاری خیرین با دانشگاه تفرش اشاره کرد و یادآور شد: به زودی با کمک یکی از خیرین پروژه احداث قرائت خانه شماره 2 دانشگاه آغاز خواهد شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:دانشگاه,تفرش,پروژه,عمرانی,هدهد,پایگاه ,خبری, | 14:38 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

دوره تربیتی اخلاقی ضیافت ملکوت باحضور مدیر حوزه های علمیه کشور در مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان تفرش برگزار شد .
این طرح را معاونت تهذیب حوزه های علمیه تدوین کرده است و هرسال در یکی از استان ها با حضور طلاب منخب سراسر کشور برپا می شود .
طرح ضیافت ملکوت با حضور بیش از 350 طلبه سراسر کشور درقالب سه دوره 10 روزه برگزار می شود و در هر دوره حدود 120 طلبه شرکت می کنند .
در 2 سال گذشته استان های زنجان و اصفهان میزبان این طرح بودند و امسال این دوره در استان مرکزی و به میزبانی شهرستان تفرش برگزار می شود .
مدیر حوزه های علمیه کشور در آیین افتتاح این طرح گفت: اهتمام جدی به مباحث اخلاقی از اولویت های معاونت تهذیب حوزه هاست و بر این اساس با راه اندازی این دوره ها و دعوت از استادان مبرز اخلاقی سعی می شود طلاب مباحث اخلاقی وکاربردی را فرا گیرند .
آیت الله حسینی بوشهری افزود: تهذیب و تربیت یک طلبه مطابق مبانی اسلامی موجب رضایت خداوند و پیامبر اسلام (ص) می شود و این مهم زمانی امکان پذیر است که طلاب خداوند و اهل بیت (ع) را ناظر بر اعمال و رفتار خود بدانند .

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:طرح,کشوری,ضیافت,تفرش,پایگاه,خبری,هدهد, | 17:28 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 
 
اراك - مدير حوزه هاي علميه كشور گفت: طلاب تهذيب و ترييت را در اولويت كار خود قرار دهند.
 
 

به گزارش ايرنا، آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري روز سه شنبه در آيين آغاز دوره تربيتي - اخلاقي ضيافت ملكوت در مصلي ولايت شهرستان تفرش افزود: تهذيب و تربيتي كه مطابق مباني اسلامي باشد، موجب رضايت خداوند و پيامبر اسلام (ص) مي شود.
وي بيان كرد: اين امر زماني محقق خواهد شد كه طلاب در هر كاري خداوند و اهل بيت (ع) را ناظر بر اعمال و رفتار خود بدانند.
مدير حوزه هاي علميه كشور ادامه داد: اهتمام جدي به مباحث اخلاقي از اولويت هاي معاونت تهذيب حوزه هاي كشور است.
آيت الله حسيني بوشهري اظهار كرد: بر اين اساس با راه اندازي اين دوره ها و دعوت از اساتيد بارز اخلاقي ، تلاش شده تا طلاب، مباحث اخلاقي و كاربردي را فرا گيرند.
در آيين آغاز دوره تربيتي - اخلاقي ضيافت ملكوت شهرستان تفرش، بيش از ۳۵۰ طلبه سراسر كشور در سه دوره ۱۰ روزه شركت دارند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:آیت ,الله,حسینی,بوشهری,تفرش,طلاب,هدهد, | 14:15 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

ویژگی ها ی جغرافیایی ، تاریخی و اقتصادی :
 

به گزار ش  خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارا ک ، فراهان نامی آشنا ، سرزمینی حاصلخیز و با مفاخری تاریخ ساز در ایران است . هر ایرانی نام فراهان را می شنود به یاد نام آوران ادبیات و سیاستمداران اسلام شناس و ضد استعماری چون قائم مقام فراهانی و میرزا تقی خان امیرکبیر می افتد . لغت شناسان فراهان را فشرده واژه فراهان می دانند دریاچه ای که امروز دریاچه ای میقان نامیده می شود در روزگاران گذشته هامون نامیده می شد وهمه روستاها و شهرهای کوچک پیرامون این دریاچه را فراهلامون می نامیدند . فراهان نام روستا و شهرهایی بود که در بالا یا فرای دریاچه ساخته شده است.

سرزمینی که از یکسر به خورهه و از سویی به تفرش و از سوی دیگر به کمیجان کشیده شده بود ؛ فراهان نامیده می شد . واژه اوستایی منش از ریشه میهن جای گزیدن و ماندن گرفته شده است که در مجموع فرمهین را می توان به شکوه میهن معنا کرد . فراهان در سده نخستین هجری قمری از متعلقات همدان بوده و مردم بومی آن پیرو آئین زرتشت بودند آتشکده ی آذر کشنسب تا سال 282 ه ق در روستای فردقان می سوخته تا اینکه در زمان خلافت خلیفه دوم توسط مالک بن عامر اشعری مسلمان شدند . فراهان در عهد ساسانیان خوش آب و هوا و شامل 360 پارچه روستا می شده است . فراهان تا پیش از سال 1316 از توابع شهرستان قم بود و بعد از آنکه سلطان آباد عراق به شهرستان اراک شد و در سال 1342 بعد از اینکه تفرش به شهرستان ارتقاء یافت . فراهان به دو بخش فراهان سفلی تابع بخش مرکزی اراک و فراهان علیا تقسیم شده در تغییراتی که در سالهای 1366 و 1372 رخ داد تعداد 15 روستای دیگر از فراهان جدا و به شهرهای کمیجان و اراک ملحق گردید و در سال 1389 با مرکزیت فرمهین با جمعیت 26000 نفر ، دو بخش و 53 روستا به عنوان شهرستان فراهان هویت مستقل پیدا کرد .

جاذبه های تاریخی و فرهنگی :

شهر زیر زمینی ذلف آباد :

شهر زیرزمینی ذلف آباد که در سال 1388حفاری و رونمایی گردید یکی از سکونتگاه ها ی دوران ایلخانان می باشد که در 5 کیلومتری شمال شهر فرمهین واقع شده است و به صورت یک سایت موزه مورد بازدید مردم قرار می گردید این شهر تا 200 سال قبل محل زندگی مردم بوده که در این سالها توسط حکومت قاجاریه به آب بسته می شود و مردم فراهان مجبور به ترک آن می شوند . این شهر زیرزمینی در جوار امامزاده احمد ذلف آباد قرار دارد جشن قدگان یکی از نادر ترین مراسم این منطقه در امامزاده احمد ذلف و در روز اول تابستان برگزار می شود .

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:فراهان,سرزمین,مفاخر,ایران,تفرش,هدهد, | 10:46 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

اراک - خبرگزاری مهر: رییس دانشگاه تفرش از دریافت مجوز راه اندازی رشته تبدیل انرژی در مقطع کارشناسی در این دانشگاه خبر داد.

احمد رضا ربانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت افزایش رشته های دانشگاه و تحصیل در مقاطع مختلف گفت: این دانشگاه در سال تحصیلی 92-93 برای اولین بار در رشته تبدیل انرژی دانشجو می پذیرد.

رییس دانشگاه تفرش با بیان این که در این دانشگاه دانشجوی مقطع دکترا در رشته ریاضیات تحصیل می کند، خاطر نشان کرد: این دانشگاه برای دومین بار و در سال تحصیلی 92-93 اقدام به پذیرش دانشجوی مقطع دکترا می کند.

وی همچنین از اخذ مجوز راه اندازی رشته مهندسی برق گرایش کنترل در این دانشگاه خبر داد و گفت: شورای گسترش وزارت علوم با راه اندازی رشته مهندسی برق در مقطع دکترا در دوره های روزانه و شبانه دانشگاه تفرش موافقت کرده است.

ربانی گفت: رشته مهندسی برق از سال تحصیلی 92-93 در این دانشگاه فعالیت خود را آغاز و علاقمندان به تحصیل در این رشته پس از قبولی در مرحله اول آزمون سراسری دکترا و قبولی در آزمون مرحله دوم، از مهر ماه سال جاری مشغول به تحصیل در دانشگاه تفرش خواهند شد.

