مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: مطالعات میدانی و جمع بندی شاخصه های محوری 15 اثر تاریخی این استان با هدف ارائه پرونده ثبت در آثار ملی کشور انجام شد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش سید«محسن رحمتی» روز شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: این آثار شامل تپه ها و محوطه های تاریخی، تکایا، بناهای مذهبی و عام المنفعه است که پراکنش آنها در شهرستانهای تفرش، اراک، محلات، ساوه و خنداب است.
وی اظهار کرد: تکیه ششناو تفرش متعلق به دوره ناصری (قاجار)، بقایای قلعه گندم کوه و سنگ نگاره های آن در تفرش متعلق به دوره ساسانیان، مسجد بابانبی اراک متعلق به اواخر قاجاریه و اوایل پهلوی، مسجد حاج حسین ساعت در اراک متعلق به دوران قاجاریه و بازار و سقاخانه تاریخی تفرش از ابنیه قاجار از جمله این آثار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی بیان کرد:از دیگر پرونده های آماده ثبت استان مرکزی پل قدیمی شرا درسه کیلومتری جنوب غربی شهر میلاجرد متعلق به قاجار - پهلوی، مسجد محله پایین هزاوه ، مسجد جامع محلات، حمام قدیمی یل آباد ساوه و تکیه روستای سلیجرد ساوه همگی متعلق به دوران قاجار است.
رحمتی خاطرنشان کرد: همچنین پرونده شاخصه های ثبتی قلعه گبری و استودان تاریخی آن ، تپه مبارک آباد، نگهبان خانه کهلو علیا هر سه در شهرستان تفرش، تپه امامزاده اسماعیل خنداب مربوط به دوران مس سنگی - مفرغ و قلعه روستای اوجان متعلق به دوران ایلخانی نیز تهیه و آماده ارسال به کمیته کشوری ثبت آثار ملی است.
تاکنون 800 اثر تاریخی و فرهنگی استان مرکزی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.


معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش گفت: جامعه امروز نیازمند پژوهش های نتیجه گرا و کاربردی است.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش ˈهمایون مشکین کلکˈ روز شنبه در گفتگو با ایرنا افزود: دستیابی به اهداف سند چشم انداز نظام، نیازمند انقلابی در حوزه تولید علم است تا با پژوهش های کاربردی و عملگرا بتوان تولید ثروت و خودکفایی را محقق کرد.
وی اظهار کرد: هفته پژوهش بهترین فرصت برای واکاوی نواقص و نیازهای حوزه پژوهش است و می طلبد دانشجویان و اساتید با بهره گیری از روش های نوین در حوزه های علمی این بخش زیربنایی و مهم را متحول کنند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش با تاکید بر تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه تصریح کرد: تقویت دفاتر ارتباط با دانشگاه در صنایع بزرگ و حضور دائمی نماینده پژوهشی دانشگاه ها، اطلاع رسانی دانشگاه ها و مراکز آموزشی در خصوص پروژه های کارشناسی ارشد و دکتری به صنایع و اعلام پروژه های تحقیقاتی صنایع به دانشگاه ها، بسترهای ارتباط و تعامل صنعت و دانشگاه را فراهم می کند.
مشکین کلک اظهارکرد: بالندگی حوزه پژوهش به پیش بینی اعتبارات کافی نیاز دارد چرا که پایه هرکار مطالعات علمی است و دانشگاه های کوچکی مانند دانشگاه تفرش در این خصوص نیازمند توجه ویژه هستند.
وی افزود: اعتماد صنایع به پژوهشهای دانشگاهی و فراهم کردن بستر مناسب در عملیاتی کردن این تحقیقات از موضوعاتی است که باید سازو کار مناسب آن ایجاد شود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش گفت: اساتید دانشگاه نیز نباید دغدغه فکری داشته باشند و باید در کمال آزادی و اشتیاق و علاقه به غیر از امور آموزشی به امور پژوهشی بپردازند.


مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی گفت: سه مدرسه این استان حایز رتبه اول تا سوم کشور شدند.

سیف الله کریم زاده،روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دبیرستان معصومیه شهر اراک رتبه اول، دبیرستان رشیدی شهرستان کمیجان رتبه دوم و دبیرستان فاطمه زهرا(س) شهرستان تفرش موفق به کسب رتبه سوم کشوری مدارس برتر و سر آمد کشور شدند.
وی ادامه داد: این مدارس با شرکت در مسابقات و جشنواره ها، تألیفات مرتبط حوزه مدیریت و برنامه ریزی، داشتن برنامه سالانه و تقویم اجرایی، تشکیل گروه های علمی و پژوهشی، هوشمندسازی، ارتقای کیفیت آموزشی و جشنواره الگوهای برتر تدریس موفق به کسب این رتبه شدند.
مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی ادامه داد: مسوولان آموزشی و مدیران مدارس باید با تلاش و کوشش خود در راستای ارتقاء هر چه بیشتر سطح مدارس تلاش کنند.
وی اظهار کرد: دانش آموزان آینده سازان ایران اسلامی هستند و باید از هم اکنون در راستای رشد و پیشرفت در عرصه های مختلف گام های موثری بردارند.


نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری شهرستان تفرش روز دوشنبه در دانشکده مهندسی دانشگاه این شهرستان گشایش یافت.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از ایرنا، در این نمایشگاه در پنج غرفه از محصولات صنایع دستی، گیاهان دارویی، عرقیات گیاهی، کتاب و پوسترهای گردشگری و سوغات این شهرستان در معرض دید عموم قرار گرفته و به مدت یک هفته برای بازدید علاقمندان دایر است.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان تفرش در حاشیه گشایش این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: برپایی این نوع نمایشگاه ها در دانشگاه فرصتی مناسب برای شناساندن توانمندی و پتانسیل های گردشگری و شرکت های تولیدی این شهرستان به دانشجویان با قومیت های مختلف است.
ˈاحمد محبعلیˈ افزود: شهرستان تفرش از تنوع گیاهان دارویی بالایی برخوردار است که می توان با همگام نمودن شرکت های تعاونی فعال در عرصه تولید گیاهان دارویی این شهرستان را به قطب گیاهان دارویی استان مرکزی و حتی کشور تبدیل کرد.
وی بیان کرد: توجه به تولیدات گیاهان دارویی گامی موثر در راستای ایجاد اشتغال و درآمد زایی است.
نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری دانشگاه تفرش به همت شرکت تعاونی کشت و صنعت حمید تفرش و با همکاری این دانشگاه برپا شده است.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش گفت: همزمان با ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) در ماههای محرم و صفر تئاتر مذهبی وقایع کربلا در تفرش برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش فضلالله باباخانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: به مناسبت ایام سوگواری خاندان عصمت و طهارت(ع) در محرم و صفر، نمایشهای مذهبی در شهرستان تفرش به روی صحنه رفت که مورد استقبال بالای همشهریان قرار گرفت.
وی افزود: نمایش مولای جوانان، گل بیباغبان، رخ ماه در آب، خون خدا و یاس سه ساله نمایشهایی هستند که توسط گروه تئاتر یاران به کارگردانی امید رجبی به روی صحنه رفتند.
فضلالله باباخانی اظهار کرد: اجرای نمایشهای مذهبی از 11 آذرماه در سالن ورزشی هفتم تیر تفرش آغاز شد و تا 15 همین ماه ادامه داشت
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش بیان کرد: برگزاری اینگونه برنامهها راهی برای تبیین سیره اهل بیت(ع) در جامعه به ویژه نسل جوان است.
وی با اشاره به اجرای مراسم مذهبی و قدمت شهرستان تفرش در اجرای تعزیه و با توجه به اینکه تفرش قطب تعزیه کشور است، ادامه داد: استقبال گسترده مردم مومن و ولایتمدار این شهرستان از نمایشهای مذهبی نشان دهنده عشق و ارادت خالصانه به خاندان عصمت و طهارت(ع) است.
باباخانی فرهنگسازی در این راستا را ضروری دانست و گفت: مسئولان فرهنگی و گروههای هنری باید در این راستا تلاش کنند چرا که زبان هنر بهترین وسیله برای ترویج فرهنگ دینی است.