رییس دانشگاه تفرش در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تحصیل دانشجویان این دانشگاه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خاطر نشان کرد: این دانشگاه در 16 رشته و گرایش و در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:رشته,تبدیل,انرژی,دانشگاه,تفرش,هدهد, | 10:6 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

جشن باستاني تيرگان همزمان با اولین روز از فصل تابستان با حضور جمعی از مسولان استان مرکزی و جمع گسترده ای از مردم فراهان در جوار امام زاده احمدبن علی(ع) روستای مشهد ذلف آباد این شهرستان برگزار شد.
نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان در اين آيين در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک گفت: در اين جشن باستاني مردم فراهان، روستاها و شهرهاي اطراف آن در جوار امامزاده احمد بن علي (ع) روستاي تاريخي ذلف آباد جمع شده و با اجراي برنامه هاي فرهنگي، هنري و سرگرم كننده از نعمت هاي خداوند در فصل درو گندم و اولين روز تابستان شكرگزاري كردند.
عباس صلاحي ادامه داد: جشن تيرگان به معناي آب پاشان، شكرگزاري برداشت گندم يكي از جشن هاي ملي و داراي وجاهت و هويت اصيل ايراني است.
وي بيان كرد: اين جشن به معناي بزرگداشت و اداي احترام به طبيعت و مردم است و در مناطق مختلف ايران برگزار مي شود.
نماينده مردم تفرش، آشتيان و فراهان عنوان كرد: جاذبه اصلي و مهم مراسم اين روز در محوطه بيرون امامزاده است كه مردم شهرهاي ايران مانند همدان، ملاير، ‏قم و تهران توليدات خود شامل سوغات، عطاري و گياهان دارويي، انواع گل و گياه، ابزار كشاورزي و صنايع دستي را به معرض فروش مي‌ گذارند.
وي توضيح داد: جشن تيرگان از زمان‌هاي ايران باستان در روز سيزدهم تير برگزار مي ‌شد، ولي سال‌هاست كه در روستاي ذلف‌ آباد با گذشت زمان‌ هاي طولاني و با تركيبي از آداب و رسوم محلي و مراسم مذهبي مانند تعزيه‌خواني شكل مخصوص به خود گرفته است و همچنان تا به امروز اجرا مي‌ شود.
صلاحي عنوان كرد: تاريخ اين جشن به دليل اينكه روز آغاز فصل تابستان، فصلي پركار براي كشاورزان و بلندترين روز سال است و همچنين شروع برداشت گندم به عنوان مهم‌ ترين محصول كشاورزان اين منطقه مي ‌باشد، به يكم تير تغيير يافته است.
وي اظهار كرد: در اين آيين، برنامه هاي نمادين شكرگزاري برداشت محصول، آواي ضرب زورخانه اي، تواشيح، نمايشگاه صنايع دستي و رسم آب پاشان با محتواي باران خواهي اجرا مي شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي در اين آيين گفت: جشن تيرگان به دليل اصالت و غناي فرهنگي آن در سال ۸۹ در فهرست آثار ملي كشور به عنوان يك ميراث معنوي به ثبت رسيد.
مجتبي رضواني ادامه داد: اين جشن با مراسم آييني خاص به عنوان نماد همدلي و تعاون مردم برگزار مي شود و در گذشته كشاورزان و مردم فراهان در كنار آيين هاي پرده خواني و تعزيه، آب پاشي و باران خواهي، وسايل مورد نياز برداشت خود را از بازار روز حاشيه جشن تهيه مي كردند.
وي اضافه كرد: مردم در اين آيين براي خير و بركت محصولات كشاورزي خود دعا مي‌كنند؛ آرزوي بارش باران در سال زراعي پيش‌رو نيز از ديگر بخش‌هاي اين مراسم است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان مركزي بيان كرد: جشن تيرگان با توجه به اين كه يكي از آيين هاي فرهنگي كشور است سال آينده به صورت متمركز در كل كشور برگزار مي شود و استان مركزي به عنوان خواستگاه اين آيين برنامه هاي متنوع تري خواهد داشت.
وي گفت: هدف از برگزاري اين مراسم احياي هويت تاريخي، رسوم و ميراث ‌معنوي شهرستان فراهان است.
رضواني خاطر نشان كرد: همچنين حفظ آداب و سنن، فرهنگ، پيشينه و تاريخ گذشته و انتقال درست و اصيل فرهنگ نياكان به نسل هاي آينده از ديگر اهداف برگزاري اين جشن توسط ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان مركزي است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:32 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری مرکزی گفت: حضور معنادار مردم در پای صندوق‌های رای دشمن را وادار به عقب نشینی و بار دیگر موج امید و همدلی را تقویت کرد.

خبرگزاری فارس: حضور معنادار مردم در پای صندوق‌های رای دشمن را وادار به عقب نشینی کرد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک به نقل از روابط عمومی دانشگاه تفرش، فرهاد اسکندری در نشست مشترک صنعت و دانشگاه در تفرش اظهار داشت: حماسه سیاسی 24 خرداد عظمت و اقتدار نظام اسلامی را برای جهانیان به تصویر کشید و فصلی نوین در تداوم انقلاب رقم زد.

وی تصریح کرد: مردم همیشه در صحنه با حضور پررنگ و پر نشاط خود در انتخابات نشان دادند که عاشق ولایت و نظام هستند و برای سربلندی کشور پای کار خواهند بود.

مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری مرکزی بیان کرد: خلق حماسه اقتصادی با حماسه سیاسی عجین شده و یکی از فصول مهم برای تحقق حماسه اقتصادی تلاش مضاعف دانشگاه و صنعت و ایجاد پیوست‌های متعدد در زنجیره تولید است.

رئیس دانشگاه تفرش نیز گفت: یکی از مهم‌ترین راهکارهای توسعه ملی و توسعه پایدار گسترش ارتباط صنعت با دانشگاه است.

احمدرضا ربانی افزود: ارائه ایده‌های نو دانشگاهی در حوزه تولید و برداشتن گام‌های عملی برای تحقق ایده‌ها در عرصه صنعت است که بسترهای پویایی اقتصادی و خلق حماسه را مهیا می‌کند.

رئیس کلینیک صنعت تهران نیز در این نشست گفت: ارتباط بین صنعت و دانشگاه وجود دارد اما باید صنعتگران و اساتید دانشگاه با تشکیل یک دفتر حقوقی با یکدیگر تعامل داشته باشند و مشکلات را بررسی کنند.

مالک نادری افزود: کلینیک صنعت و معدن باید با تعامل و همت صنایع استان و دانشگاه‌ها جایگاه اصلی خود را به دست آورد.

وی تصریح کرد: افزایش توسعه دانش تنها از طریق تعامل بین دانشگاه و صنعت میسر است و اساتید دانشگاه باید از صنایع بازدید کرده و در سایه هم افزایی دو جانبه عمل کنند.

در این نشست تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه تفرش و شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی امضا شد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:26 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رییس دانشگاه تفرش از اخذ مجوز راه‌اندازی مقطع دکترای رشته مهندسی برق گرایش کنترل در این دانشگاه خبر داد.

 

دکتر احمدرضا ربانی‌ در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، ضمن اعلام این خبر، گفت: شورای گسترش وزارت علوم با راه‌اندازی رشته مهندسی برق در مقطع دکتری در دوره‌های روزانه و شبانه دانشگاه تفرش موافقت کرد.

 

وی با بیان اینکه این رشته از سال تحصیلی 92-93 در این دانشگاه فعالیت خود را آغاز می‌کند، افزود: علاقه‌مندان به تحصیل در این رشته پس از قبولی در آزمون دکتری، از مهر ماه سال جاری مشغول به تحصیل در دانشگاه تفرش خواهند شد.

 

ربانی در خصوص ظرفیت پذیرش رشته دکتری مهندسی برق، گفت: از این تعداد فقط پنج نفر برای تحصیل در مقطع دکترای رشته برق پذیرفته خواهند شد.

 

وی همچنین از دریافت مجوز راه‌اندازی رشته تبدیل انرژی در مقطع کارشناسی این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: این دانشگاه در سال تحصیلی 92-93 برای اولین بار در رشته تبدیل انرژی دانشجو می‌پذیرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:39 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس دانشگاه تفرش گفت:به دلیل کمبود اعتبارات در دانشگاه، بسیاری پروژه های عمرانی دانشگاه متوقف شد، خواسته ما از رئیس جمهور آینده این است که مقوله علم، عالم و دانشگاه توجه ویژه ای داشته باشد.
دکتر احمدرضا ربانی، رئیس دانشگاه تفرش در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران گفت:  رئیس جمهور باید حرمت علم و عالم را نگه داشته و توجه ویژه ای نیز به آنها داشته باشد، همچنین باید بودجه کافی جهت گسترش علم به دانشگاه ها داده شود.
 
وی گفت: سال قبل و امسال به علت کمبود اعتبارات مالی، برنامه های آموزشی و پژوهشی ما تحت تاثیر قرار گرفت، توقع داریم که رئیس جمهور آینده به طور ویژه تر به دانشگاه ها توجه داشته باشد.
 
ربانی تصریح کرد: این کمبود اعتبارات در امر عمرانی دانشگاه ها تاثیرات نامطلوبی داشته و بسیاری از پروژه های عمرانی متوقف شده است.
 
رئیس دانشگاه تفرش اظهار کرد: در بحث پرداخت یارانه های مواد غذایی نیز با مشکلات زیادی مواجه شدیم و برای جبران آن از ردیف های بودجه ای دیگر، استفاده کردیم.
 
وی ادامه داد: دانشگاه ها به علت کمبود و اعتبارات به دنبال در آمدزایی هستند و این امر دقت اساتید و مسئولان را می گیرد این اعتبارات باید تامین شود تا بحث علم لطمه بیند./ح

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:17 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 
4 تن از سرپرستان دانشگاههای کشور با تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی حکم ریاست دریافت کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، با تائيد و تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و با حكم وزير علوم، تحقيقات و فناوري، پرويز آ‍ژيده، احمدرضا رباني، محمود سخائي و حسين محبي سرپرستان دانشگاه هاي تبريز، تفرش، نيشابور و تحصيلات تكميلي و فناوري پيشرفته كرمان به عنوان روساي اين دانشگاه ها منصوب شدند.

در بخشي از اين احکام انتصاب آمده است: امیدوارم با جلب مشاركت مسئولان استان و بهره مندي از تجارب اعضای هیات علمی و همکاران متعهد در تحقق اهداف تبييني در برنامه تقديمي به مجلس شورای اسلامی موفق و موید باشید.

وزیر علوم در اين احكام همچنین خواستار ایجاد مدیریتی هوشمندانه جهت تربیت دانش آموختگانی با روحیه قانون پذیری و نگرش ارزشی و معنوی و با گفتمانی عدالت خواهانه شده است. 
 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:24 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

هیئت بازبین نخستین جشنواره تئاتر خیابانی خرداد 18 نمایش را برای حضور در این جشنواره انتخاب کردند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی نخستین جشنواره تئاتر خیابانی خرداد، هئیت بازبین پس از مشاهده آثار ارسالی و متقاضی شرکت در جشنواره تئاتر خیابانی خرداد در نهایت 18 نمایش را انتخاب کردند.
1-او مین انفجار نوشته حسین داودی و به کارگردانی علیرضا قاسمی از بناب
2- این یک راز نیستکاری از رسول حق شناس از پیشوا    
3-مشت کاظم نوشته مهدی پوررضیایان و به کارگردانی حسین ربیعی از ری
4- دوازه کاری از الهه پور جمشید از ایلام
5-سرباز وطن کاری از رضا منصوری از تهران    
6-مسافر نوشته نگین سرکانی و به کاگردانی فرامرز قلیچ خانی از کرج
7-دوربین انقلاب کاری از اسماعل صرامی از اصفهان
8-عطش و آتش نوشته نادره حیدریان و به کاگردانی حیدر رضایی
9-تولد کاری از میثم سرآبادانی از تفرش
10-جلال رئیسی کاری از علی محمد رادمنش از کرمان جنوبی  
11-ققنوس خاک آلود کاری از مهدی خدایی قزوین
12-این مین اون مین نیست کاری از احمد صمیمی و امین وحیدی پور از اصفهان
13-بازمانده نوشته مختار محمدی و به کارگردانی کژال راست بین مریوان
14-سور شهادت نوشته علیرضا دبیریان و به کارگردانی امین کشاورزاز تهران
15-قاب خاطرات نوشته مسعود مهرابی و به کارگردانی پروانه علی ضامنی از تهران
16-مصائب شیرین نوشته نرگس خاک کار و به کارگردانی مهدی حبیبی از ملایر  
17-روایت خرداد کاری از محسن میرزاعلی از تهران  
18-کشف حجاب کاری از رضا حیدری از تفرش و ورامین  
گفتنی است، نخستین جشنواره تئاتر خیابانی خرداد 15 تا18 خرداد ماه به دبیری سیداحسان قاضی‌زاده در استان تهران برگزار می‌شود.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 18:26 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

اراک-خبرنگار ابتکار-يحيي،رئيس هيات مديره شركت شهركهاي صنعتي استان مركزي در مراسم افتتاح کلينيک صنعت اراک در مرکز فناوري کسب و کار شرکت شهرک‌هاي صنعتي در استان مرکزي گفت:عدم ارتقاي مؤثر ارتباط دانشگاه و صنعت از مهم‌ترين دغدغه‌هاي استان مرکزي به عنوان يک استان صنعتي بوده که با بررسي راهکارهاي موجود و به منظور تقويت اين ارتباط در استان، دانشگاه تفرش به نمايندگي از دانشگاه‌هاي استان کلينيک صنعت را به منظور ارائه خدمات و مشاوره به صنايع در ساختمان مرکزخدمات فن آوري و کسب و کار شرکت شهرکهاي صنعتي استان مرکزي راه‌اندازي کرده است.
يحيي افزود: راه اندازي کلينيک‌هاي صنعت نقطه آغازين بومي سازي تمامي فناوري‌هاي مدرن در کشور مي‌باشد و امروزه دانشگاه و صنعت در راستاي رسيدن به اهداف خود در يک موازات حرکت مي‌کنند و تنها از طريق آمارها از عملکرد يکديگر مطلع مي‌شوند و متأسفانه در طول مسير تحقق اهداف خود با يکديگر ارتباط زيادي ندارند.
رئيس هيات مديره شرکت شهرک‌هاي صنعتي استان مرکزي ابراز اميدواري کرد که با راه‌اندازي اين کلينيک، شاهد همکاري بيشتر و فعاليت‌هاي مؤثر و مستمر مجموعه‌هاي دانشگاهي و صنعت استان باشيم.و جهت تحقق اين امر بر ضرورت برگزاري بازديدهاي دوره‌اي اساتيد و دانشجويان از صنايع و مديران واحدهاي صنعتي از دانشگاه‌ها تأکيد کرد.وي خاطرنشان کرد:واحدهاي صنعتي هم اکنون فناوري‌هاي خوبي در اختيار دارند اما نقص ما کمبود دانش فني است که در اين زمينه دانشگاه امکانات خوبي از جمله آزمايشگاه‌هاي مجهزي در اختيار دارد که مي‌تواند در بررسي و کنترل محصولات توليدي صنايع استان مفيد باشد.يحيي کلينيک صنعت را پل ارتباطي ميان صنعت و دانشگاه دانست و گفت: اين کلينيک مي‌توانند نيازهاي صنايع را جمع آوري کرده و در محيط دانشگاه تعريف کنند و نتايج کار را در اختيار صنايع بگذارند.

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.ir/post/487/برگزاری یادواره "سبک بالان عاشق" در دانشگاه تفرش.htm">

تاريخ : برچسب:, | 13:43 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

یادواره سبک بالان عاشق به مناسبت اربعین شهدای گمنام دانشگاه تفرش و گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر در دانشگاه تفرش برگزار شد.