رییس دانشگاه تفرش گفت:16 آذر نماد استعمار و ستکبار ستیزی و آرمان خواهی دانشجویان ایران است.

دکتر ˈاحمد رضا ربانیˈ روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: 16 آذر، حرکتی تاریخی و پرافتخار در جنبش دانشجویی کشور محسوب می شود.
وی اضافه کرد: دانشجویان پس از انقلاب اسلامی با اتکا به فعالیت های حق طلبانه وشجاعانه خود در مبارزه با رژیم شاهنشاهی، حضور در هشت سال دفاع مقدس و محور بودن در توسعه علمی، در تحولات و رویدادهای سیاسی کشور نقش آفرینی کرده اند.
وی ادامه داد: مسوولان باید بسترهای استفاده از ظرفیت ها و توان فکری دانشجویان در حل مسائل دانشگاه ها را فراهم نمایند که بدین منظور شورای تعامل دانشجویان در دانشگاه تفرش ایجاد شده است.
رییس دانشگاه تفرش تلاش علمی، خود باوری، آرمانگرایی، قانونگرایی، رعایت ارزشهای دینی در دانشگاه، تهذیب نفس و ارتقاء معنویت دینی را از معیارهای دانشجوی موفق عنوان کرد.
دکتر ربانی تصریح کرد: دانشجویان ایران اسلامی با الگو برداری از رشادت ها و شهادت طلبی های دانشجویان شهید و شهدای علمی کشور، با پشتکار و تلاش در جهت تولید علم و پیشرفت کشور گام بر می دارند.


مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: ثبات عقیده، درس آزادگی و ایمان مهمترین اهداف دانشجویان در 16 آذر بود که با پیروی از اخلاق و منش آنان میتوانیم دانشجویانی اینچنین تربیت کنیم.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، مصطفی نوروزی بعد از ظهر امروز در آئین بزرگداشت روز دانشجو که در دانشگاه پیام نور تفرش برگزار شد، اظهار داشت: اگر چه بیش از نیم قرن از واقعه تاسف بار شهادت سه دانشجوی با ایمان و با اراده کشورمان میگذرد، اما همچنان خلق استکبار ستیزی آن دوران در بدنه جنبش دانشجویی بیش از گذشته موج میزند.
وی افزود: سه قطره خون که به گناه ندای حق طلبی و مبارزه با استکبار در 16 آذر سال 32 در یکی از کلاسهای درس دانشکده فنی ریخته شد و گلوله گارد رژیم پهلوی که بر روی دانشجوی بیسلاح شلیک شد همه نشان از بر حق بودن این جنبش پاک دانشجویی است.
مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه شهادت این 3 نفر مقدمهای برای بیدارگری و حق طلبی ملت ایران در انقلاب بزرگ آن زمان شد، اضافه کرد: این سه یار دبستانی و سه دانشجو نامشان را در تاریخ ثبت کردند تا هر 16 آذر را با افتخار به نامشان، فهمشان و پای فشاری آنها بر اعتقادشان پاس داریم.
نوروزی تصریح کرد: غاصبان و متجاوزان در تاریخ گذشته ایران همیشه بزرگان، دانشمندان و مبارزان ما را به منظور جلوگیری از طی عرصههای کمال و ترقی به شهادت رساندهاند تا کشور ما در پیشرفت و آبادانی و شکوفایی ناکام بماند، اما غافل از اینکه هر یک از این اتفاقات جرقهای برای وقوع رویداد سیاسی اجتماعی بزرگ و پیروزمندانهای غیر قابل پیشبینی شد.
وی خاطرنشان کرد: مقایسه اجمالی آمار دانشجویان قبل و بعد از انقلاب این رشد کمی و کیفی را به وفور نشان میدهد به طوریکه قبل از انقلاب تعداد دانشجوهای دانشگاههای سراسر ایران به 100 هزار نفر هم نمیرسید اما امروز بالغ بر 5 میلیون نفر به عنوان دانشجو در دانشگاههای ما به درس و تحصیل اشتغال دارند.
مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بیان داشت: دانشجویان و دانشگاهیان ایران در تمامی عرصههای علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی بیدار و هشیار هستند و دانشجو، دانشگاه و استاد سه عنصر مهم درخشش ایران اسلامی در جهان به شمار میروند.
نوروزی با اشاره به اینکه بزرگترین جنبش ملی مذهبی دانشجویی در سال 1332 اتفاق افتاد، ادامه داد: این واقعه فقط مربوط به سال 32 نیست بلکه دانشجویان باید در تمامی عرصهها بیدار باشند و حقانیت کشور ایران به عنوان بزرگترین قدرت شرق را در جهان به اثبات برسانند.
وی به مذاکرات موفق گروه 5+1 اشاره کرد و گفت: کشور ایران و تیم مذاکره کننده خوش درخشیدند، به خوبی از حقوق صلحآمیز هستهای کشور دفاع و حقانیت ایران را به جهانیان اثبات کردند.
مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار داشت: انجام این مذاکرات برای رفع تحریمها نبوده و توافقات انجام شده بیشتر به نفع ایران است و هیچگونه تاسیسات ایران در حالت تعلیق یا توقف قرار نگرفته بلکه همانند گذشته برنامههای هستهای در حال انجام است.
نوروزی متذکر شد: اعضای اتحادیه اروپا با حضور بر سر میز مذاکره نشان دادند که حضور جدی ایران در برنامههای هستهای و اثبات حق هستهای ایران حقی مسلم است که دور شدن از آن به هیچ وجه جایز نیست.
در پایان این مراسم از دانشجویان برتر در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی تقدیر شد.


به گزارش به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از اراک، محمد حسن افشاری در مراسم اعزام این دانش آموزان که با حضور فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان تفرش برگزار شد اظهار کرد: دانش آموزان بسیجی خواهر دوره متوسطه در قالب کاروان راهیان نور، به منظور بهره مند شدن از روحیه ایثار، استکبار ستیزی و شهادت برای آمادگی مقابله با دسیسه های جنگ نرم دشمن، به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اعزام شدند.
وی افزود: در این مرحله از اجرای دستورالعمل اعزام دانش آموزان بسیجی به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس، تعداد بیش از 80 دانش آموز دختر بسیجی از مدارس دوره متوسطه شهرستان تفرش به مدت 3 روز به مناطق عملیاتی جنوب غرب وشمال غرب به همراه مربیان درس دفاعی و مربی پرورشی این مدارس اعزام شدند.
مدیر آموزش و پرورش تفرش با اشاره به اهداف اعزام دانش آموزان تصریح کرد: آشنایی با رشادت ها و حماسه آفرینی های رزمندگان کشور در دوران هشت سال دفاع مقدس، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و انتقال این فرهنگ ارزشمند به نسل آینده با زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا از مهمترین اهداف این اعزام است.
وی گفت: هر کاروان به مدت 3 روز از مناطق عملیاتی والفجر 8 در اروند کنار، گلزار شهدای خرمشهر، یادمان شلمچه، دهلاویه و هویزه بازدید و در برنامه رزمایش فرهنگی رزمی بصیرتی اردوگاه شرکت می کنند.
افشاری افزود: کاروانهای راهیان نور را راویان مجرب و یادگاران هشت سال دفاع مقدس همراهی میکنند تا با بیان خاطراتی از مناطق عملیاتی و توجیه عملیات های انجام گرفته دانشآموزان را با رشادت های رزمندگان در دفاع مقدس آشنا سازند.


مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: توسعه فضای فیزیکی مسجد جامع ششناو تفرش به عنوان یک اثر تاریخی متعلق به دوران سلجوقی از اولویتهای اداره اوقاف و امور خیریه است.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک حجتالاسلام آیتالله عباسیان ظهر امروز در جلسه هماهنگی طرح توسعه فضای فیزیکی مسجد جامع ششناو تفرش اظهار داشت: مسجد جامع ششناو شهرستان تفرش به عنوان یک اثر تاریخی متعلق به دوران سلجوقی و از مهمترین آثار تاریخی است که نشان دهنده قدمت شهر تفرش نیز میباشد.
وی افزود: تهیه طرح مدون برای ساخت مجموعه تجاری در کنار مسجد تاریخی ششناو و اجرای این طرح از مهمترین برنامههای اداره اوقاف و امور خیریه در آینده نزدیک است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی تصریح کرد: طرح پیشنهادی با 860 متر زیربنا و در جنب مسجد جامع ششناو و با برآورد اعتبار اولیه یک میلیارد تومان ساخته میشود.
عباسیان ادامه داد: احداث 10 باب مغازه تجاری، سالن فرهنگی و رواقهایی با سازه و نمای تاریخی به منظور استفاده کلاسهای قرآنی از جزئیات طرح پیشنهادی است که توسط مهندسین شهرداری تفرش تهیه و تدوین شده است.
فرماندار شهرستان تفرش نیز در این جلسه گفت: ایجاد مکانی مناسب در فضای موجود جنب مسجد جامع ششناو کمک موثری به جذب بیشتر گردشگران میکند.
بهروز اردلانراد افزود: با طراحی مناسب و ارائه طرح مدون میتوانیم شاهد یک معماری زیبا در کنار مسجد جامع ششناو باشیم که این مسجد و فضای اطراف آن میتواند نماد مناسبی برای شهر تفرش باشد.
وی مهمترین هدف اجرای این طرح را تقویت ماهیت تاریخی مسجد جامع ششناو عنوان کرد و اظهار داشت: رونق اماکن تاریخی وابسته به تصمیمات درست مسئولین است و این تدابیر موجب رونق و توسعه گردشگری شهرستان تفرش میشود.
"مسجد جامع ششناو" ازجاذبههای گردشگری تفرش مربوط بهدوره سلجوقی است که دارای مقصوره، شبستان، ایوان و صحن است که قنات ششناو از مقصوره و درون آن میگذرد.
آب این قنات پس از عبور از داخل تکیه و خندق مجاور، در محوطه بیرونی زیر یک درخت چنار کهنسال بیرون زده و از شش ناو یا ناودان فرو میریزد و به درون کوچه و محلهها سرازیر میشود.
مسجد جامع ششناو در روزگار قاجار محل برگزاری نماز جمعه بوده و همچنین یکی از حوزههای مهم تدریس علوم دینی به شمار میرفته است.
نام ششناو از شش ناودانی گرفته شده که آب قنات شش ناو را که از داخل این ناودانها عبور میکرده به شش قسمت مساوی تقسیم و به محلههای مختلف تفرش جاری میکرده است.
قدمت قنات به قرن سوم هجری قمری یعنی زمان امام حسن عسگری(ع) میرسد.
این قنات یکی از جاذبه های گردشگری تفرش محسوب میشود که در جوار تکیه و مسجد تاریخی ششناو قرار گرفته است.
حفر و استفاده از قنات برای تامین آب کشاورزی از هنرهای منحصر به فرد ایرانیان از صدها سال گذشته میباشد که در جای جای این سرزمین پهناور وجود یک قنات موجب آبادانی و رونق کشاورزی آن منطقه میباشد.
تفرش هم از این قاعده مستثنا نبوده و وجود دهها قنات کوچک و بزرگ از صدها سال پیش خود یکی از دلایل سرسبزی و زیبایی این دیار میباشد.
مسجد جامع ششناو تفرش که قرنها شاهد جوشش و جریان این قنات زلال بوده است، یکی از قدیمیترین و مهمترین آثار تاریخی و معماری دوره سلجوقیان در شهرستان تفرش است که در مرداد ماه سال 79 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وجود اماکن تاریخی در هر دیار نشان دهنده قدمت آنجاست و تفرش با وجود اماکن تاریخی و گردشگری بسیاری که دارد نباید از ذهنها محو شود و باید توجه ویژهای به بخش گردشگری آن کرد.


رییس دانشگاه تفرش از قرار گرفتن 9 مقاله استادان این دانشگاه در لیست مقالات داغ یا پر استناد بین المللی( Elsevier ) خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش دکتر ˈاحمد رضا ربانیˈ روز چهارشنبه در گفتگو با ایرنا اظها کرد: این تعداد مقاله از سال 2007 تاکنون در مجلات I.S.I گروه Elsevier بعنوان مقالات داغ شناخته شد.
وی افزود: از این تعداد هشت مقاله متعلق به مهندسˈ مرتضی صابریˈ عضو هیأت علمی گروه صنایع و یک مقاله متعلق به دکتر ˈ ابراهیم شریفیˈ عضو هیأت علمی گروه مکانیک است.
رییس دانشگاه تفرش تصریح کرد: این تعداد مقالات منتخب نشان از توان علمی بالای اساتید این دانشگاه دارد.
در سایت مؤسسه ISI بخشی وجود دارد که پر استنادترین مقالات را معرفی می کند که گاه تحت عنوان مقالات داغ شناخته می شوند.


مدیر گروه معارف دانشگاه تفرش از برگزاری 10 کرسی آزاد اندیشی ازابتدای سال تحصیلی جدید در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش حجت الاسلام دکترˈ محمد سبحانی نیاˈگفت: این کرسی های آزاد اندیشی توسط اساتید گروه معارف و با موضوعات اعتقادی،سیاسی ، فرهنگی و اخلاقی ویژه دانشجویان دختر و پسر در کلاسهای درسی گروه معارف برگزار شده است.
وی با بیان اینکه این کرسی ها در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و با هدف ایجاد تحرک،نشاط و شادابی در محیط های دانشگاهی برگزار شده است افزود: این کرسی ها فرصتی مناسب در راستای تقویت مبانی فکری و اعتقادی دانشجویان است.
مدیر گروه معارف دانشگاه تفرش در پایانˈ ارتباط دختر و پسرˈ، ˈتسریع در ازدواج یا تاخیرˈ، ˈحجاب و عفافˈ و ˈتاریخ مندی دینˈ را از مهمترین موضوعات ارائه شده در این کرسی ها عنوان نمود.


به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از ایرنا- دوازدهمین نشست هم اندیشی و معرفت افزایی استادان دانشگاه تفرش با موضوعˈ استراتژی رسانه ای یهود در گذشته و حالˈ روز سه شنبه در سالن مهمانسرای اساتید این دانشگاه برگزار شد.
تحلیل و بررسی رسانه های غربی و محصولات سینمایی غرب در زمینه استراتژی رسانه ای یهود از مهمترین برنامه های این نشست بود.
مدرس و کارشناس رسانه در این نشست گفت: قوم یهود از آغاز اسلام کمر به نابودی و انحراف این دین گرفته و در تمام عرصه های جنگ سخت و نرم فعالیت داشته است.
ˈمحسن بیاتˈ افزود: آیات و روایات و موارد متعدد تاریخی بیانگر اقدامات خصمانه یهود نسبت به دین اسلام، ارزشها و به ویژه ولایت است.
نشست نقد فیلم با موضوع ˈ آخر زمان در سینمای هالیوود ˈ ویژه دانشجویان نیز با حضور استاد بیات و به همت کانون مهدویت در سالن اجتماعات حاج نصیر دانشگاه تفرش برگزار شد.


معاون فرهنگی دانشگاه تفرش از راهاندازی باشگاه کرسیهای آزاداندیشی در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش محمد حبیبی در گفتو گو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی، با اعلام این خبر، افزود: این باشگاه در راستای آمادهسازی دانشجویان جهت برگزاری هرچه بهتر و موفقتر کرسیهای آزاداندیشی راهاندازی شده است.
وی با بیان اینکه تاکنون اقدام مناسبی در راستای برگزاری این کرسیها انجام نشده است، تصریح کرد: شاید دغدغه چندانی در این حوزه وجود نداشته یا نگرانی از تبعات ورود به این حوزه دانشجویان را از این وادی دور نگاه داشته است.
وی اضافه کرد: بر این اساس با راه اندازی باشگاه یاد شده سعی کردیم به صورت غیر رسمی دانشجویان را به این فضا وارد کرده و موضوعات را مطرح و نظریات را در قالب گفتوگوهایی که در این باشگاه انجام میشود، چکش کاری کنیم.
وی افزود: این اقدام باعث خواهد شد که دانشجویان هم با ماهیت آنچه در قالب این کرسیها تبیین میشود به صورت درست و کامل آشنا شده و هم از نظر محتوایی به دریافت درستی از مسایل دست یابند تا کرسی هاییاد شده در مسیر درستی حرکت کرده و از ورود حاشیهها به این فضا جلوگیری شود.
معاون فرهنگی دانشگاه تفرش در پایان با اشاره به ایجاد کمیتههای محتوایی، علمی و اجرایی در بدنه این باشگاه، خاطرنشان کرد: باید ضرورت حضور دانشجو در چنین کرسیهایی در ابتدا برای خود دانشجویان به یک باور تبدیل شود، در غیر اینصورت بدون حضور آنان برگزاری چنین کرسیهایی معنا ندارد.


همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی نمایشگاه کتاب در تفرش گشایش یافت.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس اراک رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش صبح امروز در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه یکهزار و 650 جلد کتاب با بیش از 700 عنوان کتاب در زمینههای مختلف علمی، فلسفی،روانشناسی، اجتماعی، مذهبی و دینی وجود دارد.
فضلالله باباخانی به اهداف برپایی این نمایشگاه اشاره کرد و بیان کرد: گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی در بیست و یکمین دوره، ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، ارتقاء سطح دانش علاقمندان و توجه به نیاز کتاب در زندگی از اهداف برپایی این نمایشگاه است.
وی تصریح کرد: توجه به نیازهای جامعه و جلب توجه عمومی به فرهنگ مطالعه با ابزارهای مناسب میتواند به گسترش این فرهنگ در کشور کمک زیادی کند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش با اشاره به اینکه مطالعه کتاب یک نوع رفتار مثبت و فرهنگ ساز در جامعه است، افزود: این عنصر مهم میتواند در تکامل روحی جامعه مؤثر باشد که برای تغییر این رفتار ما نیازمند حرکت خطی گروهی از نهادها هستیم.
باباخانی در ادامه اظهار داشت: یکی از راههای توسعه فرهنگ کتابخوانی برگزاری نمایشگاههای کتاب میباشد تا ضمن ایجاد انگیزه، علاقمندان بتوانند به راحتی به کتب مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند.
این نمایشگاه از امروز تا پنجم آذر ماه در محل کتابخانه عمومی تفرش دایر و آماده بازدید علاقمندان است.
گفتنی است هم اکنون بیش از 29 هزار جلد کتاب در کتابخانه عمومی تفرش موجود است و بیش از یک هزار و 400 نفر به عنوان عضو فعال از خدمات کتابخانه عمومی این شهرستان بهرهمند هستند.


به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل ازایرنا- نمایشگاهی با عنوان کتاب آینه فرهنگ و فرزانگی روز دوشنبه در دانشکده مهندسی دانشگاه تفرش گشایش یافت.

در این نمایشگاه که به مناسبت هفته کتاب جمهوری اسلامی دایر شده، یک هزار جلد کتاب در 200 عنوان با موضوعات مذهبی، خانوادگی، روانشناسی و اجتماعی در معرض دید دانشجویان و علاقمندان قرار گرفته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش در حاشیه بازدید از این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: کتاب های این نمایشگاه با تخفیف ویژه عرضه می شود.
دکتر ˈمحمد حبیبیˈ افزود: راه اندازی و تجهیز کتابخانه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، نصب پلاکارد با موضوع کتاب و کتابخوانی در دانشگاه، ارسال پیامک به مناسبت این هفته به دانشجویان و دانشگاهیان و نصب عناوین روزهای هفته کتاب و کتابخوانی در دانشگاه و تبلیغات محیطی از مهمترین اقدامات و برنامه های این معاونت در هفته کتاب است.
این نمایشگاه، که باحضور رییس، معاون فرهنگی و اجتماعی و دیگر مسئولین دانشگاه تفرش گشایش یافت ، به مدت یک هفته صبح و عصر برای بازدید دانشجویان دایر است.


همایش جوانان عاشورایی شهرستان تفرش در چهاردهمین روز از ماه محرم با حضور پرشور دانشآموزان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل ازخبرگزاری فارس اراک، مدیر آموزش و پرورش شهرستان تفرش پیش از ظهر امروز در این مراسم هدف از برگزاری همایش جوانان عاشورایی را زنده نگاه داشتن پیام عاشورا و آرمانهای امام حسین(ع) عنوان کرد و گفت: آشنایی نوجوانان و جوانان با فرهنگ عاشورا و قیام امام حسین(ع) موجب بصیرت و بیداری آنها میشود.
محمد حسن افشاری با بیان اینکه امام حسین(ع) را چراغ هدایت نامیدهاند، اظهار داشت: جوانان باید به استواری در برابر سختیها توجه کنند زیرا یکی از درسهای مکتب عاشورا درس استقامت و پایداری در برابر ظلم است.
وی تصریح کرد: امام حسین(ع) کشتی نجات بشریت است و کسانی که بر این کشتی سوار شوند هرگز گمراه نخواهند شد.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان تفرش گفت: فرهنگ عاشورا نابترین فرهنگ انسان سازی است که میتواند بشر را از انحرافها و گمراهیهای عصر حاضر نجات دهد.
افشاری بیان داشت: عاشورا یک جریان زنده، فراگیر، وسیع و محدودیت ناپذیر است که امروز بذر افشانی میکند و فردا نسلهای جدید از این بذر بهرهمند خواهند شد.
در این مراسم دانشآموزان پسر مقاطع متوسطه در قالب دستجات در سوگ سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) و یاران با وفایش عزاداری کردند.
همچنین دانشآموزان در قالب کاروان نمادین اسرای صحرای کربلا و با سینهزنی و زنجیرزنی مسیر میدان آزادی تا امامزاده محمد(ع) تفرش را طی کردند و در جوار امامزاده محمد(ع) عزاداری کردند.


مجوز پذیرش دانشجو در دو رشته جدید مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی تفرش صادر شده است.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی تفرش، این رشته ها شامل کامپیوتر و معماری است که از بهمن ماه امسال و از طریق تکمیل ظرفیت برای آنها دانشجو پذیرفته می شود
دانشگاه آزاد اسلامی تفرش از سال 1376 فعالیت علمی خود را آغاز کرده و در آن رشته های الکترونیک، کامپیوتر، معماری، مکانیک، صنایع، عمران، نقشه کشی، آمار، مترجمی زبان انگلیسی، مدیریت صنعتی، مدیریت بازرگانی، حسابداری، امور بانکی، روانشناسی، تربیت بدنی و علوم تربیتی دایر است.


نشست هم اندیشی و معرفت افزایی استادان دانشگاه تفرش با موضوع" اقتصاد مقاومتی" روز جمعه مورخ 10/8/1392 با حضور اکثریت اعضای هیات علمی این دانشگاه در سالن جلسات دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از روابط عمومی دانشگاه تفرش حجت الاسلام والمسلمین دکتر مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این نشست به بیان و تبین اقتصاد مقاومتی و مسائل کلان اقتصاد کشور و برنامه هایی که مجلس شورای اسلامی برای بهبود وضع اقتصادی کشور دارد پرداخت.
در پایان این نشست که مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش، رییس دانشگاه و اعضای هیئت علمی دانشگاه تفرش حضور داشتند ، شرکت کنندگان به بیان دیدگاه ها نقطه نظرات و پیشنهاد های خود پیرامون موضوع نشست پرداختند.


توجه به اصول اصیل تعزیه در اجرا، انتخاب تعزیه خوان، ایجاد زمینه های تعزیه خوانی و حمایت علما و مسئولان از اجرای تعزیه و جلوگیری از تشریفاتی شدن این هنر دینی مهمترین خواست تعزیه خوانان تفرش است.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از ندای تفرش، استان مرکزی، تهران، خراسان، اصفهان ، قزوین از جمله استانهای است که در آنها تعزیه اجرا می شود.اما آنچه که حائز اهمیت است ،آن است که بیشترین تعزیه خوانان کشور از این تفرش برخاسته اند.
تعزیه در تفرش به خصوص در دهه اول محرم و در تکایای تفرش خانواده های تفرشی را درگیر خود کرده است.
رضا حیدری یکی از تعزیه خوانان مشهور کشور است که نمونه ای از خطه تفرش است.
توجه به اصول اصیل تعزیه در اجرا، انتخاب تعزیه خوان، ایجاد زمینه های تعزیه خوانی و حمایت علما و مسئولان از اجرای تعزیه و جلوگیری از تشریفاتی شدن این هنر دینی مهمترین خواست تعزیه خوانان تفرش است.