 

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ربانی رییس دانشگاه تفرش در سخنانی زنده نگه داشتن یاد شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی و همچنین احیا و ترویج روحیه ایثار و شهادت و فداکاری را از جمله اهداف این یادواره دانست و گفت: در شرایط فعلی که دشمن با فشار اقتصادی و هجمه‌های فرهنگی تمام توان خود را برای درهم شکستن همبستگی و به زانو درآوردن ملت بکار گرفته، تنها راه مقابله با آن، ادامه راه شهدا و ترویج فرهنگ جهاد و ایثار در ملت می‌باشد و این راه، همان راه پیروی از ولایت است.

 

در این یادواره که به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش برگزار شد، فرماندار، مسئولان محلی، کارکنان و دانشجویان و مردم شهید پرور شهرستان تفرش حضور داشتند.

 

همچنین در پایان این مراسم شرکت کنندگان به منظور ادای احترام بر مزار شهدای گمنام دانشگاه تفرش حضور یافتند و با قرائت فاتحه و نثار تاج گل از مقام شامخ آنان تجلیل شد.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:37 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: به مناسبت هفته میراث فرهنگی بازدید از تمامی موزه‌های سطح استان رایگان خواهد بود.

خبرگزاری فارس: بازدید از تمامی موزه‌های استان مرکزی رایگان است

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مجتبی رضوانی در جمع خبرنگاران گفتت: شهروندان استان می‌توانند طی روزهای 27 و 28 اردیبهشت‌ماه به صورت رایگان از تمام موزه‌ها، اماکن تاریخی و محوطه‌های باستانی سراسر استان به صورت رایگان بازدید کنند.

وی تصریح کرد: موزه چهار فصل، موزه تنوع زیستی، موزه سلطان‌آباد، موزه صنایع‌دستی، موزه مفاخر اراک، موزه چهارسوق ساوه، مردم‌‌شناسی خمین، موزه اسناد و مردم‌شناسی آشتیان و ... از مهم‌ترین موزه‌هایی هستند که علاقه‌مندان می‌توانند در روزهای یاد شده به صورت رایگان از این موزه‌ها بازدید کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: پارک سرچشمه، چشمه‌های آب معدنی و باغ‌های گل و گیاه محلات، سراب‌های شازند، تالاب میقان، غار نخجیر و بافت تاریخی بازار اراک نیز از دیگر اماکنی هستند که مردم می‌توانند بازدیدهای خوبی از این مکان‌ها داشته باشند.

رضوانی با بیان اینکه بازدید خانواده‌ معظم شهدا، ایثارگران و ‌جانبازان با ارائه‌ کارت شناسایی معتبر تا سوم خرداد‌ماه رایگان است، گفت: خوشبختانه با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مدیران مدارس نیز می‌توانند با هماهنگی لازم با اداره‌ کل میراث فرهنگی به صورت رایگان از این مکان‌ها بازدید کنند.

وی ترغیب و تشویق مردم به بازدید از موزه‌ها را از مهم‌ترین اهداف رایگان کردن بازدید از موزه‌ها و اماکن دیدنی عنوان کرد.

افتتاح دفتر مطالعات اسناد و نسخ تاریخی و مشاهیر استان در آشتیان، افتتاح اکو موزه کویر میقان و رونمایی از مطالعات باستان شناسی سرسختی و افتتاح موزه باستان‌شناسی سرسختی شازند، افتتاح موزه‌ مردم‌شناسی تفرش، افتتاح دفتر مطالعات سنگ نگاره‌های استان در خمین و ... از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده به مناسبت هفته میراث فرهنگی در استان مرکزی است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 15:41 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری مهر: نماینده مرکز هنرهای نمایشی کشور گفت: مهم ترین دغدغه اهالی تئاتر شهرستان ها آموزش است که سعی شده با ایجاد تعامل بین شهرستان ها وتهران و برگزاری کارگاه های عملی توسط اساتید برجسته در این راستا یاری شود.

به گزارش خبرنگار مهر ،حجت الله فتحی شامگاه روز پنج شنبه در مراسم "جشن اردیبهشت تئاتر ایران" در اراک افزود: اهالی تئاتر باید سعی کنند از عمل زدگی و تعجیل برای اجرا دوری و بیشتر برای یادگیری فنون و تکنیک تلاش کنند.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز با بیان اینکه صحنه تئاتر مکانی  برای انتقال زیبایی ها به جامعه است افزود: زیبایی از تمایلات فطری بشر است و هنرمندان تئاتر می توانند با هنر خود این نعمت الهی را به جامعه انتقال دهند.

مهدی قاسمی افزود: هنر ابزاری در انتقال مفاهیم ارزشی و معنوی است و هنر در خدمت انسانیت و رشد بشر قرار دارد.

تعهد را از ویژگی های هنرمند

وی با بیان اینکه امروزه  فقدان معنویت گریبانگیر آثار هنری غربی شده است، اظهار کرد:  انسان همچون بذری است که اگر در شرایط مناسب قرار گیرد، توان پرورش و رسیدن به کمال انسانیت را دارد.

قاسمی تعهد را از ویژگی های هنرمند خواند و اضافه کرد: این امر ضروری به معنای تزکیه و تطهیر هنرمند است و هنر تجلی و تجسم عقیده و فکر است.

وی خاطر نشان کرد: امیدواریم انجمن نمایش استان مرکزی چون گذشته برنامه محور و هدفمند حرکت کرده و موضوع های اجتماعی و ارزشی را در دستور کار قرار دهد.

  18 گروه از 53 گروه تئاتر در استان سازمان یافته

معاون فرهنگی ارشاد در ادامه عنوان کرد: هم اکنون  18 گروه از 53 گروه سازمان یافته استان در طرح استتقرار گروه ها ثبت نام کرده اند. وی افزود: این طرح به شناسنامه دار کردن گروه ها در دستور کار قرار گرفته  و تکمیل ثبت نام جهت ضایع نشدن حق گروه ها ضروری است.

مسئول انجمن هنرهای نمایشی استان مرکزی نیز گفت: در سال گذشته 122 نمایش در استان تولید  و بیش از 500 اجرا به روی صحنه رفته است.

سینا دلشادی افزود: برگزاری بیش از 225 ساعت  آموزش بازیگری، نویسندگی و کارگردانی از دیگر فعالیت های انجمن نمایش استان در سال پیش بوده است.

در پایان این مراسم گروه نمایشی " تن ها"  از خمین ، گروه برتر استان، انجمن های تفرش، ساوه و دلیجان  انجمن فعال و حوزه هنری بعنوان حامی تئاتر استان معرفی شدند.

همچنین از گروه های نمایشی راه یافته به جشنواره های خارج از استان و نمایندگان سایر انجمن ها نیز تقدیر شد.

چاپ این صفحه /http://tafreshcitynews.loxblog.ir/post/480/اجراي برنامه مشاعره "در نیروگاه شهید منتظری اصفهان‌".htm">

تاريخ : برچسب:, | 10:36 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

"مشاعره‌" اینبار با توجه به مقام روز کارگر در نیروگاه "شهید منتظری اصفهان‌" روی آنتن می رود.
"امیر‌حسین آذر‌" تهیه‌کننده برنامه مشاعره در گفتگو با خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران گفت: این برنامه به دلیل مناسبت‌هایی که در اردیبهشت ماه از جمله روز مادر، روز کارگر و روز خلیج‌فارس بوده بنا به فراخور این ماه شرکت‌کنندگان قطعاتی متناسب با این مناسبت ها را در برنامه می‌خوانند.
وی در ادامه افزود: برنامه "مشاعره‌" در نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان برای احترام به مقام کارگر تصویر برداری شده که دکتر "اسماعیل آذر‌" با پوششی در لباس کارگر نیز به اجرا می پردازند.
وی با اشاره به اینکه برنامه "مشاعره‌" با توجه به شعار سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی تهیه شده افزود: شرکت‌کنندگانی از شهرهایی چون بیرجند، تفرش، قم، تهران، اصفهان، شیراز و قزوین در این برنامه به همراه تعداد از کارکنان نیروگاه شهید منتظری اصفهان در برنامه حضور دارند.
گفتنی است؛ این برنامه هر شب به غیر از جمعه ها در 13 قسمت 50 دقیقه‌ای ساعت 22 از شبکه آموزش پخش می‌شود.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 3:4 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

بانوی هنرمند تفرشی موفق به بافت قالیچه خلیج همیشه فارس در آستانه روز ملی خلیج فارس شد.

خبرگزاری فارس: بانوی هنرمند تفرشی موفق به بافت قالیچه خلیج همیشه فارس شد

معصومه رضایی بانوی 34 ساله تفرش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این قالیچه در ابعاد پنج چهارک و کرک و خامه بافته شده که در آن نقشه ایران با نمایش خلیج همیشه فارس قرار دارد.

وی تصریح کرد: کار بافت این قالیچه بیش از دو ماه زمان برده است که من آن را به عشق ایران و خلیج همیشگی فارس بافته‌ام.

بانوی هنرمند تفرشی ادامه داد: لنگه اول این قالیچه را در سال 79 بافتم و در سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی به تفرش آن را به رهبری هدیه کردم.

رضایی گفت: در این قالیچه نقشه تمام استان‌های کشور با گل بوته‌ای که ریشه آنها در خلیج همیشه فارس است، به تصویر درآمده است.

این بانوی خوش ذوق تفرشی خاطر نشان ساخت: روز ملی خلیج فارس در تقویم جمهوری اسلامی ایران از روزهای مهم و با اهمیت است و همه ایرانیان به این روز علاقه بسیاری دارند.

وی تاکید کرد: هنرمندان باید بکوشند با استفاده از ابراز هنر میزان عشق و اراده این ملت به خلیج فارس را به تصویر بکشند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 14:40 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس دانشگاه تفرش گفت: کلینیک صنعت اراک به همت دانشگاه تفرش در مرکز فناوری کسب و کار شرکت شهرک‌های صنعتی در استان مرکزی افتتاح شد.

خبرگزاری فارس: کلینیک صنعت در اراک افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، رئیس دانشگاه تفرش در مراسم افتتاح کلینیک صنعت اراک گفت: کلینیک صنعت یا مرکز ارائه خدمات مشاوره‌ای اراک، پایگاه خدماتی، مشاوره‌ای و آموزشی است که با تأکید بر همکاری بین صاحبان صنایع، شرکت‌ها و اساتید دانشگاهی به منظور رفع مشکلات و نارسایی‌های تولید و ایجاد فضای رقابتی راه‌اندازی شده است.

احمد ربانی، تعامل متخصصان و مشاوران حرفه‌ای با صنعتگران و مجریان اصلی تولید را از ارکان موفقیت کشورهای صنعتی در دنیا دانست و اظهار داشت: پیوند صنعت و دانشگاه زمینه‌ساز موفقیت صنعت در راستای نیل به اهداف موردنظر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در سند چشم‌انداز 20 ساله توسعه کشور است.

وی، ضرورت‌های تشکیل کلینیک صنعت اراک را فقدان وجود مرکزی جامع برای ارائه مشاوره تخصصی و فنی برای حل مشکلات فنی و تخصصی بنگاه‌های صنعتی و معدنی به صورت کاربردی و متمرکز در شهرک‌های صنعتی، همسویی و تمرکز تحقیقات دانشگاهی بر روی تحقیقات کاربردی و صنعتی، اطلاع و برخورداری جامعه صنعتی کشور از پتانسیل‌های علمی دانشگاهی در کشور و برقراری ارتباط مؤثر و مستمر بین دانشگاه و صنعت در شهرک‌های صنعتی عنوان کرد.

رئیس دانشگاه تفرش، برنامه‌ها و چشم‌انداز کلینیک صنعت استان را ایجاد بانک جامع اطلاعات صنایع و خبرگان علمی و صنعتی، ایجاد سیستم و پایگاه متمرکز به منظور تأمین نیازهای اطلاعاتی صنایع، طراحی وب‌سایت کلینیک به منظور ارائه رزومه اساتید، شناسایی و اولویت‌بندی مسائل و مشکلات مرتبط با صنایع مختلف، تسهیل در برقراری ارتباط بین انجمن‌ها و تشکل‌های صنعتی و برقراری ارتباط مؤثر و بهبود روابط بین صنعت و دانشگاه و توسعه شبکه اتصال عرضه و تقاضای خدمات فنی و تخصصی در شهرک صنعتی عنوان کرد.

ربانی با بیان اینکه مبنای این کلینیک بر پایه مشاوره است، خاطرنشان کرد: متقاضیان می‌توانند درخواست مشاوره خود را به دو شکل حضوری و مجازی به کلینیک اعلام کنند.

وی تصریح کرد: این دانشگاه فقط مدیریت کلینیک صنعت را برعهده دارد و در راستای رسیدن به اهداف کلینیک نیازمند همکاری و مساعدت تمام اساتید و گروه‌های آموزشی دانشگاه‌های استان است.

رئیس دانشگاه تفرش در پایان بیان کرد: چهار کارگروه مکانیک و ماشین‌سازی، کارگروه مهندسی شیمی، صنعت و فرآیندها، کارگروه معدن و فن‌آوری معدنی و کارگروه برق و الکترونیک در کلینیک صنعت تشکیل شده است و درنظر داریم از ظرفیت تمامی اساتید دانشگاه‌های استان در اداره و همکاری در این چهار کارگروه بهره ببریم.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 1:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش از برگزاری مراسم بزرگداشت مقام سعدی اول اردیبهشت ماه در این شهرستان خبر داد.

خبرگزاری فارس: مراسم بزرگداشت مقام سعدی در تفرش برگزار می‌شود

فضل‌الله باباخانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این مراسم با حضور هنرمندان و شاعران شهرستان و با همکاری انجمن ادبی پویه تفرش برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: اول اردیبهشت ماه در تقویم ایران اسلامی به عنوان روز بزرگداشت سعدی نامگذاری شده که به همین مناسبت برنامه‌های ویژه‌ای در این شهرستان به منظور تجلیل از مقام این شاعر پرآوازه برگزار می‌شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش افزود: سعدی از معدود شاعرانی است که توانسته با تمسک به حق و اتصال به قرآن و عترت خود را به مقام والای سخن برساند.

بایاخانی ادامه داد: الگوی جاویدان سعدی قرآن کریم و احادیث بزرگان است که با پیروی از این الگو توانست خود را به جایگاه والایی در فرهنگ جهانی برساند و باید کوشید این شخصیت بزرگ را به همگان معرفی کرد.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:39 | نویسنده : میثم اله وردی |
تاريخ : برچسب:, | 14:35 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

هم اكنون 70 عضو هيات علمي در دانشگاه داريم كه تا پايان سال 92 به 100 عضو هيات علمي خواهند رسيد.
دكتر احمدرضا رباني رئيس دانشگاه تفرش در گفتگو با خبرنگار  علمي باشگاه خبرنگاران افزود: با توجه به بحث اقتصاد مقاومتي بحث هاي دانشگاه را اولويت بندي كرديم. بحث توسعه مقاطع تحصيلي تكميلي را در دستور كار داريم ،مقرر است بخش عمده رشته هايي كه در شرايط فعلي داريم مقطع دكتري آن نيز ايجاد شود.

رباني با بيان اينكه هم اكنون نزديك به 70 عضو هيات علمي داريم تصريح كرد: تا پايان سال 92 به 100 عضو هيئت علمي خواهد رسيد.

رئيس دانشگاه تفرش اظهار كرد: هم اكنون 2500 دانشجوداريم و روي كيفي رشته ها و مقاطع درحال كار هستيم.