به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل ازواحد مرکزی خبر اراک
همزمان با سالروز حرکت کاروان امام حسین (ع) و یارانش از مدینه منوره تا سرزمین نینوا کاروان نمادین حسینی در تفرش به راه افتاد.
این کاروان به همت جوانان و عاشقان امام حسین(ع) بصورت خودجوش برای چهارمین سال متوالی در این شهرستان انجام و با استقبال گرم مردم روبرو شد.
کاروان نمادین امام حسین (ع)، تمام میادین و خیابانهای شهرستان تفرش را طی کرد تا مظلومیت و مقاومت سالار شهیدان و یاران وفادارش در راه سربلندی اسلام را برای مردم تبیین کند.
این کاروان با همراهی مردم پس از طی خیابانهای اصلی شهرستان تفرش با حضور در امامزاده محمد (ع) و سپس حسینیه ششناو به عزاداری در سوگ سالار شهیدان پرداخت.
حجت الاسلام سید محمد مومنی امام جمعه شهرستان تفرش در این مراسم گفت:هدف از عزاداری امام حسین (ع) در ماه محرم زنده نگه داشتن دین و اهداف والای سید الشهدا است.


اعظم عسگری مدیر اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه تفرش به خبرنگار ندای تفرش گفت :
نمایشگاه کاروان خورشید با هدف به تصویر کشیدن حرکت کاروان امام حسین (ع) در دهه اول اول محرم در محل دانشگاه تفرش اجرا می شود.
عسگری افزود : هر غرفه این نمایشگاه دارای راهنما بوده و مراحل را توضیح می دهند .
مدیر اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه تفرش افزود : این نمایشگاه از اوایل محرم آغاز و تا پایان دهه اول ادامه دارد .
گفتنی است در این نمایشگاه ،روزانه مسابقاتی اجرا و به یک نفر جوایزی اهدا خواهد شد
عسگری در بخش دیگری از سخنانش به اجرای مراسم زیارت عاشورا اشاره کرد و افزود: در دهه اول محرم و صبحها ساعت 7/5 صبح مراسم زیارت عاشورا در مسجد دانشگاه اجرا می شود


به همت سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی نمایشگاه آثار خوشنویسی مرحوم استاد فتحعلی واشقانی فراهانی امروز در اراک گشایش یافت.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، ظهر امروز و به منظور گرامیداشت سالروز درگذشت استاد فتحعلی واشقانی فراهانی نمایشگاهی از آثار خوشنویسی این هنرمند برجسته در نگارخانه استاد فتحعلی واشقانی اراک گشایش یافت.
بر اساس این گزارش در این نمایشگاه 30 اثر خوشنویسی از آثار ماندگار این استاد گرانقدر به مدت سه روز به معرض نمایش گذاشته شده است.
استاد فتحعلی واشقانی فراهانی در سال 1309 هجری خورشیدی در روستای واشقان از توابع فراهان اراک متولد شد.
وی در کودکی نخست به فراگیری قرآن و تحصیلات مکتبی و تمرین خوشنویسی پرداخت.
اولین استادش در خط، میرزا ذبیحالله واشقانی بود که اولین سرمشق را بر لوح چوبی با عبارت «اول کارها به نام خدا» تعلیم کرد.
وی در سال 1335 به تهران مهاجرت کرد و در کلاس اساتید بزرگی همچون سید حسین و سید حسن میرخانی شرکت کرد و مراحل رشد در خوشنویسی را طی کرد.
انجمن خوشنویسان ایران در سال 1343 واشقانی فراهانی را به عنوان اولین مدرس خود انتخاب کرد که بسیاری از شاگردان وی هماکنون در انجمن خوشنویسان ایران به عنوان مدرس فعالیت میکنند.
واشقانی فراهانی در سال 1359 به تشخیص اساتید سید حسن و سید حسین میرخانی، علیاکبر کاوه و ابراهیم بوذری به درجه استادی رسید.
وی در سال 1367 به استناد آثار قلمی و نمایشگاه و فعالیت فرهنگی هنری که از وی به جا مانده بود گواهینامه درجه یک هنری که معادل مدرک دکتری است را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد.
استاد ضمن برگزاری کلاسهای آموزشی به تاسیس انجمن خوشنویسان در شهرهای اراک، فراهان، تفرش، آشتیان، ساوه، مامونیه، دلیجان، محلات، خمین، شازند، کمیجان، خنجین، اوز، گراش، لار، لامر و بستک اهتمام ورزید.
واشقانی فراهانی در سال 1371 بهعنوان نماینده ایران برای اشاعه هنر خوشنویسی به کشور یمن رفت و در سال 1375 نیز به همراه سایر استادان به کشور جمهوری آذربایجان سفر کرد.
این استاد گرانقدر مدتها از بیماری سرطان ریه و سرطان مثانه رنج میبرد و سرانجام در روز 13 آبان 1391 ساعت 17:30 بر اثر پیشرفت بیماری سرطان در سن 82 سالگی درگذشت.
پیکر وی در روز 16 آبان در روستای واشقان به خاک سپرده شد، روحش شاد.


همایش افقهای مهندسی شیمی در دانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از گروه دریافت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، نخستین همایش علمی و فرهنگی مهندسی شیمی تحت عنوان «افقهای مهندسی شیمی» با حضور مسوولان دانشگاه و جمعی از دانشجویان در سالن اجتماعات دانشگاه تفرش برگزار شد
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تفرش در این همایش گفت: استان مرکزی در حوزه شیمی و نفت یکی از استانهای پیشتاز کشور است.
همایون مشکین کلک افزود: لازم است صنایع بخشی از امکانات مالی خود را به دانشگاهها تزریق کنند تا حوزههای پژوهشی رونق گرفته و حرکت شتابان خود را برای فتح قلههای علمی آغاز کنند
در ادامه این همایش، یادگاری از شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران سخنرانی کرد و از 10 نفر برتر رشته مهندسی شیمی تجلیل شد.
نخستین همایش علمی و فرهنگی مهندسی شیمی به همت گروه مهندسی شیمی، انجمن علمی مهندسی شیمی و واحد علمی بسیج مهندسی شیمی دانشگاه تفرش برگزار شد.


ششمین جشنواره درون دانشگاهی حرکت ویژه انجمنهای علمی در دانشگاه تفرش آغاز به کار کرد.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکترمحمد حبیبی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش در بازدید از نمایشگاه جشنواره درون دانشگاهی حرکت، گفت: دراین نمایشگاه 12 انجمن علمی توانمندیها و دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را در شش غرفه ارائه کردهاند.
وی افزود: مهندسی برق، عمران، نقشه برداری، صنایع، مکانیک، شیمی، نجوم، فیزیک و ریاضی، معارف، نانو تکنولوژی انجمنهای علمی شرکت کننده در نمایشگاه جشنواره درون دانشگاهی حرکت هستند.
حبیبی ارائه توانمندیهای انجمنهای علمی به دانشجویان، ایجاد فضای رقابتی بین انجمنهای علمی و ایجاد شور و نشاط برای حضور دیگر دانشجویان در انجمنها و انتخاب برترین انجمنها به منظور حضور در پنجمین جشنواره ملی حرکت را از جمله اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش از برگزاری جشنواره شعر ولایت به مناسبت عید سعید غدیر خم در این شهرستان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، فضلالله باباخانی ظهر امروز در نشست اعضای ستاد غدیر این شهرستان اظهار داشت: هشتمین جشنواره استانی شعر ولایت همزمان با عید سعید غدیر خم در سالن پرفسور حسابی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این جشنواره با حضور مسئولان استانی، هنرمندان و انجمنهای مختلف فرهنگی و هنری فعال در شهرستان برگزار میشود.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش خاطر نشان ساخت: بیش از 64 اثر از سراسر استان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که هیئت داوران پنج اثر را شایسته تقدیر تشخیص داده است.
باباخانی افزود: در این جشنواره 14 شعر از برترین سرودههای راه یافته به مرحله داوری قرائت خواهد شد.
وی برگزاری مسابقات فرهنگی با موضوع غدیر و دیدار با جامعه هنری سادات را از برنامههای فرهنگی و هنری این نهاد به مناسبت عید سعید غدیر خم عنوان کرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش با تاکید بر اینکه عید غدیر از شاخصترین اعیاد است، گفت: با توجه به جایگاه عید غدیر همه باید در برپایی جشن عید ولایت و غدیر خم مشارکت داشته باشند.




تالار اجتماعات دانشگاه تفرش با همکاری و مساعدت خیرین بازسازی شد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت علوم،در مراسمی که با حضور مدیرکل طرحهای عمرانی وزارت علوم، رئیس دبیرخانه کمیته خیّرین این وزارت، رئیس مجمع خیّرین مدرسه ساز کشور، خیّرین و مقامات محلی و دانشگاهی شهرستان تفرش برگزار شد تالار اجتماعات دانشکده فنی دانشگاه تفرش افتتاح شد.
گفتنی است، این تالار با هزینه یک و نیم میلیارد ریالی و به دست ابراهیم نصیر بازسازی و به دانشگاه تفرش تحویل داده شده است.
دراین مراسم که با استقبال خیّرین و حضور مقامات دانشگاهی و محلی تفرش برگزار شد از خیّرین ابراهیم نصیر و عبدالحسین یعقوبینسب تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
گفتنی است یعقوبینسب درگذشته ساختمان کتابخانه را برای دانشگاه تفرش ساخته و هماکنون نیز هزینههای احداث ساختمان اداری، آموزشی دانشگاه را تقبل کرده است.
ربانی رئیس دانشگاه تفرش در مراسم تجلیل ازخیّرین این دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه تفرش یکی از دانشگاههای پیشکسوت درامر ارتباط با خیّرین است، افزود: دانشگاه تفرش با ایجاد مجمع خیّرین دانشگاهساز از پتانسیلهای خیّرین در امر توسعه و پیشرفت دانشگاه استفاده میکند و این حضور سند افتخار و مباهات برای دانشگاه تفرش است.
رئیس دانشگاه تفرش درخصوص مشارکت خیّرین دانشگاه تفرش گفت: حوزه پژوهشی دانشگاه تفرش، نیازمند حضور خیّرین به منظور تجهیز امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی خود در راستای تولید علم و دانش است.
شایان ذکر است، این ساختمان با متراژ 1200 متر مربع زیربنا و با هزینه ای بالغ بر پانزده میلیارد ریال به همت عبدالحسین یعقوبی نسب ساخته و به دانشگاه تفرش تحویل داده خواهد شد.
ساختمان کتابخانه دانشگاه تفرش نیز در گذشته به دست یعقوبی نسب ساخته شده است.


بسم الله الرحمن الرحیم
پیام رئیس دانشگاه تفرش به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید
یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ
"آیه 11 سوره مجادله"
خدا [رتبه] کسانی از شما را که گرویده و کسانی را که دانشمندند [بر حسب] درجات بلند گرداند
و خدا به آنچه میکنید آگاه است .
سلام و صلوات الهی بر حضرت محمد مصطفی و خاندان پاک و مطهرش و با سلام به دانشجویان عزیز، اعضای محترم هیات علمی و کارکنان شریف دانشگاه، طلایهداران علم و فرهنگ و ادب و سلام به دانشجویان تازه وارد که پس از یک تلاش پربرکت و عالمانه قدم به عرصه علم و دانش نهادند و مجاهدت در سنگر استقلال علمی کشور و شعلهور کردن چراغ علم و دانش در سرزمین اسلامی ایران را آغاز نمودند. مقدم این سربازان استقلال و آزادی و آینده سازان مملکت حضرت صاحب زمان (عج)را به دانشگاه تفرش گرامی میداریم.
اکنون که به خواست خدای بزرگ و تلاش و همت خویش، فصل نوینی در زندگی شما گشوده شده است و باب علم و دانش را در گستره و محیطی بازتر در برابر دیدگانتان جلوه گری میکند، خالصانه ترین شاد باش ها و تبریک ها را با گلواژه دوستی و صفا تقدیمتان می داریم و مقدمتان را گلباران می نماییم.
اینک در آستانه آغاز فصلی جدید از تلاش و پویندگی،آرزو داریم که با پشتکار ،تلاش و اراده ای که شما دانشجویان عزیز از خود نشان می دهید،بتوانید بر سختیها ومشکلات فائق شوید وروز به روز بر توان علمی و سطح آگاهی های خویش بیفزایید و با بهره گیری از دستورات انسان ساز اسلام و تلفیق دو عنصر تعهد و تخصص که لازمه مدینه ی فاضله اسلامی است بتوانید در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فردی لایق و مفید باشید و با سازندگی خویش در اجتماع نیز نقش سازند ه ای ایفا نمایید. اینجانب به عنوان خدمتگزاری کوچک ، با استعانت از حضرت احدیت و با بهره گیری از منویات رهبر فرزانه انقلاب و با استفاده از تجربیات خویش و راهنمایی های شما عزیزان دانشجو در راستای دانش اندوزی و رشد توان علمی ،فرهنگی، اخلاقی و تربیتی شما آینده سازان ایران اسلامی از هیچ کوششی فرو گذاری نخواهم کرد و از تمام امکانات موجود در این راه بهره خواهم برد .انشاءا... جانتان در پرتو نور ولایت فروزان باد .
احمد رضا ربانی
رئیس دانشگاه


زنگ آغاز سال تحصیلی جدید با حضور امام جمعه ،فرماندار ،مسئولین دستگاههای اجرایی شهرستان تفرش و دانش آموزان دبستان قرآنی ضیائیه بصدا در آمد.











منبع : سایت فرمانداری تفرش


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش از برگزاری همایش استانی شعر ولایت در این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، فضلالله باباخانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: همایش استانی شعر ولایت امسال برای هشتمین بار در شهرستان تفرش برگزار میشود.
وی تصریح کرد: همایش استانی شعر ولایت هر ساله به مناسبت اعیاد قربان و غدیر با حضور شاعران برجسته استان در شهر تفرش برگزار میشود که امسال نیز این همایش اول آبانماه برگزار خواهد شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش خاطرنشان کرد: همایش شعر ولایت با موضوع ولایت و رهبری، حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی و موضوع آزاد برگزار میشود و علاقمندان به شرکت در این همایش تا 23 مهرماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامههای هفته دفاع مقدس گفت: همزمان با هفته دفاع مقدس برنامههای ویژهای توسط این اداره و با همکاری انجمنهای فرهنگی هنری شهرستان به اجرا درخواهد آمد.
باباخانی گفت: برگزاری نمایشگاه هفته دفاع مقدس، نمایشگاه وصیتنامه شهدا، شب شعر دفاع مقدس، اجرای نمایشهای خیابانی با موضوع دفاع مقدس و برپایی مسابقات فرهنگی بخشی از برنامههای هفته دفاع مقدس در این شهرستان است.


دانشکده انرژیهای نو توسط یک خیر تفرشی در دانشگاه تفرش راهاندازی میشود.
احمدرضا ربانی رییس دانشگاه تفرش در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی، با اعلام این خبر، گفت: این خیر کلیه اقدامات ساخت این دانشکده را تقبل کرده است.
وی با تاکید بر رویکرد این دانشگاه در خصوص برقراری ارتباط موثر با خیرین دانشگاه ساز و بهره گیری از کمکهای آنان در راستای توسعه این دانشگاه، اظهارکرد: امیدواریم با کمک خیرین به اهداف عالیهای که در راستای توسعه این دانشگاه تعریف شده است دست یابیم.
ربانی هزینه احداث این دانشکده را سه تا چهار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: این دانشکده در متراژ 2000 متر ساخته خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر هدف ما تبدیل این دانشکده جدید به دانشکده انرژیهای نو با رشتهها و گرایشهای جدید است.
ربانی گفت: در حال حاضر پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد رشته انرژی و در گرایش تبدیل انرژی در این دانشگاه انجام میشود.
وی با بیان اینکه در حال رایزنی درخصوص ایجاد رشتههای جدید مرتبط با انرژی در این دانشگاه هستیم، از راهاندازی مقطع دکترای رشته برق در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: در سال تحصیلی جدید هفت دانشجو در مقطع دکترای این رشته پذیرفته شدهاند که با وجود رشته دکترای ریاضیات در این دانشگاه، تعداد رشتههای مقطع ارشد دانشگاه تفرش به دو رشته رسیده است.