وي خاطر نشان كرد: بحث تقويت آزمايشگاه ها و ارتباط صنعت و دانشگاه را نيزدر دستور كارداريم.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 5:13 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی با جاذبه های طبیعی، تاریخی و مذهبی متعدد نمادی از سنت ها و آداب محلی و بومی هستند و در ایام نوروز مسافران و گردشگران شیفه فرهنگ را به خود می خوانند.
 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک به ابتکار دولت نهم و دهم، روستا های با داشته های فرهنگی در استان مرکزی به عنوان روستاهای هدف گردشگری مصوب شدند که ایام نوروز بهترین فرصت برای گشت و گذار و آشنایی با جذابیت های فرهنگی و خرده فرهنگ های بومی آنها است.
روستاهای آهو، سرآبادان، ورچه، شهابیه،انجدان، هزاوه، آوه، چناقچی علیا، واران و وفسبا طبیعتی کم نظیر و مجموعه ای از آثار و ابنیه تاریخی و مذهبی به عنوان پتانسیل قوی گردشگری مطرح شده اند و گردشگران می توانند با حضور در این روستاها زندگی به سبک سنتی را تجربه کرده و از فضاهای بکر و دیدنی لذت ببرند.
روستای سرآبادان در 15 کیلومتری شمال شرق شهرستان تفرش یکی از روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی است که در دامنه کوهسارهای این منطقه قرار گرفته و با طبیعت زیبای پیرامونی چشم هر بیننده ای را خیره می کند.قدمت این روستا به دوران ساسانیان می رسد که در حواشی آن آثار به جای مانده از آن دوران به چشم می خورد و برای سفر به این روستا باید از دو گردنه لشگرگاه و خرازان و مسیر جاده قاهان، چاهک، مهرزمین و ابره گذر کرد.
روستای ورچه در محدوده دهستان خرمدشت از بخش کمره شهرستان خمین یکی دیگر از روستاهای هدف گردشگری استان مرکزی است که نزدیک ارتفاعات خانه نیاز ، سه دره، قزل داغو شیرخانی است .این روستا با برخورداری از اقلیم معتدل و نهرهای آب و پوشش گیاهی متنوع بسیار مصفا و سرسبز است و در فصل بهار لطافت هوا و طبیعت زیبای آن را در کمتر جای دیگری در استان می توان پیدا کرد.
روستای شهابیه که در کیلومتر 13 شهرستان خمین واقع شده نیز در گذشته به همت شهاب الدین خسروانی خان (مالک شهابیه)بنا گذاشته شده و به لحاظ داشته های فرهنگی و ابنیه تاریخی غنی است.شهابیه بعد از خمین اولین روستایی بوده که از نعمت برق و آب لوله کشی و مدرسه و پاسگاه ژاندارمری و جایگاه سوخت برخوردار بوده است.
اولین کارخانه روغن کشی و آسیاب نیز حدود صد سال پیش در این روستا فعال بوده و امروزه هیچ آثاری از آن باقی نمانده و منازل مسکونی و مغازه ها جایگزین آن شده اند.
این روستا با کشتزارهای گندم و جو و درختان سرسبز در فصل زیبای بهار به استقبال مسافران می آید .
در قسمت غربی شهابیه دو رودخانه خروشان وجود دارد که از دشت های شمالی روستاهای قلته و امامزاده یوجان و کوه کفتالو سرچشمه گرفته و در جنوب شهابیه به هم می پیوندند و در امتداد کشتزارهای جنوبی شهابیه امتداد داشته و مرز جغرافیایی شهابیه با روستاهای جعفرآباد و یمن و شهرمیزان می باشد.
روستای انجدان در 64 کیلومتری شمال خمین و 37 کیلومتری شرق اراک یکی از مناطق نمونه گردشگری استان مرکزی است که جلوه های خاص طبیعی آن کم نظیر است.
روستای هزاوه اراک سرزمین و زادگاه بزرگان ایران زمین همچون میرزا بزرگ قائم مقام و امیر کبیر و محل دفن امامزاده سلطان احمد جد سوم مقام معظم رهبری بوده که علاوه بر ویژگی های تاریخی منحصر به فرد دارای ذخایر آب فراوان، هوای کوهستانی و چشم اندازهای زیبا است.
این روستای در 18 کیلومتری غرب شهرستان اراک واقع شده و دارای جمعیت دو هزار و 736 نفری است که براساس شواهد و مطالعات باستان شناسی در تپه های تاریخی این روستا، قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری می رسد.
معماری ساخت روستا تحت تاثیر عوامل جغرافیایی و وجود آب در چهار قسمت عمده متمرکز شده است و خانه ها از جنس سنگ، گل و چوب به صورت پلکانی، بردامنه شیب کوه ها قرار گرفته و دارای سقف های مسطح هستند.
در دوره ایلخانان و در بلندترین بخش روستای هزاوه، ساختمان امامزاده شاهزاده احمد (جد سوم مقام معظم رهبری) بنا و در دوره صفویه تغییر و تحول بنیادین در آن ایجاد شد تا به شکل کنونی درآمده است.
روستای باستانی آوه از توابع شهرستان ساوه نیز با بیش از هفت هزار سال قدمت تاریخی، دومین کانون تشیع در تاریخ ایران است که اغلب مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار می گیرد.
روستای آوه از توابع بخش مرکزی در 25 کیلومتری جنوب ساوه قرار دارد، این روستا از جنوب به کوه قدمگاه و از غرب به کوه پلنگ محدود می شود.
ساخت شهر تاریخی آوه به اردشیر بابکان نسبت داده شده است و وجود تپه باستانی، آب انبار قدیمی، کاروانسرای صفوی و آرامگاه امامزاده عبدالله قدمت تاریخی این روستا را نشان می دهد.
تپه باستانی آوه که در کنار روستای آوه در 10 کیلومتری ساوه قرار دارد از مکان هایی است که تاکنون سفالینه های بسیاری مربوط به دوره های پیش و بعد از اسلام از آن به دست آمده است.
روستای وفس در فاصله 120 کیلومتری اراک با آب و هوای دلچسب، چشم اندازهای طبیعی، مزارع و باغ ها، چشمه ها، بافت تاریخی منحصر به فرد و قابلیت ورزش های کوهستانی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری شناخته شده و در ایام نوروز میزبان خوبی برای گردشگران و طبیعت دوستان است.
بلندترین نقطه‏ی وفس، کوه قلنجه با ارتفاعی در حدود دوهزار و 745 متر و پست‏ترین نقطه آن محلی در دشت وسیع انجمن با ارتفاعی در حدود یکهزار و 550 متر است.
خانه های مسکونی روستا با بافتی متراکم در یک طبقه با ایوان و سقف مسطح بر روی دامنه‏ کوهها ساخته شده‏اند و کوچه باغ های پیچ در پیچ آن با درختان سایه دار جلوه بسیار زیبایی دارند.
با گسترش سازه های آهکی و دولومیتی در منطقه وفس، غارهای طبیعی و اعجاب انگیزی به وجود آمده اند که از مهمترین آنها می توان به غار وفس و غار قلعه جوق اشاره کرد.
امامزاده شاهزاده حسین، امام زاده یحیی و امامزاده اسماعیل از جاذبه های مذهبی روستای وفس و مربوط به دوره صفویه می باشد که دارای معماری باارزش است.
روستای چناقچی علیا از توابع بخش خرقان شهرستان زرندیه در 45 کیلومتری شمال غرب شهر ساوه قرار دارد و با قدمتی تاریخی مربوط به دوره صفویه دارای مردمانی با تیره ارمنی، ترک و فارس است .در انتهای روستا آبشار زیبای چناقچی علیا قرار دارد که منظره ای بدیع و کم نظیر را به وجود آورده و هر ساله به ویژه در فصل بهار گردشگران بسیاری را به این منطقه روانه می کند.
کلیسای چناقچی علیا با حدود سه قرن قدمت، خاستگاه و محل برگزاری آیین مذهبی مسیحیان در این منطقه است.
روستای وروان از توابع بخش مرکزی شهرستان دلیجان در 25 کیلومتری شمال شرقی این شهر قرار دارد که از جنوب شرقی به کوه سرتخت، از شمال به کوه مصلی و از شمال غربی به کوه اوراز محدود می شود و دارای آب و هوای گرم و خشک است.
روستای آهو از توابع بخش مرکزی در 7 کیلومتری شمال شرقی شهر آشتیان قرار دارد و از شمال به کوه سینه زرد، از جنوب به کوه سینه سیاه و از جنوب شرقی به کوه ساخته کمر محدود شده است.آرامگاه های امامزاده بی بی شهربانو، امامزاده آهو (شاهزاده عبدالله) از آثار دوره قاجاریه نشانگر قدمت تاریخی این روستا است.
موقعیت استقرار روستا موجب پیدایی مناظر طبیعی و چشم اندازهای بسیار زیبایی شده است که برخی از آن ها در شمار مهم ترین جاذبه های استان می باشند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 10:29 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

معاون حقوقی و امور مجلس و دبیر کمیته خیرین وزارت علوم، گفت: بر اساس مصوبه کمیته خیرین تمامی دانشگاه‌ها باید در زمینه جذب کمک‌های خیرین فعال شوند تا شاهد ورود خیرین به عرصه‌های علمی و پژوهشی باشیم.