آئین بزرگداشت بیست و یکمین سالگرد در گذشت پروفسور سید محمود حسابی در شهرستان تفرش آغازشد.
این مراسم ساعت 19و20دقیقه عصر امروز با حضور جمعی از اساتید دانشگاه های شریف و امیر کبیر تهران ، شاگردان استادحسابی ، اصحاب علم و دانش ، آقایان روغنی معاون وزیر صنایع ، احمدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ، دکتر الهام استاد دانشگاه و سخنگوی دولت دهم و مسئولان استانی در جوار آرامگاه این دانشمند فقیدبرگزارشد .
اهدا جوایز به دانش آموزان و دانشجویان شهرستان تفرش از مهمترین برنامه های بزرگداشت بیست و یکمین سالگرد پروفسور حسابی بود.
ازخدمات هفتاد ساله این دانشمند متعهد کشور می توان به پایه گذاری دارالمعلمین عالی ، تعیین ساعت ایران ، ساخت اولین رادیو در کشور، اولین نقشه برداری فنی و تخصصی کشور، اولین راهسازی مدرن و علمی ایران و پایه گذاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اشاره کرد.
پروفسور محمودحسابی در دوره نوجوانی موفق به اخذ لیسانس ادبیات ، بیولوژی و مهندسی راه و ساختمان شد و در 25 سالگی دانشنامه دکترای فیزیک را با درجه عالی دریافت کرد و در سال 1990 بعنوان مرد اول علمی جهان برگزیده شد.
وی پس از نود سال عمر پربار و خدمت بی وقفه در راه توسعه و اعتلای ایران در 12شهریور 1371 بدنبال عارضه قلبی بدرود حیات گفت.
پیکر این مرد فقید و دانشمند بنا به وصیت خود در تفرش و در آرامگاه خانوادگیشان به خاک سپرده شد.


حدود 3ماه پیش اداره میراث فرهنگی ، فرمانداری، شورای شهر تفرش برای بازسازی این شهر زیر زمینی گام برداشته و با هزینه های شخصی به این امر پرداختند .
به گزارش پایگاه خبری عقاب نیوز به نقل از دیارآفتاب : در نوش آباد کاشان شهری زیر زمینی وجود دارد و به نام تنها شهر زیر زمین دنیا معروف است . اما بنابر گفته های کهنسالان و قدیمی تر شهر تفرش ، شهری زیرزمینی در منطقه طرخوران شهرستان تفرش واقع شده است
حدود 3ماه پیش اداره میراث فرهنگی ، فرمانداری، شورای شهر تفرش به دنبال بازسازی این شهر زیر زمینی گام برداشته و با هزینه های شخصی به این امر پرداختند
آقای عبدالناصر ذوالفقاری یکی از اعضای شورای شهر تفرش گفت : با کمک از خیرین و با حضور یک مغنی ، کارگر از حدود سه ماه پیش این کار آغاز شد و شخصاً به همراه آقای مویدی معاون فرماندار تفرش و برخی از دوستان از منطقه وسیع زیر زمینی که در میدان شهرداری سابق ، کوچه آهنگران در خیابان امام خمینی (ره ) در کوچه منتهی به مسجد جامع یک حلقه چاه شناسایی شد و از آنجا به این شهر زیر زمینی داخل شدیم. حدود 30متر به صورت خمیده جلوتر رفتیم و به یک سه راهی برخورد کردیم . متاسفانه در طول مسیر سه راهی به چاههای کوچکی برخورد که توسط افراد کنده کاری و پر شده بود .
در طول هر مسیر 2 جانپناه روبروی هم که 2 الی3 نفر می توانست در آنها بنشیند یا بایستد به چشم می خورد .
جلوتر که رفتیم متوجه شدیم این شهرک دارای سه طبقه بوده ، طبقه زیرین، وسط، فوقانی ،که در هرکدام از آنها جانپناه وجود داشت و حلقه چاههای به عمق 2 الی 3 متر که ظاهراً به عنوان تله برای به دام انداختن دشمن استفاده می شده است ، به چشم می خورد .
ظاهراً احساس می شد چاهی به عنوان چاه هوا که اکسیژن لازم زا به راههای مختلف هدایت می کرد ، وجود داشته که آثارش باقی است ولی متاسفانه با سنگ آهک یا ریزش چاههای فاضلاب منازل مسدود شده است
از ورودی این چاه متوجه شدیم یک راه به طرف بازار کنونی که در اصل بازار زیر زمینی که دارای چهار راه به نام چهارطاق معروف است ، منتهی شده است . یک راه به طرف محله چاله استخر و یک راه به طرف شهرک مدرس که از شواهد پیداست این راهها به چاه دو قنات موجود در این محله ها برای تامین آب دسترسی داشته است . راه دیگری در جلوی مدرسه پر دل جلالی و در منزل مسکونی رضا جلالی یافت شد .
از این چاه که وارد شدیم شباهت زیادی به چاههای ذکر شده در بالا داشت و به احتمال قوی به چاههای قبلی متصل است . در اینجا نیز به صورت سه طبقه و همراه با جانپناه ، چاههای تله ،چاه به عنوان دستشویی دیده می شد .
چاه ورودی بعدی که یافتیم در منزل تاریخی میر شکرایی و در محله پایین که در سه طبقه وبه ارتفاع 170سانتی متر بوده است و شامل اتاق فکر ،دستشویی ، چاه تله ، اتاق نشیمن می باشد که بعد از پیاده روی حدود 400 متر توسط چاهها فاضلاب مسدود شده است .
طبق اظهارات افراد مسن بالاتر از 70 سال منطقه که خود شاهد چها راه بزرگ ، بازار بزرگ ،با ارتفاع بیشتر از 2 متر و عرض بیشتر از 2متر و دیوارهای پوشیده از ساروج همراه با طاقچه های متعدد و برای تامین روشنایی از پیل سوز به تعداد زیاد استفاده می شده است
با راهنمایی این افراد تاکنون 3 حلقه چاه جدید حفر شده که انشاء ا... با همراهی مردم خیر شهرستان برای تامین و پرداخت هزینه ها موفق به یافتن بازار اصلی که حتی در آن اتاقهای بزرگ به عنوان اتاق فکر ، تصمیم گیری نظامی ، چنانچه در نوش آباد مشاهده شد ، پیدا خواهد شد.و انشاء ا... به عنوان بزرگترین شهر زیر زمینی در دنیا به لطف خداو همراهی مسئولین و مردم به منطقه توریستی تبدیل خواهد شد.