 

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، سیدجواد ساداتی‌نژاد در بازدید از دانشگاه تفرش، با بیان اینکه دانشگاه تفرش از جمله دانشگاه‌های موفق در زمینه جذب کمک‌های خیرین است، اظهارکرد: در آخرین جلسه روسای دانشگاه‌های کشور مقرر شده است تمامی دانشگاه‌ها در زمینه جذب کمک‌های خیرین فعال شوند، تا شاهد ورود خیرین به عرصه‌های علمی و پژوهشی باشیم.

 

وی افزود: دانشگاه‌هایی که توسط خیرین اقدام به ساخت پروژه‌های عمرانی می‌کنند، معادل 50 درصد آورده خیرین جهت تکمیل طرح‌های عمرانی اعتبار دریافت می‌کنند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 9:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

معاون اداری مالی و مدیریت منابع و حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با اشاره به اجرای آیین‌نامه جدید جذب اعضای هیات علمی، گفت: دانشگاه تفرش در زمینه جذب اعضای هیات علمی عملکرد خوبی داشته است.

 

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اکبر متکان در بازدید از پروژه‌های عمرانی دانشگاه تفرش، با ابراز رضایت از رشد و توسعه این دانشگاه، در خصوص اجرای آیین‌نامه جدید استخدامی اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه‌ها، اظهارکرد: دانشگاه‌ها باید در این خصوص بر اساس ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه عمل کنند.

 

وی افزود: این دانشگاه از جمله دانشگاه‌هایی است که در زمینه جذب اعضای هیات علمی عملکرد خوبی داشته است.

 

در ادامه دکتر ساداتی نژاد معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، ضمن بررسی مسائل حقوقی دانشگاه تفرش، گفت: اقدامات لازم در خصوص برطرف شدن مشکل حقوقی اراضی ساختمان محل اقامت اساتید این دانشگاه در حال انجام است.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:3 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

کارگاه بین المللی محاسبات ریاضی در دانشگاه آزاد اسلامی تفرش برگزار شد.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک این کارگاه یک روزه با حضور 30 نفر از اساتید دانشگاههای اراک ، تفرش ، تهران و کره جنوبی برگزار شد .

طاوسی دبیر اجرایی این گارگاه آموزش اساتید ریاضی و برقراری ارتباط با دانشگاه یون فی کره جنوبی را از اهداف برگزاری این گارگاه عنوان کرد.

در این گارگاه آمزشی پرفسور یون از دانشگاه کره جنوبی در زمینه ارتباط ریاضیات با اقتصاد مطالبی ارائه کردند.

همچنین تعدادی از اساتید برجسته کشور در این کارگاه یک روزه مباحث علمی خود را ارائه کردند

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 2:55 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

خبرگزاری فارس: رئیس دانشگاه صنعتی اراک از برگزاری دومین دوره مسابقات پل ماکارونی منطقه‌ای در این دانشگاه خبر داد.

خبرگزاری فارس: مسابقات پل ماکارونی منطقه‌ای در اراک برگزار می‌شود

عباس پاک امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این دوره از رقابت‌ها از فردا با حضور 40 تیم از دانشگاه‌های استان در اراک برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: در این مسابقات دانشگاه‌های پیام نور استان مرکزی، دانشگاه اراک و دانشگاه صنعتی اراک و دانشگاه آزاد حضور دارند.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک بیان داشت: دانشگاه صنعتی اراک با 16 تیم در این مسابقات حضور یافته است.

پاک گفت: پل‌های ساخته شده در این رقابت‌ها در قالب سازه‌های سنگین و سبک ارائه می‌شوند.

رئیس دانشگاه صنعتی اراک با اشاره به برگزاری نخستین  دوره مسابقات در سال گذشته بیان کرد: 32 تیم چهار نفره در این رقابت‌های دانشجویی شرکت داشتند که 25 تیم از دانشگاه علم و صنعت و مابقی از سایر دانشگاه‌های استان مرکزی بود.

پاک ادامه داد: در مسابقات سال گذشته که به صورت تیمی در دو گروه سازه‌های نیمه سنگین با بارگذاری پیوسته و سازه‌های سبک با بارگذاری ثابت برگزار شد، تیم انجمن علمی مکانیک و بسیج دانشجویی دانشگاه تفرش توانستند به ترتیب در رشته سازه‌های سبک مقام قهرمانی و نایب قهرمانی را کسب کنند.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 16:32 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

 

رییس پژوهشکده‌ی هنر گفت: همایش ملی هنرهای آیینی در ایران با توجه به پژوهش‌های انجام‌شده در این حوزه، اتفاقی بسیار ناچیز و اندک است، هرچند حضور کارشناسانی مانند محمد میرشکرایی را باید غنیمت شمرد.

 

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدکمال حاج‌سیدجوادی که در آیین تجلیل از سیدمحمد میرشکرایی همزمان با همایش ملی هنرهای آیینی در ایران در فرهنگستان هنر سخن می‌گفت، ادامه داد: آنچه انجام می‌شود بعضا با سلیقه‌ها و ذهنیت‌های شخصی و نظراتی که هیچ پایه و اساس علمی و آکادمیکی ندارند همراه است. تضارب آرا و تضاد نیز بین این نظریات وجود دارد. متأسفانه بسیاری از تحقیقات انجام‌شده نیز برگرفته از گفته‌ها و نوشته‌های مستشرقانی است که فرهنگ و تمدن ایران را آن‌طور که باید حس نکردند و دقیقا نمی‌شناسند. در واقع برخی از این تحقیقات بوی این سرزمین را نمی‌دهند.

 

او با تأکید بر این‌که چراغ پژوهش‌های مربوط به هویت ایران و آیین‌های جهان فارسی‌زبان باید شعله‌ور و روشن نگه داشته شود، اظهار کرد: براساس بررسی‌های انجام‌شده معلوم شد بین مجموعه‌ی شخصیت‌هایی که به‌صورت کاملا فردی و در عین حال، یکتا و همراه با عشق به ایران کار کرده‌اند، استاد محمد میرشکرایی حدود نیم قرن تلاش و کارهایی را عرضه کرده است که هنوز بین بسیاری از کارهای دیگر نمونه‌اند.

 

وی گفت: نمایش‌ها و آیین‌های موجود در ایران از دیرباز و درست از زمانی که به دوران اسلام می‌رسد، رنگ و حقیقت اسلامی به خود می‌گیرد.

 

حاج‌سیدجوادی با اشاره به برخی تحقیقات انجام‌شده در زمینه‌ی حضور اسلام و دین در آیین‌های ایرانی، بیان کرد:‌ براساس تحقیق انجام‌شده در مناطق شیعه‌نشین و اهل سنت نمی‌توانیم حتا یک آیین را پیدا کنیم که در اجرای آن، نور دینی و اعتقادات مذهبی همراه با دعا وجود نداشته باشد. حال چگونه است که ما درپی این هستیم که مراسم آیینی خود را منتسب به دنیایی کنیم که پیوندی با آن نداریم.

 

رییس پژوهشکده‌ی هنر محمد میرشکرایی را از معدود پژوهشگرانی دانست که در این حوزه فعالیت کرده و یک‌تنه همراه با گروهی اندک از شاگردانش در این حوزه، راه پرپیچ و خم را هموار کرده و از نمونه‌ی بارز آن، ثبت جهانی نوروز به‌عنوان یکی از آیین‌های باستانی ایران است.

 

او ادامه داد: درباره‌ی بحث نوروز، عده‌ای که ادعای محقق بودن در این حوزه را داشتند، معتقد بودند نوروز برای ایران نیست، ولی میرشکرایی این را با پایمردی خود به همه نشان داد.

 

وی اضافه کرد: ما در پژوهشکده‌ی هنر تصمیم گرفتیم به موضوعات پژوهشی که در پیوند با هنر کمتر به آن‌ها توجه شده است بپردازیم.

 

به گزارش ایسنا، رییس انجمن انسان‌شناسی ایران نیز در سخنانی درباره‌ی محمد میرشکرایی اظهار کرد: او از نخستین افرادی است که حرکت‌های اولیه را برای شروع یکسری مطالعات ارزشمند در ایران از سال 1346 آغاز کرد. او بعد از 40 سال کار فرهنگی در حوزه مردم شناسی و آیین‌های ایران باستان در سال 86 بازنشسته شد. معرفی وی کار بسیار مشکلی است. شخصیت علمی استاد میرشکرایی کوله‌باری از پژوهش دارد که نشان دادن این کوله‌بار کار چند ساعت نیست.

 

رفیع‌فر در ادامه اشاره‌ی کوتاهی به زندگی‌نامه‌ی استاد محمد میرشکرایی کرد و گفت: او در سال 1321 در تفرش به دنیا آمد و از کودکی با کتاب‌ها و مجله‌های پدر و پدربزرگش سرگرم بود. تا سال‌های اول دبیرستان در تفرش تحصیل کرد، بعد از آن به دبیرستان شرف تهران آمد. در دبیرستان با آیین نمایش و فرهنگ‌های نمایشی آشنا شد و بعد از آن بود که فعالیت در این حوزه را ادامه داد. در سال 1344 در دانشکده‌ی ادبیات دانشگاه تهران با همسرش، غزاله پردیس آشنا شد و ازدواج کرد و در سال 1352 به استخدام رسمی مرکز مردم‌شناسی وزارت فرهنگ درآمد. او دوره‌ی فوق لیسانس خود را در رشته‌ی فرهنگ و زبان‌های باستانی در دانشگاه تهران گرفت و دوره‌ی دکتری را در تاجیکستان آغاز کرد که به‌دلیل کارهای زیاد مجبور به ناتمام گذاشتن این دوره شد. تا این‌که در سال 1386 در جریان برگزاری همایش 70 سال مردم‌شناسی ایران درخواست بازنشستگی‌اش قبول شد و پس از برگزاری این همایش بازنشسته شد.

 

او اضافه کرد: استاد میرشکرایی در ثبت جهانی آیین نوروز تلاش زیادی کرد حتا می‌توان این پرونده را به نام او ثبت کرد. میرشکرایی از سال 63 تا 68 سرپرست موزه‌ی پژوهشی مردم‌شناسی بود و از 68 تا 86 مدیر پژوهش‌های مردم‌شناسی کشور و رییس پژوهشکده‌ی مردم‌شناسی بود.

 

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:30 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

گنبد بزرگی از دور در شهر تفرش خود نامیی میکند . با طی مسیر ، مسجدی را در محله فم می توان دید ؛ مسجدی به نام شش ناو .
 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، نرسیده به مسجد ، گنبد بزرگی با ارتفاع نزدیک 15 متر و قطری حدود 16 متر به چشم می آید .

با ورود به مسجد رشته ای قنان توجه را جلب میکند؛ همین قنات که توسط شش ناو در بیرون مسجد و با عبور از درخت چنار بزرگ و قدیمی تقسیم شده و به محله های اطراف جریان بیدا میکنند ؛ احتمالا علت نامگذاری ای مسجد به شش ناو می باشد .

بر پایه ی این گزارش ؛ درو مسجد ، سقف ودیواره با کاشی کاری های زیبا تزیین شده است . معماری مناره مسجد توجا بیننده را جلب میکند . مناری از جنس آجر و به شکل بلکانی ماربیچ هست . این معماری ، قدیمی ترین بنای مسجد شش ناو است ؛ زیرا با خط کوفی نوشته شده است وهیچ کلمه ای به جز لا الله االی الله در کتیبه باقی نمانده است .

به گوشه غربی مسجد که نگاه می شود ؛ حسینه خیلی بزرگی همرا با سکوی برجته ای در وسط آن و حجره هایی در اطراف آن قرار دارد . افرادی که درون مسجد و از اهالی تفرش هستند می گویند: این مکان از دیر باز در ماه محرم و صفر برای تعزیه خوانی استفاده می شود .

گنبد کلاه خودی از جنس آجر در مسجد گویای احداث بنا در عهد سلجوقی است . درون ایوان مسجد شش ناو ، کتیبه ای است که نام بانی مسجد در آن با خط زیبای نستعلیق که نام محمد بن ابراهیم بن عباس در سال 1277 ه.ق حک شده است .

باز هم مرور می کنیم ....مسجد شش ناو در دوره سلجوقی در محله فم تفرش بنا شده است و در دوره های بعد قسمتهایی به آن اضافه شده است .

در این مسجد ، مزار یکی از صحابه امام حسن عسگری(ع) به نام محمد محدث در قرن شش هجری به خاک سرده شده است .

این مسجد در سال 1379در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 12:0 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

یادواره شهید حاج ابوالفضل شاه‌حسینی و شهدای شهرستان تفرش در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) دانشگاه این شهر برگزار شد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی- در این آیین که به همت بسیج دانشجویی امام صادق(ع) این دانشگاه برگزار شد از زحمات و جانفشانی‌های شهید حاج ابوالفضل شاه‌حسینی جانباز 70 درصد جنگ تحمیلی تجلیل به عمل آمد.

 

قرائت قرآن، پرده‌خوانی دفاع مقدس، تجلیل از سه خانواده شهید شهرستان تفرش و برپایی نمایشگاه محصولات فرهنگی، قرعه‌کشی عتبات عالیات و خاطره‌گویی همرزمان شهید از مهم‌ترین برنامه‌های جانبی این مراسم بود.

 

ابوالفضل شاه حسینی متولد سال 1331 در شهر تفرش بود. با آغاز جنگ تحمیلی به صورت داوطلبانه به جبهه‌های حق علیه باطل عزیمت کرد و در منطقه بستان از ناحیه دست، صورت و شکم دچار مجروحیت شد و پس از تحمل چند سال درد جراحات وارده بر بدنش، سرانجام سوم ماه جاری به خیل شهدای جنگ پیوست.

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 11:30 | نویسنده : میثم اله وردی |

پایگاه خبری هدهد تفرش:

رئیس دانشگاه تفرش گفت:با توجه به افزایش اعضای هیات علمی، پذیرش دانشجو، گسترش رشته ها و افزایش تورم در بحث یارانه مواد غذایی بودجه 92 حداقل 30 درصد باید نسبت به سال 91 افزایش پیدا کند.
دکتر احمدرضا ربانی، رئیس دانشگاه تفرش در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي باشگاه خبرنگاران افزود: از مسئولان تقاضا داریم بودجه سال 92 حداقل 30 درصد نسبت به سال 91 افزایش پیدا کند.

وی گفت: با توجه به افزایش اعضای هیات علمی، افزایش پذیرش دانشجو، گسترش رشته ها و افزایش تورم در بحث یارانه مواد غذایی بودجه سال 92 حداقل 30 درصد باید نسبت به سال 91 افزایش پیدا کند.

ربانی تصریح کرد: اگر این بودجه حداقل 30 درصد افزایش یابد می‌توان با آن دانشگاه را اداره کرد.

وی با بیان اینکه بودجه 91 به طور کامل به دانشگاه ها پرداخت نشد عنوان کرد: اگر این بودجه به صورت 100 درصد پرداخت می شد برای دانشگاه ها کفایت می کرد.

رئیس دانشگاه تفرش بیان کرد: برخی دانشگاهها مانند دانشگاه های ما به دلیل ارتباط با صنعت از قبیل پروژه های صنعتی درآمد اختصاصی دارند و یا رشته های پولی راه اندازی کرده اند، ولی بسیاری از دانشگاهها این درآمد را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاههایی که درآمد اختصاصی نداشتند در بحث تامین مواد غذایی دانشجویان پرداخت حق التدریس و حقوق کارکنان دچار مشکل شدند./

چاپ این صفحه

تاريخ : برچسب:, | 13:30 | نویسنده : میثم اله وردی |