مسئول دبیرخانه جشنواره رضوی در اردبیل از معرفی راهیافتگان مرحله پایانی بخش چاووشیخوانی جشنواره رضوی در اردبیل خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش سعید نوریان، مسئول دبیرخانه جشنواره رضوی در اردبیل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، گفت: کمیته انتخاب و گزینش آثار ارسالی به هشتمین جشنواره ملی مدیحهسرایی، چاووشیخوانی، ابتهال و تواشیح رضوی، اسامی راهیافتگان به مرحله پایانی این جشنواره را در رشته چاووشیخوانی اعلام کرد.
وی افزود: در بخش چاووشیخوانی و با انتخاب کمیته انتخاب و گزینش آثار، از بین 38 اثر رسیده به دبیرخانه 15 گروه و چاووشخوان توانستند به مرحله رقابت حضوری راه یابند.
نوریان تصریح کرد: گروه چاووشیخوانی «ثامنالحجج(ع)» از شهرستان تفرش، گروه «سادات بنیفاطمه» از اراک، گروه «صدف الف» از میناب، مالک رنجبری، از میناب، محمد اختیاری از میناب، محمد خسرو پرویز از آستانه اشرفیه، کریم جماعتی از اردبیل، مصطفی راغب از یزد، مهرداد گلپرون از میناب، محمدحسن باغبانی از جویبار، مهران نوروزی از اردبیل، علی محرابیان از اردبیل، نقی بیاتی از تفرش، یاسر اسماعیلی از اراک و مرتضی شاهحسینی از تفرش گروهها و افرادی هستند که به مرحله پایانی جشنواره راه یافتهاند.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از آغاز عملیات مرمت و ساماندهی 11 اثر تاریخی شهرستان تفرش در آیندهای نزدیک خبر داد.
مجتبی رضوانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: شهرستان تفرش یکی از مناطقی است که آثار تاریخی و گردشگری بسیاری را در دل خود نهفته دارد.
وی تصریح کرد: تفرش به دلیل دارا بودن آثار تاریخی مذهبی و همچنین آب و هوای مطلوب منطقه بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری است و تلاش داریم با همکاری فرمانداری و دیگر مسئولان محلی، این شهرستان را به یک منطقه گردشگری تبدیل کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به برگزاری نشستهای متعدد با مسئولان تفرش گفت: در نشستی که اخیراً با فرماندار این شهرستان داشتیم زمینه تعامل و همکاری دو طرف در بازسازی و ساماندهی 11 اثر تاریخی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رضوانی ادامه داد: تجهیز موزه مردم شناسی، مرمت بقاع متبرکه، مرمت و احیای منزل تاریخی ضیائی، تجهیز کارگاههای صنایع دستی، احیای حمام تاریخی پاچنار و آغاز عملیات اکتشاف زاغههای زیر زمینی تفرش از جمله این طرحها است که به زودی وارد فاز عملیاتی خواهند شد.
وی گفت: مدتی است قنات شش ناو تفرش که از قدمت هزار ساله برخوردار است، خشک شده که تلاش داریم این اثر ارزشمند را نیز با اجرای طرحهای ویژهای که برای آن در نظر گرفتهایم، احیا کنیم.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی از خشک شدن قنات ششناو تفرش بعد از 1100 سال خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش مجتبی رضوانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این قنات در زیر مسجد ششناو تفرش قرار دارد که توسط 6 عدد ناو به بیرون مسجد و پس از عبور از زیر درخت چناری بزرگ و قدیمی، تقسیم شده و به محلههای اطراف جریان پیدا میکند.
وی تصریح کرد: این رود که قدمت آن به قرن سوم هجری قمری باز میگردد، یادگار دوران سلجوقیان است که به علت نشت آب از لولههای فرسوده منازل در مسیر قنات و در پی آن ریزش آوار و خاک به داخل کوره قنات خشک شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: این قنات یکی از جاذبههای گردشگری تفرش محسوب میشود که در جوار تکیه و مسجد تاریخی ششناو قرار گرفته است و هر ساله گردشگران بسیاری از این قنات دیدن میکنند.
رضوانی با اشاره به اینکه مسجد تاریخی جامع ششناو تفرش یکی از مهمترین آثار معماری دوره سلجوقیان و از قدیمیترین مساجد کشور است، خاطرنشان کرد: مسجد جامع ششناو یکی از قدیمیترین و مهمترین آثار تاریخی و معماری دوره سلجوقیان در شهرستان تفرش است که در مرداد ماه سال 79 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
به گفته وی، این بنا در قرن ششم در دوران سلجوقیان احداث شده و در شمار آثار ملی ایران به ثبت رسیده و در روزگار قاجار علاوه بر محل برگزاری نماز جمعه یکی از حوزههای مهم تدریس علوم دینی نیز به شمار میرفته است.
گفته میشود، خشک شدن این قنات به 300 مالک آب که جمع کثیری از کشاورزان تفرشی هستند، ضرر وارد کرده است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از آغاز عملیات مرمت و ساماندهی 11 اثر تاریخی شهرستان تفرش در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش: مجتبی رضوانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: شهرستان تفرش یکی از مناطقی است که آثار تاریخی و گردشگری بسیاری را در دل خود نهفته دارد.
وی تصریح کرد: تفرش به دلیل دارا بودن آثار تاریخی مذهبی و همچنین آب و هوای مطلوب منطقه بسیار مناسبی برای توسعه گردشگری است و تلاش داریم با همکاری فرمانداری و دیگر مسئولان محلی، این شهرستان را به یک منطقه گردشگری تبدیل کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به برگزاری نشستهای متعدد با مسئولان تفرش گفت: در نشستی که اخیراً با فرماندار این شهرستان داشتیم زمینه تعامل و همکاری دو طرف در بازسازی و ساماندهی 11 اثر تاریخی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رضوانی ادامه داد: تجهیز موزه مردم شناسی، مرمت بقاع متبرکه، مرمت و احیای منزل تاریخی ضیائی، تجهیز کارگاههای صنایع دستی، احیای حمام تاریخی پاچنار و آغاز عملیات اکتشاف زاغههای زیر زمینی تفرش از جمله این طرحها است که به زودی وارد فاز عملیاتی خواهند شد.
وی گفت: مدتی است قنات شش ناو تفرش که از قدمت هزار ساله برخوردار است، خشک شده که تلاش داریم این اثر ارزشمند را نیز با اجرای طرحهای ویژهای که برای آن در نظر گرفتهایم، احیا کنیم.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش از کتابت جزء سیام قرآن کریم توسط هنرمندان خوشنویس این شهرستان خبر داد.
● گزارش تصويري مرتبط
-------------------------------
به گزارش پایگاه خبری هدهد تفرش فضلالله باباخانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: مراسم کتابت جزء سیام قرآن کریم ششم مردادماه مصادف با نوزدهم ماه مبارک رمضان به همت انجمن خوشنویسی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه تفرش مهد خوشنویسان بزرگ ایران بوده است، تصریح کرد: در این مراسم 26 نفر از هنرمندان خوشنویس آیات جزء آخر قرآن کریم را کتابت میکنند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش همچنین از برپایی نمایشگاه خوشنویسی ویژه هنرمندان خبر داد و افزود: در این نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان با موضوع جایگاه و ارزش قرآن و نیز آثار زیبای استاد علیاکبر رضایی در معرض نمایش گذاشته میشود.
باباخانی گفت: جشنواره کاتبان وحی هر ساله در ماه مبارک رمضان برگزار میشود و طی آن هنرمندان نسبت به کتابت سورههای قرآن مجید اقدام میکنند.
باباخانی در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری مراسم جشن ولادت با سعادت امام حسن مجتبی(ع) خبر داد و گفت: این مراسم با حضور قشرهای مختلف مردم در سطح مساجد شهرستان در شب گذشته برگزار شد.


رییس دانشگاه آزاد احکام ابقا و یا انتصاب برخی از دبیران مناطق، روسای واحدها و مراکز آموزشی و اعضای کمیته انتصابات را صادر کرد.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر فرهاد دانشجو با صدور احکام جداگانهای ابوذر پاپیرزاده را در سمت سرپرست مرکز آموزش قصر شیرین، ابراهیم شیخ زاده به عنوان دبیر منطقه دوازده، سید محمدعلی خواجه الدینی در سمت سرپرست مرکز آموزش ترکمن چای، بهرام عباس زاده به عنوان سرپرست واحد مشگین شهر، بهنام آزادی در سمت دبیر منطقه نوزده و علیرضا رضایی به عنوان رییس منطقه 23 منصوب کرد.
بر اساس این گزارش، فرهاد دانشجو همچنین حسن صابری را به سمت سرپرست واحد تفرش، علیرضا اقدامی معافی به عنوان سرپرست واحد بندر انزلی، حسین علایی شاهولی انار به سمت سرپرست واحد انار، امید طیاری به سمت سرپرست واحد علوم و تحقیقات کرمان، بهروز ناصری به عنوان دبیر منطقه 11، قاسم یزدان پناه به سمت عضو کمیته انتصابات سازمان سما و سهراب رسولی به عنوان سرپرست واحد ارومیه منصوب کرد.
همچنین رییس دانشگاه آزاد با صدور احکامی دیگر سید طه صفوی سرپرست مرکز آموزش ماسال، امیررضا گودرزی سرپرست واحد علوم و تحقیقات همدان، محسن چراغی سرپرست مرکز آموزش آستانه، مهدی وطن پرست سرپرست واحد قوچان، عبدالعلی احمدی سرپرست واحد اسلام آباد غرب، حسن فرخ پور عضو و رییس کمیته انتصابات سازمان سما، محمد صالحی دبیر منطقه سه، محمدرضا محققی سرپرست مرکز آموزشی بادرود و علی وفایی سرپرست واحد زرندیه را درسمتهای خود ابقا کرد.


.: Weblog Themes By Pichak :.